Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

solutie ieftina planetara pajero sparta

pajero_sport
 Share

Recommended Posts

Re: solutie ieftina planetara pajero sparta

aaahaaaaa.... asta era! Ma gandeam ca vii cu faze de genu, filtru sport, economizor magnetic...

Pai e bine ca ti-ai facut o relatie la o sursa serioasa nu ca mine care aduna cate 5l la luna de la neamuri...

Hai ca merg la somn linistit.

@pajero_sport: exista topic pe aceasta tema, daca nu te descurci sa il gasesti, da-mi un semn...

eu nu voi baga zeama aia prin toata electronica Grenadei mele....

@avolocaru: si ei ii place offroad-ul... daca s-ar tine Flugtag lunar ar fi o problema...asa, am scapat ieftin cu o pereche de botine:ha::ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

aaahaaaaa.... asta era! Ma gandeam ca vii cu faze de genu, filtru sport, economizor magnetic...

Pai e bine ca ti-ai facut o relatie la o sursa serioasa nu ca mine care aduna cate 5l la luna de la neamuri...

Hai ca merg la somn linistit.

McDonald'ul din Braila e in.....Galati:ha::ha:

sa inteleg ca cel din Vaslui e in...Iasi?:ha::ha: s-ar explica atunci....

somn usor!:h5

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Revenind on topic, colivia are rolul doar de a tine bilele pe o directie, nu provoaca solicitari.Va tine atata cat nu se va sparge din nou.Ai avut noroc ca ai reusit sa o bagi la locul ei , fiind mai groasa.Referitor la combustibilele |alternative| nu este o noutate, googalesti putin si gasesti o ramada de idei, care mai de care mai nastrusnice.

Si zii drept... Banii economisiti pe MC` ii dai pe filtre de motorina si in viitorul apropiat pe garnitura de chiulasa :y :grin: Vezi ca oloiul degaja o temp mai mare decat dizelul :wink:

Legat de planetara, da, cineva vea dreptate. Personal am rupt o singura data o planetara de Pajero pe fata (MRL-ul masii) si bilele au sarit ca aschiile unei grenazi. Si asta invartind rotile cu masina pe loc, cu reductor in treapta 2. E drept ca eram adanc infipt in situatie si trageam din greu sa ies, dar la Pajero mk 2 compenseaza faptul ca planetarele fata se invart tot timpul, chiar si cand e selectat 2WD. Nu zic ca nu-i buna ideea, e chiar ingenioasa. Acuma ramane doar de facut proba practica la teren si pe asfalt la un 100 kmh.

PS: O planetara sh buna costa 50-100 E.

LE: Colivia nu are rolul doar de a dirija bilele, caci miscarea de rotatie a planetarei se face prin intermediul acestora. Cumva ca se roteste axul planetarei, care "impinge" in bile, care la randul lor rotesc colivia, care colivie invarte MRL-ul/roata. Canalele ajuta doar pt transmiterea mom. motor in timpul virajului rotii. E ca un fel de cruce cardanica pusa pe o planetara fata, numai ca astea pe bile ajuta la un unghi de bracaj mult mai bun.

Edited by Klez
OMU'e inainte de toate!

Buna dimineata,

Hai sa lamurim care este colivia, ca nu inteleg cum invarte colivia MRL-ul. Eu prin colivie inteleg acea piesa care tine bilele, fizic arata ca o sfera din care s-au extras calota superioara si cea inferioara si in care se executa gauri pe linia "ecuatorului" ca locasuri pentru bile,aceeasi piesa la un rulment este facuta din tabla.

Eu cred ca se face dintr-un material casant tocmai pentru a proteja ansamblul mecanic. Sa presupunem ca se sparge o bila, daca am avea o colivie maleabila urmatorul pas ar fi ca aceasta sa se incalceasca cu ce a mai ramas din planetara => avarii mult mai mari si socuri care s-ar transmite puternic si mai departe. Colivia fiind casanta aceasta se sparge => planetara se invarte in gol si gata. Asta este o presupunere rezultata din faptul ca prin cartile de mecanica pe care le-am mai frunzarit nu am gasit inca un calcul de rezistenta pentru aceasta colivie, dar cine stie poate nu am frunzarit suficient.

Pai colivia se continua spre roata cu un ciot de ax cu caneluri pe capete, care intra in MRL, de acolo rotirea MRL-ului, respectiv a rotii.

OMU'e inainte de toate!

Acea colivie impreuna cu axul respectiv formeaza un intreg,sunt o singura piesa si este cunoscuta sub denumirea de "cap de planetara".Optic se prezinta cam asa:

http://img259.imageshack.us/img259/7032/capplanetara31600x1200.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/48/capplanetara21600x1200.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/5454/capplanetara11600x1200.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/7471/capplanetara1600x1200.jpg

Apropo...exista ca si piesa de schimb cam pentru orice marca de masina

Vad ca la frunzarit carti si cautat poze pe net va pricepeti multi, daca ai fi scos bilele din capul ala de planetara ai fi vazut ca nu formeaza un intreg ci se invart independent(colivia fata de axul planetarei)

Nu inteleg de ce faceti atata caz ca doar n-am tras pe nimeni de urechi, am spus doar ca este o carpeala si asta ramane.Daca vi se pare ok faceti-va toti, nu am nimic impotriva

Daca ai sa citesti atent ceea ce am scris ai sa vezi ca acolo am spus ca axul si colivia sunt un intreg , nicaieri in postul meu nu este vorba despre bile.Daca bilele s-ar invarti nu ar mai exista tractiune.

http://img403.imageshack.us/img403/2986/capplanetara5.jpg

Colivia nu este piesa cu punct rosu? eu zic ca este. Aceasta nu este solidra cu capul de planetara, piesa cu punct albastru, decat prin intermediul acelor bile. Nu stiu cum s-ar pute numi piesa cu punct galben. Sau poate toate au alte denumiri...

http://img152.imageshack.us/img152/2986/capplanetara5.jpg' alt='capplanetara5.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use