alk Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Nu, trebuie sa mergi doar pina la tabla care te anunta ca "de aici" incepe proprietatea lui "X", care nu vrea sa treci pe acolo fara acordul lui. Apoi il suni pe numarul afisat si-l intrebi daca ai voie. Daca nu are numar, mergi mai departe pina intilnesti un om care se prezinta "X", si-l intrebi "live". Daca nu e "tabla", atunci omul n-are nimic impotriva. Adica e voie tot ce nu e interzis.:wink: Exact la asta am facut referirea pe care Adi nu a inteles-o.:g ....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Da, Patrolator a pus in cuvinte esenta problemei.:g @Alk: oamenilor de aici le place varianta asta cu proprietati de facto neinregistrate de jure. Daca se pune problema platii de impozite, e mult mai avantajoasa. Oricum inflorirea asta a gardurilor de dup 89 e surprinzatoare, cand eram copil puteai drumeti liber prin toata Valea, acum nu e palma de pamant neingradit din vale si pana la golul alpin. Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Tare m-am abtinut sa nu intervin in topicul ala cu scandal si ma felicit. Ca unu care are oarece tangente cu Cartea Funciara,am urmatoarele observatii: - nu mai exista in Romania pamantul nimanui. - la campie, trebuie observata si facuta diferenta intre pasunea comunala si faneata sau arabil, ultimele fiind sigur proprietate privata chiar daca nu sunt garduri sau panouri de avertizare. Se poate distinge chiar iarna, cand e zapada. La Calugareni anul trecut s-a incalcat evident proprietatea. Putini au ales sa mearga pe drumul de exploatare. La padure poate ati observat ca drumurile de acces sunt intrerupre da cate un sant.Este o provocare pentru masinile noastre, dar aveti grija la paznici care adesea sunt inarmati.Atentia lor e spre hotii de lemn.Deci daca vreti sa va plimbati prin padure, mergeti direct la canton si demonstrati intentia voastra. -la munte,daca gasiti bariera si nu e incuiata puteti trece.Daca intalniti un om in verde, musai opriti si imprieteniti-va cu el.Demonstrati ca nu furati lemne sau braconati. Recomandarile astea cred ca tin loc de hartii si aprobari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alk Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Da, Patrolator a pus in cuvinte esenta problemei.:g @Alk: oamenilor de aici le place varianta asta cu proprietati de facto neinregistrate de jure. Daca se pune problema platii de impozite, e mult mai avantajoasa. Oricum inflorirea asta a gardurilor de dup 89 e surprinzatoare, cand eram copil puteai drumeti liber prin toata Valea, acum nu e palma de pamant neingradit din vale si pana la golul alpin. Nu are importanta starea juridica a terenurilor,important este daca sunt ingrijite,in acest caz respectul si bunul simt ne obliga sa nu distrugem munca omului.Cit despre garduri,ai dreptate,suntem prin excelenta o natiune de STAPINI,mai ales prin posesia ilegala si frauduloasa a tot ce exista in tara noastra,indiferent ca vorbim despre pamint,subteran,ape,munti,chiar si aer.:h5 ....Sunt putini ce-i ce dobindesc izbinda fara osteneala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 (edited) Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Foarte bine punctat Stane! :h5 Nu totul se leaga in lumea asta a noastra de autoritati sportive sau de autoritati ale statului. Simpla noastra responsabilizare poate tine loc de orice hartie sau autorizatie. Conditia esentiala este insa sa anuntam/aratam aceasta intentie (buna intentie). Autoritatile trebuie sa stie ca noi, sub orice forma, organizata sau nu, cunoastem legea si avem intentia de a o respecta. Propietarii de asemenea, carora le tranzitam terenurile cultivate, virane sau impadurite, in plimbarile noastre trebuie sa stie ca noi le respectam acele propietati folosind drumurile de servitute. Cei ce merg pe langa aceste reguli dintr-un motiv sau altul inseamna ca nu respecta autoritatile, legea, propietatile, oamenii si in nici pe un caz nu fac bine acestei comunitati si implicit fac mult rau celor care doresc sa organizeze ceva in legalitate in aceleasi spatii unde "hoinaresc" ei in voie! Exista si alte variante? Eu nu le vad ...Poate imi raspundeti voi ... :grin: Edited January 7, 2011 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
cretu Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? NO, s-o gasit prevederea legala aparuta in noiembrie 2010? eu de doua zile rup netu dupa ea si nu gasesc nimic. Decat sa dam cu presupusu, mai bine gasim, citim si vedem ce facem in viitor. Orice ar fi, inn nici un fel nu va trebuiii sa ne batemjoc de proprietatea nimanui. Ca e cu gard, cu tabla, cu bariere, cum o fi ea. Si mie mi-au futut o parte din munca de cate luni niste oameni de bine cu ATV-ul si nu mi-o placut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? NO, s-o gasit prevederea legala aparuta in noiembrie 2010? eu de doua zile rup netu dupa ea si nu gasesc nimic. Decat sa dam cu presupusu, mai bine gasim, citim si vedem ce facem in viitor. Orice ar fi, inn nici un fel nu va trebuiii sa ne batemjoc de proprietatea nimanui. Ca e cu gard, cu tabla, cu bariere, cum o fi ea. Si mie mi-au futut o parte din munca de cate luni niste oameni de bine cu ATV-ul si nu mi-o placut. Inseamna ca alea doua topicuri mentionate de mine , mai sus, sunt degeaba...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Wolf Posted January 7, 2011 Author Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Autoritatile trebuie sa stie ca noi, sub orice forma, organizata sau nu, cunoastem legea si avem intentia de a o respecta. Propietarii de asemenea, carora le tranzitam terenurile cultivate, virane sau impadurite, in plimbarile noastre trebuie sa stie ca noi le respectam acele propietati folosind drumurile de servitute. @Yonutz, adica daca eu cu cativa prieteni mergem si hoinarim in voie pe coclauri o zi intreaga fara a anunta autoritatile suntem in ilegalitate si incurcam pe cei ce vor sa organizeze ceva legal? Ziceai ca postezi aici faimosul text de lege din Noiembrie 2010. Pana la urma, pe marginea lui trebuia sa purtam discutia. Ceva mai sus ne-ai indrumat pe noi astia care discutam pe aici sa cautam si sa gasim textul, ca tu nu-l mai postezi. Acum vii si expui pareri mai mult sau mai putin pertinente despre ce trebuie sa facem noi, ceilalti. Frate, nu considera asta "atac la persoana" (nici nu te cunosc si nici nu ma cunosti - departe de mine intentia de a jigni) dar te rog retine ca parerea ta personala nu constituie o regula de urmat pentru toata lumea. Din umilul meu punct de vedere este aberanta si exprimata doar de dragul de a scrie. Cu alte cuvinte o aiureala. O scriu aici si o voi sustine pana cand vreo instanta din Romania va pronunta o hotarare care sa statueze parerea ta. In acel caz voi sti cum sa plec capul si sa-mi cer scuze ca am sustinut la randul meu prostii. Cu stima, Tavi Isbasia. Off topic : la multi ani ptr Sf. Ion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Mai oameni buni, va spune ceva chestia numita "DREPT"?? In sensul de stiinta a legilor? Este uimitor cum foarte multi isi statuteaza parerile la nivel de informatie pertinenta. Este ca si cum m-as duce eu acum la nea Luigi si i-as zice: "bre, habar n-ai de nissan-uri, iti arat eu"! ce tot va dati cu parerea daca nici macar o cauza proprie legata de chestia asta nu ati dus-o in instanta? Aveti textele de lege postate anterior, da? Zice ca rebuie sa ai acordul proprietarului, da? va spune ceva cuvantul "IMPLICIT" asimilat cuvantului "ACORD"??? Stiti care sunt obligatiile unui proprietar de a-si delimita teritoriul? Mda...in fine, ideea este ca ori ai o vaga banuiala despre legi si modul de interpretare ori stai in banca ta. Daca stii sa citesti, nu inseamna ca si intelegi o lege. Este ca si cum tot prostul ar putea sa-l citeasca pe Kant. Evident ca nu, dar ca sa te dai mare poti retine un citat pe care sa-l arunci in public ca pe un cacat in ventilator!:ha: (mi-a placut mie expresia asta a lui Horace) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sop Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? ........................ Stiti care sunt obligatiile unui proprietar de a-si delimita teritoriul? ............................................... Eu nu ma pricep la legi mai deloc si nu vreau nici sa arunc cu kk in ventilator (mortala expresia asta :ha:). @bullbar sau altcineva care "se stie" cu astea, imi poate da informatii pertinente in legatura cu obligatiile proprietarilor de a-si delimita teritoriul? Eventual un link cate textul de lege cu pricina... sau macar un citat. Multumiri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maresalul Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? O sa ajungem in curand sa facem offroad in Basarabia:):):):) HAHA........ ne meritam viata asta de sclav:):):):) http://jurnal4x4.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Eu nu ma pricep la legi mai deloc si nu vreau nici sa arunc cu kk in ventilator (mortala expresia asta :ha:). @bullbar sau altcineva care "se stie" cu astea, imi poate da informatii pertinente in legatura cu obligatiile proprietarilor de a-si delimita teritoriul? Eventual un link cate textul de lege cu pricina... sau macar un citat. Multumiri! Subscriu si eu. Impartasiti si noua din experienta si cunostintele voastre daca vreti fara sa va muscati de fund la fiecare postare.:tk Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Petre, am 2 observatii: Legea e facuta pentru toti, de aceea trebuie sa poata fi priceputa macar la nivel primar de catre toti. Ar trebui sa fie facuta sa fie posibil de respectat, profesionistilor revenindu-le doar rolul de a o viola, cracana, sodomiza, rastalmaci si a altor proceduri avocatesti. Ne-ai intrebat daca stim ce obligatii are proprietarul sa delimiteze proprietatea. Eu nu stiu, de aceea am intrebat aici. Dar ma intreb cum pot respecta ceea ce nu stiu ca exista? Ma duc pe un drum forestier vizibil si neingradit in vreun fel, nu il parasesc, normal e sa presupun ca este un drum public. Nu de altceva, dar multe din drumurile publice arata ca niste forestiere oricum. Cum aflu daca am ajuns in situatia de a incalca o proprietate forestiera si cum aflu daca pot cere acordul? Poate cer acordul ocolului silvic de stat si ma impusca un privat care si-a insusit o bucata de padure care in acte nu-i apartine... Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
sop Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Petre, am 2 observatii: Legea e facuta pentru toti, de aceea trebuie sa poata fi priceputa macar la nivel primar de catre toti. Ar trebui sa fie facuta sa fie posibil de respectat, profesionistilor revenindu-le doar rolul de a o viola, cracana, sodomiza, rastalmaci si a altor proceduri avocatesti. Ne-ai intrebat daca stim ce obligatii are proprietarul sa delimiteze proprietatea. Eu nu stiu, de aceea am intrebat aici. Dar ma intreb cum pot respecta ceea ce nu stiu ca exista? Ma duc pe un drum forestier vizibil si neingradit in vreun fel, nu il parasesc, normal e sa presupun ca este un drum public. Nu de altceva, dar multe din drumurile publice arata ca niste forestiere oricum. Cum aflu daca am ajuns in situatia de a incalca o proprietate forestiera si cum aflu daca pot cere acordul? Poate cer acordul ocolului silvic de stat si ma impusca un privat care si-a insusit o bucata de padure care in acte nu-i apartine... Repet...eu nu cunosc prea multe din pct. de vedere legal... Dar din ce citesc pe aici eu inteleg ca sunt in perfecta legalitate daca intru pe un drum, doar in situatia in care acel drum are in dreptul intrarii o inscriptie de genul "Drum deschis circulatiei publice". Sau daca, in prealabil am identificat proprietarul terenului pe unde trece drumul si am acordul lui (preferabil scris) sa trec pe acolo. Si desigur ma priveste numai pe mine cum si in ce fel pot identifica propietarul... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cretu Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Inseamna ca alea doua topicuri mentionate de mine , mai sus, sunt degeaba...... NU sunt degeaba. Dar, se vorbea de o lege aparuta in noiembrie 2010. Topicurile la care ai facut tu referire, sunt din 2009. Intre timp, legislatia s-o modificat. De exemplu: - Legea nr.31/2000 privind contraventiile silvice este abrogata prin Legea nr. 171/2010 - lege ce reglementeaza acelasi subiect. In legea 31/2000, intrarea cu auto in padure, era contraventie. Yonut o zis de o lege , sau dispozitie legala noua. Sincer, eram curios daca prin asta se aduc modificari celeor precedente. Codul silvic il cam stiu pt ca asa o fost meseria anterioara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Fara sa-l contrazic pe Yon ( e ziua lui azi.....:ha: ), dar ma indoiesc sa se modificat, sa fi aparut ceva nou de atunci..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Eu am vazut la televizor un caz in care unui proprietar i s-a retrocedat o bucata de pamant fix intr-o parcare si o bucata de drum (bataie de joc din partea primariei). Omul nu vroia acolo, dar aia (primaria) nu vroia sa ii dea in alta parte. Acum, omul si-a delimitat proprietatea (spre nemultumirea locatarilor si a pietonilor care trebuiau sa ocoleasca foarte mult), dar spunea ca nu are incotro pt. ca il amendeaza primaria ca nu isi delimiteaza proprietatea. Numai ca ce omul delimita ziua, noaptea disparea (ori plasa de sarma, ori si plasa si stalpii). Omul disperat chemase televiziunea ca era precum Mesterul Manole, doar ca primea si amenda pe deasupra. Deci exista lege cu delimitarea proprietatii. Cred ca spre orice proprietate (ingradita sau nu) exista un drum de acces si acolo, la intrare, este de bun simt sa pui macar un indicator cu proprietate privata, daca nu o bariera. In Dambovita in comuna Iedera, un proprietar austiac a cumparat mai multe mii de hectare de padure (Padurile Campodoro se numesc). Padure nu este ingradita, dar sunt stalpi cu placute cu "proprietate privata, accesul interzis", iar pe drumurile de acces au bariera si placuta avertizoare. Nebun sa fi sa intrii acolo. Dar, exista si situatia cum am patit cand am vrut sa merg la ORR (Vama Buzaului) direct din Cheia. Stiam ca este drum direct din Cheia pana la Agris, dar nu il cunosteam (nu mai fusesem niciodata). Asa ca am intrat pe drum neasfaltat si am mers pana am dat de diferite bifurcatii unde nu mai stiam pe unde sa o iau (GPS nu vroia sa ma ajute de loc). Bineinteles ca am mers pe drumurile mai late si mai bine intretinute si am ajunj ori la exploatari forestiere si se infundau, ori pur si simplu se infundau. Dupa mai multe incercari am nimerit si drumul bun, care era mult mai prost decat cele de exploartare sau cele care duceau catre anumite proprietati. Dupa cativa km a inceput si GPS-ul sa imi indice drumul (drum judetean sau comunal, nu mai retin exact). Asa ca, daca nu sunt indicatoare care sa-ti interzica accesul, nu vad care e problema, atat timp cat te deplasezi pe niste drumuri, indiferent de care sunt ele. Am intrat in posesia unui teren de 6,3 ha in comuna Varfuri (mostenire). Am fost sa il vad si sa pun niste placute avertizoare si de vanzare:grin:. Cand am ajuns am constatat ca nu am o parcela de 6,3ha ci mai multe care totalizeaza 6,3ha, deoarece terenul este taiat de vreo 6 drumuri de acces catre alte terenuri si chiar o intersectie. Ba chiar un drum duce catre niste case. La primarie figureaza parcela intreaga, fara nici un fel de drum de nici un tip. Ne-am uitat lung, ne-am invartit un pic pe acolo si am plecat asa cum am venit sau conform zicalei :ha:. N-am mai pus nici o placuta cu nimic, dar nu o sa le inchid accesul oamenilor catre case si terenuri. Am lasat vorba la primarie ca este de vanzare pe parcele (delimitate de acele drumuri), dar am impresia ca nu intereseaza pe nimeni, atat timp cat terenul este exploatat gratis de vecini :banana. Apropo, terenul este o faneata, dar se preteaza la offroad. 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Articolele care se refera la granituire si imprejmuirea proprietatii le gasiti in Codul Civil intre 585 si 600, daca-mi aduc bine aminte. Dar nu asta este discutia! Nimeni de aici nu doreste sa tulbure proprietatea cuiva, dar trebuie sa recunoasteti (eu am vazut asta si la Impotmoliada) ca sunt unii care calca terenul arat al omului fara nicio remuscare si abia din momentul ala intervin problemele. Prin urmare, regula e simpla: vezi placuta cu INTERZIS, ei bine, NU TE DUCI MAI DEPARTE! Daca insa nu vezi nimic si ai drumul in fata liber, atunci calc-o! E drept ca poate aparea un jandarm sa-ti spuna: "Dom'le, tocmai ai intrat pe unde nu trebuie si te amendez" Este najpa daca se-ntampla, dar nu e vina voastra, ci abuzul lui. Faceti poze imediat, contestati procesul verbal, faceti plangere impotriva celui care v-a amendat pt abuz in serviciu (nu conteaza daca urmariti aceasta plangere, important este doar s-o faceti) iar anularea amenzii este floare la ureche atat timp cat el nu poate demonstra ca nu te-a avertizat in niciun fel sa nu mergi pe acel drum. Daca la intrarea in apartamentul tau nu ai avea usa, oricine ar putea intra in casa ta. Usile, gardurile, zidurile au acest rol in stabiliea relatiilor dintre vecini si terti in dreptul de proprietate si nu numai. Chiar si in penal au un rol important. Stiu ca va e frica de legi si cei care decid in numele lor. Stiu ca va e frica de tribunale, amenzi si tot amalgamul de hoituri institutionalizate care abuzeaza prin orice mijlocul pentru a obtine ceva banuti sau putere, dar ferindu-va sa va exercitati drepturile este o alegere tare proasta iar consecintele ei le vedeti in toata Romania de astazi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 (edited) Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Nu Petrica , frica vine din aplicarea abuziva/neaplicarea legilor sau mai rau din faptul ca pierzi timp si nervi si bani sa-ti demonstrezi dreptatea......Stii bine ca la noi "victima si pagubitul sunt aia vinovati".......Normal, in cazul in speta, ar fi ca militianul sa demonstreze instantei ca am gresit(ca exista indicatoare la vedere, etc) ci nu eu sa demonstrez ca nu am gresit...... Cam acelasi lucru s-a intamplat si pe topicul cu Calugarenii : Yonutz a atras atentia ca e posibil sa apara probleme, si a explicat de ce si cum se pot preveni, iar lumea a sarit pe el de parca el era cel care urma sa imparta amenzile sau sa interzica iesirea.....:uameni Probabil, intr-atat de mult am ajuns de paranoici cu tot ce inseamna lege, autoritati in tara asta, incat nici rahatul asta de Regulament unii nu sunt in stare sa-l accepte si sa-l respecte.......Nu vrei sa stii cate kkturi de comentarii primesc pt orice banalitate din Regulament...... Edited January 8, 2011 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanTatuaj Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? Prima - Legea este facuta pentru "infractori" furt de lemne, braconaj, foc deschis, :top ca sa-ti poata baga INSTITUTIILE STATULUI ROMAN pumnul in gura. A doua - Ca nu cumva sa dai tu de niticavai capete luminate pe acolo si sa apara pe la TV. O prostie si o aiureala. NISSAN PATROL GR 2.8/1992 LUNG Învaţă din greşelile altora, viaţa e prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudujjj Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Re: "lege data in luna noiembrie 2010" care interzice plimbarile offroad prietenesti? vom prinde si ziua in care se vor gasi cei de la guvernare sa interzica plimbarile prin padure mai mult ca sigur ... my life ... my way ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts