Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea;Range Rover Sport SE,2.7 aut!

ADP246

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 117
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Masina mea;Range Rover Sport SE,2.7 aut!

Salutare. Ce ne mai poti spune despre modificarea puterii motorului? Simti diferente majore in comportament? Daca primesc un feedback pozitiv din partea ta cred ca fac si eu pasul spre aceasta modificare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Deci ce pot sa spun acuma dupa cateva mii de km,este ca:

1)a scazut consumul cu aproape 2l/100 km(mixt),lucru care ma bucura f tare..si mai mereu sunt acuma pe pozitia 'sport'lucru care inainte,il faceam mai rar!In oras nu sar de 11.5-12l consum,iar inainte ma ducea la 14-15,daca conduceam mai sportiv.

2)este mai sprinten si la demaraj,si dupa 140km/h;are 'reactie' mai prompta,datorita marii cuplului

3)A crescut puterea cu 31 de cai,asta pe dyno-test nu povesti!si sa sti ca se simt;oricum cuplu conteaza cel mai mult si si asta s-a ridicat bine!

Ma declar foarte multumit,cu atat mai mult ca am o garantie de 2 ani fara limita de km;daca optam pt garantia de 3

ani,trebuia sa ma incadrez in 100.000 km!

vezi aici!

1759361783_cipRRS.PNG.b2942229554f350295b3dab8aebc831b.PNG

Acuma imi trece altceva prin cap;mi-au propus baietii ceva mai tare,insa nu stiu daca se justifica...

Alt cip,alt intercooler,alt radiator de racire,alta turbina si o resoftare cutie de viteza;toate in vreo 1800 si cred ca fara manopera ;)parca mai era ceva,dar nu-mi amintesc;

insa creste cuplu de la 440 la 650n si de la 190 cai la 250!

Consumul pe mixt,cica 13-13.5;nu cred ca se justifica investitia asta pt mine,deja sunt multumit,insa daca eram mai tanar cu siguranta o faceam:)

Si acuma stau in dubii,insa daca aude nevasta-mea dorm in garaj,si apoi BFSN (bani,fara stirea nevestii)nu am atatia,imi mai ia juma de an sa pun la ciorap :))

Oricum,sincer,recomand cip! am avut pe absolut toate masinile si cat le tin eu (2-3 ani) nu fac nici o pb;si masina...parca e alta ;)

Bafta in luarea deciziei!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

salut! am si eu un rrs pe care l'am resoftat, dar din pacate a trebuit sa bag softul original inapoi, din mai multe cauze.....una ar fi ca la masina mea au fost dati km inapoi si a fost trasa vreo 2 ani pe bucuresti de un criminal care aproape ca a terminat cutia si dupa cresterea cuplului, incepea sa patineze ambreiajul in a 5'a, iar cel de'al doilea motiv ar fi ca are computer Siemens, care de regula sunt cam "fumigene".....nu foarte, dar in blana zici ca e centrala pe carbuni.

Pot sa'ti spun doar sa fii atent cum tragi de ea ca daca ai probleme cu cutia, te costa cam mult....desi e foarte fiabila(e aproape identica cu cea de pe x5 si seria 7) cade cuplajul de a 4'a, a5'a si a6'a care e cam 300-400 de euro sau mai rau...convertizorul care e 1500 de euro....in cazul meu amandoua :grin:

Daca vrei, iti mai pot spune una-alta la ce trebuie sa ai grija....din experienta proprie....e o masina extraordinara dar putin pacatoasa daca nu ai grija de ea. bafta si scz de postul asa lung....

'07 RRS HSE, rolling on 22's.....off-roading at it's best :grin: :uameni
Link spre comentariu

salut! am si eu un rrs pe care l'am resoftat, dar din pacate a trebuit sa bag softul original inapoi, din mai multe cauze.....una ar fi ca la masina mea au fost dati km inapoi si a fost trasa vreo 2 ani pe bucuresti de un criminal care aproape ca a terminat cutia si dupa cresterea cuplului, incepea sa patineze ambreiajul in a 5'a, iar cel de'al doilea motiv ar fi ca are computer Siemens, care de regula sunt cam "fumigene".....nu foarte, dar in blana zici ca e centrala pe carbuni.

Pot sa'ti spun doar sa fii atent cum tragi de ea ca daca ai probleme cu cutia, te costa cam mult....desi e foarte fiabila(e aproape identica cu cea de pe x5 si seria 7) cade cuplajul de a 4'a, a5'a si a6'a care e cam 300-400 de euro sau mai rau...convertizorul care e 1500 de euro....in cazul meu amandoua :grin:

Daca vrei, iti mai pot spune una-alta la ce trebuie sa ai grija....din experienta proprie....e o masina extraordinara dar putin pacatoasa daca nu ai grija de ea. bafta si scz de postul asa lung....

Cam tarziu,pentru sfaturi!Oricum,un mare multumesc ;),insa:

-mi-a cazut convertizorul,si astia vor sa schimbe cu tot cu cutia de viteze:(

Pana ieri,factura era deja peste 3500 eur!

Ma doare inima!Vineri o scot si postez si factura!Asta daca nu mor la plata :))

"Ata ete :))'

.............................

Rectific pretul 3780,tocmai ce am vorbit!

(mi-e rau:cr:cr3:ang2:dr:bleah:hl )

Stiu...

"daca ti-a trebuit Range Rover"...:ha:

Asta este!

Editat de ADP246

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

nasoala rau treaba! la arad sint niste tipi foarte calumea care, daca vrei iti comanda convertizor custom-made care sa reziste la cuplu in plus dat motorului....trebuie doar sa le dai anumite specificatii....mie mi'a placut ff mult de ei...am mers in teste, a pus laptopul...mi'a zis ce e musai sa schimb...ce mai merge...cum e mai bine facut....darrrr....pt motoare resoftate nu ofera garantie...si sunt cam cei mai buni din vest la cutii automate....

ce ti'au bagat la schimbat?

'07 RRS HSE, rolling on 22's.....off-roading at it's best :grin: :uameni
Link spre comentariu

Imi pare sincer rau. Convertizorul a cazut din cauza la chip-tuning?

Cei doi ani de garantie la ce erau?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Imi pare sincer rau. Convertizorul a cazut din cauza la chip-tuning?

Cei doi ani de garantie la ce erau?

N-are treaba cip-ul cu convertizorul;

Cei doi ani de garantie se refereau strict la piesa(cipul) montata/montat!

Nu se strica convertor si cutie de transfer doar ca ai pus cip ;)

Sa nu fim absurzi;faci 2,3 sute de km,se duce ceva si de vina este cip-ul!;)

Nu este asa;probabil,ca a cazut toate astea datorita proastei expluatari a masinii,de cel care era proprietar inaintea mea...

Oricum cei 12 luni de garantie data de garajul de la care am luat masina va suporta cca 75% din cheltuieli...deja am facut demersurile necesare!

Factura o sa o achit integral eu,apoi de restul se ocupa avocatul meu,insa in Be,este lege data daca ai achizitionat o masina de la garaj,timp de un an de zile ai garantie de la ei pe tot ce inseamna motor si cutie de viteze,fara consumabile;)

Deci nu este chiar stres ;)

Va anunt ce se mai intampla ;)

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Citind abia acum ce ai postat inclin sa-ti dau dreptate;tardiv dar asta este;)

Sunt bun de plata , dar in continuare tin sa precizez,ca imi place masina mea ;)

Numai bine!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Si in Italia e la fel. Daca cumperi o masina de la un dealer iti da garantie 12 luni. Practic ei fac un fel de asigurare la o societate mai mare si daca ti se strica ceva platesc aia, dealerul nu mai are legatura.

Tot e bine.

In Romania unu cu un parc auto mi-a promis garantie si el sau firma lui nu figurau pe acte.

Link spre comentariu

Si in Italia e la fel. Daca cumperi o masina de la un dealer iti da garantie 12 luni. Practic ei fac un fel de asigurare la o societate mai mare si daca ti se strica ceva platesc aia, dealerul nu mai are legatura.

Tot e bine.

In Romania unu cu un parc auto mi-a promis garantie si el sau firma lui nu figurau pe acte.

Si astia de la care am luat masina au facut figuri(ca mai tine figura la 'estranierii/letrangeri') care nu stiu legile,dar dupa ce a luat legatura avocatul meu cu ei,deja ziceau ca platesc 75% din daune,fara manopere,etc;)

Asa convine fiecaruia,nu?

Oare cand o sa fie asa si in RO?

Editat de ADP246

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Depinde si ce zice legea la voi. S-ar putea sa fie asa si in Romania.

Poate ne lamureste vreun coleg patit.

Oricum bine ca s-a stricat acum si nu peste cateva luni cand iesea din garantie.

Link spre comentariu

Am scos masina de o saptamana,pt ca nu era inca sosita cutia de viteze si convertizorul,din Anglia!

Intrebarea mea este : se poate schimba doar convertizorul,fara cutia de viteze,sau vor astia sa-mi bage pe gat cutia???

Pretul este de 2000 de eur!(convertizor+cutie)

Pana acuma am platit 'doar' 1500 si ceva;schimbat ERG-uri,placute frana si alte maruntisuri!

Am sa postez facturile si poze cu piesele schimbate,insa acuma sunt in criza de timp!

Va multumesc anticipat!

Editat de Astral

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Salutare. Ce ne mai poti spune despre modificarea puterii motorului? Simti diferente majore in comportament? Daca primesc un feedback pozitiv din partea ta cred ca fac si eu pasul spre aceasta modificare.

Sa sti,ca dupa cele spuse de cei de la LR,cauza caderii convertizorului a fost tocmai cip-ul de mai sus mentionat;asa ca...

Eu am renuntat pentru moment la el si masina merge ca si inainte;mai puturoasa si cu un consum mai mare,dar nu mai am oscilatii la turometru si nici 'engine system default'in bord!

Se pare ca nici acele trepidatii nu le mai am,insa deja am comandat convertizorul si in data de 10 august se face schimbarea;mai vad pana atunci,insa nu pune cip!

Te tin la curent cu cele intamplate;nu am timp sa stau acuma,dar promit ca revin!!!!!!:tk

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatie. Sincer nu a reprezentat si nici nu va reprezenta cea mai mare dorinta a mea vis a vis de masina. Am realizat faptul ca desi nu este cel mai "zburdalnic" 4x4 nu este nici cel mai lenes. Prefer sa fac ca urmatoare investitie un troliu. Multumesc inca o data si bafta! Sper sa nu mai intampini probleme !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

mai mai, ce masina. De fiecare data intorc capu' dupa ea pe strada (orice range) e prea frumoasa masina asta. Sa o pastrezi sanatos:wink:

Multumesc bogdan93,si la fel,indiferent ce conduci!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

La partea cu blocul de lumini sa inteleg ca are legatura cu farurile adaptive si alte chestii?

Nu de alta dar o verisoara de-a sotiei si-a aplicat aceste modificari pentru 2011, dar are ceva probleme la partea de adaptive, o fi de soft, sau mai e alta buba?

De capota nu-mi amintesc s-o fi schimbat-o doar pe la aripi stiu ca a taiat ceva pe acolo ca sa intre noile faruri. Da, bara se schimba ca e alt design.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Salutare

Ce se mai aude cu RRS-ul, cum ii mai merge, pe unde a mai hoinarit?

S-auzim de bine

Salutare!

Masina e ok,dupa un accident usor (pt mine si masina),insa au mai avut de suferit si alte 3 masini:Am derapat,am intrat pe contrasens,a intrat unu in mine si m-a aruncat intr-o parcare unde am mai lovit 2 masini...Nu a patit nimeni nimic,insa masina de pe contrasens a fost bine avariata;celelalte 2 destul de usor;La mine roata dr a fost afectata,respectiv ceva bascula s-a deformat,a trebuit sa o schimb+ alte 2 piese (un rulment si inca ceva)+bara fata e zgariata pe ambele parti;In rest...asigurarile s-au ocupat de tot,inclusiv de reparatia masinii mele!

Masina este inca in garaj,o scot maine!

Pun vreo 2 poze!

IMG00658-20120203-1746.thumb.jpg.b99d5689506f9e9c768edc7d5111a875.jpgIMG00659-20120203-1746.thumb.jpg.b4e0e1d9f4b2b82cff32c2cdce4b9a4c.jpgIMG00662-20120203-1746.thumb.jpg.d70fde1a5e641f0bf2251fb01262d1ed.jpgIMG00663-20120203-1746.thumb.jpg.4de4edabf2b4853e116717b221cedfc8.jpgIMG00666-20120203-1747.thumb.jpg.1f8a03f8b62f5bcd35cdfff91bcb865a.jpgIMG00668-20120203-1747.thumb.jpg.757b8e367d09833084b77abf2b8819bf.jpgIMG00673-20120203-1748.thumb.jpg.316dbebbc83d02cfd7b9830488b092fd.jpgIMG00698-20120207-1715.thumb.jpg.9035e6d83be4f3b7b699ec555d23c9eb.jpg

In rest ce as putea zice?Astept sa vad cat imi va creste bonus-mallus-ul!

Bine ca nu a patit nimeni nimic si pagubele nu le-am platit eu,ca s-a adunat cate ceva;

Mare lucru asigurarea full!

Editat de ADP246

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

cutie de viteze/reparatii

Inca nu am scos masina de la garajul LR si m-au sunat ca am un zgomot la cutia de viteze,alta decat cea de transfer si convertizor care au fost schimbate si sunt in garantie!

Pretul acesteia este de vreo 4500 fara TVA;sunt f sceptic in ceea ce priveste toate garajele LR,mai nou!

Am impresia ca fenteaza!

Intrebarea mea este daca stie cineva in tara sa repare asa ceva,eventual costul si garantii,ca m-am saturat si de masina asta dar si de garajele si reprezentantele LR;Ma ruineaza si am facut doar 20 de mii de cand o am!!!

Daca as putea sa o repar in tara,poate as mai tine-o dat fiind faptul ca la vanzare nu i-au nici jumate din banii investiti+costul initial!

Mentionez ca masina poate rula f probleme,doar ca se aude un zgomot parca de cardan,ceva!

Toate astea dupa ce am schimbat cutie de transfer,convertizor si ambele diferentiale;vi se pare normal??????????

Va rog un sfat,o referinta,orice!

Multumesc!

Cu stima...Marius!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Marius, in vest nimeni nu se apuca sa desfaca un subansamblu si sa-l repare (mai ales reprezentantele LR). Nu se pricep, pierd timp pretios (timpul de manopera este acelasi indiferent daca schimbi piesa sau o repari) sau mai stiu din care motive. Aici in tara sunt multi meseriasi, mai ales in Bucuresti, dar fara masina..... greu sa dai un diagnostic. Nimic nu arata la diagnoza?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare