Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce TIP de Antigel se pune la Nissan Y61?

leo 79

Postări Recomandate

Salut. Ce tip de antigel se pune la Y61? Pe vasul de antigel scrie G5. Am intrebat un vanzator si mi-a spus ca nu exista G5. Va intreb pe voi, e bun G12 ce bag la Audi? sau am mai vazut prin magazine G fara cifre. Cantitatile le-am gasit pe aici pe undeva. :hl:tk

Nissan Patrol Y61 2,8 TD6 an 2000

Audi A4, 1,9 TDI, quattro, an 2000

Passat 1,9 TDI, 4motion, an 2003, albastru - FURAT in Bulgaria (22-23 iunie 2011)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce TIP de Antigel se pune la Nissan Y61?

Cam unul cu propietatile astea ar trebui sa pui conform producatorului.

Iti intra 11.6 litri. Este esential sa-i verifici propietatile (temperatura de inghet) dupa ce el pui si sa nu te increzi dupa eticheta.:h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc Ionutz.:g

Passat 1,9 TDI, 4motion, an 2003, albastru - FURAT in Bulgaria (22-23 iunie 2011)

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Cam unul cu propietatile astea ar trebui sa pui conform producatorului.

Iti intra 11.6 litri. Este esential sa-i verifici propietatile (temperatura de inghet) dupa ce el pui si sa nu te increzi dupa eticheta.:h5

Revin pe discutie !

,,ethylene glycol based antifreeze" asta e dat de producator !in manual , tot ce am gasit pe piata este ethylene glycol ! deci depinde numai producatorul si ce concentratie alegi sa i faci !!

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Candva undeva in trecutul meu se discuta pe toate partile o treaba numita favorizarea fiabilitatii si mentinerea ei . Printre multe altele s-a ajuns si la sistemul de racire cu lichid cu problemele lui , discutand si una din bubele binecunoscute - degradarea antigelului pana devine mai mult daunator decat protector prin coroziunea tot mai accelerata in special la motoarele cu metale amestecate feroase/neferoase albe/neferoase galbene . In principiu antigelul ar trebui sa fie total neconducator electric , altfel cu cat conduce mai bine cu atat coroziunea ajutata electrolitic va fi favorizata si antigelul se va degrada tot mai rapid intr-un motor cu blocul din fonta , chiulasa din aliaj usor de aluminiu si radiatorul din aliaje galbene .

Posibilitatile de reducere sunt simple si relativ usor de pus in practica dar nu sunt aproape deloc aplicate sau ignorate de a mare distanta ... electrozii consumabili de zinc , punerea in contact galvanic direct a intregului sistem de racire (doua sau mai multe cabluri de masa cat mai scurte posibil cu contact sigur la radiator , similar si la chiulasa , pompa de apa si a garnitura de chiulasa metalica ) , folosirea altui antigel neconductiv in locul celui cel diluabil cu apa . Printre cele mai nefericite se regaseste si amestecul de antigel cu etilenglicol ( si metanol , aproape disparut ) .

In mod special la Patrol Y61 a fost emisa o notita prin care se specifica ca s-a observat ocoroziunea in motoare si necesitatea inlocuirii antigelului cu unul organic , si ca in sistemul de racire nu trebuie sa fie mai mult de 0,2V ( in mod curent ar fi 0,5V ceea ce e foarte daunator ... asta explica malul care e gasit continuu in motor si radiator , in mod inexplicabil pentru ca blocul motor e din fonta aliata si teoretic ar trebui sa fie indiferent la coroziune ... dar de fapt nu e si la coroziune electrochimica care-l roade incet dar sigur in special unde sunt metale diferite in contact ... va amintiti acum cum arata marginile gaurilor de la pasajele de apa din bloc si mai ales din chiulasele de aluminiu ... corodate ca si cum ar fi atacate cu acid ... desi toti aia zic ei ca antigelul protejeaza partile si alte alea ) .

... revin ... recititi inca o data de la 'In mod special la Patrol Y61' ... si cujetati oarece cujetari ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Deci dupa cum vad eu ne invartim ca pisica in jurul soarecelui prins in capcana ! :cn

Nimeni nu are curajul sa spuna exact ce tip , ce firma ,si cu exemple din experienta propie ce bagam !:10

Link spre comentariu

nu stiu la Y61 cum e dar la Y60 eu am bagat antigelul de la reprezentanta

premix L248 parca e codificarea caut o poza si atasez daca gasesc

e albastrui verzui si costa ceva cam la 46 lei pe litru:)

este amestec deja facut deci nu se dilueaza si conform producatorului si a ceea ce spun astia la reprezentanta o garanteaza la -38 eu zic ca daca totusi tine la -30 e suficient pentru ce avem noi in tara ca si clima

Link spre comentariu

Rahat cu mac ...Eu pun albastru sau verde ... diluabil cu apa distilata. Am pus in unele cazuri si rosu. Nu e nici o problema atata timp cat odata la maxim trei ani il schimbi.

Premixul e foarte bun, ca e recomandat de producator. DAR, traim in Romania ... si asta ne ocupa aproape tot timpul ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pai ... cred ca aproape nimeni nu acorda prea mare atentie . Si probabil ca ofertele sunt relativ putine , deci ai de ales intre cel simplu , clasic , neaditivat si G11 sau G12 ...cele mai multe OAT sau HOAT . Cu siguranta mult mai bine cu G11 sau G12 decat cu cel clasic .

Eu incerc sa ma conving ca-mi trebuie antigelul MaxLife de la Valvoline , are perioada de utilizare normala 5 ani si pare putin mai rasarit la performante ( marea majoritate se limiteaza la 115 grade ) . Deci ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pai ... cred ca aproape nimeni nu acorda prea mare atentie . Si probabil ca ofertele sunt relativ putine , deci ai de ales intre cel simplu , clasic , neaditivat si G11 sau G12 ...cele mai multe OAT sau HOAT . Cu siguranta mult mai bine cu G11 sau G12 decat cu cel clasic .

Eu incerc sa ma conving ca-mi trebuie antigelul MaxLife de la Valvoline , are perioada de utilizare normala 5 ani si pare putin mai rasarit la performante ( marea majoritate se limiteaza la 115 grade ) . Deci ...

Multumesc !:2dr

Link spre comentariu

Interesandu-ma la taticul Patroalelor, mi-a ,,soptit,, ca merge foarte bine G12 ( Valvoline, Mobil, etc. - cam asta ar fi ordinea in care ar pune ).

Acum fiecare baga ce vrea.

Editat de madax
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Buna tuturor. Cand am deschis discutia vroiam sa fiu sigur ca am in masina ceva de calitate si in urma discutiilor cu voi ( va multumesc ) am pus G 12 facut pt minus 30 grade. In vara asta am avut o problema cu un furtunas care s-a spart si din acest motiv am ramas fara apa in motor, iar acum pentru pregatirea auto pentru iarna am pus din nou tot G 12 cu care eu m-am inteles foarte bine. Pompa de apa e OK chiar daca a mers saraca vreo 20 km fara apa. Deci , testat pe masina mea vreo 4 ani, recomand G 12.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

La multi ani Patrolistilor si ...celorlalti colegi de suferinta offroad!

Pe 30.12. am constatat ca lichidul de racire al masinii nu rezista decat la -12 grade, drept pt care , m-am decis , inainte de zilele ,,glaciare,, ce au urmat , sa schimb ,,antigelul,,.

Asa ca, am plecat la service, am dat jos lichid , cat am putut, am bagat , spre curatare cat de cat, apa, permanent, si dupa ce s-a limpezit, am bagat 7 litri antigel G12 HEPU roz.

Editat de madax
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Conform ESM, in sistemul de racire intra vreo 12 litri.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Conform ESM, in sistemul de racire intra vreo 12 litri.

In cartea mea scrie 13,4 litri ( fara incalzire spate). Depinde cat e litrul de mare :grin:

Citind putin mai atent, vei vedea ca am spus antigel (referire la antigelul pur) nu lichid de racire ( antigel+apa distilata) :wink:. Apa era deja in circuit dupa ,,spalare,,.

Am masurat ulterior si mi-a dat -40 grade.

Editat de madax
GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

In cartea mea scrie 13,4 litri ( fara incalzire spate). Depinde cat e litrul de mare :grin:

Citind putin mai atent, vei vedea ca am spus antigel (referire la antigelul pur) nu lichid de racire ( antigel+apa distilata) :wink:. Apa era deja in circuit dupa ,,spalare,,.

Am masurat ulterior si mi-a dat -40 grade.

Daca ai folosit apa de robinet mai fa cate o masuratoare la o saptamana !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare