Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Alex4x4

Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?  

121 membri au votat

1. 1. Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

• LukOil
      1
    • MOL
      6
    • OMV-PetromV
      27
    • Petrom
      13
    • Rompetrol
      2
    • Agip
      4
    • NU ALIMENTEZ IN 17, 18, 19.01.2011
      68

Postări Recomandate

Re: Protestul de la benzinarii - Ce ziceti ?

Astral, sunt rezervat dintr-un singur motiv, iti aduci aminte cu taxa, Realitatea TV strangea semnaturi, discutii peste discutii pe forumuri etc etc, rezultatul il gasesti la finante.

Eu ma voi integra in protest. Astept sa vad cum o vor face si altii. Si chiar sper sa fie cat mai multi.

PS

Protestam pt scumpirea carburantilor, dar de ce nu reusim sa ne adunam sa protestam pt deciziile de c...t care se iau in tara? Daca ar fi salariile la un nivel rezonabil situatia ar fi alta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 637
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dragii mei, stiu ca multi o sa imi zica ca aberez, ca nu sunt sanatos la cap, ca nu suntem uniti and other crap, dar:

In Romania, avem combustibil din 2 surse: Petrom, si Lukoil / Rompetrol.

Pe langa asta OMV-ul are filiare in 26 tari (printre care Australia, Noua Zeelanda, Egypt, Emiratele Arabe). Eu zic asa falimentati voi OMV-ul din Romania si ei vor face urmatorul lucru: Inchid benzinariile, continua extractia si productia si vand totul inafara. Pe ei ii doare in dos... pe noi la buzunar, caci da combustibilul va fi si mai scump :wink:.

Ma rog oi fi eu nebun (nici mie nu imi convine pretul, am alimentat azi cu 5.05 de la OMV), dar spor la treaba.

p.s. OMV a bagat multe milioane de euro in Romania, care firma de stat din ziua de azi are profit cat are Petrom-ul... Oare ce s-ar fi intamplat daca Petromul ramanea de stat ? (eventual luam benzina la galeata peste gard,c a asa e in Romania).

p.s.2. Ne vedem in teren... cat mai avem ce turna in masini...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

s-ar putea sa nu ai toate datele necesare sa faci o afirmatie de genul care firma a dat mai mult sau mai putin la stat (exista firme care contribuie cu mult mai mult la PIB-ul Romaniei), dar nu asta e obiectivul, sa dam in continuare si mai mult si apoi mai mult si tot asa.

hai sa ne concentram asupra acetui obiectiv si apoi sa tragem concluzii...

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Dragii mei, stiu ca multi o sa imi zica ca aberez, ca nu sunt sanatos la cap, ca nu suntem uniti and other crap, dar:

In Romania, avem combustibil din 2 surse: Petrom, si Lukoil / Rompetrol.

Mare parte din combustibilul vandut de Rompetrol este de la Petrom (nu-stiu-ce intelegere intre ei), iar lukoil foloseste de asemena intr-un procent combustibil de la Petrom.

Aici ma refer la produsul brut, rafinat, nu aditivat.

Deci, problema se pune, totul sau nimic!

Din Punct de vedere financiar, nu ii putem ataca, este infima paguba facuta de noi. Insa, prin aceasta campanie le putem afecta imaginea.

OMV-Petrom este compania ce investeste cel mai mult in imagine dintre firmele din Romania, sumele sunt de dimeniul SF-ului. iar pe plan mondial industria petrolului este cea care investeste cel mai mult in promovare. Prin burse, campanii, donatii si lista continua la infinit. se implica in orice ca sa aiba imagine de baiti buni.

Hai sa-i lovim unde-i doare, in imagine, acolo putem face intr-adevar un impact. PE EI!

NU ALIMENTATI DE LA TERORISTI!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Transportatorii pregătesc un boicot al benzinăriilor OMV Petrom

Membrii FORT vor protesta faţă de scumpirea carburanţilor refuzând să cumpere timp de două-trei luni de la benzinăriile OMV-Petrom

Federaţia Operatorilor de Transport Rutier (FORT) a trimis o adresă către toţi membrii ei prin care se propune sistarea alimentării cu carburanţi, timp de 2-3 luni, de la benzinăriile OMV Petrom, în semn de protest faţă de majorările de preţ din ultima perioadă.

"Am trimis adrese către toţi transportatorii care fac parte din asociaţia noastră şi le-am cerut să analizeze posibilitatea de a sista alimentarea cu carburanţi de la benzinăriile din grupul OMV Petrom pentru 2-3 luni. Vrem să facem acest lucru împreună cu cetăţenii pentru ca firmele petroliere să înţeleagă că nu pot merge la nesfârşit cu scumpirile astea", a spus, pentru money.ro, preşedintele FORT, Augustin Hagiu.

Membrii patronatului spun că acţiunea de protest pe care o au în pregătire este în solidaritate cu protestul cetăţenilor aşteptat pentru 17,18 şi 19 ianuarie. Astfel, în aceste zile, mii de români şi-au propus să nu alimenteze deloc maşinile cu carburanţi. Protestul a fost iniţiat şi promovat pe forumuri şi reţele de socializare.

Totodată, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România acuză Guvernul că este de vină pentru preţul ridicat al carburanţilor şi solicită stoparea creşterii preţului la motorină, asigurarea funcţionării libere a pieţei carburanţilor şi returnarea accizei aferente transporturilor rutiere comerciale.

Sursa: MONEY.ro

http://www.soferii.ro/Forum/index.php?topic=2918.0

Cu respect,

Forumul soferilor profesionisti. Echipa.

Link spre comentariu

ROMANIA TREZESTE-TE!!! PROTESTUL DE LA BENZINARII TREBUIE SA CONTINUIE. VA RUGAM SA FITI SOLIDARI CU NOI SI IN PERIOADA 01.02.2011-15.02.2011 SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE. OMV/PETROMV.SA ALIMENTAM MASINILE DOAR LA RESTUL BENZINARIILOR SI VETI VEDEA CA PRETURILE VOR SCADEA MAI MULT CA SIGUR.2 SAPTAMANI FARA NICIUN CLIENT INSEAMNA PIERDERI DE MILIOANE DE EURO PT EI. NU-SI VOR PERMITE ASA CEVA.AMINTITI-VA DE 21-22 DECEMBRIE 1989. ATUNCI NE-AU MURIT TATI, FRATI, BARBATI SI COPII. SI-AU DAT VIATA PT LIBERTATEA NOASTRA. NOI VA CEREM SA VA DATI 2 SAPTAMANI DIN VIATA PT BINELE VOSTRU. In anul 1998 in Franta s-a aplicat exact acelasi gen de protest si Shell a rezistat doar 5 zile.DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA. VA MULTUMIM SI STATI APROAPE, PROTESTELE VOR CONTINUA!! Dati mai departe acest mesaj ca sa ajunga la toata tara…

Link spre comentariu

"Dragi romani, protestul din 17,18 si 19 nu insemna mai nimic... 3 zile nu vor muri ei... O solutie mai buna ar fi ca toata lumea sa nu mai cumpere carburant de la o companie, aceasta fiind nevoita sa scada pretul ca sa nu falimenteze... Atragand apoi clientii si pierzand ceilalti, si acestia din urma ar fi nevoiti sa scada pretul. Cel mai mare impact ar fi falimentarea PETROM. DECI, IN PERIOADA 15 IAN-15 FEB SA NU MAI ALIMENTAM DE LA PETROM! Dupa ce PETROM va fi fortat sa scada pretul vom alimenta numai de la ei... ceilalti vor fi si ei nevoiti sa intre in competitie si astfel vom avea cu adevarat o economie de piata... FORTATA DE NOI! Daca vrei sa ajuti la acest protest chiar daca nu ai masina... raspandeste acest mass! "

Precizez de la inceput ca lucrez la OMV Petrom, si platesc acelasi pret pe benzina si motorina ca orice om. Celor cu mintea creatza care cred ca pot falimenta aceasta companie, le urez succes! Chiar credeti ca o companie internationala falimenteaza daca nu mai cumpara 2 milioane de romani benzina timp de 3 zile?

Ok. Presupunand ca acest lucru e posibil, cum o sa va simtiti stiind ca mii de angajati au ramas fara serviciu din cauza voastra? Credeti ca tipului de la pompa care va pune benzina in rezervor ii convine salariul de 1000-1200 de ron pe luna si e fericit ca benzina costa mult?

Din experientza, orice faliment e preluat de o alta companie. Presupunand ca le falimentati pe rand, o sa se ajunga in situatia in care o singura companie mare o sa faca singura pretul, pentru ca nu mai exista concurentza si atunci de unde luati benzina?

Pretul benzinei nu are nici o legatura cu Petrom, Rompetrol, LukOil, Shell sau orice firma producatoare de petrol. Pretul il stabilesc alte fortze, care dirijeaza din umbra economia. Pretul benzinei de la pompa e umflat de accize si alte taxe puse de stat, nu de firma. Pretul petrolului il stabilesc arabii, si lor li se rupe de cozile de la benzinarii.

Vreti sa va mai spun un lucru? Ramura companiei in care lucrez eu produce peste 10% din productia de titei a tarii dintr-o mana de sonde. Daca nu optimizam productia, pretul va creste. Vreti sa stiti in ce conditii munceste un angajat Petrom? O sa pun niste poze sa vedeti in ce conditii se lucreaza. Poate atunci va veti da seama ca nu eu sau colegii mei scumpim benzina, noi suntem cei care ii pastram pretul mic.

Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011: - acciza este de 467 EUR / tona - taxa de drum este de 125 EUR / tona - taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul incaseaza 835.28 EUR/tona

Never drive faster than your guardian angel can fly...
Link spre comentariu

Oameni buni, e cineva in stare ca sa imi spuna la modul cel mai realist (nu din povesti) care din benzinarii vand alt combustibil decat cel de la PETROM/OMV?

Link spre comentariu

Stai cuminte Boierule, scopul e obtinerea unui pret omenesc si suportabil la combustibil, nu falimentarea cuiva. Nu e cazul sa plangi pentru miile de angajati care ar ramane pe drumuri, nu s-ar ajunge niciodata la asa ceva. Companiile de specialitate sunt asa de hotarate sa ramana in viata noastra incat omoara orice incercare de inlocuire a combustibililor fosili cu o sursa alternativa de energie.

Nu ma intereseaza daca ne spoliaza companiile, statul sau ambele mana in mana! Ma intereseaza ca ambele prospera (statul prin reprezentantii lui) iar noua ne e din ce in ce mai rau. Aici se incearca sa aratam ca am ajuns la fundul sacului. Ai o metoda mai buna?

Max are dreptate, de fapt toti cumpara benzina din aceeasi sursa, o aditiveaza(poate), o sprituiesc cu ceva apa, dupa gust, si ne-o vand noua cu cat vor ei. Candva, foarte demult, eram surprins cand auzeam ca Mol Petrosani vindea benzina luata de la depozitul Petrom din Targu Jiu. Acum nu ma mai surprinde nimic. Am in oras Lukoil, Agip, Mol, OMV si Petrom... niste reclame colorate si atat.

Samurai incepator
Link spre comentariu

No offence Boieru, desi apreciem sinceritatea ta , parerea ta e subiectiva.....

Ca-i falimentam sau nu, ceva se va intampla, iar acel ceva eu vreau sa cred ca va fi, asa cum am mai spus, recastigarea increderii unii in altii, a sentimentului ca PUTEM SCHIMBA CEVA, UNITI FIIND !!!

Nu trebuie sa mai stam cu capul plecat !!!

Noi suntem contribuabilii, noi finantam statul asta reprezentat de infractori si noi suntem aia FURATI, UMILITI, BATJCORITI, PROSTITI IN FATA !!!

Link spre comentariu

V-am mai spus si va repet, pentru inceput sa bagam de unde e mai ieftina. Am si dat exemplu concret: azi Lukoil 4.94, Omv 5.14. 20 de centi diferenta. La 50 de litri sunt fix 2 litri in plus.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Trebuie sa scada preturile, este utopic sa crezi ca vor inchide sandramaua.

In fapt mesajul ar putea fi unul mult ma puternic, daca se ruseste ceva si sper sa se reuseasca, si anume ca PUTEM FI UNITI. Astfel la prima greva cineva o sa ne asculte, nu cum se face acum, toti se plang ca treaba merge prost dar apar nemernicii si ne promit Km de autostrazi, salarii mai mari si vremuri mai bune, in timp ce ei negociaza un nou imprumut.

Eu m-am saturat sa platesc atatea imprumuturi,

---vanzarea unui apartament costa de 14 ori mai mult decat in Germania si de 10 ori mai mult decat in Franta;

---din salariul sau un neamt face xx+ plinuri de benzina

---la noi sa vinzi o masina dureaza o zi, in Germania 20 min;

---la noi s-au vandut fabricile si au ramas sute de mii de oameni pe drumuri, neamtu, francezu etc, a cumparat si a facut magazin;

---educatia este la pamant, legea se schimba anual;

--- etc

Trebuia sa punem piciorul in prag acum 15-20 de ani.

Sa o facem acum, pana nu va fi prea tarziu !!!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Mi-a venit in minte un gand negru si e pacat sa nu-l impartasesc :grin:

De acum in colo, daca mentinem protestul privin nealimentarea, si dupa aceste 3 zile, sectiunea " iesiri la sfarsit de saptamana " o sa fie privata total de activitate.

Sau vom vedea cine nu ne este solidar :uameni

Sa va curatati bine baschetii, o sa aveti nevoie de ei, de luni, schimbam garderoba!

P.S. ma duc sa-mi pun flecuri noi la adibashi! :banana

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Poate ati vazut stirea deja, dar vreau sa atrag atentia asupra comentariului din final cand reporterul spune ca o prima masura contra protestului prin plata cu monezi si pe care ar lua-o benzinarii va fi inchiderea anumitor statii pt o perioada de timp !!!

Ceea ce, e un inceput f bun pentru ca :

STATII INCHISE = PIERDERI PT EI = PROTESTUL VA AVEA REZULTATE !!!

http://stirileprotv.ro/stiri/social/soferii-continua-lupta-impotriva-benzinariilor-proteste-la-timis-si-alba.html

Sa dea naiba de nu-i ingenunchem daca suntem uniti si continuam protestul !!!

PS - Scuze inca o data pt ca am omis sa pun in chestionar ultima varianta.....

Link spre comentariu

Votat cu NU ALIMENTEZ LA POMPA pe 17, 18 19 ianuarie. Nu am facut plinul inainte si nici dupa nu ma voi inghesui. Astfel am hotarat sa circul moderat in perioada urmatoare.

Ps. Mi se pare geniala ideea cu maruntisul. Cum ziceau colegii dinaintea mea: vor lua concediu fortat.

Suzuki Samurai Santana '90
Link spre comentariu

rezolvat cu avatarul!

personal , sper ca in luna ianuarie sa nu mai alimentez deloc, de la nici o benzinarie, (am niste rezerve de la "baietii veseli", si o sa fac si economie ).

si in continuare o sa fiu solidar cu boicotul impotriva omv-petrom....

trebe facut ceva si impotriva accizelor si taxelor pe care statul le ia prin pretul carburantilor!

bafta!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

Votez si eu cu protestul, stiu ca nu se va intampla vreo minune insa daca stam cu mainile in san sigur nu se va rezolva nimic, e ca si cu jucatul la loterie, daca nu joci sigur nu ai nici o sansa, daca iei un bilet ai cateva zile vise placute:2dr. Daca se va repeta actiunea in fiecare luna poate vom reusi ceva.

http://img35.imageshack.us/img35/6358/greengasstation.jpg

Uploaded with ImageShack.us

LandRover Freelander TD4 2001:dr1

"Sunt milioane de insi care tanjesc dupa nemurire, dar care nu stiu ce sa faca intr-o dupa-amaiaza de duminica ploioasa."

Link spre comentariu

ce am primit pe mail:

APEL CATRE ROMANII CARORA LE PASA !

MERITA SA DOVEDIM CA SUNTEM O FORTA DACA SUNTEM UNITI !

Din 17 ianuarie 2011, NU MAI ALIMENTATI DE LA PETROM !!!

Este singura solutie de spargere a monopolului carburantilor (cum foarte bine a spus Badea). Lovind intr-unul singur, acesta va avea doua solutii: sa intre in faliment sau sa scada pretul, declansand in acest fel concurenta pe piata.

Mai mult, este singura sansa prin care putem cere si obliga guvernul Romaniei si Petromul sa desecretizeze Contractul de Privatizare si sa aflam care sunt tradatorii acestei tari. In felul acesta se vor dezvalui si comisioanele date (pretul tradarii) si nemernicii care le-au primit (hotii natiunii).

ideea de a boicota pe termen nedefinit o singura firma e interesanta

pe de o parte nu putem sta fara combustibil, deci trebuie ca dupa cele 3 zile sa mergem la o pompa

pe de alta parte ... o frma care nu vinde nimic trebuie sa scada pretul si sa renunte la intelegerile cu celelalte firme ... ori renunta sa ne mai fure ori dispare

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare