Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

FEROZA: Probleme enervante, rezolvari ieftine cu efecte maxime

Ryder

Postări Recomandate

Re: FEROZA: Probleme enervante, rezolvari ieftine cu efecte maxime

Cand turam masina grav, apa urca in vasul de expansiune si nu mai revenea in radiator. Vaccumul creat dupa racire nu era destul de puternic ca sa traga apa inapoi in radiator. Capacul radiatorului este etans. Am decis sa mut vasul de expansiune mai sus. Rezultatul :[ATTACH=CONFIG]258188[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258189[/ATTACH]

Salut,

In ambele fotografii se observa ca antigelul este pana in dreptul orificiului de prea-plin.Deci care este rezultatul?In urma vacuumului se intoarce lichidul in motor sau iese in continuare pe prea plin.

Si eu intampin aceeasi problema, dar eu banuiesc garnitura de chiulasa.

Cristian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 196
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut foto imediat dupa ce am montat noul vas. Nu am avut timp sa fac o incercare in sarcina pt mai mult timp. Eu tind sa cred ca in sarcina crestea presiunea apei in radiator si apa pleca in vas. Acum prin cadere se va intoarce sigur in radiator, asa vad daca pierd apa. E o incercare.... Nu e f costisitoare. Vas de logan - 45, capac vas - 10, furtune& coliere - 30. Am avut prin garaj niste coltare metalice pt lemn 40x40x10. Daca esti interesat, iti trimit mai multe foto pe mail/ whatsapp.

Link spre comentariu

Am facut foto imediat dupa ce am montat noul vas. Nu am avut timp sa fac o incercare in sarcina pt mai mult timp. Eu tind sa cred ca in sarcina crestea presiunea apei in radiator si apa pleca in vas. Acum prin cadere se va intoarce sigur in radiator, asa vad daca pierd apa. E o incercare.... Nu e f costisitoare. Vas de logan - 45, capac vas - 10, furtune& coliere - 30. Am avut prin garaj niste coltare metalice pt lemn 40x40x10. Daca esti interesat, iti trimit mai multe foto pe mail/ whatsapp.

Inainte sa inlocuiesti vasul de expansiune apa pleca in vas sau pleca si afara din el. La mine curgea si afara.Am rezolvat partial prin montarea unui nou buson la radiator care trebuie sa reziste la o presiune de 0.9 bari , dar in cazul acesta fortunele prin care circula lichidul se umfla si se intaresc .

Nu fortezi motorul peste 3000 de rotatii nu se intampla nimic, cum sare peste cum creste nivelul. Eu am bagat furtunul de la prea plin intr-un pet , pentru a recupera lichidul si al refolosi.:grin:

Problema s-a mai discutat intr-unul din topicurile de la Feroza, o sa-l caut eu si o sa-ti spun .

Cristian

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salutare prieteni,

Am o problema, imi moare motorul atunci cand virez pe loc (cam de la jumatatea cursei spre virare completa) si stanga si dreapta. Aveti vre-o idee ceva? Am citit prin postarile mai vechi de un mecanic priceput (Bogdan) prin Bucuresti. Mai lucreaza? imi poate da cineva numarul lui sau unde pot da de el? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Salut, la cat sta relantiul, ai gume mari, pompa servo obosita? Piesa care are legatura cu relantiul in viraj maxim se afla pe pompa de servo arata ca un cilindru si in ea ajung doua furtunase, unul dintre furtunase se duce in carcasa de plastic dinaintea admisiei.Daca nu intelegi imi spui si poate te ajut telefonic.Ca sa rezolvi problema partial tureaza un pic masina cand virezi.

Furtunasele nu au treaba cu pompa de servo propriu zisa, ci cu o supapa "idle up air control valve" (VSV la Daihatsu, piese cilindrica) ce mareste turatia de relanti la introducerea unor sarcini suplimentare, gen actionarea directiei, AC, etc. Supapa vine montata pe racordul de presiune al pompei si difera de la EFI la cele cu carburator din cate stiu, una-i cu doua cealalta cu trei furtune.

Posibil ca ea sa nu mai faca treaba.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Salut, la cat sta relantiul, ai gume mari, pompa servo obosita? Piesa care are legatura cu relantiul in viraj maxim se afla pe pompa de servo arata ca un cilindru si in ea ajung doua furtunase, unul dintre furtunase se duce in carcasa de plastic dinaintea admisiei.Daca nu intelegi imi spui si poate te ajut telefonic.Ca sa rezolvi problema partial tureaza un pic masina cand virezi.

Furtunasele nu au treaba cu pompa de servo propriu zisa, ci cu o supapa "idle up air control valve" (VSV la Daihatsu, piese cilindrica) ce mareste turatia de relanti la introducerea unor sarcini suplimentare, gen actionarea directiei, AC, etc. Supapa vine montata pe racordul de presiune al pompei si difera de la EFI la cele cu carburator din cate stiu, una-i cu doua cealalta cu trei furtune.

Posibil ca ea sa nu mai faca treaba.

Merci de raspuns. Am schimbat de curand motorul si caseta de directie si mecanicul lasase relantiul foarte mare 1100. Chiar si asa cu rotile de noroi special track 235/75/15 se oprea motorul doar la viraj maxim. Intre timp am pus rotile vechi (marime originala) ca sa nu le mai tocesc aiurea pe cele de noroi si am redus relantiul la 850, numai ca acum se opreste la virare mult mai repede. Inainte de schimbat motorul si caseta nu am avut problema asta, ma gandesc sa nu fi gresit mecanicul la recuplarea unor furtune ceva?

Link spre comentariu

Prima si cea mai usoara verificare, pozitionarea corecta a furtunelor.

Pagina 17 http://www.warfs.org/daihatsu-manuals/F300-EC-Emission_Control_System.pdf

un furtun trebuie sa mearga in ''canistra'' piesa neagra cum te uiti la motor in stanga cu rol de recuperare vapori benzina iar celalalt furtun merge in admisie corpul de aluminiu.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Prima si cea mai usoara verificare, pozitionarea corecta a furtunelor.

Pagina 17 http://www.warfs.org/daihatsu-manuals/F300-EC-Emission_Control_System.pdf

un furtun trebuie sa mearga in ''canistra'' piesa neagra cum te uiti la motor in stanga cu rol de recuperare vapori benzina iar celalalt furtun merge in admisie corpul de aluminiu.

Merci Caphonne, o sa ma uit cu toate ca nu inteleg care e legatura intre pompa servo de directie si emisia vaporilor de benzina.

Link spre comentariu

Pai tu cand virezi fortezi motorul si ii iei din ''aer'' valva aia iti baga niste ''putere'' in admisie adica acei vapori.Eu am vru sa anulez acest circuit dar cineva mai priceput m-a sfatuit sa il las asa.

Mai citste o data:

''Furtunasele nu au treaba cu pompa de servo propriu zisa, ci cu o supapa "idle up air control valve" (VSV la Daihatsu, piese cilindrica) ce mareste turatia de relanti la introducerea unor sarcini suplimentare, gen actionarea directiei, AC, etc. Supapa vine montata pe racordul de presiune al pompei si difera de la EFI la cele cu carburator din cate stiu, una-i cu doua cealalta cu trei furtune.

Posibil ca ea sa nu mai faca treaba. ''

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pai tu cand virezi fortezi motorul si ii iei din ''aer'' valva aia iti baga niste ''putere'' in admisie adica acei vapori.Eu am vru sa anulez acest circuit dar cineva mai priceput m-a sfatuit sa il las asa.

Mai citste o data:

''Furtunasele nu au treaba cu pompa de servo propriu zisa, ci cu o supapa "idle up air control valve" (VSV la Daihatsu, piese cilindrica) ce mareste turatia de relanti la introducerea unor sarcini suplimentare, gen actionarea directiei, AC, etc. Supapa vine montata pe racordul de presiune al pompei si difera de la EFI la cele cu carburator din cate stiu, una-i cu doua cealalta cu trei furtune.

Posibil ca ea sa nu mai faca treaba. ''

Nu intelegeam, care era treaba, nici nu ma pricep foarte tare, de aceea am intrebat. Verific maine sa vad daca e ok. Merci inca o data ;)

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

A schimbat cineva rulment la vreo roata pe spate? Cum scot planetara? Am ajuns aici si nu mai stiu. ms

Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

Ma uit in carte si iti trimit imediat link.

http://www.warfs.org/daihatsu-manuals/F300-RS-Rear_Axle_and_Suspension.pdf

pagina 6 schema cu toata puntea desfacuta

si la pagina 20 schema cu planetara si toate chitibusele rulment, garnituri etc

Nu stiu sa iti spun cum se face dar acolo iti arata tot ce trebuie desfacut, din cate vad in schema ai nevoie de o scula speciala pagina 29

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

multumesc frumos

la un atelier auto nu au stiu, alti doi au zis ca nu se baga, asa ca e beleaua pe mine, dar nu am presa...sau sapt viitoare la un alt service

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

Pana la urma ce trebuie schimbat, rulmentul sau planetara?

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

am schimbat azi rulmentul si doi semeringi de la roata dreapta spate, timp de lucru aproximativ trei ore, relativ usor cand ai un pic de ajutor: desfacut cele 5 piulite de pe prezoane, flansa distantoare(cine are), dat jos tamburul, sabotii, defacut cablul de la frana de mana, desfacut cele 4 piulite din spatele butucului, desfacut conducte de frana cu lichid, scos planera cu tot cu rulment si protectia de la tambur, inlocuit rulment si bucsa iar in ordine inversa montat si talpa...

schimbat uleiul in grupuri, gata de munte

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

Daca se poate pune si codurile de la semeringuri si de la rulment. Sigur sunt echivalente la originale.

Rulmentul a iesit usor de pe planetara ? Cu presa, cu ciocanul?

Cristian

Link spre comentariu

rulmentul da, dar bucsa doar taiata, nu am incalzit-o ca nu am avut cu ce, am sa pun si cotele zilele urmatoare, am aruncat ambalajele, dar mai am unul pe stanga

eti79ety@politisti.ro

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Nu aruncati niciodata ambalajele fara sa notati coduri. La un moment dat o sa ai nevoie si pe partea opusa :)

In alta ordine de idei va rog sa imi pozati si mie un buson de rezervor de motorina de la Rocky sau poate si de la Feroza posibil sa fie la fel sa vad si eu cum arata cel original ca nu imi gasesc unul care sa etanseze corect.

Multumesc anticipat!

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buson combustibil Daihatsu Rocky

Multumesc pentru poze! Ca aftermarket dupa ce am cautat si probat 4 modele de busoane am gasit ca si compatibil Hella cod 8XY 007 021-001 costa vreo 50 lei.

Si cum masina asta nu ma lasa deloc sa ma odihnesc acum caut un cod de cheder de origine ca nu reusesc sa gasesc pe nicaieri de cumparat.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare