Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje

Max

Postări Recomandate

Re: Conducerea masinilor cu volanul pe partea dreapta - dezavantaje

Fratilor , faceti ca mine - merg cu spatele .

Adevarat ca prima data se cam ingrozesc aia care nu stiu de ce ...da' le trece .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La bariere ... trece una din fiicele mele in fata ... sunt extrem de incantate ca stau in fata si platesc! La McDrive nu merg ... nu este sanatos! :ha: Eu mai am o problema, masina este foarte inalta si la bariere trebuie sa te apleci mult!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

@ armand18us - corect , am inca o problemuta similara - incercati ca cumparati un hamburger la McDrive fara copilot :ha:

:ha::ha::ha:

Am trecut si eu pe aici.

SI am rezolvat cu o teava de la furtunul de aspirator(mi-am facut portavoce)

E valabil si pt Cos( e mai simplu decat sa intrii cu spatele):grin:

:h5

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

semi off topic !!! volan pe dreapta la noi ,,, dar stat in stinga in Anglia "fara volan sau pedale " si sa ai senzatia ca toti din fata intra in tine ... ma mir ca n-am facut infarct ( ca ori si cum podeaua a capatat o denivelere in dreptu' franei ...:ha:)

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

dar cat ar costa sa mutati timoneria pe partea "normala"? e adevarat ca o sa iti intrebi pasagerul ce temperatura are motorul dar ... come on ... it will be fun :))

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Cand treci pe langa un politist ... el se uita la copilot ... asa ca poti sa nu porti centura si sa vorbesti la telefon!:banana

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Dupa ce m-am dezbarat de semnalizat din stergatoare , nu am mai avut decat problema cu oglinda retrovizoare centrala , nu reusesc sa ma uit in ea decat dupa ce o caut in dreapta :)

Mai este problema cind iesi dintr-o strada fara prioritate si trebuie sa te asiguri din stinga ,

Link spre comentariu

chestia cu politistul a patit-o un coleg printr-un sat....il opreste pe respctivul si s-a dus la copilot cum ar veni si a intrebat daca a baut, asta normal, politistul i-a cerut actele si sa sufle in fiola, la care copilotul zice: sa le ceri de la sofer. va dati seama ca nu i-a mai trebuit nimic la poltist si i-a lasat sa plece...asta e realitatea...si singura chestie care ma deranjeaza la masinile cu volan pe dreapta e ca nu vezi cand depasesti, iti trebuie un copilot sofer care stie sa aprecieze distanta:grin:

mitsubishi pajero 2.5 tdi '94-englezoaica pentru off road

mitsubishi pajero 2.5 td '90-inmatriculat ro

Link spre comentariu

Mai este problema cind iesi dintr-o strada fara prioritate si trebuie sa te asiguri din stinga ,

Si eu am problema asta, mai ales daca am pe cineva in stanga mea si mai ales daca sunt cu swb. La lwb nu am probleme, dar la swb stalpul central este foarte lat, cam 30 cm si nu vad mare lucru. Cand vreau sa ma asigur am (din spate in fata) o tetiera, stalpul masinii si capul pasagerului, ceea ce cateodata e cam mult..

Link spre comentariu

@ armand18us - corect , am inca o problemuta similara - incercati ca cumparati un hamburger la McDrive fara copilot :ha:

cine mananca la McDrive? :grin:

Link spre comentariu

Eu nu gasesc nici un dezavantaj ...

Nu exista nu pot ,ci doar nu vreau, :uameni... Cine e facut sa conduca ,o poate face si din porbagaj daca are un volan si pedale ... singura prb e mentalitatea.Nu cred ca este cineva care sa nu se acomodeze.

Si acum fie vb intre noi ,o calculat cineva cati km parcurgi cu benz care o cumperi din diferenta de pret a unei masini pe pta dreapta? Sigur merita efortul...:tk

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Cum cineva spunea:''Nu exista nu pot,ci doar <<nu vreau>>''

Conduc masini cu volan pe dreapta in europa si de la 19 ani conduc TIR(cap tractor cu remorca) in Uk,dar CU VOLAN PE STANGA! Deci sunt pe dos,volan pe stanga in uk si volan pe dreapta in europa.Niciodata nu am avut evenimente si am permisul de aproape 6 ani.

Dezavantaje,cum spuneau colegii de mai sus,cateodata mai semnalizezi cu stergatoarele sau mai stergi parbrizul cu semnalizarile,dar e trecator :ha1.Ia trageti o privire la filmarea de mai jos,cei care zic ca :''nu se poate'',ca ''e greu'',ca ''e imposibil sa nu spargi oglinzi'':

Ce sa mai vorbim de ''domnul asta arab'',care nu a avut ce face cu banii???!!!

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

Si eu conduc un mitu cu volan pe dreapta ,am avut 2 probleme ,1 cand am in fata un vehicul mai mare ca mine dar fie ma uit prin dreapta ,fie stau mult mai in spate si vin lansat (mitu poate :ha::ha:)

Si singura problema nerezolvata este ala MC drive ,cand sunt singur :)))).

In rest nu am nimic de reprosat :h5

KAMIKAZE Off Road Team
Link spre comentariu

Sunt peste 4 ani de cand am initiat acest topic. Plus cei 2,5 ani dinainte am deja 6,5 ani de cand conduc masini cu volanul pe dreapta aproape zilnic. Si autoturism, si masina de teren si in ultimii doi ani un microbus. Nu am nici cel mai mic eveniment neplacut din cauza asta.

Editat de Max
Link spre comentariu

La MC drive eu am intrat cu spatele , am dat si luat comanda linistit , am mancat ca-mi era foame .

Inainte sa apuce sa ma injure , cu totii au inteles de ce si fiecare ne-am vazut de treaba lui in continuare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si eu conduc un mitu cu volan pe dreapta ,am avut 2 probleme ,1 cand am in fata un vehicul mai mare ca mine dar fie ma uit prin dreapta ,fie stau mult mai in spate si vin lansat (mitu poate :ha::ha:)

Si singura problema nerezolvata este ala MC drive ,cand sunt singur :)))).

In rest nu am nimic de reprosat :h5

Mai e problema la parcarile cu bariera automata, tot asa cand esti singur :grin: ...

Am vazut la cineva montata o camera pe stanga si monitor pe bord :grin:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Prefer sa ma lipsesc de neajunsurile unei masini cu volanul pe partea dreapta.

In genere diferenta intre una "normal" si una cu volanul montat gresit este de 1000 E ( in ceea ce priveste masinile cumparate din Ro). Dau diferenta bucuros si imi cumpar masina care trebuie.

Daca la un moment dat te hotaresti sa ii pui volanul pe partea corecta, te costa mai mult decat te-ai scutit la cumparare.

PS: La dezavantaje .... se vinde greu !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Prefer sa ma lipsesc de neajunsurile unei masini cu volanul pe partea dreapta.

In genere diferenta intre una "normal" si una cu volanul montat gresit este de 1000 E ( in ceea ce priveste masinile cumparate din Ro). Dau diferenta bucuros si imi cumpar masina care trebuie.

Daca la un moment dat te hotaresti sa ii pui volanul pe partea corecta, te costa mai mult decat te-ai scutit la cumparare.

PS: La dezavantaje .... se vinde greu !

Nu-i chiar asa. Daca ar fi doar de 1000 de euro, bineinteles ca nu ar merita.

Eu am luat doua masini. La ce am luat eu, diferenta ar fi fost de minim 3000 de euro la prima si minim 4000 de euro la cealalta. Mai mult decat atat, in cazul meu nu as fi gasit masinile astea in Romania, in configuratia dorita de mine. Microbusul e prima masina inmatriculata in Romania ca si model si dotari (bineinteles ca e facut special pentru piata japoneza) si are dotari super pe care nu le au multe din masinile actuale din aceeasi clasa.

Ideea e ca nu doar diferenta de pret conteaza.

Mai e si starea tehnica si modul de intretinere.

Cu banii pe care i-am dat in Anglia pe microbus, cumparam aici unul vai mama lui, cu scaune de dus muncitorii pe santier. Nici pomeneala de confortul microbusului meu, nu sistem de climatizare super ok, nu tu cutie automata, nu tu motor de 3L turbo diesel si multe altele...

Link spre comentariu

Va salut. Da..este foarte valabil si pentru Mitsubishi Delica. Modelul super exceed cu toate dotările s-a fabricat/se fabrica doar cu volan pe dreapta, dar merita toate " sacrificiile":). La cât e de înaltă nu ai probleme la depasiri sau sa te asiguri in general. As spune ca trebuie reglate farurile si un pic mai multă atenție la început cu axul drumului;).

Editat de Astral
Link spre comentariu

Eu am avut doua experiente cu volanul pe partea gresita. Acum vreo doi ani am cumparat pentru motor o toyota celica cu cutie manuala. Pana sa ii iau motorul, am mers vreo 2000 de km cu ea prin tara. Acum, celica este joasa, dar dupa un drum Brasov Suceava, 300Km, ne-am imprietenit si nu am mai avut probleme. Cel mai greu a fost sa ma obisnuiesc sa nu uit pe ce parte a masinii sunt, si sa nu depasesc axul drumului.

Dupa ceva timp am imprumutat de la un prieten o Honda CR V cu cutie automata. Spre surpriza mea, se pare ca este ca mersul pe bicicleta. Condusul venea natural si nu am avut dificultati.

Eu zic ca daca merita diferenta si exista un pic de vointa se pot conduce fara probleme.

SSangYong Korando 2.3i GPL
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut!

Dupa 2 ani de condus masini cu volan "pe partea gresita", pot spune ca singurele dezavantaje sunt la drive-in-uri...gen McDrive si la accesarea butoanelor de la barierele din parcari, la depasiri problema apare doar in cazul masinilor mari, inalte, gen dube, Tir-uri etc. asta in cazul in care nu exista un copilot in stanga :) Pe deal, terenul de joaca pentru care multi dintre noi au facut o investitie in aceste jucarii, volanul nu conteaza pe ce parte este, atata timp cat piesa dintre el si scaun stie ce sa faca.

Link spre comentariu

Salut!

Dupa 2 ani de condus masini cu volan "pe partea gresita", pot spune ca singurele dezavantaje sunt la drive-in-uri...gen McDrive si la accesarea butoanelor de la barierele din parcari, la depasiri problema apare doar in cazul masinilor mari, inalte, gen dube, Tir-uri etc. asta in cazul in care nu exista un copilot in stanga :) Pe deal, terenul de joaca pentru care multi dintre noi au facut o investitie in aceste jucarii, volanul nu conteaza pe ce parte este, atata timp cat piesa dintre el si scaun stie ce sa faca.

Foarte corect!! ...si ești si mai sănătos,:g pentru ca eviti McDrive;)

Link spre comentariu

cateva "rezolvari" :ha:

i-117.jpg.a96952a35cac42576e731425f6d20f23.jpg

mpv.jpg.693611f66c97632b887d39c80a69f9e4.jpg

f1.jpg.146f29168025119481ab61e745d85e09.jpg

f1interior.jpg.4610e97ecc79ad081c5d171782bdbd12.jpg

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare