Tinelos Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Ai dreptate, un Samurai nu ar fi putut sa faca asa ceva. Samuraiul ar fi fost prea usor ca sa se rupa gheata sub el, el ar fi mers linistit pe suprafata ghetii. :wink: @Koais Tu ce masina ai , in afara de freelanderu ala ? Cum e sa cazi in sus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgd999 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Sunt de acord cu Nea Luigi. Eu am un Y61, dupa alte 2 K-uri Prietenul meu de offroad are un Samurai. amindoua semipreparate. M-am dat cu amindoua de mai multe ori. uneori l-am invidiat pentru usurinta cu care se strecura printre sleauri si noroaie. oricum insa, la sfarsitul oricarei calatorii, el era terminat de oboseala si de lipsa de comfort, eu.... ca o floare. acum, care este mai bun? amindoua. si oricum, pe amindoi ne-a "facut" un ATV. :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan_mb Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Vreau sa pun si eu doua paie pe foc:grin: .Nu cred ca face veverita asa ceva: http://i783.photobucket.com/albums/yy111/pyty244/th_nissanpatroloffroad.jpg :ypu:ypu din aceasi categorie : - G 300 TD - W460 - '90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tmc Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) e tare "spargatorul de gheata" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lospaa Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Am mers de curand cu un pajero si am fost impresionat.Drept urmare acum citesc pe forum si incerc sa invat mai multe despre off road si sper ca anul asta sa-mi iau o masina 4x4, pana sa citesc topicul asta eram sigur ca va fi un pajero cu volan pe dreapta pe care sa-l inmatriculez la bulgari, fara macar sa iau in calcul masinile mici care ar putea fi inmatriculate in tara si cu volan pe stanga, costuri mai mici etc... Deci felicitari initiatorului topicului, il gasesc foarte folositor, cel putin pentru mine, novice rau in domeniu, si aspirant la un 4x4.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Il postez pe 2 topicuri diferite pentru ca este relevant in ambele locuri. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Il postez pe 2 topicuri diferite pentru ca este relevant in ambele locuri. Dupa parerea in acest filmulet diferenta o face soferul mai mult decat masina....primul facand spectacol ;) Am citit tot topicul:sl si nu am vazut sa se aduca in discutie si masinile americane..cele mari si tari :grin: ! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Il postez pe 2 topicuri diferite pentru ca este relevant in ambele locuri. Nu vreau sa iau apararea nici unei parti, dar fara sa stim daca Suzuki-ul are lockere sau nu, comparatia e asa si asa. Ford-ul clar nu are locker pe fata, nu stiu pe spate. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Prima trecea sigur daca avea ceva greutate pe puntea spate, este camioneta si nu are distribuirea optima a greutatii neincarcata. Nici soferul n-a ajutat. Talpa nu este raspunsul la toate situatiile father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lospaa Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Pai si ce a gresit?Trebuia sa treaca incet si constant? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Exemplu din ograda noastra: Si a altora Editat Iulie 13, 2012 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Am vazut oameni care stiu si pot , care au dus masina - aceasi masina ( nu acelasi model/tip , ci ACEASI masina ) acolo unde altii n-au reusit . Daca vrei exemple concrete , am destule . Oresti a avut o expresie :' ... it's not the iron ... it's the man ...' ! Patrol , zici ... ? OK , daca simti ca ti se potriveste - asta e tot ce conteaza . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin4x4 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) La Patrol e sport national inainte - inapoi, oare un patrol trecea pe unde a trecut Jimny-ul din link-ul de mai jos? asa, fara inainte - inapoi ? din aceasi categorie : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) M-am jurat ca nu ma mai bag , dar acum e altceva . Daca te uiti putin mai atent ( si la clipurile urmatoare ) albia e pietroasa , deci fundul e tare . Caz in care Patrolul fiind mai greu , nu plutea ( deci statea pe toate rotile ) , si probabil ca avind roti mai mari urca pragul de final ceva mai usor . Daca situatia ar fi fost ca si in clipul quotat ... e nu stiu care ar fi fost raspunsul meu . Daca treceau ambele masini analizate , cu acelasi pilot , pe acelasi traseu , postul de fata n-ar fi existat - insa imi pare nepotrivit ( ca sa fiu politicos ) sa compari un noroi serios cu o albie de munte , spalata si raspalata . Are oarece utilitate comparatia ? ( Bineinteles ca are utilitate comparatia - pune cine / cum / unde . Din pacate , selecteaza pe alte criterii - nu masini .... doar opinii ( incerc sa fiu politicos in continuare , am sters cele doua rinduri acide pe care le-am scris initial ). E doar perpetuarea disputei penibile : aia VS aialalta ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) La Patrol e sport national inainte - inapoi, oare un patrol trecea pe unde a trecut Jimny-ul din link-ul de mai jos? asa, fara inainte - inapoi ? Tu te-ai baga acolo cu masina ta? Sincer ... Si apoi ...cum sa compari un ateveu cu ditai basculanta? Tot sincer ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan_mb Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) La Patrol e sport national inainte - inapoi, oare un patrol trecea pe unde a trecut Jimny-ul din link-ul de mai jos? asa, fara inainte - inapoi ? in filmul postat de mine este un patrol din 90, motor 2.8td ce are kit suspensie si 35_uri , doar atat. La jimny din 2000+ mai mult de 31 nu am vazut decat la extreme (cu punti de toyo sau patrol :grin:) , in groapa acea cu șpan de benzina sigur ar fi cedat vreo planetara sau mai grav ... - G 300 TD - W460 - '90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Vreau sa pun si eu doua paie pe foc:grin: .Nu cred ca face veverita asa ceva: http://i783.photobucket.com/albums/yy111/pyty244/th_nissanpatroloffroad.jpg :ypu:ypu Deci intelegi de ce unii oameni prefera masinile mari ca toti ii privesc cu alti ochi... Una e sa te vada lumea intra-un tank...... Una e sa fi privit in Jimny....chiar daca sunt posesor tot mise pare haios cand il vad pe strada...dar sa vezi ce casca ochii cand il vad plin de noroi.... @Ionut - de acord cu tine 100% este doar o bataie de joc - showoff..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
popamihai Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Eu am avut o VITARA modificata mult am bagat vreo 10000 (euro) in ea dar tot masina mica ramane si fragila desi aveam cam tot ce exista HD de cumparat intradevar aveai si avantaje la gabarit mai ales in padure intre copaci dar la fiecare iesire eram cu morcovul sa nu rup ceva nu am rupt multe chestii la ea fata de altii,acum am un Patrol cele doua masini nu au nicio legatura da intreadevar in padure trebuie sa merg mult mai atent ca sa nu mut copacii dar in rest nu mi-as mai lua masina mica niciodata pentru offroad acum am vazut dupa 5000 de km cu Patrolul in offroad ca pe unde nu trece Patrolul nu are rost sa mai vorbim ca trec cele mici(numai daca incap si Patrolu nu) asta o zic din proprie experienta plus ca ai o siguranta ca nu rupi nimic,ai cuplu,si la consum credeti-ma Patrolu consuma mai putin decat Vitara plus ca motorina mai gasesti la "super oferta",da impozitul este care ii sperie pe multi ca si pe mine la inceput am zis mai bine dau banii pe piese decat la stat dar am ajuns la concluzia mai bine dau banii la stat decat pe piese si pe platforme. Editat Octombrie 13, 2012 de popamihai Offroad Club Sibiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) daca ne referim la offroad mediu spre extrem,primordiala este greutatea,deci avantaj SAMURAI (cu conditia sa fie preparat) daca ne referim la confort,de departe conduc cele mari. acuma depinde de ce vrei sa faci si ce iti permiti un Mercedes A classe sau un S classe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) vs offroader mic (Samurai, Jimny, etc): avantaje si dezavantaje (discutie generala) Vreau sa pun si eu doua paie pe foc:grin: .Nu cred ca face veverita asa ceva: http://i783.photobucket.com/albums/yy111/pyty244/th_nissanpatroloffroad.jpg :ypu:ypu Am eu un film in care exact asta fac. Cu veverita. Mlastina si gheata. Am inercat si cu Patrolu. Am dat de drak, s-a scufundat namila in noroi, cand am terminat faceam 10 kg de mici pe troliu la cat de incins era. In schimb, cand am dat sa trec Prahova dupa ploaie... M-am dus vreo 200 m mai ceva ca pasagerul de Sulina. Deh.. Masina usoara, nu scoti dopurile, nu intra apa, incepe sa plutesca. Week end urmator, tot ploaie, tot Prahova. Doar ca, de data aceasta, Sami acasa, Patrolul la purtator. Apa pana la parbriz, trecut relaxat si in tromba ca pe elicoidale altfel merge spanul prin bolovani. Avantaje si dezavantaje, depinde doar de ceea ce iti doresti, ce iti place, ce iti permiti... Senzatiile sunt total diferite dar egal fascinante. Mi-ar fi greu sa renunt la confortul si feelingul de tanc pe care ti-l da Patrolul, la nesimtirea cuplului care face multe urcari imposibile sa para nimicuri. Dar ce ma fac cu senzatia constanta de pericol, urletul motorului, sentimentul de jucarie pe care o sucesti cum vrei, mirosul de ulei incins, parbrizul anapoda de mic si primitivismul general dar plin de farmec si totodata eficient al Samuraiului? Bucurati-va fiecare de ceea ce aveti ca viata-i scurta. E loc suficient in ea si de tancuri si de mignion-e. In ciuda pretentiilor subiective, practica arata ca ne duc prin aceleasi locuri, indiferent de gabarit. 2 Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rodeo Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 (editat) Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) versus offroader mic (Samurai, Jimny, etc) aici se vede jimny nu e asa de micut comparat cu un defender care zic ca e destul de maricel e dif de 30 cm lungine si 20 cm latime si bineinteles garda la sol isi spune cuvantul Editat Martie 3, 2014 de rodeo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rodeo Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) versus offroader mic (Samurai, Jimny, etc) mai sunt cazuri cand cel mic mai trage si pe cel mare:oc. si cum nu sunt oameni sa fie buni la toate la fel si masinile nu e una sa fie buna la toate , ti-o iei sa te serveasca la ce iti trebuie, si cate ti-ai luat-o e cea mai buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) versus offroader mic (Samurai, Jimny, etc) Cazurile astea sunt in general ...pe net! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) versus offroader mic (Samurai, Jimny, etc) La aceasta comparatie mare vs mic conteaza gradul de modificare al masinii. Eu acum nu o sa compar gradul de confort, doar ma axez pe capacitatea in offroad al fiecarei masini. Daca comparam: 1 masini stoc fara roti avantaj clar masina mica. 2 masini stoc cu roti eu unu vad un usor avantaj tot la masina mica( nu se scufunda in namol cand da de greu topaie si trece mai departe) singurul avantaj la masina mare este motorul f puternic pentru un raliraid mai greu cu o masina mica 3 masini modificate usor spre mediu aici le vad la egalitate locuri stramte avantaj masina mica inclinari puternice avantaj masina mare. 4 masini modificare extrem avantaj MASINA MARE facuta MICA nu ai sa vezi nicidata de exemplu la open, extrem vreun autobuz toata lumea se axeaza pe puterea si stabilitatea masinii mari pe o structura a unei masini mici. Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian O Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Offroader mare (Patrol, Pajero, LC, etc) versus offroader mic (Samurai, Jimny, etc) Am avut samurai,acum am y 60.Ce am constatat :la capitolul fiabilitate cred ca sunt cam egale.In teren ambele au plusuri si minusuri.Patrolul are rapoarte si cuplu net superioare.De asemenea suspensia pe elicoidale e mult peste cea cu arcuri lamelare.Faptul ca topaie cand da de greu nu-i un avantaj pentru samurai.Pe urcari cu piatra si inclinare laterala topaiala e chiar riscanta...La capitolul inclinari laterale avantaj clar y 60.In schimb in padure,pe unde treceam fluierind cu sami,ma chinui cu nissanul.De asemenea pe pante cu namol ,din cauza greutatii ,samuraiul e avantajat atat pe urcare cat si la coborare.Ca o concluzie :pentru cei care doresc senzatii tari ,adrenalina si distractie obtinute destul de usor,recomand samuraiul(cu conditia sa nu tina la confort).Pentru cei care doresc o masina serioasa de tura,munte ,iesire in natura ,patrolul e o alegere foarte buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate