air_wolf Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? enjoy. 1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 21, 2013 Partajează Postat Decembrie 21, 2013 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Era interesant sa-l vedem si in sarcina ... Un clip mai vechi, cu o roata pe pamant si alta suspendata ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? pai asta e de bine, ai buton la bord? M-am uitat din nou mai atent si pe grup scrie pr un stiker rosu {ONLY LSD OIL} deci cum sta treaba este sau nu este Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 23, 2013 Partajează Postat Decembrie 23, 2013 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Ai stiker - ai parte ... Ai parte - ai cheltuieli ... Sanatate sa ai ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 24, 2013 Partajează Postat Decembrie 24, 2013 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? daca scrie asta e sigur LSD. Nu stiu la terrano cum e construit insa multe LSD uri de pe alte masini daca nu au fost intretinute calumea, adica schimbat la timp uleiul, devin mai putin eficiente , chiar am vazut ca unele devenisera diferentiale normale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobo 291 Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 (editat) Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Saluatare, stiu ca este vechi topicul, dar tot nu m-a lamurit . Pana la urma unde ma uit exact daca am vreun fel de blocant sau ceva? O ridic de spate si invart de roata? Eu asta nu am inteles daca se invart in ambele sensuri am si daca se invart in sensuri diferite n-am?? Cand ma apuca nebuneala tin masina in burnout si o invart pana ametesc. Ideea e ca face cercul mic, complet, frumos ca si cum as avea blocant... Mentionez ca este un Pajero Pinin 2.5 din 96 manuala . Astept lamuriri. Multumesc! Editat Iunie 20, 2015 de Bobo 291 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? ...daca se invart in ambele sensuri am si daca se invart in sensuri diferite n-am?? Mai exact, daca invarti la mana una din roti, cealalta trebuie sa se invarta in acelasi sens cu aia invartita de mana. Daca cealalta se invarte in sens invers, e diferential liber. Iar daca cealalta nu se invarte deloc (am vazut caz...), ai o belea la diferential. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Raspund si io ... chiar daca imi pare o pierdere de timp si resurse - ridici spatele de ambele roti , invarti o roata , se invarte cealalta in sens invers n-ai nimic , se invarte in acelasi sens ai LSD. Burnout nu e o metoda de apreciere , poate doar una care denota lene . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobo 291 Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Acum am inteles . Multumesc . Se poate sa ai dif si pe fata? Spre exemplu am auzit ca am 2 reductoare . Ca am la schimbatorul de tractiune 3 trepte , spate, 4x4 greu sau usor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Mai trebuie sa intelegi niste treburi, si pentru asta studiaza aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40187-easy-select-super-select Nu exista Pinin de 2.5... Vezi mai intai ce masina ai, apoi ce tip de cutie de transfer ai, si mai ales cum se foloseste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? @Optimus, @Cos, nu stiu de ce va mai obositi ... daca nu l-a lamurit cele 6 pagini credeti ca o mai faceti voi in doua posturi? Daca omul face burnout cu Pajero ... spune totul 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Pe principiul "lasa omu' sa-ntrebe, c-asa invata..." Si in felul asta poate mai salvam o masina... :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 21, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Pe principiul "lasa omu' sa-ntrebe, c-asa invata..." Si in felul asta poate mai salvam o masina... :wink: Mai degraba ar fi "Indeamna omu` sa citeasca, c-asa sigur invata ! "...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobo 291 Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 (editat) Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Am citit cele 6 pagini, dar poate sunt mai greu de cap. Si daca fac burnout cu masina care este problema? am intrat aici pentru ca am crezut ca gasesc sfaturi de la unii trecuti prin asa ceva. Am specificat ca nu stiu nimic de ce tine de off road , atat cum se face cat si de pregatirea sau modificarea masinii. Daca vreti sa vedeti pe ce parte a motorsportului m-am axat va astept la start pe 402 m. Adica drag. In privinta burn-ului , imi place fumul :) . Daca deranjeaza postul meu anterior trebuia sa nu raspundeti sau sa stergeti. Nu sunt ingamfat, si nici suferind desi asta reiese din raspunsul acesta. Dar pentru aia mai fraieri sau incepatori ca mine , ar trebui sa ne luati usor.Daca ma dadeam cunoscator puteati sa ma luati tare. @Optimus , am pus poze cu masina , nu stiu , de aia nu vorbesc foarte mult . Cred ca e Mitsu sport? Oricum este autoutilitara... Cel mai bine, vin la o intalnire , daca se tine si ma lamuresc cei care doresc . Pace:) Editat Iunie 21, 2015 de Bobo 291 Completare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 (editat) Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Bre Bobo, fiecare face ce vrea cu masina proprie. Mata ai pus o intrebare, referitoare la LSD/blocant axa spate. Deduc, din ce ai publicat pana acum, ca habar nu ai cu ce se mananca o transmisie 4x4, indiferent care. De asemenea, inteleg ca esti familiar cu motorsportul, ceva cu 402 m. Motorsportul nostru este altfel. Pe noi, pe aici, ne doare "la bashketi" de burnout, liniute, 402 m si ce mai vrei mata. Pe noi ne intereseaza rapoarte mari in grupuri sau CT, roti mari, noroaie mari, rampe abrupte, ravene, inclinari laterale in gol alpin pe iarba uda, coborari "in cap" prin padure dupa ploaie, cand (probabil) singura posibilitate de a te opri este copacul din fata, sau daca ai colegi binevoitori te pot asigura cu sufa infasurata dupa alt copac etc. Acuma, ai inteles ca ne pisam cu bolta pe 402 m ai matale? Dupa ce te dumiresti cat de cat cam ce masina si ce transmisie ai sub cur, te asteptam bucurosi cu intrebari. Pana atunci, fa mata burnout cu Pinin-ul, dar rogu-te doar in 2H, except SuperSelect. Hint: daca are CT SuperSelect si pui facaletzul mic in 4H, nu se intampla nimic, dar nici nu faci mare burnout:grin: Daca are CT EasySelect si pui facaleztul mic in 4H, sigur buba mare:banana:banana Si mai ai o intrebare haioasa: Daca ai diff pe fata:ha::ha::al:al Prietene, orice masina 4x4 are diff pe fata.:grin: Mda, avem de lucru cu tine, numa' nu ne lua de sus. Altfel, ramai la 402.:wink: Editat Iunie 21, 2015 de giorgel 1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobo 291 Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Bre Bobo, fiecare face ce vrea cu masina proprie. Mata ai pus o intrebare, referitoare la LSD/blocant axa spate. Deduc, din ce ai publicat pana acum, ca habar nu ai cu ce se mananca o transmisie 4x4, indiferent care. De asemenea, inteleg ca esti familiar cu motorsportul, ceva cu 402 m. Motorsportul nostru este altfel. Pe noi, pe aici, ne doare "la bashketi" de burnout, liniute, 402 m si ce mai vrei mata. Pe noi ne intereseaza rapoarte mari in grupuri sau CT, roti mari, noroaie mari, rampe abrupte, ravene, inclinari laterale in gol alpin pe iarba uda, coborari "in cap" prin padure dupa ploaie, cand (probabil) singura posibilitate de a te opri este copacul din fata, sau daca ai colegi binevoitori te pot asigura cu sufa infasurata dupa alt copac etc. Acuma, ai inteles ca ne pisam cu bolta pe 402 m ai matale? Dupa ce te dumiresti cat de cat cam ce masina si ce transmisie ai sub cur, te asteptam bucurosi cu intrebari. Pana atunci, fa mata burnout cu Pinin-ul, dar rogu-te doar in 2H, except SuperSelect. Hint: daca are CT SuperSelect si pui facaletzul mic in 4H, nu se intampla nimic, dar nici nu faci mare burnout:grin: Daca are CT EasySelect si pui facaleztul mic in 4H, sigur buba mare:banana:banana Si mai ai o intrebare haioasa: Daca ai diff pe fata:ha::ha::al:al Prietene, orice masina 4x4 are diff pe fata.:grin: Mda, avem de lucru cu tine, numa' nu ne lua de sus. Altfel, ramai la 402.:wink: Mi-a placut raspunsul si apreciez ca ti-ai dat seama ca nu stiu cu ce se mananca 4x4. De aceea am intrat acilisa la voi, sa invat . Am zis si eu ce am facut cu tractorasu meu . Lasa ca ne vedem la intalniri din alea si ma interesez eu ce si cum . Pana atunci am de verificat daca am Lsd sau nu. Si am aflat ca am dif pe fata. Simplu si usor. Dau cu pace caci cu ura da toata lumea . Respect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Dau cu pace caci cu ura da toata lumea . Respect Bravo! Imi place aceasta atitudine! Informeaza-te cat poti intai (oamenii s-au saturat sa raspunda, in mod repetat, acelorasi intrebari), intreaba respectuos, exprima-ti problemele in cuvinte si propozitii adecvate si vei primi raspunsuri corecte. Garantat! O seara buna! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
anonimax Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? am un lsd pe spate dar nu trag tot timpul rotile din spate decat daca sunt pe teren cat de cat tare ambele.daca o roata ramane in aer se invarte in gol.ii defect sau asa functioneazA? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Cam da , LSD-ul chiar si stare perfecta nu trasmite integral cuplul ca un blocant ci dupa o anume forta patineaza si aia e . Fa testul cu ridicatul de ambele roti si invartitul de una , mai citeste ca s-a tot scris ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
anonimax Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? l-am facut si se invart in aceeasi directie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Deci , ai LSD - , e de bine , buna treaba . Cat de bun e , asta e treaba lui ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Un LSD ca sa functioneze ca lumea, are nevoie de ulei special pentru LSD. Sunt unii "mesteri" care nu stiu despre asta si baga in grup ulei obisnuit, iar asta afecteaza buna functionare a lui. In teren, asa cum zicea si @cos, LSD-ul intra abia dupa ce patineaza putin, de-aia se si cheama diferential cu alunecare limitata, si asa cum am constatat din experienta proprie, de multe ori este necesar sa-ti iei putin elan la incrucisarile de punti, de exemplu, ca sa apuce sa-ti alunece rotile spate si sa se prinda LSD-ul ca trebuie sa blocheze diferentialul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 (editat) Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Un LSD ca sa functioneze ca lumea, are nevoie de ulei special pentru LSD. Sunt unii "mesteri" care nu stiu despre asta si baga in grup ulei obisnuit, iar asta afecteaza buna functionare a lui. In teren, asa cum zicea si @cos, LSD-ul intra abia dupa ce patineaza putin, de-aia se si cheama diferential cu alunecare limitata, si asa cum am constatat din experienta proprie, de multe ori este necesar sa-ti iei putin elan la incrucisarile de punti, de exemplu, ca sa apuce sa-ti alunece rotile spate si sa se prinda LSD-ul ca trebuie sa blocheze diferentialul. Corect. In pagina 6 postul 52, roata dreapta era suspendata (puntea era pe caramizi). La accelerare a "cuplat" si a plecat Editat Iunie 27, 2015 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? N-am zis niciodata ( si nici nu voi face asta ) ca LSD-ul trebuie sa patineze putin ca sa intre in functionare . Nu se intampla asa , discurile sunt permanent stranse elastic , intodeauna cu aceasi strangere . Urmare a acestei constructii , LSD-ul va avea intodeauna aceasi capacitate de transfer la roata libera indiferent de viteza de rotire a diferentialului pe care il asista , indiferent de forta oponenta la roata sau indiferent de cuplul la cardan . E doar un pachet de discuri stranse permanent si nereglabil de un un sistem elastic - arcuri taler , saibe ondulate , arcuri elicoidale cu tije impingatoare . Si cand merge si cand sta , discurile sunt la fel de stranse , nu trebuie patinat sau altceva ca nu e similar cu ambreiajul cu papuci sinterizati sa trebuiasca incalzit inainte de cursa . Minorele variatii care pot aparea intre doua LSD-uri identice pe masini identice ar putea fi date de modul de folosire si intretinere - uleiul folosit , modul de conducere - patinatul de nebun intr-o balta sau cu o roata pe asfalt si una pe zapada de langa drum , mersul neglijent mult timp cu o roata mai dezumflata - fapt care face ca LSD-ul sa alunece discurile putin dar permanent ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? M-am uitat si eu la postul 52 , si inca o data acum . Nu trebuie patinat , doar ca la accelerare se mai mareste impingerea pana la maximul posibil - doar se mentine impingerea , nu devine mai mare . Acelasi tip de LSD am avut cativa ani pe masina , am considerat ca daca patineaza atat de mult nu e potrivit pentru mine . Impingere = transferul de miscare la roata cu aderenta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate