pajero_sport Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 am demontat astazi planetara dreapta fata care m-a lasat la greu sambata in padure si am gasit sparta colivia care tine cele 6 bile ce formeaza un rulment. avand prin garaj o planetara de audi a6 2,5 tdi uzata am scos colivia din ea si am alezat cu o freza de mana foarte putzin fiecare gaura in care sta bila de rulment sa circule lejer bila dintr-o parte in alta. am mai facut aceeasi chestie asta vara la un bmw e60 2,0 diesel si am mers cu el fara probleme si merge si in ziua de astazi precizez ca la bmw am pus colivie de la planetara de dacie papuc 1,9 diesel doar ca am alezat un pic mai mult gaurile unde stau bilele in colivie :D succes! nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Eu cred ca viata lor o sa fie foarte scurta. Pentru ca nu ai cementat la loc suprafata de contact... Parerea mea... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta foarte tare solutia, bravo. o singura precizare, colivia cu cele 6 bile NU formeaza un rulment, ci un angrenaj. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgheny Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta cred ca cel mai ieftin era sa n-o mai pui deloc si mergeai in 4x2:ha: Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Eu cred ca viata lor o sa fie foarte scurta. Pentru ca nu ai cementat la loc suprafata de contact... Parerea mea... din cate inteleg eu colivia are rolul de a tine bilele intr-o anumita pozitie si respectivele bile prea putzin freaca in colivie.. ele forteaza mult in tripoda planetarei si carcasa in care e tot angrenajul deci nu vad cu ce am afectat eu rezistenta ei alazand o cateva zecimi.. colivia de a6 e chiar cu o idee mai solida decat cea pe care am scos o de la pajero si cred ca o sa tzina. ii fac o proba mai dura duminica in padure si va spun cum a fost :) nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta cred ca cel mai ieftin era sa n-o mai pui deloc si mergeai in 4x2:ha: bineinteles parerile sunt impartite.. daca pui 10 mecanici la rand si le ceri o parere nu cred ca o sa obtii aceeasi solutie de la toti nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta o sa tina foarte bine la forte foarte mari poate nu tine in timp, se va usa o ideie mai mult decat cea originala datorita cementarii, dar nu cred ca e sesizabil bravo, f f tare reparatia forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta asa este, acea colivie tine bilele, nu transmite miscarea, insa cand de ex. planetara e coborata si virata (roata suspendata virata) apar forte considerabile si pe suprafetele de alunecare ale coliviei. da-i in cap si baga info aici.:h5:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta la acest tip de planetara acea colivie e veriga slaba...mai rar se sparg bilele...sau si mai rar cedeaza articulatia.... reparatia e buna...dar fortele care apar in planetara ....in teren sunt mult mai mari decat cele aparute pe sosea....la o masina de strada acum ramane de vazut cat tine...in timp Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgheny Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Am incercat sa fac o gluma dar ca sanu ma interpreteze cineva aiurea mai bine fac cateva precizari acum. Ce ai reusit sa faci tu acolo nu este reparatie ci o carpeala romaneasca. Daca nu ai bani sa o repari ca lumea nu e nici o rusine...nu esti singurul, am avut si eu momente cand cautam solutii ieftine...si inca mai am, dar nu cred ca e bine sa pui pe forum solutii de genul asta oricat de saraci am fi. Ti-a zis cineva mai sus ca nu o sa tina pentru ca prin alezare ai stricat cimentarea peretilor.Are perfecta dreptate(ai mare grija la virajele in forta)feresca dumnezeu sa ai copii in masina. Salut cu respect Eugen Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Am incercat sa fac o gluma dar ca sanu ma interpreteze cineva aiurea mai bine fac cateva precizari acum. Ce ai reusit sa faci tu acolo nu este reparatie ci o carpeala romaneasca. Daca nu ai bani sa o repari ca lumea nu e nici o rusine...nu esti singurul, am avut si eu momente cand cautam solutii ieftine...si inca mai am, dar nu cred ca e bine sa pui pe forum solutii de genul asta oricat de saraci am fi. Ti-a zis cineva mai sus ca nu o sa tina pentru ca prin alezare ai stricat cimentarea peretilor.Are perfecta dreptate(ai mare grija la virajele in forta)feresca dumnezeu sa ai copii in masina. Salut cu respect Eugen sincer! cam ce s ar putea intampla daca mergi pe strada cuplat sau necuplat 4x4 si deodata pocneste colivia la planetara? sare cumva roata? se rupe frana? sare vreo bieleta de directie? e masina tati nu avion! problema care am etalat o eu mai sus tine strict de tractiunea fata si referitor la cementarea aia daca analizezi practic o sa realizezi ca bila aceea foarte putzin freaca in peretele coliviei.. si mai e si vaselina pe acolo care si face treaba! ramane la latitudinea fiecaruia daca este buna reparatia sau nu. eu personal am mai facut aceasta modificare la bmw e60 si am scutit 2800 de ron cat costa o planetara noua(precizez ca am cautat second hand si nu am gasit) si fereasca Dumnezeu ce burn out uri i am facut pe asfalt cu rotzi 265r 19 si nu a mai pocnit colivia modificata. nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 (edited) Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Si ce vrei sa spui domn Eugen"face explozie",eu cred ca nu are nimic,nimic si chiar merge.... vom vedea ! Edited November 29, 2010 by jantorero Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta sincer! cam ce s ar putea intampla daca mergi pe strada cuplat sau necuplat 4x4 si deodata pocneste colivia la planetara? sare cumva roata? se rupe frana? sare vreo bieleta de directie? e masina tati nu avion! problema care am etalat o eu mai sus tine strict de tractiunea fata si referitor la cementarea aia daca analizezi practic o sa realizezi ca bila aceea foarte putzin freaca in peretele coliviei.. si mai e si vaselina pe acolo care si face treaba! ramane la latitudinea fiecaruia daca este buna reparatia sau nu. eu personal am mai facut aceasta modificare la bmw e60 si am scutit 2800 de ron cat costa o planetara noua(precizez ca am cautat second hand si nu am gasit) si fereasca Dumnezeu ce burn out uri i am facut pe asfalt cu rotzi 265r 19 si nu a mai pocnit colivia modificata. nu se intampla aboslut nimic daca se sparge colivia. am trait asta cu un audi 80 MY 1977... s-a turat grav si nu mai tragea. tras pe drepta, venit fratele cu planetara, schimbat in 10 minute si am plecat mai departe. s-a intamplat la 5 dimineata, in orasul Ramnicu Sarat:ha::ha::ha: alta data, aceeasi masina, a iesit planetara. tehnic vorbind, modificasem eu ceva pe acolo (alte bascule) si am ramas fara tractiune, urcand dealul Vacarestilor... am tras pe dreapta, am demontat planetara, am montat totul la loc (colivia se crapase doar) am mers cu grija mai departe si peste cateva zile am remediat totul. concluzie: da-i in cap cat se poate! cat va tine, va tine! cand se va rupe, vei afla! dar nu e nici un pericol. o planetara rupta e o planetara rupta, no traction si gata. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Si ce vrei sa spui domn Eugen"face explozie",eu cred ca nu are nimic,nimic si chiar merge....vom vedea ! cine stie.. poate am deranjat pe cineva care are un business cu planetare,, scuze! fara intentzie :D nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta cine stie.. poate am deranjat pe cineva care are un business cu planetare,, scuze! fara intentzie :D nu cred ca ai deranjat pe nimeni. fii cerebral. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta nu se intampla aboslut nimic daca se sparge colivia. am trait asta cu un audi 80 MY 1977... s-a turat grav si nu mai tragea. tras pe drepta, venit fratele cu planetara, schimbat in 10 minute si am plecat mai departe. s-a intamplat la 5 dimineata, in orasul Ramnicu Sarat:ha::ha::ha: alta data, aceeasi masina, a iesit planetara. tehnic vorbind, modificasem eu ceva pe acolo (alte bascule) si am ramas fara tractiune, urcand dealul Vacarestilor... am tras pe dreapta, am demontat planetara, am montat totul la loc (colivia se crapase doar) am mers cu grija mai departe si peste cateva zile am remediat totul. concluzie: da-i in cap cat se poate! cat va tine, va tine! cand se va rupe, vei afla! dar nu e nici un pericol. o planetara rupta e o planetara rupta, no traction si gata. eu inteleg foarte bine ce inseamna ca am avut peste 35 de masini si cam la toate le am facut mici artificii benefice dar voiam sa l fac pe domnul sa inteleaga ca nu este nici un pericol daca ramane fara tractiune chiar si cu copii in masina :) nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Stai calm prietene nu te ambala, nu esti singurul "inconstient" de prin zona:2dr. Eu zic ca singura problema ar fi ca o astfel de operatie sa fie facute cu indemanare, polizarea sa fie uniforma. Eu nu cred ca fortele asupra coliviei sunt foarte mari, aceasta avand doar rolul de a dirija bilele. Cam cum se intampla cand plimbi un cerc cu un bat. Cred ca la nemti se fac bancuri cu BMW-uri tunate cu piese de Dacie. Tu ai reusit sa le transformi in realitate. Felicitari:ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Stai calm prietene nu te ambala, nu esti singurul "inconstient" de prin zona:2dr. Eu zic ca singura problema ar fi ca o astfel de operatie sa fie facute cu indemanare, polizarea sa fie uniforma. Eu nu cred ca fortele asupra coliviei sunt foarte mari, aceasta avand doar rolul de a dirija bilele. Cam cum se intampla cand plimbi un cerc cu un bat. Cred ca la nemti se fac bancuri cu BMW-uri tunate cu piese de Dacie. Tu ai reusit sa le transformi in realitate. Felicitari:ha: daca mai spun si cum am facut pajero sa consume doar jumatate motorina si restul ''altceva'' si sa traga la fel.. chiar ca imi sare toata lumea in cap :ha: nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta ce...?Odoi..? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Eiii acum spune. spune ca d'aia ai venit p'acilea. Hai ca facem cheta si-ti cumparam patentul, de taiat sarma desigur. Nu-ti fie frica nu toti avem copii, iar aia care au ii invata cu extrem de mici... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta prietene, e deajuns pt astazi:ha::ha: ai scutit ceva banuti:br:br dam dreq' pe spate de atatea economii, revigoram tara:ha::ha: si totusi, da macar un indiciu:ha::ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Bre daca stau si ma gandesc si la mine Nissanu' consuma jumatate... motorina si cealalta jumatate... bani Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Eiii acum spune. spune ca d'aia ai venit p'acilea. Hai ca facem cheta si-ti cumparam patentul, de taiat sarma desigur. Nu-ti fie frica nu toti avem copii, iar aia care au ii invata cu extrem de mici... :ha::ha::ha::ha: o fi de la Red Bull?:ha::ha::ha: off topic: ii sunt dator sotiei mele, ea vroia sa vina la Flugtag, eu am vrut offroad in ziua aceea...eu am facut offroad, ea a stat acasa.... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta Badie, ii esti dator de mai multe ori, Flugtag se tine o data la 2-3 ani, la offroad te duci lunar. PS Hai "pajero_sport",spune tot, vrei sa nu mai dorm la noapte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajero_sport Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Re: solutie ieftina planetara pajero sparta :ha::ha::ha::ha: o fi de la Red Bull?:ha::ha::ha: off topic: ii sunt dator sotiei mele, ea vroia sa vina la Flugtag, eu am vrut offroad in ziua aceea...eu am facut offroad, ea a stat acasa.... imi este frica sa nu va bateti care sa luati uleiul ars de la mc donalds si mai bine nu va spun:)) nu goni mai tare decat ingerul tau pazitor poate sa zboare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts