Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vibratie la viteza disco 2

bogdanstanescu

Postări Recomandate

Re: vibratie la viteza disco 2

Problema este ca inainte sa o inalt vibra mult mai pronuntat si in plus am inaltat-o 2 inchi, din cate am citit la acest kit de inaltare nu este nevoie de corectie.

Uni colegi asa au reolvat problema, chiar daca au inaltat masina doar cu+2.

Intra si pe lroc.ro unde sunt mai multi colegi care iti pot raspunde la problemele legate de LR.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Problema este ca inainte sa o inalt vibra mult mai pronuntat si in plus am inaltat-o 2 inchi, din cate am citit la acest kit de inaltare nu este nevoie de corectie.

Flansa cu pricina nu este pentru corectia unghiului cardanului ci pentru refacerea cursei culisantei! In cazul inaltarii, la Disco 1 cardanul se "lungeste" la limita culisantei si rigidizeaza suspensia (nemaiavand unde lucra in sus). Flansele cu pricina sunt de vreo 15-20mm care reprezinta exact cat lipseste culisantei sa lase suspensia sa lucreze normal. Posibil ca din cauza asta sa vibreze masina:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Flansa cu pricina nu este pentru corectia unghiului cardanului ci pentru refacerea cursei culisantei! In cazul inaltarii, la Disco 1 cardanul se "lungeste" la limita culisantei si rigidizeaza suspensia (nemaiavand unde lucra in sus). Flansele cu pricina sunt de vreo 15-20mm care reprezinta exact cat lipseste culisantei sa lase suspensia sa lucreze normal. Posibil ca din cauza asta sa vibreze masina:wink:

Cine stie cunoaste!

Multumesc Teddy, n-am stiut eu exact ce si cum dar am fost pe aproape.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Eu am inteles ce spuneti dar am specificat ca si inainte de inaltare imi facea la fel, ba chiar mai rau; in cazul asta tind sa cred ca nu este de la inaltare. Multumesc oricum pentru sugestii!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu am inteles ce spuneti dar am specificat ca si inainte de inaltare imi facea la fel, ba chiar mai rau; in cazul asta tind sa cred ca nu este de la inaltare. Multumesc oricum pentru sugestii!

Ai schimbat singur crucile cardanice sau la un service ce se ocupa cu asta??

Eu acum am disco2 si nu am avut inca probleme cu cardanele dar in trecut am avut un G-class Mercedes si am schimbat crucile cardanelor si stiu ca daca le schimbi trebuie neeaparat sa echilibrezi din nou cardanele altfel o sa ia vibratii la viteze mai mari.Deci daca ai schimbat crucile cardanice si nu ai echilibrat din nou cardanele e posibil sa ai probleme de vibratii.Cardanele se echilibreaza cu o masina speciala si se sudeaza pe cardan din nou contragreutati de echilibrare.Cei din incinta fosta Semanatoarea sunt buni dupa parerea mea eu acolo le-am schimbat la G-class si merg perfect si azi dupa 8ani.

Link spre comentariu

Ai schimbat singur crucile cardanice sau la un service ce se ocupa cu asta??

Eu acum am disco2 si nu am avut inca probleme cu cardanele dar in trecut am avut un G-class Mercedes si am schimbat crucile cardanelor si stiu ca daca le schimbi trebuie neeaparat sa echilibrezi din nou cardanele altfel o sa ia vibratii la viteze mai mari.Deci daca ai schimbat crucile cardanice si nu ai echilibrat din nou cardanele e posibil sa ai probleme de vibratii.Cardanele se echilibreaza cu o masina speciala si se sudeaza pe cardan din nou contragreutati de echilibrare.Cei din incinta fosta Semanatoarea sunt buni dupa parerea mea eu acolo le-am schimbat la G-class si merg perfect si azi dupa 8ani.

Asta eee chiar ca e musai sa ai azot in roti....daaaa ee musai sa-ti echilibrezi cardanul dupa schimbarea cruciilor....In ce manual de mecanica zice asta ori in ce referinte de producator iti indica faptul ca prin schimbarea cruciilor la cardan trebuie sa faci echilibrare la tot ansamblul ????Eu zic ca va uitati cam mult la reclame la TV sau in gura mecaniciilor care vor sa mai ia un ban acolo...

Prin schimbarea unei cruci sau a ambelor nu se ajunge in nici un fel la dezechilibre care sa necesite echilibrarea cardanului.

Editat de Astral

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Asta eee chiar ca e musai sa ai azot in roti....daaaa ee musai sa-ti echilibrezi cardanul dupa schimbarea cruciilor....In ce manual de mecanica zice asta ori in ce referinte de producator iti indica faptul ca prin schimbarea cruciilor la cardan trebuie sa faci echilibrare la tot ansamblul ????Eu zic ca va uitati cam mult la reclame la TV sau in gura mecaniciilor care vor sa mai ia un ban acolo...

Prin schimbarea unei cruci sau a ambelor nu se ajunge in nici un fel la dezechilibre care sa necesite echilibrarea cardanului.

Asta au facut cei ce mi-au schimbat mie crucile cardanelor.Au reechilibrat dinamic cardanele fara sa coste ceva in plus.Costul era inclus probabil in tariful de schimb cruci cardane.Dealtfel am stat langa ei pana au terminat treaba, fiindca m-a interesat intotdeauna sa vad ce se lucreaza la masina mea,si am vazut cand au scos contragreutatea veche si au sudat alta noua de alta dimensiune in cu totul alt loc unde a indicat masina de echilibrat.In rest nu te contrazic posibil sa te pricepi mai bine ca mine.

Link spre comentariu

Crucea cardanica a fost schimbata in service. Cititi ce am scris mai sus. Crucea cardanica am schimbat-o dupa ce am inaltat masina. Inainte sa fac aceste operatii masina vibra mult mai rau, dupa ce am inaltat-o si schimbat crucea cardanica si cauciucurile, masina vibreaza, dar mult mai putin. Si in plus vibratia incepe de pe partea stanga fata si se transmite catre intreaga caroserie. Intre timp am observat ca roata stanga fata sta putin inclinata spre interior si se vede asta si pe cauciucul vechi tocit pe interior; tind sa cred ca problema este in butuc, dar rulmentii conici de pe fata sun noi. Probabil problema este pe la homocinetica, poate este vreun joc acolo si din cauza asta roata pe plan drept se vede putin inclinata spre interior. Nu prea am mai circulat cu masina si vreau sa merg cu ea in service in viitorul apropiat sa desfac totul acolo.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare