Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Frontera A 2.3 TD I ?

BODI

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Frontera A 2.3 TD I ?

spune ce probleme ai, si poate te ajuta cineva care stie despre 2.3 td...

eu am avut un 2.3 td si am fost multumit de el.

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

-turbina este in partea dreapta a masinii... mai jos asa... urmareste furtunul de aer de la filtru, si te va duce la ea!

-nu are debitmetru

-consumul mixt era (fara off-road) 8-9%

daca mergi :old o scoti si mai jos...

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

de asemenea nu-i mai pune motorina de la,, conducta,, si vezi ca in momentul cand o fortezi se aud ceva tacaneli pe fata

Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,,

ARO 243 2.4 Vitara 1,6

Link spre comentariu

de asemenea nu-i mai pune motorina de la,, conducta,, si vezi ca in momentul cand o fortezi se aud ceva tacaneli pe fata

Tacanitul care se aude esti tu ma ! :))

Nissan Patrol Y60 `97
Link spre comentariu

Este o masina corecta si fiabila.Am avut una pe care am folosit-o cinci ani fara probleme majore.In schimb aveam probleme cu caldura in habitaclu, si cu usile din spate care se deschideau dar nu se mai inchideau din cauza frigului.

Link spre comentariu

Este o masina corecta si fiabila.Am avut una pe care am folosit-o cinci ani fara probleme majore.In schimb aveam probleme cu caldura in habitaclu, si cu usile din spate care se deschideau dar nu se mai inchideau din cauza frigului.

Cred ca toate au probleme cu caldura...daca dai drumul la ventilator se raceste in masina si singura sansa sa bage ceva caldura este sa-i dai pe reciclare ... Asa conductele care intra in masina sunt fierbinti,dar degeaba..cred ca au facut circuitul mult prea mare si se pierde caldura.. Nu am resuti sa dau de cineva sa ma invete cum sa demontez bordul ca sa ajung la curcuit si sa vad poate ia aer pe undeva..si mai am o problema,daca il las sa ia aer de afara intra si apa daca ploua sau zapada :)) super,nu?

Nissan Patrol Y60 `97
Link spre comentariu

Vezi sa nu iti piarda antigel pe la radiatorul de incalzit habitaclul, cu intratul apa. La mine nu s-a intamplat si am trecut prin multe... inclusiv prin apa de jumatate de metru. Problema cu caldura e comuna. A mea nu baga nici pomeneala de aer cald. Poate fi ori de la termostat, ori de la caloriferul care are o parte infundata de la depuneri de calcar, din apa noastra cea de toate zilele.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Vezi sa nu iti piarda antigel pe la radiatorul de incalzit habitaclul, cu intratul apa. La mine nu s-a intamplat si am trecut prin multe... inclusiv prin apa de jumatate de metru. Problema cu caldura e comuna. A mea nu baga nici pomeneala de aer cald. Poate fi ori de la termostat, ori de la caloriferul care are o parte infundata de la depuneri de calcar, din apa noastra cea de toate zilele.

Nu este vorba de pierdut apa,ca nu pierde,imi intra apa/zapada prin grilele de aerisire de sub stergatoare,nu are nici un filtru sa impiedice intrarea la aeroterma :)) am vazut asta cand am dat jos aeroterma..ca avea zapada si intrase prin grilele de sub stergatoare...

Nissan Patrol Y60 `97
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Bine v-am gasit!

Am si eu o Frontera 2.3TDI, si o problema care ma deranjeaza este aceea ca atunci cand am rotile virate si sunt in rampa, cand plec de pe loc se aude un zgomot si se simte o vibratie relativ puternica, provenite de la rotile din spate. As dori un sfat despre ce ar putea fi si cum s-ar putea rezolva. Mentionez ca pe placuta de coduri apare G80, deci ar trebui sa am LSD pe puntea spate. Multumesc! :hl

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Schimba uleiul in diferentialul spate si vezi daca mai face. Ulei pentru diferential cu LSD. Cam asa ceva:

[ATTACH=CONFIG]102301[/ATTACH]

113994083_uleiLS.jpg.3459714c2bb8b86e4b5998099f2c7322.jpg

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am schimbat ueiul, am folosit Valvoline 80W-90 LS, o perioada nu a mai trepidat, dar acum dupa 3000 de km, incepe sa trepideze din nou pe aderenta cand iau viraj, intr-adevar mai putin ca inainte, dar probabil se va agrava, deci, din pacate, cred ca LSD-ul meu e dus... si era de asteptat la cum arata uleiul golit din el( probabil neschimbat niciodata)... Am incercat sa probez, si nu pare sa dea semne de functionare... dar cine stie, poate isi revine :grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Astazi am observat ceva ciudat, respectiv roata din dreapta spate e mai "intrata" in interior iar cea din stanga, evident, mai iesita. Dupa o aproximare la ochi pare sa fie o diferenta fata de aripa de 1-2cm, deci sesizabila la o privire mai atenta.

Care poate fi cauza? Se poate face ceva?

Mentionez ca foile de arc de pe partea stanga au fost recent springuite, ma gandesc ca poate a fost facut ceva gresit pe acolo. :pl

Link spre comentariu

Salut. Legat de problema cu diferentialul spate iti pot spune urmatorul lucru, care s-ar putea sa ti se para greu de crezut. Am avut in familia mea o Frontera 2.4 din 1993 benzina in 4 usi pe care a cumparat-o unchiul meu in 1998 si ulterior a ajuns la un verisor prin 2008 care o foloseste pentru vanatoare . Diferentialul spate avea probleme similare inca din 98 cand am vandut-o si ghici ceva... MERGE SI ACUM desi nu s-a remediat problema ! Incredibil nu? Si atentie ! Din cauza ca unul din cauciucuri a fost taiat pe undeva in off road acum are pe puntea spate una din roti de marime diferita ( are diametrul semnificativ mai mare). Mi se pare sincer o masina super fiabila la care mi-a ramas gandul si acum.

In concluzie e ok ca-ti faci probleme, e masina ta si e normal sa vrei sa-i gasesti cauza problemei si sa o repari dar nu-ti face o grija din faptul ca ar putea sa cedeze prea curand. Mentionez ca nu cunosc daca varianta mea de Frontera avea sau nu LSD. Bafta !

Link spre comentariu

Partea buna e ca multi oameni imi spun: "Lasa ma, merge pe rotile ei? Da? Atunci da-i gaz!" sau "Stai linistit ca nu se rupe nimic la ea, nu am rupt eu cu simexuri"... :ha2

Sincer, pentru mine masina inseamna mult, e un lucru la care tin foarte mult, imi plac masinile in special cele de teren, si ma simt foarte aiurea cand stiu ca o masina are ceva...

Revenind, o problema acolo la puntea spate exista, o apuca cateodata trepidatiile, daca iau volan maxim, parca pentru un moment ceva imi infraneaza pe spate, si daca nu sunt atent chiar moare motoru... o fi de la LSD, o fi ca e puntea pusa aiurea... nustiu... dar sper sa rezolv problema cat de curand ca ma streseaza, si sincer nu am bani sa imi permit sa merg pana se rupe, stiu ca daca se va intampla asta, o sa stea ceva timp in garaj...:tk

Editat de Andrei_vl
Link spre comentariu

pompa de servodirectie e in firea ei? stiu ca e normal sa pierzi din turatie si sa ai trepidatii cind ajungi cu volanul la capat de cursa, din cauza pompei de servo. de asemenea, o geometrie defectuoasa iti poate da senzatia ca se infrineaza ceva. daca iei mina de pe volan in viraj, acesta are tendinta sa revina pe drept? ar fi f bine daca ai identifica exact de unde vin problemele...de pe fata sau de la puntea spate.

imi dau si eu cu parerea, dar sint cofetar. daca te uiti in alte topicuri, o sa vezi cite intrebari aiurea am pus...sper sa nu supar pe nimeni.

Link spre comentariu

O roata iesita mai mult decat cealalta, in cazul in care jentile sunt identice, inseamna ca toata puntea spate e deplasata spre stanga. Trebuie verificata pozitia puntii fata de sasiu, pozitia amortizoarelor etc.

Trepidatiile la virare (in 4x2) pot fi cauzate de LSD defect sau ulei necorespunzator (daca are asa ceva) sau probleme la sateliti in grup.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Si daca puntea e deplasata, e grav? se poate face usor? cum? ca sincer nu inteleg bine sistemu de prindere al puntii, dar o sa il studiez.

Deci la mine 50% e LSD-ul, care nu functioneaza( pe probate). Problema e ca face mai mult rau in starea asta... ce am observat, trepideaza doar pe suprafete cu aderenta, cand iau viraj maxim pe namol de exemplu, patineaza brusc roata care "pivoteaza" sa zic asa, adica la viraj stanga, roata spate stanga patineaza odata. :tk

Link spre comentariu

nu cred ca este grav.

si la mine este roata stanga spate mai iesita in afara...eu ma gandeam ca o fi fost lovita masina si o fi din cauza aia.

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

Buna ziua !

In acest caz, pozitia sub masina a puntii este data exclusiv de arcurile cu foi, respectiv de centrul bulon. Mai ales ca nu-mi imaginez ca s-au indoit bridele mobile (shackles).

Si daca vreo aripa e mai infundata decat cealalta, poate puntea sta bine raportat la sasiu, si totul este de fapt o iluzie optica. Treaba cu springuirea doar a unui arc n-o inteleg, doar arcurile sunt la fel de batrane ambele. Sau nu ?

Sper sa gasesti kit de LSD nou. Si daca gasesti, trateaza-l elegant, cu uleiul ala destept, care-i place lui... Tot nou, binenteles, nu-l refolosi pe cel actual...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Heavy, sa inteleg ca daca masor distantele raportat la sasiu, nu la caroserie, si e in neregula, pot centra puntea din suportul de arcuri si centru ala bulon, ce o fi :grin: ?

Partea cu springuitul doar unui set de foi... nu am inteles nici eu, l-am intrebat pe om si a zis ca e ok, ca le-a "nimerit" exact ca pe cele de pe paretea cealalta. A2a intrebare a fost daca nu cumva s-au decalit si acum se indoaie diferit (la aceeasi greutate) si mi s-a raspuns ca nu, ca sunt facute la cald, nu sunt inrosite. Acum... deh... cica omu e meserias... Am uitat sa mentionez ca am springuit arcurile fiindca cel care a avut masina inaintea mea le facuse la un "mare" meserias... si arcurile nu erau egale, respectiv unu era mai springuit la capete( doar la capete!) decat celalalt si inelu de pe partea aia statea intors... sa nu zic cum sarea masina la fiecare groapa, era imposibil de mers... acum e alta masina...

Nik, cel putin tie poate nu iti face galagie masina... dar eu ma gandesc ca unghiurile cardanului nu mai sunt ok... cu puntea asa... si mai mult deaia imi fac probleme...:roll:

Link spre comentariu

Salut, Andrei !

Centrul bulon este surubul/boltul care trece prin toate foile din pachetul care formeaz arcul complet. Este unul singur per arc, si asigura centrarea foilor una peste alta. Cu mentiunea ca una-doua foi (cele mai lungi) nu e obligatoriu sa fie simetrice fata de centrul bulon.

Din acest centru bulon nu se poate executa nici un reglaj, dar in conditii extreme el se poate rupe, si bridele "U" nu au toata forta necesara sa tina arcul fixat de punte. Ca urmare, desi arcul sta la locul lui fata de sasiu, ca doar e prins in el, puntea se deplaseaza fata de arc. Dar nu se poate deplasa catre stanga sau dreapta, pentru ca exista centrul bulon al celuilalt arc.

Astfel, puntea va tinde sa pivoteze in jurul centrului bulon intact, dar deplasarea este de obicei mica, pentr ca bridele "U" care tin arcul fixat de punte nu permit miscari de anvergura. Pana se rup ele si/sau celalalt centru bulon...

Presupunand ca nesimetria observata de tine nu provine de la o aripa mai diferita decat cealalta (probabil acolo ai observat diferenta), vor trebui facute masuratori raportate la sasiu, inspectata asezarea arcurilor pe punte, integritatea foii cu ocheti de la fiecare arc si a centrului bulon, daca se observa nereguli acolo.

Binenteles, se verifica si faptul daca aripile sunt la fel de "bombate", ca nu cumva sa vina de acolo diferenta observata, si sa nu fie nimic in neregula din punct de vedere tehnic. Asa, si, cum s-a mai scris mai sus, jantele trebuie sa fie identice ca si dimensiuni.

Cand zic dimensiuni, ma refer in special la ET si J, adica la adancimea de presare si latime jantelor. Si, atentie, daca doua gume diferite ca latime se monteaza pe jante perfect identice, in stare umflata nu vor fi la fel de late !

Este valabila si reciproca aceastei reguli. Adica, doua gume identice montate pe jante cu J diferit (latime), vor da latimi diferite in stare umflata. Sper sa nu fie vorba de flanse inegale ca grosime sub jantele alea...

Deci, pune mana pe ruleta. Si asigura-te ca mai sunt doua-trei perechi de ochi pe sub masina cand faci asta, ca sigur vor vedea mai multe, mai ales daca proprietarii au ceva experienta in domeniul mecanicii auto, nu in vanzari...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eu am masurat cu ruleta din cramponul cauciucului in sasiu si surpriza....in dreapta 12 cm si in stanga 14 cm. este asta o problema grava? va afecta grupul?

asa ca ia si tu Andrei ruleta

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare