Max Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Din considerente economice, multi dintre noi am cumparat masini cu volanul pe partea dreapta. Vreau sa trec peste avantajele economice a acestei situatii (masinile din Anglia sunt mai ieftine si de multe ori mai bine intretinute decat masinile similare din alte tari) si sa discutam despre dezavantajele acestor masini, ma refer doar din punctul de vedere a utilizarii lor la noi. Eu personal utilizez o asemenea masina ca si masina de zi cu zi inca de acum doi ani si jumatate. Sincer, singura situatie unde e mai dificil este atunci cand in fata mea este un camion si doresc ca sa depasesc. Trebuie sa o iau mai pe "lung" ca sa zic asa sau, daca e posibil, iau legatura prin statie cu soferul camionului si il rog sa imi dea un semnal cand pot sa trec. O solutie ar fi montarea unei camere video in oglinda din stanga care sa fie legata la un monitor pe bord de genul celor pt mersul inapoi. Alte impedimente mai sunt pt voi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje sa zicem parcarile.....asta doar probabil pana atunci cand intervine obisnuinta. In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Conduc de mai bine de un an si in jur de 22000 km o astfel de masina,ca masina de zi de zi. Mi-a luat cam 300km sa ma obisnuiesc cu ea. Singura situatie mai dificila e cea de care a zis si Max, mai ales pe drumuri inguste si cu multe curbe.Am mers o data de la cluj spre oradea si apoi la sibiu, a fost cam nasol din pct asta de vedere, mai ales ca nu e o masina cu care sa fac depasiri in rapide.Prin moldova e mult mai bine, avem drumuri late....:grin:Am tot zis ca o sa-mi iau un sistem de oglinzi, am vazut pe net, dar inca nu am apucat, asta sa va dati seama cit de mare e problema....Acuma, eu sint si mai domol la condus, nu ma prea grabesc,desi nu merg incet, nu ma enervez daca stau in spatele unuia mai mult...ma rog, prefer altfel senzatii tari... Altfel, cind trec de la o masina la alta incurc manetele intotdeauna, asa ca semnalizez cu stergatoarele sau invers in primele 5 min. Una peste alta, eu nu vad vreo problema legata de masinile cu volanul pe dreapta, sau mai bine zis dezavantajul cu depasirea e mic fata de avantaje. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Ar mai fi ca toti cei care merg ptr inceput,tin prea mult spre axul drumului chiar mai mult (il depasesc)si apare acele ciocniri (oglinda in oglinda) mai ales in curbe. Ati patit ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Inca nu :ha: In afara de depasiri nu cred ca sunt alte probleme, mai ales la camioane sau dube. In rest avem noroc ca suntem mai inalti si vedem mai bine.. Ar mai fi ceva totusi... nu cred ca m-as acomoda cu o cutie manuala. De fapt nu m-as mai acomoda cu ea nici la o masina cu volan pe stg, daca ma gandesc mai bine.. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje O solutie ar fi montarea unei camere video in oglinda din dreapta Max, cred ca ai vrut sa zici stanga :grin:. In teorie pare OK, dar in practica cred ca o sa dea si aia batai de cap, ca nu o sa ai stergator la ea de exemplu. Plus ca e si foarte scumpa (parerea mea). Aia care depasesc axul drumului si lovesc oglinzile, o faceau cu siguranta si daca aveau volanul pe stanga. Eu nu cred in teoria care circula si pe la stiri, cum ca daca ai volanul pe dreapta faci mai multe accidente. Daca ai creerii la locul lor, mergi cu orice masina, pe orice drum, in functie de situatie. Depasirea nu se face decat daca e absolut necesar. :h5 Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Conduc si eu ocazional cu volan dreapta... Daca ati intimpinat problema lui Max ati incercat sa va uitati pe partea dreapta a camionului? pentru ca se vede al naibii de bine in fata:grin: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Mama natura m-a facut stangaci ... dar la scoala nu m-au lasat sa scriu cu mana stanga, mananc si desenez cu stanga si acum sunt iarasi intreg de cand conduc masini de off-road cu volanul pe dreapta si cutie manuala! In plus, am intotdeauna copilot ... si asa il invat sa conduca asa cum vreau eu! P.S. Probabil in viata anterioara am trait in Japonia, Anglia, Africa de Sud sau cel mai bine in Australia! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 (editat) Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Am si eu masina cu volanul pe dreapta de vreo 3 luni, am mai avut in 95-98 , dezavantajele sint cam aceleasi: -uneori, la sens giratoriu,sau la unele intersectii, nu prea pot vedea bine cine/daca vine din stinga; am avut sistemul de oglinzi in 95(self made dupa o schema de la RAR), nu am putut-o inscrie fara el,e bun dar nu extraordinar -farurile celor din spate, care bat pe dreapta drumului, bat exact in ceafa mea sau in oglinda care le reflecta in ochi -de asemenea, depasirile pe drumurile cu o banda pe sens sint putin dificile, noroc ca la mine in zona avem 4 benzi -farurile trebuiesc schimbate, cel putin cel din dreapta, ca nu am luminata marginea din dreapta a drumului In rest, doar avantaje, mai ales ca am luat masina la un sfert din pretul din Europa. Editat Februarie 15, 2015 de Astral VREUN / VREO.....FARA CRATIMA !!! Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje eu nu am nici o problema.....la camioane....trag cu ochiul prin dreapta....de restul se ocupa V6-le :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Max, cred ca ai vrut sa zici stanga :grin:. Ai dreptate. Am gresit. Am corectat acum. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Nu am nici eu probleme nici macar cu depasirile.Trebuie facute mai din lung - dar la ce putere are motorul 3.5 GDI ma propulseaza ca un glont oricat de lunga nu ar fi depasirea fara probleme. Unde am si o sa am problema - la mama lor in Anglia - acolo poate sa fie si pe centru volanul ca tot nu ma obisnuiesc cu mersul pe stanga... Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Singura problema pe care o am eu este ca uneori, dupa ce ma urc in masina....constat ca n-am volan! Si asta e valabil si la masinile cu volan pe stanga!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Asa e Petre, de multe ori, cand schimb masina, ma urc inevitabil pe partea opusa! Ce ma distreaza cel mai mult este faptul ca pasagerul din dreapta mereu cauta volanu!! Ar trebui sa montam unul fals acolo, sa ne distram un pic In rest, depasirile: studiez un sistem cu camera pusa in coltul din stanga al parbrizului unde avem si stergatoare si o oglinda retrovizoare cu ecran, erau ceva de genul la sistemele de parcare!!! Poate imi spune cineva unde se mai gasesc!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Camera video de dat cu spatele, lipita pe interior pe parbriz, tras un dysplay de 2-3 inch deasupra consolei, sau deasupra volanului. Oglinda retrovizoare la ce mai trebe ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Un display de 2-3" e prea mic, eu am montat de 7" si e ok. Cat despre inconveniente, cateodata ma trezesc incercand sa deschid usa nepotrivita si cand schimb masinile intre ele ma trezesc semnalizand cu stergatoarele :grin: In rest nu am nici un fel de probleme. http://i1216.photobucket.com/albums/dd371/remuseugen25/DSC_0031-1.jpg http://i1216.photobucket.com/albums/dd371/remuseugen25/DSC_0022-1.jpg "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Pasagerul din stanga nu e deranjat de display-ul ala ? Nu bombane nimeni ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Unele sisteme de parcare au un ecran LCD pe oglinda retrovizoare! M-am gandit si eu la ambele variante, dar si hotii se gandesc ce bine le-ar sta lor cu aceste acareturi la vanzare... cel putin cel de 7 inch... Si sa iti mai spun ceva... cel de 7 inch cand o bate soarele in el sa vezi tu cum te dai in spate sa vezi in depasire, ca in el sigur nu mai vezi nimik!! Iar acolo unde este pozitionata camera in fot, nu ai stergatoare... deci daca ploua, vei sterge cu mana parbrizul!!! Oricum, eu mai caut inca sistemul cu ecran in oglinda pentru ca e cel mai bine vizibil in conditii de lumina puternica in masina!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Pasagerul din stanga nu e deranjat de display-ul ala ? Nu bombane nimeni ? Pana acum nu a bombanit nimeni. "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Singurul incovenient depasirile, dar daca ai un copilot sau "suficienta " rabdare se rezolva si asta. Pot si eu sa spun ca am facut peste 15000 km cu al meu Pajero cu volan dreapta si m-am obisnuit. Mai dau din cand in cand la stergatoare in loc sa semnalizez dar asta imi aduce aminte ca sa mai zambesc. eu am montat sistemul acela de oglinzi si pot sa spun ca sunt multumit de ele in proportie de 90 %. Ar trebui prinse putin mai zdravan ca sa nu mai vibreze si in timp se deregleaza-au tendinta de a se lasa in jos. Mai tarziu am sa pun o poza cu ele. Numai bine, Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje tot umbland zilele astea prin oras cu mitsu am mai observat un avantaj - semaforul este de cele mai multe ori pe dreapta si e mult mai fain sa-l vezi cand stai la stop decat sa stai cu gatul sucit sa vezi cand se pune verde :grin: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Unele sisteme de parcare au un ecran LCD pe oglinda retrovizoare! M-am gandit si eu la ambele variante, dar si hotii se gandesc ce bine le-ar sta lor cu aceste acareturi la vanzare... cel putin cel de 7 inch... Si sa iti mai spun ceva... cel de 7 inch cand o bate soarele in el sa vezi tu cum te dai in spate sa vezi in depasire, ca in el sigur nu mai vezi nimik!! Iar acolo unde este pozitionata camera in fot, nu ai stergatoare... deci daca ploua, vei sterge cu mana parbrizul!!! Oricum, eu mai caut inca sistemul cu ecran in oglinda pentru ca e cel mai bine vizibil in conditii de lumina puternica in masina!!! Pana acum nu am avut probleme cu minusurile enumerate de tine, e adevarat nici nu l-am folosit prea mult. Cat despre camera in orice parte ai pune-o in partea stanga stergatoarenu nu reusesc sa curete geamul in fata ei, singura modalitate ar fi de a o departa de rama parbrizului destul de mult ca sa intre in raza de actiune astergatoarelor, cred ca distanta aia ar fi undeva in jur de 5-10 cm.Singurul loc in care stergatoarele ajung pana aproape de partea de sus a geamului e in mijloc si nu prea ai nevoie de ea acolo, tu ai nevoie de ea cat mai in stanga posibil.Uitatete atent la poza sa vezi urma lasta de stergatoare si faptul ca nu acopera partea respectiva. http://i1216.photobucket.com/albums/dd371/remuseugen25/DSC_0495.jpg Cat despre oglinda cu monitor la fel de bine cred ca ar merge si un parasolar cu monitor, acum depinde de fiecare cum i se pare mai comod de schimbat acuitatea vizuala de la drum la un monitor pe bord la oglinda sau la parasolar. "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ma_snw Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Max, cred ca ai vrut sa zici stanga :grin:. In teorie pare OK, dar in practica cred ca o sa dea si aia batai de cap, ca nu o sa ai stergator la ea de exemplu. Plus ca e si foarte scumpa (parerea mea). Aia care depasesc axul drumului si lovesc oglinzile, o faceau cu siguranta si daca aveau volanul pe stanga. Eu nu cred in teoria care circula si pe la stiri, cum ca daca ai volanul pe dreapta faci mai multe accidente. Daca ai creerii la locul lor, mergi cu orice masina, pe orice drum, in functie de situatie. Depasirea nu se face decat daca e absolut necesar. :h5 :g Perfecta dreptate!!!Cine stie sa mearga cu masina,merge si cu volanul in portbagaj,daca e nevoie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje Hai sa va mai zic eu o problema :) incercati sa intrati fara copilot intr-o parcare subterana cu bariere ( Carrefour, unirii..etc) si o sa va distrati ::tk)) Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje @ armand18us - corect , am inca o problemuta similara - incercati ca cumparati un hamburger la McDrive fara copilot :ha: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate