Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pe 4x4 derapeaza pe zapada!

Forte

Postări Recomandate

De cand a venit zapada intampin probleme in a merge 4x4, cand il cuplez in modul H trebuie sa tin virat inspre stanga "jumatate de volan", daca-l las liber masina se duce in dreapta! Probabil la directie sau la puntea fata ceva nu este in regula!

In 2x4 masina merge perfect, nu trage in nici o parte! La iesirea de pe 28.12 eu am preferat sa merg pe sosea acoperita cu zapada si polei in 2x4 pentru ca o controlam mult mai bine! Nu mi-a derapat pana acum in 2x4!

Masina este echipata cu anvelope 35"-uri resapate profil Simex, iar presiunea din roti este 1.8! Am schimbat acum 2 luni capetele de bara si nu am refacut unghiurile, dar nu am observat uzura inegala la anvelope! Tot acum 2 luni am schimbat grupul spate si nu cred sa fie diferente intre rapoartele din fata si spate!

Pentru exemplificare va pun un film, 4x4H ... mers fara frana, fara acceleratie violenta si derapeaza!

[YOUTUBE]qQ3u64YVONk[/YOUTUBE]

Ce sa fie?! Multumesc anticipat!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Pe 4x4 derapeaza pe zapada!

CONVERGENTA ROTILOR

Termen pentru orientarea rotilor pereche in asa fel incat acestea sa nu fie paralele. Convergenta rotilor este pozitiva atunci cand rotile din fata sunt inclinate spre interior.

Pe rampa, sub masina, eu am masurat distanta dintre rotile din fata inainte si dupa ele si este egala! Sa merg la un service pentru a regla unghiurile de directie?

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Da. Acolo iti pun senzorii pe roti si vad exact cum stau. De obicei dupa ce umbli la directie se face si unghiul de fuga chiar daca pare ca merge la fel si nu toceste cauciucurile.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Dupa ce am cautat la toate vulcanizarile din Cta sa echilibrez rotile si nu am gasit, am renuntat sa mai caut si pentru directie! Dar acum imi fac curaj si merg sa le verific!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Dupa ce am cautat la toate vulcanizarile din Cta sa echilibrez rotile si nu am gasit, am renuntat sa mai caut si pentru directie! Dar acum imi fac curaj si merg sa le verific!

roti asa mari e greu de gasit sa le echilibrezi, dar directia poti sa o faci fara probleme oriunde se regleaza unghiul de fuga.

• LJ 7O

Link spre comentariu

n-are treaba cu echiliibratu .aceeasi poveste am patit si eu azi , m-am invartit de m-am c...at pe mine la50 km/h si m-am gandit imediat ca-i de la lsd . unghiurile sunt ok , nu-mi mananca din cauciucuri ,care sa fie cauza oare?:hl

Link spre comentariu

pun si eu o posibilitate teoretica...

diferentialul fata sa fie defect si sa functioneze permanent doar pe satelitul din stanga

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ca idee....

Sa fie vreunul din etrieri defect?

Bucsele unde se prind tendoanele de sasiu sa fie uzate?

Bucsele le suspectez si eu pentru ca se aud urat cand dau in spate!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Ce masina este?

Are MRL-uri si daca da de care?

Si uite ce spune dealer-ul despre aceste cauciucuri (cu galben):

Special Track Runderneuert

http://www.offroadreifen.com/bilder_reifenmarke/INSASPEC.jpgAggressiver Laufrichtungsgebundener MT-Reifen mit sehr guten Traktionseigenschaften im schweren Gelände. Durch die weit nach außen stehenden Sidebiters erreicht der Reifen eine optimale Seitenführung im Schlamm und Geröll.

Der Insa Turbo Special Track ist der optimale Reifen für den Geländesport wie Trial, Raid und Trophy, aber auch Jäger und Förster, die das Extreme suchen, kommen hier voll auf Ihre Kosten

Achtung! Auf der Straße kann es durch die extreme Profilanordnung bei höheren Geschwindigkeiten zu einem unruhigerem Fahrverhalten bzw. Unwucht des Reifens kommen, welches wir nicht als Reklamationsgrund anerkennen!

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Traducere Google:

Agresiv direcţionale anvelope MT cu proprietăţilor de tracţiune bună în teren accidentat. De departe exterior Sidebiters anvelopei optim virajelor realizate în noroi şi moloz.

Insa Turbo Special Track este anvelopa perfect pentru sport off-road, cum ar fi proces, Raid şi Trofeul, dar, de asemenea, vânători şi silvicultorii care caută extreme sunt garantate pentru a obţine costurile

Oops!Pe drum se poate veni de la regimul profilul extreme la viteze mai mari la un permis de conducere tulburat sau dezechilibru al anvelopei, pe care noi nu recunoaştem ca motivele unei plângeri!

Este vorba de o Toyota LandCruiser KZJ70 care nu are diferential central, deci nu este recomandat sa mergi in 4x4 pe asfalt! Are MRL-uri manuale!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Echilibrarea nu e o cauza pentru devierea de directie , iar cu masurarea directa la mina si ochi nu poti avea absolut nici o baza de apreciere .Nu e o valoarea demna de luat in seama nici chiar masurarea intre jentile pereche , daca e facuta direct cu mina si ruleta . Si altele ...dar e prea mult de spus ...

Cel mai probabil e o combinatie dintre unghiul de convergenta si uzura inadmisibila la bucsele fata - puntea se poate deplasa unghiular fata de pozitia normala atunci cind nu este impinsa ca in 4x2 si si astfel in 4x4 tinde sa se deplaseze inainte ( doar partea mai uzata , si asa virezi din toata puntea , ca o carutza ) .Simptomul poate fi mai putin detectabil pe teren aderent , unde puntea spate poate impinge cu mai mult de 50% . De asemenea , si puntea spate poate induce virarea ( chiar sint niste masini care vireaza si cu spatele - nu unicate sau proto ), in cazul unor bucse uzate .

Daca ar fi fost vreo defectiune din diferential sau etrieri era mult mai usor de depistat si deranjant la viteze relativ mici si pe asfalt , aparind la orice tip de tractiune .

Si intreb asa , dar asa ....suspectezi de mult alea care zici ca le suspectezi ?...

Si le mai suspectezi ....asa din cind in cind ?...

Si le mai lasi suspectate ?...

Intreb pentru ca stiu ca e masina pe care ti-ai dotit-o mult , si ai avut-o greu si cu intirziere .

E normal ca dupa o perioada de utilizare sa incepi sa ai simtul masinii , s-o simti in mina si ureche si in cu...r . Din cite imi dau seama ai cam inceput sa o simti . Da' acu ' daca ai simtit , simte-te ...cum mergi cu bucsele alea de care zici ?...Amanta o mai prostesti ...masina e o amanta si mai necrutatoare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si ai putea sa observi daca rotile calca pe aceleasi urme , sau merge cu spatele mai in lateral , in 4x4 . Daca se intimpla , unghiurile sint altele decit cele corecte , din diferite cauze .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Traducere Google:

Oops!Pe drum se poate veni de la regimul profilul extreme la viteze mai mari la un permis de conducere tulburat sau dezechilibru al anvelopei, pe care noi nu recunoaştem ca motivele unei plângeri!

:ha:

Fuck Google, ask me!:ha:

Pe sosea, la viteze ridicate, este posibil ca, din cauza aranjamentului extrem al "crampoanelor", masinam sa devina "nelinistita" (instabila), sau sa apara o excentiricitate a rotilor, situatii pe care nu le recunoastem (luam in considerare) ca motiv de reclamatie.

N.A.:Sa nu uitam ca asemenea cauciucuri, ca si de tractor de altfel, sint facute pt. viteze de pina la 40 Km/h. Si nu sint omologate pt. circulatia pe drumurile publice (atentie cu asigurarea in caz de ceva, doamne fereste).

Varianta cea mai ieftina intii: pune rotile din fata in spate, poate alea-s mai "bine" resapate, sau imprumuta de la cineva doua roti ne-resapate (egal ce marime sau profil) si pune-le pe fata si vezi ce se intimpla.

:h5

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Presupunand ca ecartamentele fata/spate sunt egale, ai toate jantele cu acelasi ET si masina e liftata, daca nu se suprapun urmele spate peste cele de fata e mai degraba problema de Panhard (-uri) incorect modificate sau deformare de sasiu.

Pe de alta parte, daca gumele sunt cu profil agresiv, precum cele din poza sau altele asemanatoare, pe zapada batuta si inghetata la suprafata, masina va merge cum vrea ea. Am si eu un exemplu, dar nu e numai problema de gume in cazul meu (MT KM1), ci si de blocant spate, ca mi se intampla sa sub-vireze masina in conditii identice cu ale tale, dar in 4x2.

In actiunea din flmuletul tau, a plecat fata catre stanga si/sau spatele catre dreapta ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

salut,

Un comportament asemanator l-am intalnit si eu la masina mea pe uscat. La viteze peste 50 km/h trecerea peste o usoara denivelare conducea la pierderea controlului asupra directiei. Daca mergeam cuplat 4x4 instabilitatea era mai accentuata. Bucsile tendonului inferior dreapta spate erau duse la fel si bucsile barii stabilizatoare. Masina era incaltata cu BF mk2.

Cum spunea colegul cos masina vira cu puntea spate datorita modificarii ampatamentului in mers.

O seara buna si La multi ani!!!

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Am probleme doar in 4x4H, nu mi s-a intamplat in 4x4L, probabil pentru ca viteza de deplasare este mult mai mica si nici in 2x4!

Pleaca spatele si este groaznic la munte pe poteci inguste unde intr-o parte este prapastia!

M-ati omorat ... inca nu o simt atat de bine ... abia pe zapada mi-am dat seama ca am o problema! Prima data mi-a fugit la Lacul Vulturilor pe urcare usoara, dar am zis ca este vina blocantului spate! Apoi la iesirea de la Valea Doftanei era total necontrolabila pe drum cu zapada si polei! O sa verific tot ce mi-ati spus ... fac o lista si fug la mecanic! Multumesc mult!

Desi acum numai la vizita la mecanic nu-mi sta gandul ... ninge in Cta! Daca tot este zapada o sa verific si cum calca!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Pentru ca de ieri problema parea ca se agravase ... dupa ce am mers prin gheata si zapada virgina la minus 12 grade pe malul canalului ... Astazi am mers doar in 2x4! Acum, in aceasta seara ... am zis ca desi nu este recomandat ... sa o spal cu apa la 90 grade de la OMV! O tona de noroi si gheata am lasat in spalatorie! Ca prin minune ... masina merge mult mai bine, inca trage dreapta, dar in ultimii 20km nu a mai derapat!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

mai desumfla cauciucurile...

mie mi-a derapat ca mi-a fost lene sa scad presiunea si aveam vreo 2atm...sau mai mult....le-am desumflat pe la 1,5 atm cat sa faca un pic de burta cauciucul adica sa creasca suprafata de contact...

asta e cu simex pe zapada batatorita....

dupa ce le-am desumflat a fost mult mai bine! adica fara topaieli aiurea..

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare