Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vibratie la viteza disco 2

bogdanstanescu

Postări Recomandate

hello

m am dat pe autostrada in we

de la 110 incepe sa aiba o vibratie care creste pe masura ce accelerez

rotile sunt recent echilibrate

flansa de cauciuc cardan spate schimbata

stiu ca are un usor joc la cutia de transfer dar la schimbarea uleiului in cutie nu erau semne de uzura

si banui ca mai are ceva la rulmentul fata dr (tres amigos)

poate sa fie un tampon de la cutie viteze? sau ce alta nebunie?

merci

bogdan

Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: vibratie la viteza disco 2

Salutam! este o problema fregventa la crucea dubla (cardanul pe fata) , are o articulatie bila fara posibilitatea gresarii si in timp face uzura . Solutia inlocuirea cardanului.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Am patit si eu si era tot din echilibrarea rotilor......la service-urile "normale" aparatele alea de echilibrat clasice nu pot invarti roata la o turatie mai mare de cum ar fi la 80km/h si asa le echilibreaza. Pana la urma am gasit in Ungaria un service specializat pentru roti mari cu o scula care le invartea pana la 120km/h...dupa ce le-au echilibrat aia nu mai face. Daca dupa ce le-ai echilibrat ai mers prin ceva noroaie adanci atunci si colegul lulu_ord poate avea dreptate...se depune noroi pe interior si le dezechilibreaza.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salutam! este o problema fregventa la crucea dubla (cardanul pe fata) , are o articulatie bila fara posibilitatea gresarii si in timp face uzura . Solutia inlocuirea cardanului.

In Bucuresti se poate repara orice cardan cu piese noi UNICARDAN, au pe stoc cruci, rulmenti se echilibreaza pe masina de echilibrat cardane etc., totul absolut profesional, cu garantie.

Sunt absolut incepator LR dar din experiente pe alte masini (daca problema nu e cardanul) problemele la anvelope dau vibratii la viteza.

Pe masina de echilibrat, cu capacul desfacut se invarte roata si se observa atent atat profilul anvelopei din lateral cat si fata daca sunt deformari. Probeleme asemanatoare apar la anvelope vechi, SH, game ieftine etc care se deformeaza in timp.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

e posibil sa ai mizerie pe interior la janta si aia iti dezechilibreaza rotile, mai ales ca vibreaza la viteza mare...

rotile sunt echilibrate in decembrie

masina nu a mai vazut noroi de mult si este spalata frecvent ff bine, nu are noroi nicaieri

Link spre comentariu

stiu chestia aia cu 2 cruci la cardan fata

cum spuneam sunt toate schimbate si unse, nu au joc

Link spre comentariu

Am patit si eu si era tot din echilibrarea rotilor......la service-urile "normale" aparatele alea de echilibrat clasice nu pot invarti roata la o turatie mai mare de cum ar fi la 80km/h si asa le echilibreaza. Pana la urma am gasit in Ungaria un service specializat pentru roti mari cu o scula care le invartea pana la 120km/h...dupa ce le-au echilibrat aia nu mai face. Daca dupa ce le-ai echilibrat ai mers prin ceva noroaie adanci atunci si colegul lulu_ord poate avea dreptate...se depune noroi pe interior si le dezechilibreaza.

sincer nu cred ca este asta

la patrol aveam mult mai mari gumele si nu facea asa

Link spre comentariu

In Bucuresti se poate repara orice cardan cu piese noi UNICARDAN, au pe stoc cruci, rulmenti se echilibreaza pe masina de echilibrat cardane etc., totul absolut profesional, cu garantie.

Sunt absolut incepator LR dar din experiente pe alte masini (daca problema nu e cardanul) problemele la anvelope dau vibratii la viteza.

Pe masina de echilibrat, cu capacul desfacut se invarte roata si se observa atent atat profilul anvelopei din lateral cat si fata daca sunt deformari. Probeleme asemanatoare apar la anvelope vechi, SH, game ieftine etc care se deformeaza in timp.

anvelopele sunt luate de noi BF uri AT, nu am observat sa fie deformari...

este o idee sa verific totusi cat de echilibrate sunt cardanele cu toate ca acum sunt puse la semnele din fabrica...

Link spre comentariu

Buna, solutia in acest caz este inlocuirea rulmentului tip bila, pe care nu stiu daca Bogdan a reusit sa il schimbe. Bogdane, daca ai reusit sa schimbi si rumentul respectiv, solutia este, dupa parerea mea, sa verifici daca bat cardanele si eventual sa le reechilibrezi.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

anvelopele sunt luate de noi BF uri AT, nu am observat sa fie deformari...

este o idee sa verific totusi cat de echilibrate sunt cardanele cu toate ca acum sunt puse la semnele din fabrica...

Deformarile nu le poti observa decat in rotatie. Pe masina de echilibrat care are in general capacul pus nu vezi, chiar daca rotile sunt perfect echilibrate. Doar cu capacul ridicat si multa atentie...cauta o vulcanizare mica unde nu e coada si explici ce e de facut. Evident te uiti si tu cu atentie la roti.

Daca vrei sa verifici cardanul pot sa iti dau un nr. de tel la Unicardan dar trebuie inati sa il demontezi. Eu zic sa verifici intai anvelopele, cu atentie.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Salutam! pt. prislopan , ai cumva codul de la acel rulment ? Ai facut acea operatie ? Sunt mai multe tipuri de cardan (ma refer strict la partea cu articulatia dubla) ? Al meu nu pare sa nu aiba nici un rulment , pare a fi o sfera care roteste in doua concavitati avind rolul sa tina alineate centrele celor doua cruci . Multumesc .

Link spre comentariu

Bogdan scuze pentru offtopic :h5.

aDY1, codul rulmentului cred ca il mai am la servici, eu personal nu l-am inlocuit, doar am pregatit piesa pentru schimbare, dar nu am mai apucat ca i-am dat masina lui Bogdan. Operatia a facut-o flay si amandoi ne-am inspirat de aici: http://www.discovery2.co.uk/propshafts.html

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Multumesc , interesant , te rog daca poti sa pui codul rulmentului ar fi super . Eu am intre bat la cei de la LA si nu stiau . Nu cred ca suntem complet off topic asa ca nu cred ca se supara cineva :h5

Link spre comentariu

Buna,

eu cred ca ai vibratia aia din cauza rulmentulul fata(ridici pe cric masina si invarti roata, observi daca ai joc si zgomot la rulare)

Daca ar fi din cauza transmisiei ai simti vibratiile in schimbatorul de viteze care ii direct pe cutie.

Pt. a DY 1

codul piesei este: precision #617 si mai este una neapco 7-0081NG

http://www.rockauto.com/catalog/moreinfo.php?pk=387932

http://shop.advanceautoparts.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_x_20270076-P_x_x?cm_mmc=CSE-_-NexTag-_-VALUE3-_-VALUE4&srccode=cii_9324560&cpncode=25-20991325-2

Din pacate sunt in state si din cate am inteles prin anglia nu prea se gasesc si daca se gasesc sunt scumpe.

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

Buna,

eu cred ca ai vibratia aia din cauza rulmentulul fata(ridici pe cric masina si invarti roata, observi daca ai joc si zgomot la rulare)

Daca ar fi din cauza transmisiei ai simti vibratiile in schimbatorul de viteze care ii direct pe cutie.

Pt. a DY 1

codul piesei este: precision #617 si mai este una neapco 7-0081NG

http://www.rockauto.com/catalog/moreinfo.php?pk=387932

http://shop.advanceautoparts.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_x_20270076-P_x_x?cm_mmc=CSE-_-NexTag-_-VALUE3-_-VALUE4&srccode=cii_9324560&cpncode=25-20991325-2

Din pacate sunt in state si din cate am inteles prin anglia nu prea se gasesc si daca se gasesc sunt scumpe.

si eu m am gandit la asta

mai ales ca sunt momente in care am impresia ca se aude un carait cand i au usor de tot de volan, plus ca se mai aprind cand si cand cei 3 prieteni...

vreaus a ajung la un elevator sa le verific pe toate si cu o ureche avizata

Link spre comentariu

Deformarile nu le poti observa decat in rotatie. Pe masina de echilibrat care are in general capacul pus nu vezi, chiar daca rotile sunt perfect echilibrate. Doar cu capacul ridicat si multa atentie...cauta o vulcanizare mica unde nu e coada si explici ce e de facut. Evident te uiti si tu cu atentie la roti.

Daca vrei sa verifici cardanul pot sa iti dau un nr. de tel la Unicardan dar trebuie inati sa il demontezi. Eu zic sa verifici intai anvelopele, cu atentie.

greu de gasit una fara capac... da voi incerca

am vazut ca mai faceau baietii si cu creta pe marginea cauciucului in timp ce se rotea...

Link spre comentariu

Buna, solutia in acest caz este inlocuirea rulmentului tip bila, pe care nu stiu daca Bogdan a reusit sa il schimbe. Bogdane, daca ai reusit sa schimbi si rumentul respectiv, solutia este, dupa parerea mea, sa verifici daca bat cardanele si eventual sa le reechilibrezi.

rulment cu bila...

nu am schimbat...

doar am gresat si am verificat jocuri si nu era nimik sa bata la oki

cum se verifica daca e uzat, sau il schimb direct?

Link spre comentariu

Salut,

Daca ai schimbat crucile cardanului, atunci sigur s-a umblat si in zona rulmentului respectiv. Eu am pierdut initial vre-o 2 bile cilindrice, sau ace cum le zic meseriasi' , de aceea l-am schimbat integral. Cred ca furnizorul meu din Anglia mai are pe stoc, ca a luat 5 bucati din SUA doar ca l-am rugat eu.

Ca sa vezi ce cardan bate, le poti scoate pe rind, mergi cu diferentialul blocat si vezi cind dispare bataia.

La mine batea cind era sparta carcasa rulmentului unei cruci, era si rugina care iesea din ea, vre-o citeva bile au disparut,etc.

Montarea crucilor la cardan nu e chiar o treaba usoara, bilele cad cind nu-ti doresti, si vezi asta doar cind e prea tarziu.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Rulmentul fata, se diagnosticheaza mai usor...tragi de volan brusc(putin,cit sa deviezi maxim 1 metru de la traiectorie) la 70-80 la ora si vezi la ce viraj se aude un marait mai gros, daca e cind faci stinga, e rulmentul de dreapta si invers. La Disco2 , cind se uzeaza un rulment, se aprind 3 amigos, senzorul de ABS e foarte sensibil.

Eu tot cred ca e din transmisie.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Salut, rulmentul este de vine.E chestie de timp pana cand cei 3 amigos vaor ramane aprinsi permanent si asta e de la senzorul ABS care are legatura directa cu rulmentul.Schimba-l inainte de a se sparge.Paza buna trece primejdia rea.

Sa fim toleranti si ingaduitori cu cei ce gresesc, doar asa putem ajunge la o viata mai buna!

DISCOVERY II-TD5-1999

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare