stelea Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? M-am uitat si eu la postul 52 , si inca o data acum . Nu trebuie patinat , doar ca la accelerare se mai mareste impingerea pana la maximul posibil - doar se mentine impingerea , nu devine mai mare . Acelasi tip de LSD am avut cativa ani pe masina , am considerat ca daca patineaza atat de mult nu e potrivit pentru mine . Impingere = transferul de miscare la roata cu aderenta . Intradevar, dupa ce i-am schimbat uleiul a incepus sa lucreze ... l-am demontat si discurile de bronz erau uzate cred ca peste 50% ... (cica alea ar fi consumabile) si in plus discurile pretensionate se aplatizase. Am schimbat discurile pretensionate cu unele noi pe original (300 lei/ buc.) iar pe cele de bronz nu le-am schimbat (costau cat un ARB) si diferenta de uzura am compensat-o cu un disc de inox (cate unul pe fiecare parte)... alta treaba, dar n-a durat mult (l-am si solicitat in offroad) 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? E una din metodele de reparatie posibile . Chiar si la unul nou se poate schimba marimea strangerii pachetului de discuri prin adaugarea unui distantier suplimentar , a carui grosime e in functie de scopul propus - se poate ajunge la un efect record pentru un LSD ... insa , asa cum e normal nu o va duce mult cu noua strangere marita din cauza uzurii accelerate , care se va produce de fiecare data cand rotile se vor invarti diferit ( in curba , in teren etc ... ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Cam da , LSD-ul chiar si stare perfecta nu trasmite integral cuplul ca un blocant ci dupa o anume forta patineaza si aia e. N-am zis niciodata ( si nici nu voi face asta ) ca LSD-ul trebuie sa patineze putin ca sa intre in functionare. Scuze, poate nu m-am exprimat eu bine, eu ma refeream la roti, sa patineze, si cred ca si tu la fel. Comparativ cu un blocant "la comanda", cred ca LSD-ul este mai avantajos la utilizari mai soft, pentru ca intra singur in functiune si isi face treaba cand e nevoie de el si nici nu trebuie deblocat de mana apoi. Adica, mai degraba, este mai "comod". Odata, pe ploaie, am avut o faza cand am calcat-o mai tare ca sa fac o depasire pe "banda" tramvaiului, si pe langa ca dalele alea erau mai alunecoase, am prins si sina sub roti si fiind pe accelerare mi-a fugit masina de spate, putea sa devina destul de grav, ca aveam ceva viteza si o cam luam razna, eram si pe MT-uri. Prima data am luat brusc piciorul de pe acceleratie, apoi am "reglat-o" din volan ajutand si din acceleratie si am simtit ca a intrat si LSD-ul atunci, si am prins o traiectorie corecta. Efectul a fost de ESP, ca sa zic asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Re: LSD, Limited Slip Differential - cum functioneaza, cum e construit ? Revin cu precizari , daca mai era nevoie . Nu dau quote ca e postul imediat urmator . Am zis ca patineaza dupa o anume forta , dar nu dupa un anume timp sau dupa o anume patinare . Nu e deloc tot aia . Forta de transmitere la roata fara aderenta e prezenta din secunda in care s-a montat carcasa diferentialului cu alunecare limitata , presarea discurilor ( si implicit transmiterea rotatiei la roata fara aderenta ) va fi permanenta indiferent de conditiile de drum , viteza , sens , gravitatie , criza finaciara sau atac cu bombe cu inghetata . Nu intra in functiune la derapare sau patinare ci e permanent in functiune . Discurile sunt permanent tensionate in carcasa care formeaza ansamblul LSD ( care e doar o anexa a unui diferential obisnuit , fiind montat langa cote-a-cote , sau peste diferentialul obisnuit cu pinioane planetare si pinioane satelite ) . ... asa ... deci , LSD-ul nu are cum sa 'intre' , poti simti cel mult faptul ca nu mai are efect ca incep sa alunece de tot discurile intre ele si atunci se instaleaza alunecarea /patinarea rotii fara aderenta ( aia e tot ce poate ) . Efectul de ESP pe care l-ai descris este posibil doar daca masina merge aproximativ drept inainte pe un drum alunecos , fapt foarte normal si explicabil - LSD-ul are permanent tendinta sa egalizeze rotatiile rotilor si stabilizeaza masina la mersul inainte - rotile spate se invart cu aceasi turatie , fapt ce forteaza masina sa mearga drept inainte .... ( aproape similar cu mersul cu blocantul pus doar ca LSD-ul aluneca dupa o anume forta ) . ...( pachetul de discuri e permanent strans elastic ) si efectul de egalizare e de aprox 20-30% - discurile sunt de diametru relativ mic si in numar insuficient pentru offroad dar total rezonabil pentru utilizare normala . ...daca ar fi cu o mai mare forta de egalizare stg/dr , la virare s-ar induce foarte des pierderea aderentei pe puntea cu LSD , fapt care se si intampla pe drum foarte alunecos - una dintre roti e fortata de LSD sa piarda aderenta si asa precara , fiind fortata sa se roteasca cu turatia celeilalate roti care are aderenta mai buna , si nu se poate roti cu cat ar fi normal in raza de viraj normala in care se afla ea ( roata ) asa ca pierde aderenta si induce derapajul cu spatele . Cei cu LSD functional au obervat ca la viraje stranse rotile de spate se cam tarasc una pe alta ( roata din interiorul virajului ar vrea sa se invarta mai mult decat ar fi normal ) , efectul fiind cu atat mai vizibil cu cat virajul e mai strans . ... no , io cred ca ma retrag din discutie , incepe sa fie ca o ciorba veche ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate