lel Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Hai sa fim seriosi cu comparatia asta , Patrolul nu se compara cu veveritele mai ales daca le luam la capitolul stock, sunt mult mai rezistente, sunt mult mai fiabile, spatiu in ele, stabilitate etc etc.Daca mai si intervenim si le modificam.... , dupa mine la un Patrol i-as adauga doar kit inaltare , blocant fata ARB si un troliu pt eventuale mlastini de 1 m de unde nu iese nici tancul. Daca ii mai taiam si botul , mutam radiatorul pe spate si il facem de 2 locuri nu cred ca exista vreun 4x4 de serie sa-i stea in fata (sunt subiectiv). Cat priveste Jimny -ul din poza la primele coclauri acolo a ramas dat fiind rotile prea mari si care nu au loc sa flexeze in conditiile in care ar putea sa incruciseze puntile ...ca sa nu mai zic ca la prima panta in span daca o pune cu botul jos in ture ..salut grupul il iei in sacosa ( fapt vazut de mine la o provocare de gen unde o vitara a incercat sa mearga pe urme de Patrol.... Succesuri ..:banana Succesuri, succesuri dar te invit la o proba de flex cu un patrol. Masina din imagine este cea care a luat locul 3 la Cupa ORR, unde nu am vazut niciun Patrol pe podium. Apropo, la mine la atelier am o rampa unde probam flexul si din intamplare am mai mult decat un Patrol cu old man emu +5, pe incercate!!!! Patrolul era al lui Westbox. In ceea ce priveste puntea fata, nu este de Jimny. Sunt dispus oricand sa facem o proba. Si inca ceva are 4,16:1 in reductor de Samurai, iar span are mai mult decat o sa aiba vreodata un Patrol.Te astept la Valcea sa vedem ce poti!!! Ai auzit de raportul Kg/Cp=1080/80=13,5 - Jimny Kg/Cp=2000/115=17,39 - Patrol Asta apropo de Span!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.x3moffroad.ro/viewtopic.php?f=7&t=266 Si daca vrei sa vezi ce poate urmareste WWW.X3MOFFROAD.RO Editat Ianuarie 18, 2011 de lel X3M Offroad Club Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Hai sa fim seriosi cu comparatia asta Ciudat e ca patrolistii vor sa fie sobri, seriosi, etc dar nu vrea nici unul sa se compare in teren cu veveritele. Patrolul nu se compara cu veveritele mai ales daca le luam la capitolul stock, sunt mult mai rezistente, sunt mult mai fiabile, spatiu in ele, stabilitate etc etc. Patrolului stoc de care vorbesti, la primul span prelungit i se incinge motorul si crapa chiulasa ... dar e bun ... ca are spatiu. Stabilitatea tine de multe lucruri ... pe langa lungime si latime conteaza f mult inaltimea care e invers proportionala cu stabilitatea. Daca mai si intervenim si le modificam.... , dupa mine la un Patrol i-as adauga doar kit inaltare , blocant fata ARB si un troliu pt eventuale mlastini de 1 m de unde nu iese nici tancul. Daca ii mai taiam si botul , mutam radiatorul pe spate si il facem de 2 locuri nu cred ca exista vreun 4x4 de serie sa-i stea in fata (sunt subiectiv). Daca asa vezi tu patrolu' ideal, eu inteleg ca nu ai iesit niciodata de pe drum cu unul. Altfel de ce-ti trebuie kit de inaltare daca nu pui roti mai mari , daca-i pui roti mai mari ce faci cu motorul de 116 cp/2500 kg ?! ... ca nu le duce. Cat priveste Jimny -ul din poza la primele coclauri acolo a ramas dat fiind rotile prea mari si care nu au loc sa flexeze in conditiile in care ar putea sa incruciseze puntile ...ca sa nu mai zic ca la prima panta in span daca o pune cu botul jos in ture ..salut grupul il iei in sacosa ( fapt vazut de mine la o provocare de gen unde o vitara a incercat sa mearga pe urme de Patrol.... Succesuri ..:banana Jimny din poza flexeaza mai mult decat multe patroale cu tot cu kitul lor de inaltare. De altfel e o masina cu punte rigida pe fata, total diferita de Vitara de care povestesti ... dar bineanteles ca sunt lucruri pe care le stii prea bine ... ca doar nu spui asa ... din auzite. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje @lel, hai nu te mai aprinde asa tare:h5 ca nu da bine la imagine! Esti de-al meu ( VL ), ce Dumnezeu! Nu se va compara niciodata o masina clasa mica cu una clasa mare, chiar si modificata ( gen de comparatie: BMW seria 3 cu seria 7 sau Mercedes seria C, cu seria S, sau , hai una mai franceza - cu ocazia asta poate ne accepta astia in Schengeh:wink: -: Citroen C2( 3) fata de C5(6) ) si viceversa. Fiecare cu avantajele si dezavantajele lor, depinde ce vrei sa faci cu ele, dar si de ... lei. Degeaba iti flexeaza Jimny mai tare ca Patrolul, cand intr-un vad de 1m si... intr-un rau de munte, te ia apa, cu snorkel , cu tot. Asta tot in offroad? Rog moderatorii sa mute topicul la ,,Diverse”( sau altundeva) pentru a nu se creea alte polemici si discutiile sa degenereze. Deja atmosfera s-a incins pe topicul ,,NISSAN” GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje box;664837']Ciudat e ca patrolistii vor sa fie sobri, seriosi, etc dar nu vrea nici unul sa se compare in teren cu veveritele. Editat Ianuarie 19, 2011 de dulceanu ionel Completare Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje box;664837']Ciudat e ca patrolistii vor sa fie sobri, seriosi, etc dar nu vrea nici unul sa se compare in teren cu veveritele. La concursuri locul 1-2 3- veverite asta daca nu participa cei de la Kamikaze cu pajero:ha:Cu veverita nu poti trage o rulota,o barca cu peridoc sau un prieten ramas pe undeva.La un concediu sau la un pescuit nu poti sa pui bagaje multe ca nu ai unde.Dc ai sa citesti mai din urma ai sa vezi ca sunt colegi care au avut ambele masini si totusi nu se mai intorc la veverite,oare dc? pui roti mai mari ce faci cu motorul de 116 cp/2500 kg ?! ... ca nu le duce. .Ai avut vreodat vreun patrol?Se pare ca nu sti ca patrolul este singura masina care duce roti de 35 fara modificari majore decat cu un badylift.Eu merg pe 35-uri de 3 ani zilnic(munca,scoala ,gradinita,of-road,concedii)fara probleme.La patroale par unele probleme legate mai mult de racire dar nu de la chiuloase si surpriza de la radiatoarele invechite. Revin dc sa-ti iei o veverita benzinara care consuma ca una dinaia mare diesel doar pt ca ajungi primul in varful dealului?Raspun doar pt ca ai inpozit mic.:ha:.Cat mai merge cu bulgaria merg cu patrolul si dc nu mai merge imi iau o veverita si tot nu ma las de off-road.legat de cei 116 cp-nu ai vazut niciun tractor UMb de 65 CP cere tragea 2 remorci pline de grane de pe camp? P.S.Cea mai buna masina este Mitsubishi.......dar cu punti de patrol. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje .Ai avut vreodat vreun patrol? http://i778.photobucket.com/albums/yy68/wst-box/DSC01841.jpg Asta a fost al meu ... tocmai ce l-am vandut. Dupa ce l-am cumparat, am investit cam 5 mii in el si pot sa spun ca e un patrol deosebit ... e perfect pentru offroadul de balta, la carnati ajunge intotdeauna primul si poate cara 3,5 tone fara probleme dar, cum am mai spus , cand incep nenorocirile se schimba situatia ... la span prelungit se incalzeste cu tot cu radiator nou, cei 5,5 cp/100kg sunt mult prea putini pentru a urca panta plina de namol mai ales daca nu ai loc sa-ti iei avant, sa nu mai zic de caroseria imensa care atinge orice pom intalnesti in cale. Cat despre 35-uri eu zic ca merg doar drept sau la vale ca in rest e cam greu ... acum depinde si ce pretentii ai tu de la el. Despre fiabilitate e greu sa vorbesti cand te referi la un patrol care merge in offroad greu. Problema e una din fabricatie pentru ca e deficitara racirea la pistoanele 5 si 6 ... de aceea crapa chiulasele. E de ajuns un span prelungit si e gata motorul ... tu stii foarte bine ca esti patit. Daca ai vedea cat genocid ia un motor de veverita fara sa creasca deloc temperatura o sa-mi dai dreptate. Ca urmare a fiabilitatii extraordinare, motoarele veveritelor de 1.3 sunt des utilizate pe avioane de mici dimensiuni ... nu ai sa auzi nimic asemenator despre rd28t. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje [ATTACH=CONFIG]97112[/ATTACH] Succesuri, succesuri dar te invit la o proba de flex cu un patrol. Masina din imagine este cea care a luat locul 3 la Cupa ORR, unde nu am vazut niciun Patrol pe podium. Apropo, la mine la atelier am o rampa unde probam flexul si din intamplare am mai mult decat un Patrol cu old man emu +5, pe incercate!!!! Patrolul era al lui Westbox. In ceea ce priveste puntea fata, nu este de Jimny. Sunt dispus oricand sa facem o proba. Si inca ceva are 4,16:1 in reductor de Samurai, iar span are mai mult decat o sa aiba vreodata un Patrol.Te astept la Valcea sa vedem ce poti!!! Ai auzit de raportul Kg/Cp=1080/80=13,5 - Jimny Kg/Cp=2000/115=17,39 - Patrol Asta apropo de Span!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.x3moffroad.ro/viewtopic.php?f=7&t=266 Si daca vrei sa vezi ce poate urmareste WWW.X3MOFFROAD.RO Te rog sa citesti cu atentie ...Vb de masini stock in general cu modificarile clasice , daca venim cu d-astea , grup de Aro , punte de G , reductor de tractor pt arat etc deja nu mai vorbim de Nissan , de Suzuki vorbim de masini off road home made .Si apropo de raport greutate /Cp este un exemplu de incepator (vezi faza cu U650 / 65 CP 3 tone), crezi ca un TAF are 400 cp la roata ...no way.Eu consider ca cei 6 cilindri sunt mult mai echilibrati decat 4 si ofera un cuplu mare ( 360 ) obtinut mult mai lejer, ca sa nu mai zic de rapoarte in reductor etc. Apropo de flexare ia incearca sa pui un kit Ironman de la frati australieni de 7,5 cu spuma si pereti dubli si vezi cum se comporta in teren apoi mai vb.Nea OME asta e atat de popular la noi nu din cauza faptului ca este cel mai bun ci ca este o solutie la indemana raport calitate /cost pt noi romanasi de rand.Si oricum ai lua-o nu pot sa cred ca acel Jimny cu toate modficarile aduse de tine flexeaza mai bina ca un Patrol, in primul rand intervine fizica simpla are atat ecartamentul cat si ampatamentul dintre roti mult mai mic decat Patrolul lucru foarte important gasesc eu !!!!. Lucrurile astea ma fac se te gasesc o persoana foarte dar foarte subiectiva.Cat priveste clasamente si alte chestii sunt probleme strict de banutzi multi dar multi nu gluma la care se adauga si putin plictiseala, lumea "buna" vrea sa impresioneze tot timpul .Ca idee daca spui a castigat cupa cutare cu Mitsubishi ...a da era normal hm bine ok, daca vii si spui a castigat cupa cu un Aro Spartana mm wau ca tare.Daca te uiti o sa vezi in urma la ca s-au castigat concursuri si cu Patrol si cu Toyote si cu G etc . PS. Ma intrebam mereu de ce atunci cand se fac liste pt o iesire la padure atunci cand se anunta un Patrol toata lumea rasufla usurata si vezi apoi cum se umple lista. Eu zic ca le frica sa nu doarma in padure ..:h5zic si eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Intradevar... rezista samuraiu' panta dupa panta cu acul de la turometru 0.5-1cm pe rosu ca un erou Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Te rog sa citesti cu atentie ...Vb de masini stock in general cu modificarile clasice , daca venim cu d-astea , grup de Aro , punte de G , reductor de tractor pt arat etc deja nu mai vorbim de Nissan , de Suzuki vorbim de masini off road home made .Si apropo de raport greutate /Cp este un exemplu de incepator (vezi faza cu U650 / 65 CP 3 tone), crezi ca un TAF are 400 cp la roata ...no way.Eu consider ca cei 6 cilindri sunt mult mai echilibrati decat 4 si ofera un cuplu mare ( 360 ) obtinut mult mai lejer, ca sa nu mai zic de rapoarte in reductor etc. Apropo de flexare ia incearca sa pui un kit Ironman de la frati australieni de 7,5 cu spuma si pereti dubli si vezi cum se comporta in teren apoi mai vb.Nea OME asta e atat de popular la noi nu din cauza faptului ca este cel mai bun ci ca este o solutie la indemana raport calitate /cost pt noi romanasi de rand.Si oricum ai lua-o nu pot sa cred ca acel Jimny cu toate modficarile aduse de tine flexeaza mai bina ca un Patrol, in primul rand intervine fizica simpla are atat ecartamentul cat si ampatamentul dintre roti mult mai mic decat Patrolul lucru foarte important gasesc eu !!!!. Lucrurile astea ma fac se te gasesc o persoana foarte dar foarte subiectiva.Cat priveste clasamente si alte chestii sunt probleme strict de banutzi multi dar multi nu gluma la care se adauga si putin plictiseala, lumea "buna" vrea sa impresioneze tot timpul .Ca idee daca spui a castigat cupa cutare cu Mitsubishi ...a da era normal hm bine ok, daca vii si spui a castigat cupa cu un Aro Spartana mm wau ca tare.Daca te uiti o sa vezi in urma la ca s-au castigat concursuri si cu Patrol si cu Toyote si cu G etc . PS. Ma intrebam mereu de ce atunci cand se fac liste pt o iesire la padure atunci cand se anunta un Patrol toata lumea rasufla usurata si vezi apoi cum se umple lista. Eu zic ca le frica sa nu doarma in padure ..:h5zic si eu. Te contrazici singur... stock, ironman... Diferenta greutate/CP este mult prea mare ca sa conteze 2 cilindrii Cu samuraiul n-am ramas in padure nici de m-am dus singur(nu am troliu)... ori cu lemne, cu chinga de ancorare, ranga, harlet, cu ceva tot am iesit... ori cu patrolu' numa al de sus ti-o mai scoate cand esti singur si n-ai troliu... daca analizam bine, fiecare suntem subiectivi... chiar si tu Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Daca tot facem comparatii, are cineva o statistica a masinilor care au iesit locurile 1-3 in campionat ultimii 3 ani? Cred ca ar fi un raspuns mult mai obiectiv la intrebare, fata de "a mea e mai mare, mai tare"! Parerea mea! Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Iar parerea mea e ca masinile din campionat sunt muuuult prea modificate, preparate, unele avand componente de la alte marci chiar.....deci nu stiu cat ar fi de relevanta situatia din campionat...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Eu cred ca daca Patrolul sau LC sau G-ul ar fi la pret de veverita si intretinerea lor (incluzand aici impozite, taxe, asigurari) ar fi ieftina, n-am mai vede masini mici prin paduri. Si presupunand prin absurd ca ar fi identice si ca performante, cred ca majoritatea ar opta pt una mare pentru simplul fapt ca ai senzatia ca megi cu tancul. E parerea mea, nu ma injurati. Eu zic ca sunt destul de obiectiv pentru ca INCA nu am o masina 4x4. Mi-as dori Land Cruiser dar bugetul e pentru Samurai, asa ca in momentul in care o sa am veverita probabil ca o sa zic ca e minunata si o sa caut si motive sa justific asta. Pana la urma aproape totul se rezuma la bani.A... mai e ceva foarte important si s-a mai spus inainte, conteaza FOARTE MULT cine e la volan. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje box;665258']http://i778.photobucket.com/albums/yy68/wst-box/DSC01841.jpg Asta a fost al meu ... tocmai ce l-am vandut. Dupa ce l-am cumparat, am investit cam 5 mii in el si pot sa spun ca e un patrol deosebit ... e perfect pentru offroadul de balta, la carnati ajunge intotdeauna primul si poate cara 3,5 tone fara probleme dar, cum am mai spus , cand incep nenorocirile se schimba situatia ... la span prelungit se incalzeste cu tot cu radiator nou, cei 5,5 cp/100kg sunt mult prea putini pentru a urca panta plina de namol mai ales daca nu ai loc sa-ti iei avant, sa nu mai zic de caroseria imensa care atinge orice pom intalnesti in cale. Cat despre 35-uri eu zic ca merg doar drept sau la vale ca in rest e cam greu ... acum depinde si ce pretentii ai tu de la el. Despre fiabilitate e greu sa vorbesti cand te referi la un patrol care merge in offroad greu. Problema e una din fabricatie pentru ca e deficitara racirea la pistoanele 5 si 6 ... de aceea crapa chiulasele. E de ajuns un span prelungit si e gata motorul ... tu stii foarte bine ca esti patit. Daca ai vedea cat genocid ia un motor de veverita fara sa creasca deloc temperatura o sa-mi dai dreptate. Ca urmare a fiabilitatii extraordinare, motoarele veveritelor de 1.3 sunt des utilizate pe avioane de mici dimensiuni ... nu ai sa auzi nimic asemenator despre rd28t. Ma rog iti respect parerea ta de fost " Patrolist" dar da-mi voie sa te contracarez la unele afirmatii : - treaba cu incalzirea nu se rezolva cu un radiator nou ci cu verificarea a intregului sistem pompa apa , tubulatura etc. si treaba asta se face la baieti care mananca Nissan Patrol pe paine vezi Luigi Parsu sau la NISSAN nu la atelier . Al meu de exemplu nu incalzeste neam, asta vara (30 grade afara) 33 MT 120- 140 km/h am mers blana circa 150 km pe sosea a consumat enorm ( de vreo 2 mil) .Poate ca din cauza c am mers cu aer conditionat sau poate din cauza ca masina a fost intretinuta de predecesorul meu la Luigi Parsu si Gabi N. - Faza cu atacarea planurilor inclinate tine cred eu de cat de bine cunosti aceasta masina si acest motor si de cata experienta ai.Daca o sa ai ocazia sa-l vezi pe Gury3 (coleg pe site) cum urca el pantele astea nenorocite fara avant, fara span sa-i sara pistoanele doar din cuplu. Mai sunt si alti care cunosc acest RD28T si stiu ce sa faca cu el.Eu personal tin sa precizez ca nu ma aflu printre ei.Mai am de "citit". - Acum cu pistoanele 5 si 6 probleme cu racirea (crapa chiuloasele) mi se pare o mare dar mare utopie .Nu am auzit de asa ceva..in plus gandirea simpla ma face sa cred ca, atunci cand astia (nr.japonezii astia prosti de la Nissan ) au facut racirea la motorul RD28T nu le-a mai ajuns teava pana la pistoanele 5 si 6 si au zis da-le dreaku ca ajunge ce atat racire. Crezi tu ca la pistoanele 5 si 6 bubuie mai tare motorina , sau ce da-mi o explicatie logica. Faptul ca i s-a intamplat la unul nu este o regula, cine stie ce 700 000 de km avea sub bord sau ce ulei de la bunica avea in motor. Cand cumperi masini la mana a doua e loterie curata. - Iar cu avioanele las-o mai moale in primul rand daca pui un RD28T pe un avion poti doar sa ari cu el sa pui porumb pt ca DIESELUL este un motor mult mai greu decat benzinarul ( cred ca este mai greu si decat avionasul de care vorbesti). Nu se va ridica neam de la sol niciodata. In plus nu motorul DIESEL nu este pentru turatii foarte mari atat de necesare pt a invarti elicea. Intradevar s-au luat niste motoare de Suzuki de 58 de CP de 1 l si de 1.3 si le-au MODIFICAT la 116 CP niste baieti de la diverse firme (Raven Redrive de exemplu) atat era necesar pt a ridica barza de la sol si nu atat pentru fiabilitate ci cat pt costurile reduse ale acestor motoare. In schimb aceste motoare (nr. RD28T) s-au pus pe masini de teren nu pe carucioare de butelii Hai sa fim sanatosi !:h5 Editat Ianuarie 19, 2011 de sebasd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Te contrazici singur... stock, ironman... Diferenta greutate/CP este mult prea mare ca sa conteze 2 cilindrii Cu samuraiul n-am ramas in padure nici de m-am dus singur(nu am troliu)... ori cu lemne, cu chinga de ancorare, ranga, harlet, cu ceva tot am iesit... ori cu patrolu' numa al de sus ti-o mai scoate cand esti singur si n-ai troliu... daca analizam bine, fiecare suntem subiectivi... chiar si tu Te-am rugat sa citesti cu atentie ce scriu ... Bun diferenta greutate/cp este prea mare atunci ce-ar insemna ca TAF-urile din padure sa nu mai poata pleca de pe loc nu.??? Repet CUPLU (nu ma refer la o gagica cu un iubit) este cel mai important !! Stock .Iroman m-am referit la piesele principale ale masinii ( repet nu punti de patrol , grup de G si reductor de Aro si apoi wauu ce masini tari fac astia dela Suzuki ..ce fac scaune volan si intradevar motor fiabil).Asa daca e sa ma duc in padure si sa fiu sigur ca nu raman in namol ma duc cu calul si gata. Iar eu incerc cel putin sa mi explic subiectivismul :h5 Editat Ianuarie 20, 2011 de sebasd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Intradevar... rezista samuraiu' panta dupa panta cu acul de la turometru 0.5-1cm pe rosu ca un erou Scuza-ma dar nu pot sa ma abtin...mai spart cu exemplu asta ..0,5 - 1 cm pe rosu ...bun Suzuki :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Cred ca l-am aiurit pe saracul @dude de tot cu contrazicerile. Omul a fost neinspirat sa deschida topicul la sectiunea Nissan (la fel de neinspirat era daca deschidea acelasi topic la Suzuki, pentru ca se lovea de aceiasi feroce aparatori ai unei marci sau al unui model). Am tot urmarit discutiile pe aici si mi-am spus o data parerea. Imi permit sa completez rugandu-va sa nu va limitati doar la un anumit motor cand discutati despre fiecare dintre modele. Am detinut 5 Patroale K160 si K260 pana in prezent. Doua dintre ele au fost motorizate cu SD33, unul cu SD33T, iar celalalte cu 2800 td. Acum mi-am luat un TD4.2 cu care inca nu am mers. Nici unul nu a avut probleme de incalzire. Poate am avut eu bafta de masini bune sau poate ca nu le-am exploatat cum se cuvine. Mentionez ca unul dintre ele a tractat o platforma mai mereu, iar altul urca pantele prin padure binisor. Dar nu sunt astea toate motorizarile de la Patrol. Mai este TB42 -ul, care are 125 Kw la 4200 rot/min si cuplu de 325 Nm obtinut pe la 2700 rot/min. Stock. daca se mai adauga si kit-ul turbo + alte reductii... obtinem altceva. Un monstrulet. Nu inteleg de ce unii dintre noi raporteaza offroad-ul la urcarea unei anumite pante. De fapt unei singure pante. De anduranta de ce nu se discuta nimic? De spatiu, de confort, de consum carburant? Ma gandesc cum ar fi daca ar pleca la un drum de 3000 km off road un Patrol insotit de un Samurai. La o plimbare prelungita in care se intalnesc toate tipurile de traseu. O expeditie gen Camel Trophy, in care sa se evite zonele civilizate cat mai mult posibil. Cat loc pentru cele necesare exista in Samurai si cat loc este in Patrol? Cu ce consum mediu merge un Patrol la 1800-2000 ture (cam 100 km/h) fata de un Samurai? Cat timp poate alerga Samuraiul cu 100 km/h pe langa Patrol? Cat timp poate rezista soferul Samuraiului "in sa"? Despre masinile modificate nu mai vorbim, deoarece este de notorietate faptul ca Samuraiul este cea mai buna masina de extrem (cu punti de Patrol, Toyota, G sau Unimog, bineinteles. Cu suspensie custom, gen Suzuki Dojo. Adica manufactura.) Dar nu toata lumea vrea sa faca offroad de competitie. Pentru unii offroad inseamna sport si se dau in campionat, iar pentru altii inseamna hobby si se rezuma doar la a iesi cu prietenii Duminica. Ptr @dude : am citit cu atentie primul tau post si am vazut cu exactitate ce vrei. Nu cred ca toti cei care se contrazic in acest topic au facut-o. Daca nu te orientezi la alta marca, incearca sa mergi cu un Nissan Terrano sau Pathfinder (daca vrei Nissan) sau cu o Vitara (daca te orientezi la Suzuki). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje @oldcarmaniac Ce poti spune tu despre patroale , in afara de forestiere si Cozia sau transalpina ....... unde te ai bagat cu ele sa vezi cat de bine merg ? Lumea trebuie sa inteleaga ca tancurile sunt foarte bune pentru plimbari in aer liber , gratar , expeditii sau ceva de genu .... cand le bagi in teren mai serios au mari probleme .... De ce atatea contraziceri ??? ... Discutiile astea nu o sa se termine NICIODATA .... @dude , tu hotarasti ce vrei sa faca masina in teren .... comfort , stil , elegata .... sau offroad ... editat de Yonutz Editat Ianuarie 24, 2011 de Yonutz Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Bun diferenta greutate/cp este prea mare atunci ce-ar insemna ca TAF-urile din padure sa nu mai poata pleca de pe loc nu.??? Repet CUPLU (nu ma refer la o gagica cu un iubit) este cel mai important !!Din pacate TAFul nu este un exemplu bun, deoarece are alte nevoi si trebuie sa indeplineasca un alt scop decat ce facem noi. Daca iti modifici masina in directia TAFului vei putea sa incepi sa faci niste chestii pe care le face TAFul dar nu vei mai putea face chestiile pe care de obicei le face masina, si anume sa mergi :) Am avut discutia "cai vs cuplu" cu Oresti acu vreun an jumatate. De atunci am descoperit pe propria piele, prin teste, ca avea dreptate. Iar colegii care spun ca ceea ce conteaza este raportul cai / kg, au perfecta dreptate. Cu cat vrei sa te dai mai tare, cu atat conteaza mai mult. Daca vrei doar sa te plimbi, chiar si greu, sa faci expeditii, etc, nu mai e asa important raportul acesta blestemat, caci pui troliul si treci, si oricum nu te bagi "pe acolo". Ceea ce strica patroalele 'noastre' este in primul rand greutatea mare combinata cu caii putini. De asemenea, acelasi lucru strica si G-urile ;) Spre dovada, iata doua filmulete pe aceeasi urcare, masini cu 3 blocante ambele: Rubiconul pleaca mai din scurt, dar are mai multi cai / kg si urca pana sus: [video=youtube;IXfs-MEPTKo] in timp ce Gul vine mai lansat si tot nu ajunge pana sus: Editat Ianuarie 20, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje L-ati innebunit pe saracul dude :ha: Cred ca acum e lamurit.. E vreun concurs cumva de NE-ramas in padure?? Sau noi, astia care scriem, primim vreun premiu daca dude alege ce avem noi?? Daca nu mai poti, care e problema? Din punctul meu de vedere o iesire reusita e una la care mai ramai, te chinui un pic, mai ajuti pe altul etc.. nu sa vii acasa rapid si cu masina curata daca se poate. Degeaba ai o masina bionica si ajungi sus doar tu. Dimpotriva, te pun astia sa faci gratarul ca si asa te plictisesti :ha: Tavi are dreptate, dar as mai adauga si ce masini are cercul tau de prieteni. Daca iesi frecvent cu mazda 2500 sau l200 nu are sens sa-ti iei samurai de ex. Traseul nu poate fi la fel si o sa fii ca nuca-n perete. In plus, daca ai o masina asemanatoare, poti sa primesti ajutor oricand de la ei daca ceva se strica, atat in padure cat si acasa. Noi in Onesti de ex avem cam toti Pajero. Eu am fost nuca din perete si stiu ce vb.. Am avut samurai preparat si ajungeam sus (mai ales cand vroia el). Si ce?? Apoi mi-am luat LC care s-a stricat. 3 luni am cautat reductor si nu am gasit, pana la urma l-am vandut de draci. Acum e alta treaba.. Si ca sa fiu in tonul discutiilor in contradictoriu sa stiti ca V6-le se descurca in filmuletul de mai sus :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri. Obesrv ca exista multi entuziasti in ambele "tabere". In urma posturilor voastre am invatat multe (sper ca nu numai eu). Daca initial optiunea primordiala era Patrol vs Samurai sau Jimny acum am inteles ca exista si Pajero, si Trooper si alte modele de la alti producatori. Fiecare cu plusurile si minusurile lui. Dar cele mai imporante si pline de invataminte mi s-au parut posturile in care ati explicat ca masina este importanta, dar nu atat de importanta ca priceperea si experienta soferului. O masina nu va urca niciodata singura, ci condusa de catre sofer. Dupa mine asta e cel mai important sfat primit si va multumesc. Cu permisiunea moderatorilor as vrea sa pastram topicul deschis si sa ne canalizam pe diferente, avantaje si dezavantaje intre cele 2 categorii, chiar daca majoritatea s-au prezentat deja. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje S-a zis foarte corect si aici si pe alte topicuri: Conteaza cine conduce. Unora le convine mai mult o masina mica si usoara, iar altii fac cu Patroale lungi niste chestii la care unii proprietari de Suzuki numai viseaza. Ca si concluzie: trebuie sa simti ce masina iti convine tie. Da, ii atat de simplu. Iar acum ca si un rezumat la topic: http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Eu zic un singur lucru despre Samuraiul stock, si anume ca trece fluierand prin sleaurile de TAF. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje well..well...well.....mister dude....provocasi cate ceva p'acilea:ha::ha: nu puteai si tu sa intrebi simplu: mai baieti, as vrea sa ma insor, am doua gagici, una blonda, una bruneta, amandoua cu tzatzele bune, una mai inalta, una mai scunda. pe care sa o iau? cred ca te lamureai mai repede:ha: si nici nu mai ieseau la suprafata focuri mocnite.... apropo, vad ca ai 31 de ani...in curand 32....esti insurat? si daca da, esti MULTUMIT?:ha::ha::ha: daca nu esti insurat, ai pus-o, vei avea aceeasi dilema...:ha::ha: avand in vedere: raport cp/kg, aspect exterior, diferential blocabil sau autoblocabil, planetare lungi sau scurte, consumuri, costuri de intretinere, intervale de revizii, lista de consumabile...si nu in ultimul rand........prestatia in teren......:ha::ha::ha: e, pana la urma, o alegere de feeling, sau nu?:h5 cunosc un domn, care tot testeaza.....fo' 3-4 marci....nehotarat om....eu ma tot intreb cum se hotaraste....cand cu care iese?:ha::ha: editat de Yonutz Editat Ianuarie 24, 2011 de Yonutz Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Bun... deci Patrolu' se elimina... acuma Samurai sau Jimny?:grin: Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje Interesant ca se cearta doar posesorii de Suzuki cu posesorii de Patrol. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate