Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme uzuale Korando

Vizitator korando 2.3

Postări Recomandate

Vizitator korando 2.3

Salutare,

Tare mi-a fost mirarea sa constat ca exista si alti posesori in tara asta de SY Korando. Poate n-ar strica sa vedem care sunt cele mai uzuale probleme aparute la aceasta masina.

Incep cu mine:

- cuplajul .... o porcarie care a necesitat nu stiu cate interventii pana am dat de un pasionat de offroad (cine e clujean sa treaca neaparat pe la el - Dani Blaga) care mi-a pus ceva cuplaje manuale

- pompa de apa, dupa o tura mai sanatoasa in zapada, am ramas fara pompa de apa

- motorasul de la stergatoare (super enervant :)) )

- motorasul de la pompa spalat parbriz

.... cam atat. Nci nu mi se par multe. In general consider Korando excesiv de greu pentru dimensiunile sale, de aceea voi achizitiona niste gume superioare pentru a contrabalansa acest dezavantaj.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...

Re: Probleme uzuale Korando

Salutare,

Tare mi-a fost mirarea sa constat ca exista si alti posesori in tara asta de SY Korando. Poate n-ar strica sa vedem care sunt cele mai uzuale probleme aparute la aceasta masina.

Incep cu mine:

- cuplajul .... o porcarie care a necesitat nu stiu cate interventii pana am dat de un pasionat de offroad (cine e clujean sa treaca neaparat pe la el - Dani Blaga) care mi-a pus ceva cuplaje manuale

- pompa de apa, dupa o tura mai sanatoasa in zapada, am ramas fara pompa de apa

- motorasul de la stergatoare (super enervant :)) )

- motorasul de la pompa spalat parbriz

.... cam atat. Nci nu mi se par multe. In general consider Korando excesiv de greu pentru dimensiunile sale, de aceea voi achizitiona niste gume superioare pentru a contrabalansa acest dezavantaj.

Eu vreau sa imi achizitionez un Korando si am citit cu sufletul la gura postul tau. Vad ca nu is probleme foarte grave, dar totusi poti sa fii putin mai explicit referitor la problema cuplajului. :tk

Link spre comentariu

Nu-i mare lucru de explicat.

Sunt actionate vacuumatic iar daca sistemul vacuumatic are scapari datorate fie imbatranirii mansoanelor de cauciuc, fie coroziunii, nu mai cupleaza.

Alte cauze pot avea originea in mecanismul in sine al angrenarii capului planetarelor, la nivel de diafragma/ saibe.

In principiu nimic de speriat. De ex. Korando meu e din 98, nu are interventii la sistemul vacuumatic si fuctioneaza impecabil.

Daca nu-ti plac vacuumurile pentru aprox. 160 euro poti inlocui cuplajele cu manuale.

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri :g, dar daca tot veni vorba de fiabilitate, as dori sa te mai intreb - cutia automata cum functioneaza?

Zici ca a ta e din '98 si se cam fac vreo 13 anisori de acum, se simt ceva semne de uzura avand in vedere ca la anul ai putea sa ii cam scoti buletin. :old

Link spre comentariu

Cutia mea e Mercedes, nu BTRA, deci nu am mica problema cu joja de ulei si nici marea problema a lui Castrol TQ95.

Nu am probleme cu ea, functioneaza foarte bine. Nu are lag, nu smuceste. Iar partea buna e ca masina nefiind de viteza, nici nu vreau asa mult a 5-a, la 90 km/h sta bine mersi pe la 2600 rpm.

Cand am luat-o smucea binisor la schimbarea 1/2 si 2/3, dar nu era problema de cutie ci de un furtun de vacuum care mergea la cutie si care statea bine-mersi atarnat. I-am reparat mansonul, l-am cuplat si de atunci schimba asa frumos ca nici nu stii. Si asta in ciuda unor mari meseriasi care au spus ca trebuie neaparat schimbat uleiul de cutie ca d-aia schimba smucit.

btw, in Galati e un Korando bunicel si ingrijit la vanzare, poate nu l-a dat inca.

Link spre comentariu

Merci de raspuns, si intradevar in Galati este unul de vanzare, dar eu vreau NEAPARAT AUTOMAT si cu cutie de Mercedes :grin:

De accea imi continui cautarile si daca ma hotarasc la unul vin pe la Brasov pe la tine sa vezi daca e ok (ca sincer m-ai cam bagat in ceata cu mi-ai scris referirot la cutii) si daca zici ca e ok, il cumpar. :h5

Cutia mea e Mercedes, nu BTRA, deci nu am mica problema cu joja de ulei si nici marea problema a lui Castrol TQ95.

Nu am probleme cu ea, functioneaza foarte bine. Nu are lag, nu smuceste. Iar partea buna e ca masina nefiind de viteza, nici nu vreau asa mult a 5-a, la 90 km/h sta bine mersi pe la 2600 rpm.

Cand am luat-o smucea binisor la schimbarea 1/2 si 2/3, dar nu era problema de cutie ci de un furtun de vacuum care mergea la cutie si care statea bine-mersi atarnat. I-am reparat mansonul, l-am cuplat si de atunci schimba asa frumos ca nici nu stii. Si asta in ciuda unor mari meseriasi care au spus ca trebuie neaparat schimbat uleiul de cutie ca d-aia schimba smucit.

btw, in Galati e un Korando bunicel si ingrijit la vanzare, poate nu l-a dat inca.

Link spre comentariu

1. Esti binevenit oricand.

2. Cutia manuala nu e cu nimic mai jos, doar ca automata e mai comoda. Eu cand am luat masina nu m-a interesat cutia aut/man, asa s-a nimerit. Sa stii ca cea manuala e mult, mult mai usor de reparat. Cateodata in teren, la pante descendente pronuntate, as vrea sa am manuala (cea mai mica treapta la automata e a II-a, cu levierul in B )

3. Niciodata sa nu cumperi o masina doar ca-ti zice cineva ca e ok. Trebuie s-o simti si tu ca fiind ok pentru tine.

4. Nu stiu cu ce te-am bagat in ceata. BTRA(firma Australiana) nu are joja de ulei, deci nu stii cat ulei mai ai si care este starea lui, decat daca interpretezi corect si la timp semnalele de la cutie. BTRA foloseste ulei Castrol TQ95, o adevarata raritate in Europa, ulei ce a fost dezvoltat si produs special pentru BTRA. Il gasesti in principal in Australia. Nici un alt ulei nu este recomandat, iar unii sustin ca se distruge cutia. Cam naspa sa-l schimbi.

5. Daca tot vrei sa-ti iei SSY, cauta unul de productie SsangYong (inainte de 99). Daewoo pare sa fi facut compromisuri.

Link spre comentariu

1. Esti binevenit oricand.

2. Cutia manuala nu e cu nimic mai jos, doar ca automata e mai comoda. Eu cand am luat masina nu m-a interesat cutia aut/man, asa s-a nimerit. Sa stii ca cea manuala e mult, mult mai usor de reparat. Cateodata in teren, la pante descendente pronuntate, as vrea sa am manuala (cea mai mica treapta la automata e a II-a, cu levierul in B )

3. Niciodata sa nu cumperi o masina doar ca-ti zice cineva ca e ok. Trebuie s-o simti si tu ca fiind ok pentru tine.

4. Nu stiu cu ce te-am bagat in ceata. BTRA(firma Australiana) nu are joja de ulei, deci nu stii cat ulei mai ai si care este starea lui, decat daca interpretezi corect si la timp semnalele de la cutie. BTRA foloseste ulei Castrol TQ95, o adevarata raritate in Europa, ulei ce a fost dezvoltat si produs special pentru BTRA. Il gasesti in principal in Australia. Nici un alt ulei nu este recomandat, iar unii sustin ca se distruge cutia. Cam naspa sa-l schimbi.

5. Daca tot vrei sa-ti iei SSY, cauta unul de productie SsangYong (inainte de 99). Daewoo pare sa fi facut compromisuri.

Multumesc frumos inca odata pentru raspunsurile si promtitudinea oferita si nu voi ezita sa te intreb orice legat SSY. Eu am condus in SSY Rexton insa cu automata si mi-a placut foarte foarte mult. Cand voi gasi un anunt demn de luat in seama te voi "deranja" pana atunci insa numai:rsp

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Buna !

Eu circul cu un Korando de cca.3-4 luni si sunt multumit de ea si pe asfalt,si

pe pe drumurile de tara.

Schimbatorul mi se pare si mie dubios avind in vedere ca merge mult mai usor cind se incalzeste motorul.

Unde gasesc stutul ptr vacum,la cutie ??

Cu stima Peter

Link spre comentariu

Buna !

pe pe drumurile de tara.

Schimbatorul mi se pare si mie dubios avind in vedere ca merge mult mai usor cind se incalzeste motorul.

Cu stima Peter

Cred ca e din cauza uleiului, nu vad legatura cu vacuumul.

Link spre comentariu

Buna !

pe pe drumurile de tara.

Cu stima Peter

Despre ce vacum vorbesti? Oare te referi la vreun aerisitor?

Daca schimbatorul merge mai usor la cald, e posibil ca sa nu ai un ulei potrivit in cutia de viteze si cand e rece are vascozitate mare. Incearca o schimbare de ulei cu unul cu specificatiile portivite.

Link spre comentariu

Ori spune despre aerisitor (breather) ori face o confuzie cu cutia automata. Din ce stiu eu doar manualele nu au input vacuumatic.

Oricum, cel mai probabil e din ulei. Cand am timp o sa pun un crop cu cutia manuala.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturi!!

Cred ca trebuie reparata cutia pentru ca la turatii mai mari i-mi arunca afara din marsalier.

Daca dau jos cutia a-si vrea sa pun un motor diesel mai mare ,eventual cu comanda electronica.Stie cineva ce fel de motor Mercedes s-ar potrivi p Korando.

Va multumesc anticipat. Peter636547276_Picture019.thumb.jpg.3af8a6dc3e67f68c2dbf5fe2973dfc27.jpg

Link spre comentariu

uite aici cutia manuala de pe Korando.

ai inclusiv troubleshooter, saritul din marsarriere e acolo.

Korando-cutia manuala.pdf

referitor la motor, vezi ca sunt la dezmembrari din UK fie cu 2.9 diesel, fie 3.2 benzina, de pe Korando sau Musso.

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Va multumesc pentru ajutor!!

Nu vreau s-a intind firul pana la capat,dar totusi nu exista alt motor Mercedes care s-ar potrivi la cutia asta de viteze?

Eventual unul de 2.5l?? + ceva electronica, pentru faptul ca sa pot avea o reactie mai sensibila la pedala de acceleratie ca s-a pot controla mai bine acceleratia in cazul in care aluneca cele 2 tone la vale.

Motoarele de 2.9 TDI sunt clasice,sau sunt controlate electronic??

Mersi Peter

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara!

Bine v-am regasit!

Iarasi apelez la bunavointa d-voastra de a ma ajuta!

Am dat cutia de viteze ,jos si am doua roti dintate de la marsalier bulite.

Gasesc oare undeva asa ceva s-au sa-mi cumpar o cutie second la 500 euro.

Am gasit o cutie second la o firma din Bucuresti.

Au fost amabili si dupa cat am inteles mi-o trimit prin curier.

Cu stima Peter

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

salutre

am citit discutia

tocmai mi-am luat si eu un Korando din 98 1998cmc benzina si gaz motorul pare de mercedes la forma

vad ca nu vorbiti de rau aceasta masina

eu cand am luat-o m-am uitat pe youtube si cand am vazut ce fac cu ele am considerat ca-s ok masini

la 4x4 am vazut ca nu cupleaza rotile pe fata se invart planetarele dar nu si rotile, iar din discutiile dvs. am citit ca se poate face si manual, probabil sistemul vacumatic nu mai functioneaza bine.

asta de la care l-am luat dadea jos rotile dintate din butucul de la roata de pe fata ca zicea sa nu se invarta tot timpul, iar cand le-am pus impreuna nu mai functionau, nu mai se blocau, doar impinse cu mana, apoi scapau

o sa incerc sa caut unele manuale (cuplajele ) astea sau ce ma sfatuiti, astea sunt mrl-uri?

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare