Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Campionatul national de offroad - experientele frumoase, dificile, memorabile, inedite

Postări Recomandate

Asa cum spune titlul as vrea sa aflu impresia celor care s-au dat in campionatul national de offroad 2010 (si nu numai!). AdiKamikaze, Petre, Semaca, Vali Babu, Horatiu, Gaganul, Tzuparu, Worldscape, Cernisov, Marius Lupu, Crinu, Craiu, Miron Sorin si multi, multi altii.

Fara atacuri la persoana, fara ranchiuna, fara...miza. Singura rugaminte e sa lasam scena numai pentru cei care s-au dat in campionat. Daca simtim nevoia sa aplaudam, fluieram sau sa dezbatem, o vom face intr-un alt topic!

A fost odata Bucovina...

Editat de Max
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Campionatul national de offroad - experientele frumoase, dificile, memorabile, inedite

Pentru cei care am plecat primii a fost alt teren, pentru cei din spate a fost jale.Asta la Bucovina Locul 3

La Tg Mures am admirat privelistea, am avut un concediu! descalificat

TAT ..O experienta de neuitat..ne-am ''batut'' pana in ultima zi de concurs. locul 2

Buzau ..O experienta printre extremisti noi fiind cu o masina aproape stok. locul 2

Cluj. Ne-a disparut un drum si a aparut altul dupa ce am luat ultimul cp, altfel eram pe 1. Locul 2

Odorhei..ne-au dat de furca oamenii cu intortochelile si pietrele di traseu, da frumos, franele ne-au abandonat ca au simtit tensiunea dintre mine si Adi. Multumim lui Miko si Fiko ca au fost frana noastra, si apoi lui Gabi Regep ca l-am avut frana de spate. locul 3

Campulung. Traseul parca fusese facut pentru noi, d`aia cred ca si am luat locul 1

Iasi..nu incape sa nu mai merg la ei...belea trasee tot ce vrei, Miron Sorin poate sa candideze ca mecanicul anului 2010 ..11 min schimbat planetara fata cu dat roata jos si pus la loc si plecat. locul 2

Imi mai aduc aminte de patanii si va mai povestesc.

Editat de Vali alias Babu

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Re: Campionatul national de offroad - experientele frumoase, dificile, memorabile, inedite

In 2010 am participat mai putin decat mi-am dorit... memorabila ramane, comme d'habitude, Bucovina...

PS: nu e atac la persoana, aproape ca mi-a iesit din minte, dar...worldscape n-a participat, parca, la nicio etapa anul trecut:grin:

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Bucovina....cu Suzuker si Toyota noua....plecat pe 12,noroi si mocirla, rasturnat in ziua 2, 3 ore pierdute, picnik cu semaca si kinderu in ploaie....locul 7 cred....

Mai departe cu Miron,pierdut loc pe podium in ziua 2 la Cimpulug din cauza de pipi....

Cluj ,super tare, petrecere pina la 6 eu, la 8 mic dejun......locul....in primii 10....

Odorhei-LA 70KM/H : bah, ala-i un coilover? -DA-L REAKU.... terminat tot pe acolo......fara un amortizor fata prima zi, noaptea km, schimbat amortizoare ,eu norocos am mai prins citeva ore de somn.....Sorin doar 2....

Ziua doi relas total, am balaurit 2 ore din neatentie si sphan......

Iasi......zi 1 abandon.....zi 2 plimbare smechera in sphan, locul 5-6.....cred...

La sfirsit de campionat Sorin locul 5, eu locul 6, avind in vedere ca eu am avut 2-3 etape lipsa.....

Merita etapele macar ca socializare.....ies niste petreceri pe cinste si niste intepaturi fine intre concurenti....

Cea mai tare replica, Miko sau Fiko cind Adikamikaze i-a impins 100 m pe o panta, el raminind fara frine..: "Ce drek Bah, nu gaseati si voi niste romani sa-i loviti ?!?"

Semaca la Bucovina: Bah, asta-i traseul? DA!!..... Mincam ceva? ca nu mai vine nimeni" si am bagat masa cimpeneasca de 2 ore....dupa care ne-am rasturnat cu burtile pline....:ha: si am terminat traseul....a 7masina din 20 si ceva....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Bravo Razvanuta! Dupa atata circ pe care il vad in alte topicuri, ma bucur ca cineva se gandeste si la ceva mai frumos, mai constructiv

Poate ca sunt destui care nu au fost la etape de campionat national si ar vrea sa vina , dar le este teama ca sunt trasee grele, ca-si rup masinile ceea ce nu este adevarat. Nu sunt un bun narator ca Bullbar, dar incerc sa va povestesc . Pentru ca cei care nu ma stiu sa intelega, as vrea sa incep cu inceputul meu in offroad.

In luna aprie 2009,intr-o duminica Razvan (RZV) dupa foarte multe invitatii m-a convins sa ies cu ei la Calugareni sa vad si eu ce fac ei cu masinile de offroad cu toate ca eu eram pasionat de masini de viteza, drifturi etc, am ramas atat de incantat incat dupa 3 zila mi-am cumparat prima masina (bineinteles ca la sfaturile lor) suzuki samurai. In cateva zile avea cauciucuri praguri troliu si mult entuziasm pt iesiri in traseu.

Am facut cateva iesiri la Targoviste de antrenament si a venit 1 Mai data la care club 4x4 romania a organizat la Sibiu un concurs, unde am participat si am luat locul 3. Am mai fost la Luana si inca vreo 2-3 iesiri si a inceput campionatul, prima etapa Bucovina.

Daca va plictisesc sa-mi spuneti

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

"...si a venit 1 Mai data la care club 4x4 romania a organizat la Sibiu un concurs,"

Campionule.....in 2010 ai fost surpriza ptr care te voi iubii toata viata....dar nu la Sibiu,ci la Brasov...Rasnov...Valea Carbunarilor....Gogosi...noroi mare....Remember?:grin:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

bun subiectul de discutie...:geu unul am participat impreuna cu coechipierii mei, ioana R. si bogdan M. la toate cele 7 etape de campionat la clasa open, si inca la 8 cupe in anul competitional 2010...am concurat pentru X3M OFFROAD CLUB VALCEA...

impresii si pareri despre campionat ??? iata...

- apreciind foarte mult pasiunea oricarui 'aspirant' sau la fenomenul 4x4, consider ca nu exista o mai mare provocare decit CAMPIONATUL NATIONAL...macar o etapa...( asa cum spunea vali babu, nu este greu totul este sa vrei...)

- zilele de concurs nu inseamna numai intrecere crincena sau dusmanoasa...inseamna si prietenii, ajutor , fair-play...schimb de experienta...

INTIMPLARI INEDITE din campionatul 2010...

1.- concurs O.K...copacul din ultima coborire de la Gura Humorului...( cred ca a stricat pe partea stinga fata citeva masini... )

2.- cel mai O.K....furtuna si noroaiele din saptamina de la REA-buzau...( ti-era frica sa stai in cort...are floyota ceva aranjamente la starea vremii...)

3.- c.p. -urile amplasate foarte jmeker pe ' forestierele ' de la tg. Mures...( trebuia sa te cheme winetou ) te urcai cu scara la ele in caz ca le vedeai...singura etapa in care aveai nevoie de troliu la sectiunea open doar ca sa intri in concurs...s-au terminat zilele de concurs la diferente de timp de...secunde...( regretul pe care il am si acum este ca nu la-am ajutat pe miron sa se indrepte din rasurnare...)

4.- la cluj a fost o noua etapa de alergat pe forestiere...praaf muult...n-am avut noroc de ploaie...oricum masina noastra a fost varza !....

5.- cimpulung...la mama si tata lu 4x4...alergam in prima zi ca bezmeticii pe tot felu' de drumuri cu gropi mici...norocul lui gigi gavrila a venit in ziua a 2-a cu un pic de ploaie si ceva ravene...cel mai slab trial...miron sorin trebuia sa ia in locul nostru locul 3 - maare vitezoman...NOTA 10 PENTRU ROAD-BOOK si cp-uri cu OAMENI...

6.- odorhei-harghita...vreme buna, FOARTE FRUMOASE,...road book in limba lui ATTILA...marea belea...au participat si concurenti maghiari...tocmai cind credeam noi asitia vorbitori de limba romana ca 4x4 se scrie doar pe limba noastra...

7.-iasi-etapa faina...noroi...trolii...morcovi in speciale...robert vorbeste despre pavlov...mergem foarte bine...simbata seara eram cistigatorii ETAPEI IASI...duminica dimineata am aflat ca am gresit...( a avut cineva treaba cu cupa noastra...mare caracter...)...nu la speciale...si nici la triale...nu la mestrie...un pic pe HIRTIE...

PREFERINTE ETAPE :

1. BUZAU

2. IASI

3. BUCOVINA

4. ODORHEI

5. CIMPULUNG

6. TG. MURES

7. CLUJ

Link spre comentariu

Bucovina 2009.............. emotii mari, teama de a concura cu mai marii ofroad-ului romanesc, masini preparate, noi nu aveam experienta, dar totusi eram increzatori si printr-un concurs de imprejurari am facut echipa cu Andrei Museteanu. Toate acestea au dus la un loc 3 :banana

Astfel am capatat incredere in mine si am mers la tot campionatul 2009 unde daca nu rupeam masina la Iasi in trial eram vicecampion ........dar asa am fost pe locul 4

Daaaa, ai dreptate, dar cupa Covasna a fost in noiembrie 2009, unde cu 2 zile inainte achizitionasem masina care mi-a adus multe satisfactii inclusiv locul2 la voi la cupa, unde cu adevarat m-am simtit ff bine si traseele facute pt.........mitsubishi 3500 benzina, adica ....................mult spaaaaaan :lr

" Campionule.....in 2010 ai fost surpriza ptr care te voi iubii toata viata....dar nu la Sibiu,ci la Brasov...Rasnov...Valea Carbunarilor....Gogosi...noroi mare....Remember?smile%20%2824%29.gif"

Asa am terminat anul 2009

Acum sa revin la topic......campionat 2010

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Mie imi este ceva mai greu sa vorbesc, n-am castigat nicio etapa, nu m-am clasat intre primii... insa am fost campion la capitolul -RUPT MASINA,

aici am excelat, am fost de departe nr 1.

Oricum, pot spune ca fiecare etapa a fost frumoasa, unule cu noroi pana la gat, altale cu praf, altele cu tone de praf.....altel cam cu de toate.

Sfat prietenesc: daca vrei sa vezi ce inseamna off road, incearca doar o etapa de campionat.

PS 1: nu va prezentati la campionat fara sa aveti o masina testata, eu am facut greseala asta si-am platit cam scump.

PS 2: nu lasati butoanele de la blocanti pe partea copilotului:ha:.....prietenii stiu ce vreau sa spun.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

@Horace-Vezi ca daca vrea copilotul te convinge sa cuplezi singur cu butoanele pe partea ta:ha::ha:Intreaba-l pe Nicu cum a reusit sa rupa o planetara noua de la yukon fara sa ma ating de butoanele lui:ha::ha:

De altfel eu nu prea am ce povesti, ptr ca inca ma numar printre boboci (sau tiriplici, cum ni se mai spune in popor ) fiind primul an la extrem si nici ala complet, dar pot sa va spun ca daca un copilot este in stare sa navigheze, sa trolieze sau sa faca mici reparatii in cel mai scurt timp, atunci sansele de a accede la podium sunt reale.Nu trebuie trecuta cu vederea nici pregatirea masinii, care trebuie sa fie testata in prealabil, asa cum bine spunea Horace.

Am vazut masini considerate castigatoare inca din parcare, dar care nu au reusit nici sa ia startul. Pe de alta parte temerea mea fata de veterani (pe care-i consideram de nebatut ) s-a dovedit nefodata in sensul ca daca esti concentrat si iti vezi de treaba poti sa-i intreci fara probleme ( pana la urma au si ei tot 4 roti,....nu? )

In cele din urma, consider ca a fost un an reusit cu etape una si una (n-as putea sa numesc una , fara sa nedreptatesc o alta ) si am cam vazut cu ce se mananca....sper sa putem anul asta sa punem in practica ce am invatat.

PS; @razvanutza- felicitari pentru inspiratia de fi initiat un astfel de topic.Sa speram ca veteranii de care vorbeam sa ne impartaseasca si ei din experienta lor.

Link spre comentariu

Si eu ma inscriu la categoria tiriplici, fiind dupa numai 1 an de campionat si inca un alt an de iesiri inaintea acestuia. In apararea mea pot spune ca am participat la toate iesirile la care am putut fizic in aceasta perioada (sambata, duminica, miercuri, n-a contat)

Iata experienta mea in Campionatul National 2010, la care am participat ca si copilot:

I. Bucovina

Etapa 1. Multa lume din cercurile offroadistice pe care le-am cunoscut lauda dinainte etapa de la Bucovina ca fiind 'cea mai', cele mai multe povesti provin de acolo, cele mai multe prietenii, etc. M-am dus exact ca la prima zi de scoala, totul era nou.

Hotel mare, pancarta in mijlocul orasului, desfasurare de forte impresionanta: masini preparate, caracatite, remorci, nume grele.

Totul pe roadbook: deplasarea catre start, masa de seara, petrecere, etc. :h5

Am ajuns acolo dupa amiaza, dupa un drum de nshpe ore facut cu 90kmph, 100 de radare. Pilotul, Dnul Niculescu, era acolo demult, aveam deci numarul de concurs 401 (primul inscris).

Eu aveam licenta pe hartie dar fizic era la Adi Nebunul, care la ora 1700 era inca la Bucuresti, Mi-a trimis-o pe mail si am finalizat inscrierea aratand laptopul :) Am petrecut restul serii cu impreuna cu colegii de club si prietenii.

Dimineata, STARTUL. Din fata hotelului, pentru poze. Ploua marunt. Apoi, pe roadbook, pana la startul adevarat. Verific calibrarea teratripului. Era perfect. Urma sa constat si ca era degeaba :banana

In drumul catre startul de Open trecem pe langa startul de extrem. Mai ca nu plecau vertical :D. "La noi cum o fi?" ma gandesc...

Ajngem si la noi. Era mai bine. Plecam de langa un rau, urcam o panta si ne inscriam intr-un drum. Verificam ultima data ordinea de start, mai intreb odata pe cunoscuti pe ce canale CB stau (raspunsuri mixte, nu mi-a servit la ceva) si memorez vizual cele 2 masini care plecau inaintea noastra, ca sa nu ratam startul.

Pleaca Museteanu, GTC, Kamikaze si nu mai stiu cine. Se duc. Se apropie randul nostru. Un concurent cu o masina similara nu reuseste sa urce panta de la start (pozitia 1) din prima incercare. Nici dintr-a doua. Merg la pilot si ii spun trasa pe care o vazusem corecta.

Luam startul. Pozitia 1, perfect. 2, perfect. 3 - am vazut-o. 4: era un gard prin care trebuia sa trecem si sa facem dreapta. vedem gardul, trecem prin el, si ajungem la cineva in curte. O luam stanga nu dreapta, nu ajungem nicaieri. Revenim o pozitie inainte. Mai vin niste masini. Toti facem la fel. Unde s-or fi dus aia dinainte?

Observam ca mai erau niste stalpi inainte de gardul 'nostru' care pareau a fi fost dintr-un alt gard inainte. Vedem niste urme de simex. Le urmam si revenim pe roadbook. Ploua mai tare. Observ o masina rasturanta la pozitia 3 :uameni

Coboram de pe dealul proaspat urcat si urcam pe altul, unde descopar pe viu ce inseamna termenii academici "dop" si "coada", colocvial spus "impulire" . 5-6 masini asteptau sa se trolieze cel de dinainte.

Observ urme paralele cu drumul, pe deal, pe direct, prin boscheti, peste buturugi. Le urmaresc. Ajung in niste mari boscheti, gresit. Totusi identific o trasa pe deal care ajungea pana unde trebuia.

Masinile care puteau sa fi trecut pe acolo aveau in cel mai fericit acelasi raport cai/kg ca si noi (mitsu de 3.5). Deci am putea si noi. Conving pe dl Niculescu, conving concurentii sa ne faca loc sa incercam (nu saream randul, ci ne bagam pe undeva in paralel cu traseul, respectand cei 100m) O iau inainte pe deal, ca a ghidez.

Din pacate nu merge pe roti, si trebuie sa ne troliem pana sus, numai de buturugi...

Ajungem sus ca in acelasi timp cu cel care era la coada inaintea noastra. Ploua mai tare.

Continuam. Nici o distanta pe roadbook nu bate, cautam doar pozitiile, asa orientativ. Ajungem la o a doua tura de "impuleala". Caut iar trasee alternative, dar pana sa cobor o iau altii pe acolo. Asteptam, gasim o solutie, ne troliem in paralel cu prietenii mei fam Regep, scapam si de aici.

Iesim pe un drum foarte bun. Parca nu ar fi pe aici traseul :o

Pozitie lunga pe roadbook, alergam, discutam cu dubii daca aia o fi. Se confirma (stalp metalic pe partea dreapta). Reintram in padure, incepe o coborare abrupta, noroioasa si lunga. Ce ma temeam cel mai tare, avand automata si benzinara. Merge. Gasim primul CP, unde mai prindem 3 masini din urma.

Continuam cu mai mult curaj, coboram intr-un rau si urma pozitie grea pe roadbook. Urmeaza o urcare printr-o ravena, 170 grade fata de directia de mers, din rau. Aici din nou coada. Urc la picior sa vad cum e pana sus. Caut alternative in cei 100 metri. Nu prea sunt. E o urcare alaturi incredibil de abrupta, ar fi de troliat de jos pana sus, risc mare daca se rupe plasma. Asteptam. Ploua SI MAI TARE .

Vine Semaca cu samuraiul si se troliaza pe unde ziceam noi ca e prea periculos. Castiga 4-5 pozitii. Super tare!

Ne vine randul, urcam pana aproape sus pe ravena, punem troliul, depasim. Urmeaza o ravena trident, roadbook zice s-o luam prin mijloc.

E lunga. Masinile din fata sunt impotmolite in ea, destul de departe. O luam cu shpan si ne afundam la 5 metri mai incolo :D

Reincepem trolierile. Pe ravena alternativa din dreapta trec in mare viteza niste masini 'localnice' . Pilotul ma injura ca nu e bine pe unde am luat-o, reverificam pe roadbook, pe aici era. Imi reprosez ca trebuia verificat la picior inainte, dar e prea tarziu. Troliem mai departe...

Incepem sa ii dam mai tare, noroiul era din ce in ce mai mare, si venea de sus peste noi pe orice panta (drumurile pe care noi mergeam devenisera paraie de noroi)

Atingem o buturuga in shpan maxim, taiem o roata. Pauza. Muncim o ora sa o schimbam, intr-o ploaie torentiala, desi padurea era foarte deasa. Ne depasesc diverse masini. Mancam ceva si plecam mai departe.

Urmeaza alta mare panta de urcat, pe drum se vad mai sus masini blocate. Incercam pe langa drum. Troliem in continuu. Deja ma dor mainile de la trasul de plasma : superwinchul iese greu pe liber. Scot cablul si ma intorc sa urc cu el. Cad (a cata oara?) de data asta pentru ca eram in noroi pana la genunchi si nu am putut misca picioarele inaintea corpului :D . In aceasta zona spargem un geam.

Vedem un CP 'furat' de concurenti inaintea noastra. Sau poate era de anul trecut... Mergem mai departe incet incet, auzind din nou motoare. MULTE. Ma uit pe roadbook. Am facut 7 kilometri.

Masinile pe care le-am prins din urma impanzesc un deal, care pe unde crede ca reuseste sa nu mai astepte pe toti dinainte sa se trolieze. Fritz si Naui sunt cu masina moarta, ne sfatuiesc cum sa ocolim. Recunosteau traseul din anii trecuti. E buna sugestia. Se incadreaza in 100m, si e urcare 'dreapta'. E lunga si abrupta dar avem mitsubishi. Dam inapoi (nu suficient se va vedea), si incepem sa urcam pe alternativa. Eu ziceam 'shpan shpan'. Dl Niculescu imi arata ca masina se ducea in toate partile si ca trebuia corectata in continuu. Ne impotmolim la jumatatea pantei.

Adica ne scufundam in drum. Pur si simplu. 45 grade si noi infipti in deal... Solul chiar aici nisipos. Cum invarti simexul cum e mai rau.

Pun plasma cat de sus pot s-o ridic. Degeab. Se rupe. Nervi. Innodam, punem scripete. La acest moment RZV si Suzuker sunt inaintea noastra si ne prinde si Mugur. Ne ajutam unii pe altii (copilotii) la mutat sufele, scripetii, etc.

RZV si Suzuker scapa. Noi facem o pauza ca sa nu ucidem troliul de tot.

Reusim sa mai urcam o bucata si incepem sa strangem sufele si ochetii de pe tot dealul, sa vedem ce mai fac altii. Mugur si Vali au ajuns la schema cu 2 scripeti.

Bunicu si Tanara Speranta sunt impanati in acelasi fel cu noi , nu reusesc sa iasa nici la vale inapoi...

Plecam mai departe, gasim un pom marcat , reprindem pozitia pe roadbook, trecem printr-un lastaris si il gasim pe drum pe Raul care revenea cu piese pentru masina lui Fritz si Naui.

Constatam ca rotile noastre fata se uita una la alta, probabil de la lovitura care ne-a taiat roata. Aflam drumul de coborare spre hotel si abandonam.

Ma uit pe roadbook. Am facut in total 8 kilometri. Ne-a luat 9 ore. Ultimul kilometru a durat ~ 4 ore. Terratripul arata 33km (!!!)

La hotel sunt deliciul celor care asteptau masinile, fiind acoperit de noroi complet de la gat in jos. Toata lumea vrea sa imi scot casca pentru a vedea cum arata freza :)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs598.snc3/31519_123482374341653_100000396725182_204377_4859457_n.jpg

Verificam masina, ajutati de Flash : totul pare la locul lor, dar rotile nu sunt paralele. Renuntam de tot. Sambata dimineata plec acasa, inca 10 ore de drum...

Link spre comentariu

Nu degeaba am primit la sfirsitul 2009 la un concurs cupa Patrol destroyer

Tg. Mures - planetara dreapta si stanga bara de directie distrusa in prima zi reparat si terminat ziua 2-3

Cluj-Napoca- tendoane punte fata rupte ziua 2 ( am mancat la afine si zmeura o jumate de zi si am stat cu burta la soare

Vama Buzaului ( chiar daca este etapa mi-a placut mult traseele) planetara rupta ziua 2 ( nu mai aveam rezerva-abandon)

Concursuri terminate anul acesta 100% =0

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Bucovina....foarte frumos...ploaie de te spalai de noroi pe coaja copacilor sa poti apuca volanul...mers impecabil 100% pe roadbook insa in prima zi ni s-a oprit gps-ul si am avut 4 intreruperi taxate cu cite 100 puncte fiecare...adica daca luam startul in ziua 2 fara ziua 1 eram mai cistigati cred

Am plecat de pe pozitia 37 sau 36 si am ajuns la sfirsitul zilei 1 pe 9 depasind tot ce am prins pe traseu...cu penalizarea am ajuns pe 12 de unde cu toate ca am mers impecabil in ziua 2 nu am mai putut face mare lucru...nici nu mai stiu pe cit am terminat la final

invataminte...daca nu dadeam gps la control penalizare 100 puncte...asa 400 numai ca doar la contestatie trebuia verificat gps...pina la final totul a fost frumos si nu am rupt masina in pomul care a cauzat atitea pagube celor care au terminat ziua 2

noi sa fim sanatosi si sa trecem la urmatoarea etapa...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

II. Mures

Etapa de la Mures a inceput cu dilema "unde locuiesc?" deoarece cazarea "generala" a fost una inedita - la iurte, cate 4 :uameni . In plus, organizatorii rezervasera toate pensiunile din localitatea respectiva. Pana la urma am ajuns la o super pensiune din Sovata, la doar 15 km de tabara generala. Sigur ca da, asta a insemnat sa nu beau deloc cu lumea. Totusi nu am fost eu singurul nebun, prietenii care m-au auzit cu cazarea au venit si ei la pensiunea respectiva, unde am dormit in paturi, caldura, dush, etc.

Dl Niculescu reparase masina dupa Bucovina, bara de directie noua, fuzeta noua, totul era in tip top shape. Se spunea ca Muresul e un concurs de alergatura, deci eram increzatori ca suntem bine echipati :ha: Am facut seara kilometrul etalon, batea perfect, ne-am culcat linistiti.

Sigur ca da, soarta a ras din nou de noi si in ziua concursului am constatat ca masina proaspat luata de la service nu avea functionala maneta reductorului. Adica statea numai pe 4x2 si 4x4 HI. Am hotarat sa parcurgem cat de mult putem asa, ca sa nu fi venit degeaba pana acolo. Era soare si frumos, deci nu aveam cum sa ne troliem cat la Bucovina...

A doua zi am primit roadbookurile in parcul tehnic, deci pana cand am luat startul am apucat sa ne uitam putin pe ele. Am identificat impreuna cu Jeni o bucla, intre pozitiile 80 si 120 (ceva in genul). Ambele aveau ca observatie "atentie, concurenti din sensul opus" . Am hotarat totusi sa parcurgem toata bucla, cu teama de a nu rata CPuri (era normal sa fie in orice bucla)

Ne-au spus organizatorii la briefing: "anul trecut v-ati plans ca a fost rally raid. anul asta am facut mai greu". Startul a fost din pacate umbrit de problema binecunoscuta, dar iata-ne in padure. La pozitia 8 constat ca erau una sau doua masini care ezitau. Mie mi se pare foarte clara, ii dam shpan pe acolo. Roadbook continua sa se pupe. O tinem tot asa.

Ajungem la o coborare, unde ii gasim pe Pedro si Gula pe o parte, cu o masina tragand deja de ei. Salutam frumos si continuam la vale. Trecem un rau si gasim pe Andy si Jeni cu capota deschisa. Oprim sa vedem daca putem ajuta. Nu putem. Verific daca Jeni vazuse o constructie de pe roadbook. Nici ea. Totusi raul era cu inca o pozitie inainte, deci eram unde trebuia...

O luam putin la picior inapoi si ne prind din urma Gyula cu Pedro. Opresc sa intrebe daca pot ajuta, apoi merg mai departe. Ne hotaram ca intr-adevar nu putem contribui si pornim mai departe. Urmeaza o urcare pe un parau, bolovani, pomi cazuti. Avem roti mici. Nu avem reductor. Nu merge (de aceea) nici blocantul. Avansam cu greu.

Ne prind din urma Horace si Gaganu care trec cu Nissanul pe 35uri intr-o mare goana peste bolovanii si pomii care ne chinuiau pe noi :h5

Continuam traseul. La un moment dat, pe o pasune, intelegem ce au vrut sa zica organizatorii cu 'aveti grija de masini' . Mergeam tare. Pajiste, iarba, pozitie lunga. Aveam 50kmph cred, cand deodata auzim un mare BUF si ne oprim. Ne uitam unul la altul si ne intrebam "ce-a fost asta? ai vazut ceva? nici tu?"

Ne dam jos si observam ca sub iarba care era culcata de masini spre inainte se gaseau diversi bolovani de marimi variabile, pe care nu ii puteai observa din mers, caci iarba era culcata peste ei. Bombanim si mergem mai incet.

Continuam pe pajisti, refugii de vanatoare, etc. La o trecere printr-un sant cu noroi ramanem suspendati (fara low si fara blocant, remember). Cat ne troliam ne mai depasesc concurenti. Ii prindem din urma la pozitia cea mai grea din ziua respectiva: o coborare urmaa de o urcare foarte abrupta. Acolo il prindem din nou pe Andy al carui ambreiaj nu mergea, si urca masina doar din troliu, care se cam chinuia. Se dadusera amandoi jos si faceau pauze ca sa mai incarce bateria. Dl Niculescu fiind mai inalt a luat un bat si a apasat pe pedala de acceleratie in timp ce Andy trolia de afara. Pretty cool teamwork, huh ?

http://watcherromano.files.wordpress.com/2011/01/dl-niculescu-ajuta-fasolajeni.jpg

Continuam impreuna apoi traseul o vreme, pana cand nu ne iese o pozitie si pace. Facem pauza, mancam ceva apoi o iau cu Jeni inapoi pe urme, la picior. Revenim o pozitie, la poiana cu copac in mijloc , last known position. Ne invartim un pic prin ea si vedem banda de ajutor. Fug sa chem pilotii. Se confirma astfel teoria luatului la picior :h5

E un moment bun sa mentionez aici ca roadbookul a fost excelent, am avut mereu benzi puse pentru confirmare exact acolo unde aveai nevoie de ele, dupa ce intrai in pozitia corecta, absolut superb. CPurile au fost puse perfect in pozitie, cu fata in directia din care veneai, totul bine. Unul din ele a fost mai distractiv, caci era foarte sus si a trebuit sa ne urcam pe o scara artificiala ca sa il putem lua. De asemenea, au fost 10-15 CPuri, foarte frumos, te ajuta mult la navigatie...

Revenind in traseu, dupa poiana urmeaza trecerea cea mai grea din aceasta zi: o coama mai ingusta decat o masina, cu buturugi si lemne cazute. Daca pierzi masina aici si te rastorni intr-o parte, e nasol, sunt multe buturugi si destul de multe tumbe de facut pana la primii pomi...

Trecem cu brio si ne departam de Andy. Restul traseului l-am facut oarecum impreuna cu Koreanu si pilotul lui, un tanar care a manat un HZJ de 4.5 cu un mare talent pe tot parcursul concursului, din pacate nu prea pe traseu :D

Cand spun ca impreuna ma refer ca ne tot depaseau, dupa care se pierdeau :D Briliant: luam un CP, ei in fata noastra. Ne confirmam la ce pozitie suntem. Revenim la masini. Pleaca in tromba . Si se duc, si dispar, INAINTE, desi pozitia era 30 de metri dreapta :D:D

Ultima bucata este un rally raid prin padure, unde mai sunt vreo 4 CPuri. Cool! Ajungem cu bine la baza, predam ce era de predat, si constatam ca am mers foarte bine. Suntem in puncte. Confirmam cu Jeni ca daca saream bucla ratam doua CPuri. Nu mai stim cat ne-a luat, dar sigur mai putin de 100 minute...

Acum mai trebuie sa gasim pe cineva sa ne ajute cu reductorul. Umblam prin parcare pana cand se ofera Bogo de la Baia Mare, copilot la Blavenstein. Il mai ajuta si Evgheny. Ii ajut si eu. Adica ii tin de vorba si din cand in cand ma dau la o parte din calea lor.

Bogo identifica imediat problema : "s-au desincronizat doua limbute si de aia nu se misca maneta"

Incepem sa demontam plasticele, protectiile, maneta, etc.

La un moment dat aud faimoasa replica "futu-i surubul ma-sii , unde o fi cazut??" . Cautam surubul - NU E. Tragem concluzia ca a cazut in reductor. Cautam o sarma. Gasesc la Razvan GTC - de fapt el are mereu de toate. Cautam surubul. Nu iese.

Ne mai gandim, ne mai foim, isi aduc aminte Bogo si Evgheny ca toate cutiile de viteze automate au un magnet foarte puternic pe fund, ca sa atraga shpanul. mutam masina inainte inapoi, pe 2x4, pe 4x4, pe low, merge. Facem o tura mai larga, merge. Asta e, am avut noroc, surubul a fost prins de magnetul minune. Montam totul la loc, Bogo a avut dreptate, trebuia doar sa miscam doua limbute. AVEM REDUCTOR! :bx

Dupa MULTA vreme revine Superalfie. Si el si copilotul negri, suparati, fierti. Pozitia 8 de care zisei mai sus le ucisese complet ziua...

A doua zi luam startul in directia opusa fata de prima zi. Ni se spune ca va fi mai greu. Incepem cu o trecere prin rau si o urcare prin padure. Pozitia 2 e stanga la 90 metri. Sa n-o ratez, sa n-o ratez, sa n-o ratez. Urcam misto de tot, ajungem la o rascruce, era sa o ratez :D Era pozitia 2. Daca am scapat de asta, mergem fara probleme toata ziua :D

Continuam, alergam, luam CPuri, ajungem pe la 100 kmph la un moment dat. Urmeaza o coborare interesanta pe un parau. Coboram cu atentie, doar avem bascule pe fata. Trec pe langa noi cu 500kmph echipajul 465 cu un G 280 taiat. Cred ca la Mures il conducea Nagy Galaczy, dar nu bag mana in foc. "cum de nu se rupe???"

In timp ce navigam pe o pajiste, prin iarba inalta, si ne intrebam "oare pentru primii cum o fi fost?", caci acum erau destul de clare urmele, dar nu erau deloc un drum drept, masina topaie ca disperata din cauza santurilor din iarba, si la un moment dat incepe sa dea semne ca se impiedica in angrenaje...

Ne oprim, ne uitam, nu avem nimic pe dedesubt, totul e la locul lui. Rotile sunt paralele. Dam inapoi, e ok, dam inainte, nu se poate. Decuplam MRLurile. Nu mai face. O fi de la ele? dar de ce ? si parca zgomotul se aude de sub masina. Testam in toate felurile si constatam ca nu mai avem decat 4x2.

Formulam teoria ca de la toata topaiala, surubul de ieri s-a desprins din magnet si s-a prins in reductor.

Rugam pe Andy si Jeni sa transmita ei organizatorilor, si o luam incet incet pe traseu, indemnati de ATVistii 'maturatori' (sweepers), care aveau ca misiune sa identifice concurentii rataciti. Gasim organizatorii, anuntam ca mergem la baza sa vedem daca gasim pe cineva sa ne ajute sa identificam / reparam problema. Nu reusim. Abandonam.

Mergem cu 4x2 sa vedem proba speciala, care era la sfarsitul traseului. Evolutii interesante:

- echipajul de la cluj Suciu Gelu + Copilot, cu patrol verde ca al lui Goganu, stock (simex, ome, troliu), "Motanul Incaltat" scoate cel mai bun timp de departe. 1.18 vs 2.32 al castigatorului concursului!

- pilotul lui Koreanu, cu HZJul intreg, se strecoara printre trei pomi intr-un mod in care ne lasa pe toti :wow:

Apoi urmeaza faimosul episod cu butoanele de blocant si planetara.

Plec sa ma uit la speciala de extrem. E tare de tot !

In ultima zi mergem la trial. Destul de departe, dar ajungem usor cu masinile mici. Fiindca nu mai aveam nici o miza nu mai intram in trial, asa ca pot sa il urmaresc pe cel de extrem. Foarte foarte tare. Atat traseul cat si pilotii. Fiko / Miko , Fratii Kiraly si Andrei Oprea trec cu mare eleganta printr-o poarta unde se pierdea mult timp. Craiu nu reuseste, lucreaza cu mult talent cu pedalele si volanul in paralel cu troliul, dintr-o pozitie cu sanse mari de rasturnare. FOARTE TARE.

La Open, Titi Marza reuseste sa ii ia lui Miron locul 4, cu un G230 :O

Razvan GTC are 2 victorii in 2 curse, viitorul arata luminos...

Link spre comentariu

Inainte de a povestii despre etape vreau sa va spun ca nu trebuie o masina super preparata pt a merge in campionat.

Masina cu care am mers la toate etapele 2010 este un mitsubishi pajero 3500 benzina din 1994 cu blocant spate de fabrica.

Prepararea masinii pt concursuri a fost: scuturi, praguri,bara fata +troliu,scaune , centuri si teratrip .........atat pt ca rollcage nu era obligatoriu.

Masina a mai trebuit dotata cu un copilot :ha::ha: cu care am mers tot anul si anume Vali Babu:br

Bucovina............ ajungem acolo, lume multa, prieteni mai vechi si mai noi, socializare, fiecare se lauda cu acaretul lui, toti erau entuziasti dupa pauza conpetitionala, dar cand se uitau afara cum ploua le cam disparea zimbetul celor ce au fost acolo in 2008 cand doar o masina a terminat tot traseul.........seara stam pana tarziu

Ziua 1...... startul se da in functie de clasarea in campionat 2009

Primul pleaca Andrei Museteanu, urmeaza Razvan GTC si eu. Terenul imbibat de apa noroi, masina nu prea asculta dar eu aveam un mare avantaj ...... putere 208 cai greutate 1800 kg. La pozitia 4 o urcare unde ii prind din urma pe cei doi fara a putea fi depasiti pt ca ne troliam.

Toata ziua am mers in echipa cu Andrei deoarece el fiind foarte greu ( G 3500) nu putea urca si il ajutam, iar el avea un copilot cu mai multa experienta Alex (Pisi). Pt noi nu a fost o zi grea, deoarece fiind primii terenul era moale , dar virgin:ha: singura noastra grija era sa navigam corect, sa fim pe traseu. Dupa 30 km organizatorii ne-au oprit si au spus ca nu mai putem continua pt ca ultimii concurenti erau la pozitia 4 si nu mai aveau nici o sansa sa termine traseul nici pana dimineata, asa ca ne-am dus spre hotel in jurul orei14-14,30.

Primii concurenti dupa noi au ajuns in jurul orei 18-19

Ziua 2...........cam la fel, doar ca am pierdut mult timp incercand sa gasim traseul unde era o greseala in Roadbook, dupa care urmeaza spectaculoasa coborare cu copac in mijloc. Eu mergeam inainte cu viteza cam mare, pt ca la automata nu ai frana de motor(in viteza 1 cu 7000 ture aveam cam 35km/h), vad pomul incerc sa franez, nu merge asa ca singura sansa este sa incerc sa-l ocolesc cu span. Cu adrenalina in vene, accelerez si trec pe langa copac fara sa-l lovesc. De la copac pana la finish mai erau 300-400m unde ajung si vad ca Andrei nu. Ma intorc dupa el si-l gasesc infipt in copac cu roata st rupta, janta sparta, planetara rupta, el demoralizat. L-am ajutat sa coboare pana la forestier si asa in 3 roti s-a tarat pana la finish.

Eu locul 3, Andrei locul 4.

Una din cele mai frumoase etape de campionat

Damage-uri: semnal st fata spart si o zgarietura pe aripa spate:ha::ha:

Editat de adikamikaze

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Anul aceasta am invatat ca masini sunt ca femei, trebui multa rabdare simulta atentie, cu un pic de noroc

Bucovina eram pe loc 4 dupa ca am iesit pe loc 15 si la km 7 am rupt un cardan--reparat a doua zi dar nu mai am intrat in traseu

Tg mures locul 2 sau trei km 40 si ceva am luat foc, cel mai mic fir s-a frecat de caroserie si s-a aprins-- loc 7

Tat prima experienta ca copilot, am invatat cum sa copilotez, m-am distract super cu toti si multumind pe toata echipa!!!--- Loc 1

Buzau nu am fost

Cluj am organizat si am facut trialul

Camplung nu am fost

Odorhei am fost ca copilotul A lu domnul Copacincinschi, mare prietene, a fost super de la a la Z--loc 9 sau 10

Iasi am fost sa ma petrec

Cupa orr m-am distras super un an de offroader am facut, prima data la extrem cu copilot care o sa faca echipa cumine la anul Paul Cioban, tot era bine pana am foarfecat bara de directie, reparata in seara aia, multumesc Tzuparu si Tony (brasov) si a doua zi cand ajungeam acasa am decis sa ramanem cu baieti de la open, a fost super

Intre timp m-am facut campion de Eurotrial 2010 din Romania

La extrem anul care vine cu masina noua si cu tot o sa fie o experienta deosebita de fain

Bafta Tuturor

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

Targu Mures :

Etapa pe care o asteptam, deoarece este mai mult de alergat, unde la capitolul asta mitsubishi sta cel mai bine.

Ajungem acolo, ne cazam, facem inscrierile, verificare tehnica, tot ce mai aveam de facut si gata.....................sa inceapa :x:clb

Nimic nu prevestea ghinionul pe care l-am avut, si anume" descalificarea", sau mai bine zis etapa nepunctata. Nu intru in detalii din ce cauza pt ca se stie sau pt cine nu stie copilotul meu si un alt concurent au avut o............." discutie" contradictorie :uameni

Deci, am stat si am privit de pe margine.

Damage-uri: nimic la masina, dar poate la platforma care a adus-o si a luat-o:ha::ha:

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

Eu la Mures am fost copilot de extrem la Catalin Olaru, nashul navarian!!! O experienta faina ...n-am masina de asa ceva, dar...m-as tot da la extrem:banana Cu aceasta ocazie am constatat ca oricare ar fi abilitatile tale de copilot, tehnica de varf isi spune cuvantul! Azimutul luat cu Garmin 60csx bate la poponetz orice busola si orice copilot VIP:grin:.

Revin obsesiv la Bucovina si, spun ca m-am distrat de minune cu samuraiul si copilotul meu, neamtul Schultz, mai ales in ziua a doua cand am plecat in traseu ultimii, din motive tehnice. Am avut astfel, ocazia, sa vad marea impuleala de la prima panta, unde agonizau copios multi concurenti:grin: era un fel de "spiderman land", unde toata lumea se trolia, mai mult sau mai putin:ha: Unii, nu dau nume, rupeau de zor planetare de Patrol iar altii, dadeau portierele la Patrol peste cap:ha::ha::ha:Si unii, si altii se-mpuleau la greu, intre ei!!!! Dupa ce am apreciat obiectiv si competent posibilitatile....i-am ocolit intr-un mare schpan pe dreapta si...m-am dus!!! Cu aceasta ocazie l-am facut cu nervii si pe cristiblondu' cu tot cu jeepu' lui avec un grand schpan....aduc aminte audientei ca am doar un micutz samurai...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Targu Mures :

Etapa pe care o asteptam, deoarece este mai mult de alergat, unde la capitolul asta mitsubishi sta cel mai bine.

Ajungem acolo, ne cazam, facem inscrierile, verificare tehnica, tot ce mai aveam de facut si gata.....................sa inceapa :x:clb

Nimic nu prevestea ghinionul pe care l-am avut, si anume" descalificarea", sau mai bine zis etapa nepunctata. Nu intru in detalii din ce cauza pt ca se stie sau pt cine nu stie copilotul meu si un alt concurent au avut o............." discutie" contradictorie :uameni

Deci, am stat si am privit de pe margine.

Damage-uri: nimic la masina, dar poate la platforma care a adus-o si a luat-o:ha::ha:

Nu vreau sa intru in multe detalii....dar sa stiti ca a aruncat cu RB-ul dupa mine:ha: i-am zis sa se duca singur la finis...ori suntem echipa ori nu mai suntem!!!:ha:

nu avea incredere in mine...''Nu vezi bah ca Cirap si Andrei au luat-o p`acolo!!??''

EU....nu este p`acolo traseul...este prin dreapta pe jos...s-a convins cand s-au intors din drum :br .....neincredere de la inceput... pana ne-am invatat unu cu altul :ha: dar au mai fost si altele

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Vali, cred ca ar trebui sa scriem despre toate competitiile si pe urma povestim ce bine ne" intelegeam":f1 :bx:f1 la inceput :ha::ha::ha:

Macar acum sa creda lumea ca noi eram calmi, profesionisti nu?:dr1

Vrei sa incep fiecare etapa cu............. " am luat startul si.................:bleah:bleah" :ha::ha::ha:

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu

@ Semaca.....pe cine ai vazut tu la Bucovina cu planetara rupta ?

Daca te refereai la mine si la Gaganu......te inseli, noi mimam totul, va lasam sa treceti de noi ca sa ne intoarcem la hotel.

Oricum am fost singurii care am mancat la pranz civilizat, in restaurant, ciorba calda.....in timp ce altii erau in noroi pana la gat. Gaganul nu suporta noroiul, este baiat fin:ypu.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Vali, cred ca ar trebui sa scriem despre toate competitiile si pe urma povestim ce bine ne" intelegeam":f1 :bx:f1 la inceput :ha::ha::ha:

Macar acum sa creda lumea ca noi eram calmi, profesionisti nu?:dr1

Vrei sa incep fiecare etapa cu............. " am luat startul si.................:bleah:bleah" :ha::ha::ha:

pai ce...aia fost singura data , nu?:top

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

III. Cluj (2010)

Pentru mine, dupa Mures a urmat pauza, deoarece nu am avut taria psihica de a da 500 euro ca sa fiu copilot si sa dorm in cort o saptamana (TAT sau Buzau). Asa ca in luna August, intors de la mare, am plecat impreuna cu Ioana spre Baisoara. Hotarasem sa incercam, sa vedem daca isi gaseste cu ce sa isi umple ziua cat sunt eu in traseu...

Drumul spre Cluj este incredibil lung. Pe kilometraj sunt vreo 450 kilometri, iar pe ceas sunt 10 ore... Apropiindu-ne de Sibiu se auzea la radio, dar si pe statie ca la Sebes sunt cozi din acelea faimoase, epice. Am hotarat sa incercam o varianta spre Medias, prin Copsa Mica, Blaj, Teius. Ideea a fost buna, in sensul ca drumul a fost gol si cu asfaltul OK, drept pentru care am cam alergat-o...

Ajunsi la Turda ne-am oprit la o benzinarie pentru a ne pune pe drumul cel bun, si foarte curand a inceput offroadul (cu avensisul). De la Buru la Baisoara drumul se construia acum :D Ajungem la Baisoara, sun pe dl Niculescu, care, asa cum deja probabil v-ati obisnuit, era deja acolo cu o zi inainte :old si imi explica ce sa fac din Baisoara: inca 15 kilometri pana in statiunea din varful muntelui. Cool, drum virajat, mai aveam ceva amintiri de pe tronsonul Sibiu- Teius cum e sa depasesti 5 kmph, asa ca da-i.

La hotel multa lume, masini, prieteni, agitatie. Facem inscrierea, ne cazam si iesim la bere, unde vorba cea mai cea era ca participa si Boros Csaba (de Ungaria, campionul de la TAT). La un moment dat il vedem. De fapt, precum Cyrano de Bergerac, vedem intai scobitoarea :D

De dimineata briefing, Gyula anunta printre sponsori pe Gi Ti Si auto, vorbim despre CPuri, etc. Startul se face din fata hotelului, intercalat o masina de Extrem cu una de Standard.

Bogdan Oprea nu poate porni monstrul. Nu se stie de ce. Marius Lupu, venit ca si pilot pe Ciurukiul lui, participa la incercarile de trezire la viata ale motorului de sute de cai. Diversi copiloti recapituleaza impreuna cum se ia azimutul cu Garminul.

Ne vine randul. Pornim din nou cu incredere: masina are un reductor nou, iar dl Niculescu are surubul pacatos pe post de lucky charm. Primele pozitii sunt prin padure. In jur sunt multe dealuri, exploatari forestiere, au avu organizatorii multe optiuni pe unde sa ne plimbe. E de bine.

Iesim din padure, trecem printre niste case, urmeaza pozitii cu garduri, deschide poarta inchide poarta, CP acolo. Pe o pajiste prindem niste masini din urma. Un Range Rover care merge pe GPL ??? De ce miroase in halul asta dupa el? Fiind 30 de grade afara suntem cu geamurile deschise. Ii depasim ca nu putem respira.

Ii prindem si pe Andy si Jeni, ii depasim si pe ei.

Traseul a fost frumos, cu foarte multe bucle. Adica majoritatea portiunilor le strabateai de 2 ori: prima data cand terminai faceai stanga si a doua oara faceai dreapta :) (asta la 30 de pozitii mai tarziu)

Ajungem la o zona care putea fi speciala, sau puteam primi stop timp. In sfarsit, o urcare nasoala. Abrupta, ravena, noroi, inclinatie. Punem masina la coada si mergem sa vedem cum evolueaza Miron Sorin: iesise in dreapta si se trolia grav, fiind cu o roata foarte foarte in aer. Ma urc si eu pe masina, impreuna cu RZV. Nu stiu daca are un efect, dar nu-ti vine sa stai deoparte.

Din urma vin alte masini, unul ne depaseste si se baga si el. In timpul asta eu cu Andy si Jeni ne uitam cum sa abordam, mai mutam niste buturugi, cand il vad pe dl Niculescu ca se injecteaza, se duce la masina si vine cu mama shpanului pana unde eram noi, unde , evident, se impotmoleste glorios (ca doar asa era facut traseul). Troliem, de mai multe ori, iesim, luam CP. Ne bucuram ca tipii cu toyota care ocolisera mai pe la dreapta si care trecusera de mult :2dr nu aveau cum sa il fi vazut...

Trecem peste un DN, apoi peste un parau (pozitii sigure deci), si incepem o urcare de 450 metri dupa care cautam un drum in stanga. La 120 m e ceva in stanga, dar e mult prea devreme. Trecem intr-un mare shpan pana ajungem la 450. Acolo nu e NIMIC. Suntem pe un versant, intr-o exploatare forestiera, cu iarba inalta si butururi, mergem paralel cu baza, pe o curba de nivel cum s-ar spune.

Continuam pana pe la 600m pe teratrip, unde in loc de stanga urmeaza o mare coborare la dreapta. Pe stanga nu am avut nimic. Incepem incet incet coborarea cand ne intalnim cu Miron Sorin si RZVul, care urcau de acolo, nervosi "nu e pe aici" .

Imi vine o idee brilianta: sa legam plasmele una de alta si sa dam din ambele trolii, ca sa mearga mai repede. RZV si cu Sorin se uita la mine ca la extraterestri si imi spun in trecere ca e o tampenie :ha:

Troliem normal si suntem acum 2 masini fata in fata pe o portiune lata de o masina. Din spate vine si dl Regep. Toti copilotii suntem la aceeasi pozitie, 450 stanga. O luam la picior inainte, inapoi, cautand vreo trecere prin boscheti ceva: NU E.

Zic sa ne intoarcem ca era ceva la stanga cu multe sute de metri inainte. Parlamentam ceva, si il conving pe dl Regep. Oricum dansul trebuia sa plece primul cu spatele in directia respectiva. Ghidez, intoarcem, si pornim inapoi. Gasim drumul respectiv, verificam urmatoarele pozitii, se pupa. Probabil ca au facut roadbookul pe ud. Sa-i dam bataie...

Mergem o perioada in 3. Ajungem intr-o padure interesanta, cu coborarea zilei. In roadbook zice 'copilotul jos'. E si normal, cine ar vrea sa stea fara volan pe coborarea asta? :uameni

E loc de o masina pana aproape de sfarsitul coborarii. Daca scapi in stanga e nasol. Totusi la un moment dat se termina distractia, si trebuie sa iti dai drumul in cap intr-o groapa cu apa (cadere vreo 3 metri si apoi apa). Trebuie sa faci asta fara teama, fara ezitare, dintr-o singura bucata, rapid , cu volanul maxim stanga la inceput si sa il indrepti in cadere. Daca nu tragi de volan te rastorni. Daca nu il indrepti sigur rupi ceva :)

Trecem toti 3 fara probleme. Continuam. Dl Regep se opreste. Da prin statie ca abandoneaza. Nu am inteles exact ce a patit, dar este convins ca nu mai poate merge. Era prima cursa cu Jeepul.

Continuam cu Miron Sorin, el inaintea noastra. Incep niste urcari pe parau, prin niste bolovani, CPuri pe dreapta. Frumos. Intr-o curba foarte foarte stransa (170 grade dreapta), cu diferenta de altitudine de 3-4 metri in curba, Miron ramane blocat. O fi in 4x2 din nou? Zic "pune blocantul si da-i" Ii depasim la aspiratie. Nu ne-au mai prins ulterior.

Ajungem la un azimut intr-o poiana formata prin taierea a 1000 de copaci la inaltimea de 40cm. Nu are rost sa mai luam azimitul, caci exista un singur set de urme. In fata noastra e o toyota 70 alba. Se departeaza. Ne oprim sa verificam azimutul, ne prind din urma Blavenstein si Bogo. Descoperim banda la baza pomului ce era azimutul, ne reorientam, pornim mai departe.

Din cand in cand prindem din urma Toyota alba, este un 70 de Ruse. Ne gandim, trebuie sa fie Vali Dutu si Drujba. Merg foarte tare, chiar si pe forestiere. Ei pot sa aibe maxim motorul de 3L turbodiesel 125 cp in timp ce noi avem 3.5L benzina, 200+cp. Ar trebui ca pe forestiere sa ii depasim. Alearga foarte tare. Ridica praf. E periculos sa stam chiar in fundul lor. Pe drum mai sunt carute, masini. Se departeaza putin, dar le vedem urma.

Trecem pe langa o pozitie evidenta: case, garduri. Toyota in fata. Nu mai suntem pe drum cu praf, hai sa dam mai tare sa ii prindem din urma. Nu imi bate raodbookul. Ajungem la un CP, Paul Cioban e acolo. Din fata vin nenumarate masini (vreo 4). Este imposibil, am pozitie corecta acu 2 pozitii, case, fantana. Nervi, incordare: astia de ce sunt aici. CP este aici. Pozitia nu arata deloc ca ceva din roadbook in apropiere.

Paul ne explica ca e o bucla si ca de fapt pozitia xxx este pozitia yyyy din partea cealalta. Eu cautam pozitia xxxx si eram langa el, la un CP. Imi arata in roadbook, Asta de fapt inseamna ca imi da foile inainte si inapoi enervat ca nu pricep. Evident ca nu pricep nici in continuare, ca metoda aleasa nu se potriveste :D . I-a ajuns, cedeaza. Ne lasa in pace.

Oarecum in liniste (doar cu pilotul repsosand ca nu-l ascult pe Paul, care evident ca stie ce spune , duhh) reiau in minte ce mi-a spus. Pozitia anterioara e sigur buna. Am mers prea departe. Trebuie sa aleg daca revenim pana la pozitia cunoscuta si reparcurgem sau incropesc masuratoarea in sens invers din indicatia lui Paul. Revad inca odata schema cu foile inainte inapoi, imi dau in sfarsit seama ce vroia sa imi explice si pornim. Intram in padure la un T, si recunosc zona. Este din nou bucla. In cateva pozitii urmeaza un CP. Anunt dinainte ca va urma, si spun si ce cifra o sa aiba pe el, pentru a-l linisti pe dl Niculescu ca suntem unde trebuie.

Alergam spre finish. Avem 100+kmph. Ne desprindem cu rotile de pe drum. De cateva ori. Ajungem la finish a 4a ? masina.Este ceva in gen ora 1500. Ne luam bere si asteptam ceilalti concurenti dar si prietenele. Ii felicit pe Vali Dutu si Drujba pentru cum au mers. Imi povestesc ca i-am stresat si ca nu a apucat sa scoata de pe greu pe forestiere le acelea...

Vorbesc cu Drujba sa mergem sa alimentam. Mai sun pe Ioana. Tot n-are semnal. De dimineata rugasem organizatorii sa le duca si pe ele (Ioana, Iulia, Dna Niculescu) undeva in traseul de Open, sa ne faca poze. Nu mai erau masini disponibile sa le duca ei, asa ca le-a lasat Vali Dutu 80ul sa se duca singure cu harta in mana. Probabil ca am mers foarte repede, caci nu le-am vazut nicaieri...

Cobor cu Drujba la Baisoara. Localnicii ne spun ca ar fi de alimentat 'la dreapta', spre Buru. Eu pe drumul de venire nu vazusem nimic. Drujba isi aduce aminte ca vazuse niste butoaie pe marginea drumului asa ca hotaram sa plecam "spre stanga". Mergem 40 km, pana pe autostrada transilvania, aproape de Cluj.

Alimentam si revenim. Mai trecusera inca vreo 2 ore, si primeste si Ioana SMSurile mele. Ma suna, revenisera la hotel, un car de nervi. Ajunsesera pe traseul de extrem, unde evident ca au vazut 3 masini si apoi 4 ore de tinut companie lui Pedro :D Acum trebuie sa o inveselesc eu :h5

Party, bere, poze pt facebook. Hotelul a schimbat pretul la desert, bere si cola . Sunt mai scumpe.

End of Day 1 (mi-a sugerat Semaca sa scriu mai scurt. Nu sunt sigur ca mi-a iesit exact ce vroia el :oc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare