Guest missy Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Stiu ca deja nu mai e o noutate, dar noutati pot fi tot ce se va auzi de acum incolo despre un raliu compensator organizat pentru protagonistii Dakar-ului 2007 si nu numai. Eu sper sa nu fie doar o propunere, pe care oficial am aflat ca va fi discutata la sfarsitul lunii ianuarie in cadrul unei sedinte la care vor participa Federatiile internationale si nationale. Pentru noi, iubitorii acestui sport din masina, de pe " capra" sau cei de pe margine (ca mine) ar fi o mare bucurie. Personal cred ca acest sport isi va castiga locul de frunte pe care il merita. Sa speram, ca daca aceasta propunere de tranzitare a Romaniei din Ungaria catre Bulgaria si Turcia va deveni un proiect si autoritatile Romane vor actiona in consecinta. Asteptam noutati pe care sunt convinsa ca nu vom ezita sa le postam. Un Week-end minunat tuturor!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 se face cursa de compensare. ASO va organiza in Ungaria si Romania un rally raid intre 20 - 26 aprilie. 3 zile la noi si 3 la vecini. :banana :banana :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Popescu Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 se oficializeaza la sedinta de pe 5 intre timp cititi: http://www.rallyraid.ro/forum/viewtopic.php?p=2131#2131 LA MULTI ANI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Miaita Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Aveti aici detalli: http://www.auto.ro/motorsport/raliuri/O ... 28577.html Central Europe Series este prima dintr-o serie de raliuri, asa cum o spune si numele: "Dakar Series". Era un poriect al ASO (organizatorii Dakar-ului) care trebuia demarat in 2009, dar incepe mai devreme ca urmare a anularii Dakar-ului. Vor fi 3000 de kilometri, din care jumatate de probe speciale. Dintre astea, jumatate se vor tine pe teritoriul Romaniei. Pentru cei dornici sa participe: inscrierea auto - 5000 de euro, moto - 3000 euro si camioane - 7000 euro. Team Dakar Romania si-a anuntat deja prezenta si sper sa nu ma acuzati de reclama masca, dar am sa postez mai jos comunicatul remis de ei. Daca supar pe cineva... imi cer scuze, rog sa stergeti, dar consider ca este un subiect de larg interes asa ca... cititi mai jos: Team Dakar Romania va lua startul la cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in Romania , Dakar Series Central Europe Rally Team Dakar Romania a confirmat participarea la primul raliu din cadrul programului “Dakar Series”: Central Europe Rally. Ca si celelalte raliuri care se vor desfasura in cadrul acestui program, raliul din Ungaria si Romania are rolul de a aduce in aceeasi competitie cei mai buni piloti din lume si concurenti amatori. “Central Europe Rally” va avea loc in intervalul 19-26 aprilie in Ungaria si Romania, intrand in Romania prin Baia Mare, ajungand la Sovata, unde va avea loc o proba speciala de peste 300 km, dupa care va reveni in Ungaria. Echipa Team Dakar Romania este formata din Gabi Nicolae, Liviu Stan, Claudiu Muresan, Sorin Oncioiu, Mihai Deobald. Fiecare dintre ei a participat ca pilot sau copilot la majoritatea etapelor ce s-au desfasurat in campionatele de rally-raid sau de off road ale Romaniei in ultimii 10 ani. “La aceasta prima editie a Dakar Series Central Europe Rally, avand in vedere ca se desfasoara si pe teritoriul tarii noastre, ne propunem sa obtinem o clasare cat mai buna la categoria noastra, respectiv la categoria T1.3. As dori insa sa mentionez faptul ca vom concura contra echipelor oficiale, de uzina, cum sunt Mitsubishi, Volkswagen, BMW. Ca atare, sa ne propunem sa castigam o proba speciala sau sa intram in primii 20 la general ar fi o mostra de nerealism, ca sa nu fiu mai dur. Terminarea acestui raliu ar fi o performanta in sine, dar nu vreau sa va ascund faptul ca in adancul sufletului imi doresc, evident, o clasare cat mai buna. Sa nu uitam totusi ca masina noastra are un motor care, prin comparatie cu majoritatea concurentilor, este un motor mai putin performant, avand numai 180 de cp si in jur de 420 Nm cuplu. Insa, cred ca principalele noastre avantaje sunt in primul rand fiabilitatea Mitsubishi si in al doilea rand experienta pe care Liviu, copilotul meu, o are in materie de navigatie.” – declara Gabi Nicolae, pilot si Team Manager Team Dakar Romania . “Cred ca, daca reusim sa terminam cursa, vom fi undeva in prima jumatate a clasamentului. Ma bazez pe faptul ca suntem acasa, cred ca vom fi incurajati de multi impatimiti ai motorsportului, in etapele din Romania, ma bazez pe faptul ca impreuna cu Gabi formam o echipa in adevaratul sens al cuvantului, si nu in ultimul rand ma bazez pe echipa noastra de asistenta tehnica, carora le multumesc mult pentru eforturile pe care le fac in a pregati masina inaintea fiecarei zile de concurs” - spune Liviu Stan, referindu-se la obiectivele echipei la aceasta participare. “Este extrem de benefic faptul ca aceasta serie Dakar se desfasoara si pe teritoriul Romaniei, din foarte multe puncte de vedere: pentru motorsportul din tara noastra, in primul rand, dar la fel de importanta este si mediatizarea pe care Romania o va obtine la nivel mondial. Dakar Series va fi transmisa, printre altele, de catre Eurosport, si va fi preluata de catre majoritatea statiilor de televiziune din foarte multe tari. In Romania speram sa angrenam o televiziune de prim rang in transmiterea acestei competitii, pentru ca este foarte important sprijinul din partea mass mediei.” – comenteaza Gabi Nicolae. Dupa participarea la Dakar Series Central Europe Rally, Team Dakar Romania va lua startul in a doua etapa a Cupei Mondiale la Rally Raid, fiind astfel singura echipa romaneasca angrenata intr-o competitie automobilistica la nivel mondial, dupa care va reveni in Romania , pentru a participa la etapele Campionatului National de Rally Raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts