greby93 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Ai incercat cu Patrolul si nu ti-a placut? Am incercat Patrol... nu zic... mi-a placut, n-am dormit o noapte... dar cum ziceam dupa parerea mea este alta clasa, alte preferinte, alte costuri. O dihanie iti da senzatia ca esti de neoprit, dar si cand esti oprit, oprit ramai. Totusi ambele categorii au plus-urile lor in orice domeniu. Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Dude, dupa parerea mea pentru drumetii, expeditii, distractie este mult mai potrivita una mare, oricare dintre ele, in special datorita spatiului interior si confortului la rulare atat pe drum cat si in afara lui. Avantajele Jimny si Samurai sunt cand te dai tare / vrei sa scoti timpi in zone complicate. Daca doar te duci la plimbare si vrei sa faci offroad mediu spre greu (care tine cont ca de fapt este usor spre mediu daca acum esti incepator ;) ), orice masina va face fata cu brio. Motivul pentru care celor care au patrol le place patrolul este pentru ca da senzatia si apoi o confirma de indestructibil. In plus, avand blocantul spate stock cat si o suspensie care flexeaza extraordinar, te ajuta foarte mult, nu simti stres in teren. Motivul pentru care celor care au Jimny / Samurai le plac acestea este pentru ca sunt mici, usoare, lumea nu le baga in seama ca arata ca jucariile, si apoi cand vine vorba de dat urca si dau rusine altora. Motivul pentru care posesorilor de Mitsubishi le plac Mitsubishile lor este ca sunt ieftine de achizitionat (comparabil cu samuraiele), sunt foarte confortabile, au blocant si unele au un mare shpan. Motivul pentru care posesorii de toyote adora toyotele lor este sunt niste patroale (fiabilitate, confort, flex) cu raport cai / kilogram mai bun :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje What about G-klase? Sincer... am fost mai placut surprins de G(Szabi din mures) decat de Patrol(scurt, doar cu cross coutry-uri) Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Hai sa rastorn citeva idei de alegere a masinii perfecte - NU MASINA (10%) trece , ci SOFERUL(90%) trece .... Pune-l pe un sofer capabil pe o masina si ai sa vezi ca e la fel de bun si pe alta pe care o cunoaste . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Dragi colegi sa stiti ca sunt si alte masini in afara de marele Patrol si micutul samurai .Eu personal am rupt planetara de patrol cu 31 pe ea si m-am dat cu samurache de 1.0 in zone unde nici nu visam ca poate merge o masina.Cea ce vroiam sa spun e ca asa cum a spus si antetexterul meu depinde foarte mult de sofer pe unde poate merge masina si daca vrei sa ai o masina intreaga sau una distrusa intr-un sezon.Eu personal ma dau cu un wrangler TJ 4.0 inaltat si cu 33 pe el si va spun ca unde merge masina asta putine pot merge tot din proprie experienta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje In cazul tau, as proceda ca si cu prezervativul: "Mai bine sa-l ai si sa nu-ti trebuiasca, decit sa-ti trebuiasca si sa nu-l ai":grin: Klartext: Patrol. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinelos Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Eu zic ... ca padurile de munte nu le razbati cu patrolul , sleaurile nu le razbati cu samuraiul ... asa ca Toyota este la mijloc....:banana Cum e sa cazi in sus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Ianuarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje @tinelos: Am vazut ca sunt foarte putine Toyote in RO, ceea ce ma pune pe ganduri. La o cautare pe un site de vanzari auto Patrolurile, Samuraiurile sau Jimnyurile sunt de 2-3 ori mai multe decat Toyotele LC. Oare de ce? :grin: @patrolator: de la o vreme si cu prezervativ si fara.... tot degeaba. :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Pt. LC-urile sunt masini f bune si lumea tine de ele, nu le scoate la vanzare. Si daca sunt scoase, se vand inainte sa ajunga pe net. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Eu zic ca cea mai buna ii una mare in 5 usi sa iti incapa in ea tot ce iti doresti ca in duba. Legat de faza cu dimensiunile nus cat ii de adevarata, m-am bagat cu Terrano pe niste drumuri inguste de munte si printre copaci pe unde ai zice ca nu intra masina. Asa ca faza ca numa masina mica intra in anumite locuri nu se verifica decat ocazional dar sa nu uitam ca mai trebuie si skill, ca fara el :ha:..... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Buna seara ! Ambii candidati au avantaje si dezavantaje. Dar categoria celor "mari" ar putea fi impartita la randul ei in doua sub-categorii: - ampatament mic (versiunile in trei usi) - ampatament mare (versiunile in cinci usi) Cele cu ampatament mic se apropie ca si comportament in offroad de offroader-ele mici, adica scutura si sunt mai instabile la inclinari laterale, iar cele cu ampatament mare vor tinde sa frece cu burta de pamant in situatii extreme. Eu personal prefer o cale de mijloc intre offroader-ele mari, pentru ca cele scurte sunt prea mici, iar cele lungi sunt prea mari. Adica, fara a discuta de motorizari, transmisii, tipuri de punti si suspensii, ceva gen Terrano II/Maverick cu cinci usi sau Cherokee (care e la fel de lung in ambele versiuni, trei sau cinci usi). Si Trooper-ul in cinci usi e tot cam pe-acolo. Ca idee, Wrangler-ul scurt mi se pare prea scurt, iar cel lung mi se pare prea lung... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Am mai auzit cuvinte de lauda la adresa Trooperului. Din ce am citit motorul de 2.8 TD, in 4 cilindrii are aceeasi putere (85kW) ca si motorul 2.8 de la Patrol. Totusi am vazut ca Isuzurile sunt foarte rare la noi si nu cred ca gasesti atat de usor piese pentru ea. Un prieten care are ceva experienta in offroad recomanda Trooperul Patrolului prin prisma faptului ca e mai echilibrat dpdv repartitie mase, nu are acel tunel enorm al transmisiei si implicit are mai mult loc in interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anjin_san Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Buna seara si bine v-am gasit in primul rand. S-a ajuns la o concluzie pe aceast tema? Eu urmeaza sa achizitionez cam in 2 saptamani masina.Ca fost posesor de Samurai, prima optiune e tot un Samurai ( am gasit SJ80 din 99 la 4500 EUR nemodificat ).Stau totusi pe ganduri, s-ar putea sa-mi fie destul de dificil sa-l inalt. Urmatoarea optiune G Klasse ( am gasit unul din 85 inmatriculat la 7500 EUR ). Daca aveti sfaturi pentru mine sau daca vindeti : Patrol,Samurai,G, va rog mail sau mesaj. Multumesc, Anjin Off road student on Patrol 260. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Gargaritele astea mici benzinare consuma cat una dinaia mare diesel.Dc costurile se cam apropie per km intebarea fireasca este dc sa-mi iau una mica in care nu pot sa car mai nimica si sa nu imi iau una mare in care incape si soacra de 200 kg cu catel cu tot.Un aspect deloc de neglijat este in cazul unui accident unde cu patrolul cu roti mari si bare de fier mai scapi cu zile cu gargaritele cum ti-o fi norocul.In off-road merg amandoua categori cam 80 % la fel cu mici avantaje tot pt alea mari pt ca raman suspendate mai rar. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje raman suspendate mai rar. si afundate mai des Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Gargaritele astea mici benzinare consuma cat una dinaia mare diesel.Dc costurile se cam apropie per km intebarea fireasca este dc sa-mi iau una mica in care nu pot sa car mai nimica si sa nu imi iau una mare in care incape si soacra de 200 kg cu catel cu tot.Un aspect deloc de neglijat este in cazul unui accident unde cu patrolul cu roti mari si bare de fier mai scapi cu zile cu gargaritele cum ti-o fi norocul.In off-road merg amandoua categori cam 80 % la fel cu mici avantaje tot pt alea mari pt ca raman suspendate mai rar. S-avem pardon, un patrol pregatit papa 15 la drum lung, viteza de rulare 80-90. Adica, cam cu 50% peste samurai, lafel de pregatit. Consum in off...nu mai continui. Costurile de modificare nici nu sufera comparatie, cantitativ doar si e cu 30% minim mai mult fier. Considerand ca Patrolul e indistructibil si la samurai mai inlocuiesti ceva la fiecare iesire, tot nu ajungi la aceleasi costuri de utilizare, ever! Adevarat, in cazul unei coliziuni, decat sa planga mama, mai bine plange mama celui care nu are patrol :wink:. Nu ma intelege gresit, dc Patrolul consuma cat samuraiul, avea aceleasi costuri de intretinere si modificare, nu mai existau atatea rubrici la "masinile noastre sau ca ale noastre". Lista era muuult mai saraca ;) Cam cate patroale ies pe primele locuri la concursurile de profil si cate samuraie? Sau cate patrolale si cate samuraie concureaza? Parerea proprie si personala este: Daca nu exista Samurai-ul, atunci nu se mai chinuia nimeni sa puna gume de +33" la Patrol, Pajero, LC etc.. Si inca un aspect obiectiv: Suzuki Discutii: 1,185 Mesaje: 19,787 Nissan Discutii: 725 Mesaje: 12,270 Parerea proprie si personala este: Daca nu exista Samurai-ul, atunci nu se mai chinuia nimeni sa puna gume de +33" la Patrol, Pajero, LC etc.. Fiecare intelege ce doreste. Nu ma intelege gresit, iti respect si admir munca. Patrolul ti-l admir si imi doresc ca intr-o zi sa imi pot permite sa calaresc si eu unul! Pe de alta parte, Nu cred intr-o concluzie a acestui topic. Asta ca sa-ti raspund tie, scump si nou coleg care ti-a fost mult prea lene sa citesti aceasta discutie cap-coada, daramite, sa folosesti functia "Search" si sa le iei pe toate la rand, sa le citesti si apoi sa pui o intrebare pertinenta. Si aici ma refer la acel stimat coleg care ni s-a adresat un pic inaintea mea cu o intrebare. Editat Ianuarie 12, 2011 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Am tot respectul pentru gargarite !Am vazut in MM la MMOF asta vara cum a urcat o panta si cam singura masina ! Dar sa nu exageram! Stiti ca este o vorba daca vulpea nu ajunge la struguri zice ca sunt acri ! Concluzia o trage fiecare cum crede ! B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje @koais: daca tatal tau are freelander, cum poti sa imparti pareri despre patrol sau samurai? on: am avut samurai , am patrol...consider o evolutie :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Touche! :bx Am mers cu patrol, am mers cu samurai, nu o data. Le-am condus pe amandoua, din nou, nu o data. Am prieteni care ma iubeste! :tk Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Ca un fin observator al tuturor discutiilor de pe forum, incepand de la Masinile Noastre , Iesiri la sfarsit de saptamana, Modificari, Competitii, Expeditii, tin sa precizez ca aici vorbim de legatura de la coada vacii cu primaria ... Exact ! Nu are nici o legatura .. Facem :off pe topicul omului cand el trebuie sa tina cont de un singur lucru : Cumperi ceva anume din pasiune cand AI CU CE sa il cumperi DAR mai ales sa`l intretii ! Din punctul meu de vedere, cunosc cate ceva despre fiecare din aceste masini (asa cum am mai spus , belesc destul de mult ochii pe forum :scr) si se discuta aproape la fel de intens de ambele baricade. @koais a punctat bine treaba cu numarul de topicuri si mesaje, dar diferenta dintre cele 2 agregate se face incepand de la numarul de proprietari . Cati proprietari sunt de Nissan (nu conteaza marca) si cati de Suzuki ? Aici intervine cea mai sensibila problema : Cati din cei cu Nissan isi permit sa modifice o masina la un anumit nivel si apoi sa o rupa prin paduri ? Pe cand cei cu Veverite au costuri substantial mai reduse la acest capitol si implicit poti schimba mai des anumite piese care sa zicem ... sunt uitate prin sleauri sau agatate de copaci :grin:. Vezi ?? La costuri se reduce totul. Dar sa nu uitam de unde am plecat . Tu ai zis ca ai nevoie de o masina care sa te duca cu mult echipament/bagaj la peste, vanatoare etc si te`ai pierdut in amanunte si off`topicuri. Din punctul asta de vedere ai 2 variante : Ai buget 3000-4000 euro , iti iei un Vitara 5 usi (e doar un exemplu). Ai buget 8000+ euro ... te bagi frumos si iti iei ceva cu motor mai mare 3-4L, care sa te duca si cu 3T de bagaj pe coclauri fara sa simta lipsa de putere in nici un moment :y Sper ca ai inteles substratul postului :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dj78san Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje sustin pe wst box....are dreptate in tot ce a scris dj78san@yahoo.com 0722.251.978 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Koais, ca fost posesor de freelander, samurai, grand vitara si lc, actual pajero v6 si diesel si prieten cu cateva patroale... cred ca pot sa spun ca dulceanu are dreptate. Patrolul lui consuma cam cat samuraiul rechinului, 1l la deal sau vale care nu e relevant. Ambele amandoua consuma cat dieselul meu si cam cu 4l mai putin decat v6-le meu. De consum aprox 70 % la samurai ai auzit?? Ambele sunt la fel de robuste si nu se strica chiar usor. Daca vrei performanta cam astea sunt variantele. Daca esti tanar si iti place zdranganeala iti iei samurai, daca suferi cu spatele atunci patrol :grin: Intr-adevar prepararea unui samurai/vitara costa cu mult mai putin, daca te enervezi cu 400 euro iti iei alta caroserie. Plummer are dreptate. Tu ai nevoie si de spatiu. Sa modifici un patrol costa. Deci, ma repet: ca fost posesor de toate alea de mai sus...... ia-ti Pajero :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje si afundate mai des Unde se baga Patrolul, nu se baga Suzi... Hai sa fim sobrii. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Si inca un aspect obiectiv: Suzuki Discutii: 1,185 Mesaje: 19,787 Nissan Discutii: 725 Mesaje: 12,270 NORMAL!!! Multitudinea topicurilor despre Suzi, Jimny si alte masinute, de acest gen ( nu vreau sa fiu malitios ), este ca acestea au probleme mai dese decat Patroalele. In fond, ma intreb: De ce s-a deschis un astfel de topic la Nissan, si nu in alta parte? :uameni Fiecare isi alege masina care-i place, dar nu trebuie sa creeze polemici intre posesori, nu?:bx In alta ordine de idei: Mi se pare comparatia, gen magar versus bivol ( bou, taur, etc ). Ambii sunt de tractiune ( unul cara mai putin, altul mai mult, unul alearga mai repede , altul mai putin, unul merge pe un anumit tip de teren, altul si pe cel foarte dificil, unul mananca mai putin , altul mai mult, in functie de proportii, etc.). Oricum , cine are bivol ( bou, taur, etc ) este mai mandru decat al cu magarul:wink: Succes la alegerea masinii! :h5 GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Touche! :bx Am mers cu patrol, am mers cu samurai, nu o data. Le-am condus pe amandoua, din nou, nu o data. Am prieteni care ma iubeste! :tk cand o sa te faci mare ,o sa vezi senzatie fiind proprietar:grin: :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate