stane Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Re: Rovigneta electronica Nu te mai consuma atata. Gandeste-te ca poate aveai placile murdare de noroi si n-au putut sa te identifice. Sau treci pe la Biserica si roaga-te sa nu. Sau treci pe la Taxe si Impozite si cere sa platesti o amenda in contul celor ce vor urma. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Rovigneta electronica In cat timp si-or fi scos aia investiile cu camerele ...1.000.000 de amenzi cica au dat deja ... Articol despre 1.000.000 de amenzi Cati dintre noi suntem printre ei? In total dupa statistici la sfarsitul anului 2010 cica pe drumurile din Ro circulau aproape 9 milioane de masini din care 5.42 milioane inmatriculate in Romania. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Rovigneta electronica Auzi faza: ...nu prididesc sa puna in plic...:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Rovigneta electronica Radem noi Stane, radem ...dar cand ne-om pomeni cu amenzile de zeci de milioane la usa... invatam iar de unde cumparam cartela de metrou si bilete de oftobuz ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 (editat) Re: Rovigneta electronica Voiam sa spun ca pentru baietii aia care scaneaza imaginile si probabil sunt angajati pe bani multi, e injositor sa puna si in plic. Va mai amintiti cazul ala cu functionara care s-a intoxicat cu clei de plic de atata dat cu limba ? Sa speram ca se poticnesc la expedieri. Si iti vine: Aveti de dat. Tu spui: Aveti de luat. Cand ai nevoie de un fiscal,...atunci dai. Editat Martie 1, 2011 de stane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Rovigneta electronica Auzi faza: ...nu prididesc sa puna in plic...:ha: pai ... ce interes ar avea sa se grabeasca? iti dai seama ca majoritatea fara au fost luati de mai multe ori ... cand o sa vinma acasa vine snopu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crivo Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica A avut careva castigata vreo contestatie la rovineta ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica Azi am primit o amenda de rovinieta pt ca am circulat in data de 11.01.2011 pe DN1 pe la romanesti.Deci dupa 6 luni jumate astia mi-au trimis amenda acasa.M-am gandit jumatate de zi dc acum 6 luni am trecut pe acolo si intradevar ma duceam sa iau o ruda de la aeroport.Amenda si instiintarea le-am gasit lipite cu scoci pe usa si nici macar nu erau bagate in plic.In instiintare specifica ca proba se face cu foto nr...asa ca nu avea rost sa imi prelungesc agonia si am platit-o ca sa nu pierd jumatate din minim.Umilinta totala pe langa amenda platesti o taxa de despagubire de 28 E la cursul bnr pt ca te-ai folosit de drumuri tarii.Am fost la finante unde am platit doar amenta 125 ron si am pierdut 1 ora dupa care m-am dus la bcr sa platesc despagubirea pt ca cei de la finante nu o incasau.Dupa ce am pierdut jumatae de zi cu plata cealalta jumatate am pierdut-o ca sa trimet prin fax plata amenzi.Recunosc ca este vina mea ca am uitat sa o platesc pe de-o parte dar pe alta parte ma simt furat din buzunat pt ca mi se iau niste bani degeaba,bani pe care i-as da cu placere daca am avea drumuri. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica Azi am primit o amenda de rovinieta pt ca am circulat in data de 11.01.2011 pe DN1 pe la romanesti.Deci dupa 6 luni jumate astia mi-au trimis amenda acasa.M-am gandit jumatate de zi dc acum 6 luni am trecut pe acolo si intradevar ma duceam sa iau o ruda de la aeroport.Amenda si instiintarea le-am gasit lipite cu scoci pe usa si nici macar nu erau bagate in plic.In instiintare specifica ca proba se face cu foto nr...asa ca nu avea rost sa imi prelungesc agonia si am platit-o ca sa nu pierd jumatate din minim.. :ha::ha::ha: OG2 din 2001 , privind regimul juridic al contraventilor " Art. 13 (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Art. 14 (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. " forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miu Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica :ha::ha::ha: OG2 din 2001 , privind regimul juridic al contraventilor " Art. 13 (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Art. 14 (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. " Adevarat!!!Dar amenda se anuleaza tot in instanta ,pana la pronuntarea sentintei figurezi cu debite . Si eu am primit ieri 26.07 o amenda pt lipsa rov ,amenda era pt ca am circulat in data de 09.01 Ac prin comuna Seaca Jud Valcea , Constat se pare ca nu fac fata cu trimisul amenzilor si deja ajung dupa 6 luni asa ca mare atentie la data cand ati savarsit contraventia si faceti contestatie. Desigur avand in familie expertul juridic (Sotia)nu m-am obosit sa platesc nimic .Problema este ca in 3 luni am trecut pe acolo de 5 ori si tot in acest timp si pe A1 ,ce se intampla mai primesc 10 plicuri???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica Doamne.....dupa 6 luni !!!! Are dreptate soimu,sa faci contestatie....s-au ai platit !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica Astia-s in stare sa ceara indata rovigneta si pt o masina ce nu o folosesti si o tii in parcare degeaba, ca deh, tii umbra asfaltului de sub ea. Inseamna ca zilele astea sa ma astept si eu la ceva loz in plic, ca eu debia de vreo 2 luni mi-am facut rovigneta plii... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica Azi am primit o amenda de rovinieta pt ca am circulat in data de 11.01.2011 pe DN1 pe la romanesti.Deci dupa 6 luni jumate astia mi-au trimis amenda acasa. Ce data are procesul verbal? Daca e dupa 11.07.2011 sau inainte de 27.06, mergi si fa contestatie. Daca e intocmit inainte de 11.07. sau dupa 27.06., stai linistit acasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Rovigneta electronica As vrea sa va cer si eu un sfat. Am un Patrol autoutilitara, ale carui numere de inmatriculare au fost pe Vitara pina acum 2 luni. Daca ma duc cu copie dupa talonul de la Vitara sa fac Rovineta de autoturism, si verifica doar numarul de inmatriculare, as avea sanse sa scap de Rovineta de autoutilitare? :al 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian S. Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Rovigneta electronica In momentul de fata rovineta faci fara acte,doar comunici numarul de inmatriculare.Problema este ca stiu si ei ce masina e in spatele lor.Mi-am schimbat numerele la masina si am fost la petrom sa intreb ce pot face cu rovineta veche daca mai e valabila.Le-am comunicat combinatia veche,iar ei mi-au spus-o pe cea noua,apoi am fost la drdpt,am trimis un formular de transfer plus 25 ron.Asta inseamna ca au ceva baza comuna cu serviciul inmatriculari. Captiva 4x4 2.0 VCDI Freelander 2.0 DIESEL Logan Pickup 1.5 DCI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Rovigneta electronica As vrea sa va cer si eu un sfat. Am un Patrol autoutilitara, ale carui numere de inmatriculare au fost pe Vitara pina acum 2 luni. Daca ma duc cu copie dupa talonul de la Vitara sa fac Rovineta de autoturism, si verifica doar numarul de inmatriculare, as avea sanse sa scap de Rovineta de autoutilitare? :al Si garcea ce zice cand te opreste in trafic ? Au baza comuna cu s.e.i.p. si nu-i lasa compiuteru,poti verifica...nu ai un preten la petrom. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Rovigneta electronica Si garcea ce zice cand te opreste in trafic ? Au baza comuna cu s.e.i.p. si nu-i lasa compiuteru,poti verifica...nu ai un preten la petrom. Am sa verific daca au baza de date comuna cu vreun prieten , si va anunt 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica Ce data are procesul verbal? Daca e dupa 11.07.2011 sau inainte de 27.06, mergi si fa contestatie. Daca e intocmit inainte de 11.07. sau dupa 27.06., stai linistit acasa. Salutare. Ieri seara am gasit-o si eu in cutia de scrisori. PV-ul din plic este datat 06.07.2011 iar constatarea infractiunii la data 15.01.2011. Plicul este insotit de o hartie care poarta titlul de Proces Verbal De Indeplinire a Procedurilor de Comunicare a Procesului Verbal... pt ca nu m-au gasit acasa, datat 22.07.2011 Care este varianta optima de a pierde cat mai putin timp in toata treaba asta, contestatie sau conformare? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica Asa este si la mine intocmit pe data de 06.07.2011 si fapta s-a comis pe 11.01.2007,mai erau cateva zile si se prescria. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica Asa este si la mine intocmit pe data de 06.07.2011 si fapta s-a comis pe 11.01.2007,mai erau cateva zile si se prescria. pai da, dar uite ce scrie pe PV: "Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei, in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC" Ori ce inseamna asta? Pai daca sistemul electronic pastreaza doar 6 luni in sistem poza mea, incepand cu data constatarii, adica de la 15.01.2011, inseamna ca aceasta a fost stearsa deja la data de 15.07.2011. Cu alte cuvinte, daca voi face contestatie in termen de 15 zile de la data PV-ului de comunicare, adica 22.07.2011 este foarte posibil ca idiotii sa nu mai poata dovedi contraventia. Am dreptate? Ma poate ajuta un jurist de aici cu un exemplu de contestatie? E ceva deosebit de facut? Multumesc Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica varinatele sunt una singura se plateste rapid jumate din minnim se face rapid plangere impotriva pv si se cere 1 constatarea prescrierii, 2 anularea pv ca neintemeiat si ceri dovada ca ai circulat.... se cere banu inapoi sau se baga in contul de impozit pentru la anul... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miu Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica pai da, dar uite ce scrie pe PV: "Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei, in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC" Ori ce inseamna asta? Pai daca sistemul electronic pastreaza doar 6 luni in sistem poza mea, incepand cu data constatarii, adica de la 15.01.2011, inseamna ca aceasta a fost stearsa deja la data de 15.07.2011. Cu alte cuvinte, daca voi face contestatie in termen de 15 zile de la data PV-ului de comunicare, adica 22.07.2011 este foarte posibil ca idiotii sa nu mai poata dovedi contraventia. Am dreptate? Ma poate ajuta un jurist de aici cu un exemplu de contestatie? E ceva deosebit de facut? Multumesc Eu zic sa platesti repede jumatate ,dupa care sa faci contestatie ,daca au poze dupa cele 6 luni ne zici si noua sa stim ce avem de facut :)) Daca dupa cele 6 luni nu au poze ne gasim cativa,care mai luam amenzi si iti decontam si amenda ta Succes!!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica Din cate stiam, daca platesti amenda, inseamna ca esti de acord cu ea si o accepti, drept urmare degeaba faci contestatie dupa aia. Sau... Nu e asa ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Re: Rovigneta electronica Din cate stiam, daca platesti amenda, inseamna ca esti de acord cu ea si o accepti, drept urmare degeaba faci contestatie dupa aia. Sau... Nu e asa ? Nu e asa. Oricum, daca faci contestatie, instanta nu are de unde sa stie ca tu ai platit amenda. Platind insa amenda in termenul de 48 de ore, daca pierzi procesul privind contestatia, ramai cu amenda la jumatate din minim, deja platita. In cazul in care castigi procesul, te duci cu hotarirea la primarie si suma platita iti va fi returnata sau compensata cu ce ai de plata pe acolo. Daca nu platesti si pierzi procesul, ai ocazia sa platesti suma stabilita de organ, care poate fi chiar maximul de amenda stabilita pentru acea contraventie. Revenind la cazul nostru cu vigneta, se poate face contestatie, nu costa nimic si nu e nimic de pierdut, decit putin timp si eventual un proces. Eu cred ca e bine de platit intii amenda in termenul de 48 de ore si dupa aia incercat norocul. Nu cred insa ca organul nu a pastrat pe undeva vreo poza cu fapta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Re: Rovigneta electronica Nu e asa. Oricum, daca faci contestatie, instanta nu are de unde sa stie ca tu ai platit amenda. Platind insa amenda in termenul de 48 de ore, daca pierzi procesul privind contestatia, ramai cu amenda la jumatate din minim, deja platita. In cazul in care castigi procesul, te duci cu hotarirea la primarie si suma platita iti va fi returnata sau compensata cu ce ai de plata pe acolo. Daca nu platesti si pierzi procesul, ai ocazia sa platesti suma stabilita de organ, care poate fi chiar maximul de amenda stabilita pentru acea contraventie. Revenind la cazul nostru cu vigneta, se poate face contestatie, nu costa nimic si nu e nimic de pierdut, decit putin timp si eventual un proces. Eu cred ca e bine de platit intii amenda in termenul de 48 de ore si dupa aia incercat norocul. Nu cred insa ca organul nu a pastrat pe undeva vreo poza cu fapta. Problema este ca la mine au trecut de mult cele 24 ore. Am primit comunicarea pe 22.07 cand eu eram in concediu. O alta problema este ca nu dispun de timp iar daca contestatia si toate demersurile astea iau mult timp prefer sa platesc chiar suma integrala. Contestatia o pot face chiar eu sau am nevoie de un avocat? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate