Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential blocabil 4 runner

geoapis

Postări Recomandate

Salut

a mea are, spre surprinderea mea, diferential cu alunecare limitata adica LSD numai pe puntea spate

link-ul de mai sus, dupa cum spune si in anunt e de la o toyota hilux

considerand ca am si una din aia-desi acum e la stadiul de epava- pot spune ca standard vine tot cu LSD, si nu stiu sa fi fost pe lista de optiuni vreun blocant la generatia aia.

BAFTA!

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Forum Club4x4

Unele Hiluxuri vin cu diferential blocabil pe spate comandat electric.

Mecanica la 4Runner e aceeasi ca si la Hilux, deci e posibil sa gasesti si cu diferential blocabil.

LSD-ul un e diferential blocabil. :grin:

Link spre comentariu

In calitate de detinator de 4 runner si hilux in acelasi timp ma declar oarecum in masura sa ridic 2 degete ca sa emit cateva cuvinte

Mecanica pe fata este identica, chiar si comparand generatiile din anii 90 cu cea fabricata pana in 2003

cand vine virba de mecanica pe spate apar ceva diferente ce nu prea sar in oki nici chiar dupa un studiu amanuntit. dar diferente sunt si la transmisie

diverenta majora sunt articulatiile si suspensiile spate care nu mai seamana de loc. ceea ce e si normal: una e utilitara iar cealalta autoturism=>confort apreciabil crescut pt 4 runner

iar cand vine vb sa compari un diferential cu alunecare limitata cu unul blocant.....parca e cam greu.....ceva nu se leaga

eu simt nevoia unui locant desi am LSD si am testat LSD si pe masini mai noi si mai bune si blocante pe masini mai vechi si mai proaste

pot spune sigur ca un LSD nu se apropie niciodata de un blocant si asta pt ca diferenta intre ele este muuuuult prea mare :hi

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Vizitator sweeper

Re: Diferential blocabil

Nenea Paul, beside topicu' de fatza, am si io o belea: nu ma impac cu motorashu' meu. Mi se pare mie ca n-are suficienta vlaga in el... Zi si mie matale (sau altcineva care stie) cum sa fac sa-i pun altu'... Io ma uitam la un 13B-T, da' se pare ca KZ-ul de pe 4Runner e mai tzeapan... Daca stie cineva cum sa gasesc un motor de-asta si sa fac schimbarea in Germania (ma duc acolo luna viitoare) ii raman dator pana-l indop cu cateva lazi de bere.

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Re: Diferential blocabil 4 runner

Va rog sa-mi spune-ti si mie daca un 4r din '94 (2,4 D) are blocabil spate sau numai centralul? Compresorul l-am gasit deasupra rotii din stanga fata, dar nu vad conductele care intra grupul de spate ...

Este posibil sa aiba diesel simplu de 2,4? S-a fabricat asa ceva? Sau lipseste turbina? Proprietarul "nu stie" nimic...

Editat de albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Re: O mica nelamurire...

Titlul thread-ului era 4runner. Trebuie sa fiu mai explicit: la cea cu transmisie automata am vazut ca erau doar doua rapoarte 2H si 4H iar in maneta avea un buton care cupla reductorul in pozitia 4H.

Deci nu am gasit un raport sa blocheze diferentialul central.

Se pune intrebarea (in prostia mea), daca se intampla ceva nasol cu grupul spate sau cardanul spate, si nu pot bloca diferentialul central sa merg cu fata, raman imobilizat?

Cine ne poate explica transmisia la 4 runner?

Si daca suntem la capitolul nelamuriri ne poate spune cineva, pe cinstite, cat consuma V6 benzina automatic pe asfalt?(4runner binenteles)

Link spre comentariu

Inca n-am cumparat-o , asa ca nu pot sa pozzez, insa din ce am citit despre 4 runner, la generatia respectiva, in cazuri foarte reduse au fost echipate cu 2,8 aspirate.Cred ca propitarul a pierdut turbina printre atatea "nu stiu".

Link spre comentariu

Ce motor are? Sti un cod ceva? Ex : 2lt , 2f , 3b , 2H , 12ht , etc..

Editat de Alin
Link spre comentariu

Re: O mica nelamurire...

Titlul thread-ului era 4runner. Trebuie sa fiu mai explicit: la cea cu transmisie automata am vazut ca erau doar doua rapoarte 2H si 4H iar in maneta avea un buton care cupla reductorul in pozitia 4H.

Deci nu am gasit un raport sa blocheze diferentialul central.

Se pune intrebarea (in prostia mea), daca se intampla ceva nasol cu grupul spate sau cardanul spate, si nu pot bloca diferentialul central sa merg cu fata, raman imobilizat?

Cine ne poate explica transmisia la 4 runner?

Si daca suntem la capitolul nelamuriri ne poate spune cineva, pe cinstite, cat consuma V6 benzina automatic pe asfalt?(4runner binenteles)

4runner-ul n-are diferential central!!!

din fabrica nu vine decat cu maxim LSD pe spate!

V6, cutie automata, pe asfalt, in afara orasului, mers constant 100 km/h, masina stoc, raport 4.875 in diferentiale = 11 L/100km.

Link spre comentariu

4runner-ul cred eu (la cat ma pricep- nu foarte tare) are diff.central ,are LSD, dar nu am vazut benzinar cu raportul 4,88 (poate nu stiu eu sa numar,socotesc,etc).

n-are diff central, are cutie de transfer, diferential central au de regula cele cu 4x4 permanent. raportul de 4.88 l-am intalnit pe un hilux surf v6 cu cutie automata ( http://www.toyodiy.com/parts/p_J_1992_TOYOTA_HILUX_VZN130G-GKPQE_4101.4.html ), am mai intalnit 4.30 pe v6 cutie manuala an 1990 si 4.55 pe v6 cutie manuala an 1992

Link spre comentariu

Scuze ca ma bag in seama dar butonul 4H ce comanda da ?

nu-i nici o problema, n-ai de ce sa-ti ceri scuze nea fane, de asta suntem aici pe forum ca sa ne bagam in seama si sa invatam cate ceva unii de la altii ( daca avem ce ) din experientele fiecaruia. ca raspuns la intrebare, butonul ( maneta ) in pozitia 4H cupleaza diferentialul fata. Scuza-ma dar nu prea inteleg intrebarea sau e doar un test?:))))))

Link spre comentariu

OK cupleaza fata.Deci tractiunea spate va fi egala cu tractiunea spate = diferential central. La cele cu 4x4 permanent este cu totul altceva ; puntile trag diferit daca nu este cuplat centralul (in cutia de transfer sunt sateliti care fac posibila aceasta tractiune). Cind nu ai pe maneta ,bord ,optiunea 4H,4L, atuci cred ca nu ai diff.central.

Link spre comentariu

OK cupleaza fata.Deci tractiunea spate va fi egala cu tractiunea spate = diferential central. La cele cu 4x4 permanent este cu totul altceva ; puntile trag diferit daca nu este cuplat centralul (in cutia de transfer sunt sateliti care fac posibila aceasta tractiune). Cind nu ai pe maneta ,bord ,optiunea 4H,4L, atuci cred ca nu ai diff.central.

La cele cu 4x4 permanent puntile trag diferit daca nu este BLOCAT centralul, nu "cuplat"!! Tocmai de aceea, din cauza lipsei diferentialului central la 4runner, terano, etc, 4x4 se cupleaza numai cand n-ai aderenta buna altfel risti sa crape diferentialul fata, tocmai de aceea se impaneaza rotile cand cuplezi 4x4 pe asfalt si virezi, tocmai din lipsa diferentialului central, lucru care nu se intampla la 4x4 permanent deoarece acestea au diferential central, unele chiar cu blocant ceea ce echivaleaza cu 4x4 cuplat la o masina fara diff central. Cam asta stiu eu despre aceast diff. central, iar fizic, la 4 runner nu am vazut asa ceva iar scriptic nici atat. cat despre raportul de 4.875 nici eu nu stiam pana nu am vazut, cum de altfel se intampla tuturor, nimeni nu se naste a totstiutor si asta nu ar trebui sa ne supere ci doar sa ne bucure ca avem capacitatea de a invata in continuare.

Link spre comentariu

Ca sa fie putin mai clar....

Daca masina are 4x4 are cutie de transfer. Daca masina are 4x4 permanent, cu care poti merge si pe asfalt, trebuie sa ai ceva care permite turatii diferite intre cardanul fata si spate, adica diferential central. Daca ai 4x4 nepermanent, in cutia de transfer nu exista diferential. Cand cuplezi 4x4, cardanele fata si spate se invart tot timpul cu aceeasi viteza.

Toate operatiile de la butoane se fac in cutia de transfer. Pentru ca imi sunt mai familiare Jeep-urile poate lamuresc mai usor asa numele pozitiilor...

Cutia de transfer NP231, care e 4x4 nepermanent are urmatoarele pozitii:

2H

N

4H

4L

NU exista diferential central in aceasta cutie de transfer.

Cutia de transfer NP242, care e 4x4 permanent are urmatoarele pozitii:

2H

4 Part time (diferential central blocat)

4 Full Time (diferential central deblocat, se poate merge pe suprafete dure)

N

4L (diferential central blocat, reductor cuplat).

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Sunt proaspat posesor de Hilux model '98, motor 2LT, si, sa nu fiu off-topic,m-ar interesa sa-mi montez blocant spate. Stie cineva cum se procedeaza? se duce puntea la ei? poti sa ti-l montezi si in regie proprie? Cam cat ar costa o asemenea distractie ca masina m-a uscat...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare