Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vibratie la viteza disco 2

bogdanstanescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: vibratie la viteza disco 2

Urca masina pe cric sau elevator si verifica fiecare roata.

Trage orizontal si veritical din doua puncte si vezi daca are joc roata.

Adica o verificare de rulment.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Am reusit sa schimb rulmentul cu unul de le brittpart (165 plus tva si transport) recomandat ca si OEM dar in cutie brittpart

Becurile s au aprins din nou, senzorul nu citea continu

L am schimbat cu senzorul vechi si merge bine acum

In ceea ce priveste vibratia nu m am lamurit inca pentru ca nu am reusit sa am un drum mai bun de viteza

In alta ordine de idei, mecanicul spunea ca a patit si el asa asa ceva si ca era de la cauciucuri (eu am BF acum pe ea all season)

Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage
Link spre comentariu

Ia uite ce raspuns ai primit acu` juma` de an ? L-ai citit ?

Sunt absolut incepator LR dar din experiente pe alte masini (daca problema nu e cardanul) problemele la anvelope dau vibratii la viteza.

Pe masina de echilibrat, cu capacul desfacut se invarte roata si se observa atent atat profilul anvelopei din lateral cat si fata daca sunt deformari. Probeleme asemanatoare apar la anvelope vechi, SH, game ieftine etc care se deformeaza in timp.

Nu stiu daca problema ta e de la anvelope sau nu dar majoritatea colegilor de forum consuma timp pretios sa dea informatii si sfaturi utile, bazate pe experienta si multe cunostinte tehnice (nu e vorba de mine).

Puteai sa sa verifici simplu aspectul semnalat daca citeai raspunsurile, fara sa ne mai prezinti sfatul mecanicului.

Astept sa ne spui diagnosticul exact si cum s-a rezolvat.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Ia uite ce raspuns ai primit acu` juma` de an ? L-ai citit ?

Nu stiu daca problema ta e de la anvelope sau nu dar majoritatea colegilor de forum consuma timp pretios sa dea informatii si sfaturi utile, bazate pe experienta si multe cunostinte tehnice (nu e vorba de mine).

Puteai sa sa verifici simplu aspectul semnalat daca citeai raspunsurile, fara sa ne mai prezinti sfatul mecanicului.

Astept sa ne spui diagnosticul exact si cum s-a rezolvat.

Raspunsesem si atunci ca nu sunt probleme la echilibrat iar masina a facut-o ultima data un muncitor de la o vulcanizare fff bine echipata si care si a dat toata silinta sa o faca cat mai bine asa cum am facut-o bine si eu pe maicasa.

Va multumesc inca o data pentru raspunsul de acum jumatate de an si pentru interesul fata de acest topic.

Intre timp masina a suferit un upgrade cu jenti de magneziu originale si au mai fost echilibrate de 2 ori.

Ma voi indrepta cand voi avea timp catre rulmentul cu bila de la crucile cardanice fata si apoi catre echilibrare cardane.

Mecanicul de care am vorbit este specializat pe LR, a lucrat la reprezentanta si acum pe cont propriu. Face numai LR de ani de zile si in concluzie este demn de toata increderea. Eu sunt Toma necredinciosul si nu ma voi rezuma numai cu solutia lui.

Raspunsul Dvs mi se pare agresiv si nedrept in conditiile in care raspunsesem deja la solutia propusa de dvs, ca a fost deja verificata. Timpul tuturor este pretios dar motivele pentru care suntem aici si pentru care raspundem sau cerem sfaturi sunt legate de o pasiune si atunci nu are legatura cu acesta. Raspunsul meu a incercat sa spuna cum au mai evoluat lucrurile si ce a mai fost scos din diagnosticul diferential, si poate pentru colegii care sunt interesati si de problemele ivite cu ocazia schimbarii rulmentului.

Nu mai comentez de tonul ultimativ din ultima propozitie ( daca nu ne spui diagnosticul si rezolvarea nu ne mai deranja).

Link spre comentariu

Offtopic: Bogdan, interpretezi mult prea personal raspunsul meu, nu vreau sa intru in polemica.

Ontopic

Un aspect (tehnic) pe care il semnalez pe marginea acestui subiect este ca trebuie sa faci diferenta dintre o roata echilibrata si o anvelopa deformata geometric:

- O roata echipata cu o anvelopa deformata geometric (din diferite motive explicate) poate sa fie perfect echilibrata dinamic.

Repet, nu inseamna neaparat ca asta este cauza la masina ta.

PS: sper totusi ca o sa ne povestesti dupa ce identifici problema

Link spre comentariu

Offtopic: Bogdan, interpretezi mult prea personal raspunsul meu, nu vreau sa intru in polemica.

Ontopic

Un aspect (tehnic) pe care il semnalez pe marginea acestui subiect este ca trebuie sa faci diferenta dintre o roata echilibrata si o anvelopa deformata geometric:

- O roata echipata cu o anvelopa deformata geometric (din diferite motive explicate) poate sa fie perfect echilibrata dinamic.

OFFtopic-poate sunt un tip mai sensibil, nici eu nu vreau polemica, vreau sa mi rezolv problema cat mai civilizat posibil si sa le foloseasca si altora ce am descoperit impreuna. poate a ajuti cu numarul celor cu echilibrat cardane ca nu i gasesc pe net si sa mi spui si in ce consta operatiune si cat timp dureaza multam

ONtopic - de a lungul anilor am selectat acele vulcanizari unde muncitorii verifica si geometria rotii, mie mi se pare de bun simt sa o faca si de aceea am subanteles acest aspect :grin:

Editat de bogdanstanescu
Link spre comentariu

Geometria rotilor nu cred ca o verifica benevol vre-o vulcanizare.

In primul rand pentru ca peste roata se rabate capacul in momentul in care incepe sa se invarta. Se poate observa doar in partea de jos sau daca il rogi pe mecanic sa "pacaleasca" switch-ul de la capac.

Se mai poate verifica si pe masina, cu mare atentie ! Eu n-am facut-o niciodata pe masina 4x4.

La masinile 2x4 ridic pe un cric mare cate o roata de tractiune (fata), trag frana de mana. virez roata, dezactivez ASR-ul (daca are) bag in viteza si dau drumul usor la ambreiaj.

Pot sa studiez pe indelete geometria rotilor tractoare si frontal si din profil.

Nu stiu cat de periculos e la masini 4x4.

Despre cardan:

Nu am experienta dar cred ca se dezechilibraza f. greu, doar daca e lovit. Mai degraba verifica crucile sau ce ti-au recomandat colegii.

Daca totusi ai un motiv intemeiat sa-l verificil, cel mai ieftin e sa te duci cu el "in mana":

Adresa RUNE srl - Splaiul independentei - departamenul UNICARDAN

Atentie, au acolo mai multe departamente (Diesel, service, AC, piese, cardane) , cel mai bine sa sa te duci direct la cardane, nu sa treci prin service (maine caut un numar direct)

Eu as incerca sa elimin rand-pe rand cauzele posibile semnalate de colegi, incepand cu cele mai simple.

Link spre comentariu

Ca sa va impac pe amandoi va spun ca mai exista o metoda de a verifica rotile. Imprumuti rotile de dimensiuni identice de la un coleg LR. Daca nu fac la fel, ele sunt de vina.

Eu am renuntat la jantele de aliaj pentu ca se dezechilibreaza des si cu cele de tabla nu imi este mila sa dau in toate gropile, bolovani, etc.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Imprumuti rotile de dimensiuni identice de la un coleg LR. Daca nu fac la fel, ele sunt de vina.

Eu am renuntat la jantele de aliaj pentu ca se dezechilibreaza des si cu cele de tabla nu imi este mila sa dau in toate gropile, bolovani, etc.

Ca sa fiu eu mai cu mot decat moderatorul si bunul nostru coleg LR :grin: vin cu 2 precizari la solutia prezentata (am circumstante atenuante, am baut deja 300 ml de tuica :x)

1. Destul de greu sa gasim 4 roti disponibile simultan, doar la colegii care au seturi complete roti vara /roti iarna.

2. Ideea e excelenta daca se confirma ca rotile de pe masina nu sunt problema vibratiilor. Daca nu, tot trebuie sa descoperim care roata are forma de ou.

Revin cu informatiile despre reparatii cardane:

http://www.rune.ro/prod05unicardan.html

E postat acolo si un video cum se repara si se echilibreaza dinamic un cardan pentru cine are rabdare sa urmareasca.

Totusi, preturile nu se incadreaza in categoria "ecoonomy". Abia dupa ce am reparat mai multe cardane de camioane si am "tras sfori" am reusit sa obtin un oarece discount. Nu stiu cat de rentabil e pt. LR, stim toti cat de ieftine sunt piesele la masinile noastre.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Se pare ca am avut dreptate.

O concluzie (care poate fi candva utila) pentru cititorii acestui subiect:

-O roata perfect echilibrata dinamic (pe aparat) poate sa aiba janta sau anvelopa deformata geometric si sa dea vibratii.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

revenire....

pana la urma vibratiile nu disparusera a fost doar o iluzie

am reusit sa schimb cu imprumut cardanele si era cel spate

l am schimbat cu un second hand

acum mai are o usoara vibratie la 130-140 si ma gandesc serios sa il echilibrez sau sa il schimb cu unul nou

Link spre comentariu

Cu un cardan dezechilibrat am avut si eu probleme, desi nu mari (o vibratie usoara pe la 90). S-a desprins placuta metalica cu rol de contragreutate pt echilibrarea dinamica a cardanului si l-a apucat tremuriciul. Am confectionat doua placute de grosimi diferite dupa dimensiunile celei vechi (se cunostea conturul), le-am fixat temporar cu coliere si la a doua incercare am nimerit varianta castigatoare. Un pic de adeziv polimeric (UHU) si un colier (sa fie) si deocamdata e bine. :grin: Tot echilibrarea e solutia finala, dar nu o am disponibila pe plan local.

In cazul cardanului tau, daca nu e torsionat sau lovit, trebuie verificate starea crucii cardanice, a glisantei, a cuplajului elastic dinspre diferential si a sistemului de centrare a acestuia, precum si existenta placutelor (contragreutatilor) de echilibrare. La un atelier specializat de cardane ar trebui sa verifice ei toate astea, inclusiv echilibrarea dinamica. Deasemeni e bine de verificat jocul flanselor (incearca sa misti tamburul franei de mana si flansa triunghiulara de la diferential). Succes!:wink:

Link spre comentariu

revenire....

pana la urma vibratiile nu disparusera a fost doar o iluzie

am reusit sa schimb cu imprumut cardanele si era cel spate

l am schimbat cu un second hand

acum mai are o usoara vibratie la 130-140 si ma gandesc serios sa il echilibrez sau sa il schimb cu unul nou

Sa stii ca eu nu am ajuns la acea viteza cu el. Max 110.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Sa stii ca eu nu am ajuns la acea viteza cu el. Max 110.

Nici eu nu-l alerg mai mult de 110, poate 120 f rar, chiar si la drumuri lungi. Prefer sa merg constant. Am zis ca poate-s eu de moda veche! Vad ca nu-s singurul! :h5 Pt masinile noastre zicala "you can go fast, I can go anywhere" e mai potrivita! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

eram pe autostrada si am vrut sa vad dc vibreaza

a mea este civila nu mai are nimic accesorizat de offroad (inaltari, gumele erau de vara de asfalt, fata bara cu troliu etc)

deci nu are scuze

constructiv stiu ca sunt limitate la 160km/h

Link spre comentariu

eram pe autostrada si am vrut sa vad dc vibreaza

a mea este civila nu mai are nimic accesorizat de offroad (inaltari, gumele erau de vara de asfalt, fata bara cu troliu etc)

deci nu are scuze

constructiv stiu ca sunt limitate la 160km/h

un enlezoi mai agresiv ar zice: "what do you expect from a car with the aerodynamics of a brick ?":grin: ...cam asta ti-as spune si eu... si sa stii ca nu sunt "limitate", atata pot ele fara sa intre in "overboost", e acel numit top speed care e 157Km/h(98mph)... din fabricatie sunt concepute pt functionare la o v.max de 140km/h, peste asta intra in vibratie din cauze aerodinamice...daca vrei sa "talpalesti" un Td5 mai tare de 120 pe termen lung nu te astepta sa te tina prea mult, asta e viteza maxima "sanatoasa" pentru ele, la asta au si fost facute toate testarile de catre fabricant:

Extra-urban cycle

The extra urban test cycle is carried out immediately after the urban test. Approximately half of the test comprises steady-speed driving, while the remainder consists of a series of accelerations, decelerations and engine idling. The maximum test speed is 120 km/h and the average speed 63 km/h. ...

asa ca parerea mea e ca are scuze destule, nici o masina nu a fost conceputa sa fie folosita la viteza maxima pe care o poate atinge, asta e doar o referinta la cat poate daca apesi acceleratia pana te gadila ventilatorul la talpa si fara sa-ti iasa supapele prin capota ... daca vrei sa o tii mult si sa fii in siguranta si confort eu zic ca 120 e maximul optim la masina asta

daca vrei tu s-o talpalesti la maxim cauta si un service unde iti echilibreaza rotile aste mari pentru asa viteza ca de obicei rotatia pe "echilibratoarele" astea standard nu ar depasi 100/ora si deja intra si elementul asta in discutie

cand merg pe autostrada si din motive de depasire mai ajung in jur de 130 si a mea incepe sa vibreze dar niciodata nu mi-am facut probleme din cauza asta stiind ce stiu:wink:

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Stiu ca topicul este pentru Discovery 2 dar eu am acceasi problema cu un Discovery 1 300tdi din 1996. Pe sosea dreapta ruleaza perfect si la 70 Km/h si la 110km/h dar cum dau de anumite denivelari,damburi, gropi mici, etc. incepe sa vibreze toata masina(parca ar intra in rezonanta caroseria;se intampla de la 60km/h in sus). Am schimbat crucile cardanice, cauciucurile, rulmentii conici de la rotile din fata, am echilibrat jantele, am inaltat-o cu un kit terrafirma 5cm si tot degeaba. Dupa aceste operatiuni tot vibreaza dar ce e drept, mai rar. Am verifica si caseta de directie si amortizorul de la directie. Amortizorul este ok, iar caseta are un joc mic. Este posibil sa fie de acolo?

Link spre comentariu

Stiu ca topicul este pentru Discovery 2 dar eu am acceasi problema cu un Discovery 1 300tdi din 1996. Pe sosea dreapta ruleaza perfect si la 70 Km/h si la 110km/h dar cum dau de anumite denivelari,damburi, gropi mici, etc. incepe sa vibreze toata masina(parca ar intra in rezonanta caroseria;se intampla de la 60km/h in sus). Am schimbat crucile cardanice, cauciucurile, rulmentii conici de la rotile din fata, am echilibrat jantele, am inaltat-o cu un kit terrafirma 5cm si tot degeaba. Dupa aceste operatiuni tot vibreaza dar ce e drept, mai rar. Am verifica si caseta de directie si amortizorul de la directie. Amortizorul este ok, iar caseta are un joc mic. Este posibil sa fie de acolo?

Posibil sa fie de la cardan, daca ai inaltat masina.

Exista o flanse de corectie pentru unghiul cardanului.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Problema este ca inainte sa o inalt vibra mult mai pronuntat si in plus am inaltat-o 2 inchi, din cate am citit la acest kit de inaltare nu este nevoie de corectie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare