greby93 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 In jurul orei 17.30, 31.12.2010, pe partia ski Magherus de la Toplita, s-a constatat un accident in urma caruia m-am ales cu genunchiul lovit+ligamente bulite la glezna. Datorita revelionului, m-am gandit sa ma duc la doctor decat in 4 ianuarie, care mi-a spus ca am hematom urat si apa la genunchi, deci sa stau in pat cu piciorul in rampa + medicamente(cereblex, diclofenac) + creme (lioton, diclofenac) + comprese cu rivanol. Nu m-am prea omorat cu respectarea tratamentului, probabil de aceea nici nu mi-a trecut. In sensul ca imi simt slabita glezna, ma doare cand indoi in stanga dreapta (dupa o zi de stat in picioare, umflata), vanataia s-a tot mutat acuma aproape a trecut, dar ce ma enerveaza cel mai tare, apa de la genunchim care este tot ca si cand m-am dus la doctor. Cei care ati m-ai trecut prin asa ceva, sau care aveti cunostinte... sa mai astept sa mi-i se resoarba apa de la genunchi, sau sa ma duc la punctie? din cate am auzit dupa punctie se aduna iarasi. PS: Cand detineam controlul mai bine am prins ceva pietre si m-am trezit jos. Un ski mi-a zburat vreo 15 m ca in matrix si a trecut la milimetru de capul unei femei ce urca cu teleski-ul, s-a lovit de stalp si s-a rupt. Ca sa fie totul bine si frumos... cand ma scremeam mai bine, unu' cu bune intentii s-a oprit mai sus sa-mi ia celalalt ski si cand sa ajung langa mine cade si se baga in spatele meu... si mai du-te cativa... Imi mai fac sperante ca ajung sezonul acesta la ski in Austria? Am atasat 2 poze: una este la vreo 4 ore de fapt, iar cea cu vanataia ziua urmatoare(apogeul nefiind atins in poze) Multumesc anticipat pentru impartasirea experientelor, parerilor si sfaturilor. Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabila Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Re: Apa la genunchi Salut , am avut o chestie similara dar cred ca mai putin grava prin noiembrie ,e drept la mine a fost fara vanataie (au categorisit-o medicii drept Bursita Rotuliana)dar in schimb cu umflatura babana si mers in carje cateva zile bune . Am fost la vreo patru medici din care trei mi-au recomandat sa accept varianta cu interventia chirurgicala ,dar eu m-am incapatinat si nu m-am dus (pana in prezent).Greu dar s-a tras punguta cu lichid ,cu comprese cu varza ,gheata si ceva unguente si repaus cat se poate de mult. Deocamdata sint bine dar asa m-i s-a spus si mie ca ar putea sa recidiveze... E drept ca daca vezi ca te simti din ce in ce mai bine nu te mai inghesui sa mergi la "taiere".... cam atit .. nu pot sa-ti dau sugestii ca nu sint doctor si nu as vrea sa te indrum la ceva cu urmari nasoale.bafta multa si grabnica insanatosire! Dacia Duster 1,5 dci 4wd Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Re: Apa la genunchi La astfel de leziuni, asupra incheierurilor, ligamentelor, repausul e sfant. Daca nu respecti, atunci, poti ca niciodata sa te vindeci de tot. Du-te, fa punctia, stai o saptamana cu talpa la tavan, altfel, adio Austria. Sau te duci acolo si n-o sa poti face nimic. P.S. Eu anul trecut am skiat cu fractura cu deplasare la tibie, undeva aproape de laba piciorului pentru ca doctorul (probabil vraci) ortoped nu a vazut fractura pe radiografie. Dar era strans in clapar, imobilizat si nu am agravat situatia. Insa puteam sa patesc o maaaare belea. Asa ca, ai grija, nu te juca, altfel vei trage toata viata dupa o prostie de genul asta. Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackufo Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Re: Apa la genunchi am avut o treaba putin asemanatoare ,(genunchi umflat ,dureros la pasire,plus mici icneli la flexarea membrului ,aveam impresia ca se disloca in timpul mersului o parte de picior , de la genunchi in jos)oricum mi se trage din pacatele tineretii ,....... motociclete,........ dupa care un servici timp de 6 ani in care din 8 ore 6 stateam in genunchi si la un moment dat am avut un fel de inundatii cu lichide si deplasari de ligamente si alte dereglari,ei la ortoped nu am avut timp sa ajung dar am avut sansa sa intalnesc pe medicul si maseorul echipei de fotbal de la GAZ METAN MEDIAS , no dupa o simpla sedinta de palpat ,am primit o lista cu cate-va medicamente si sfaturi , asta se intampla acum un an ,am respectat sfaturile plus o kinetoterapie home made si cred ca mi-am revenit , dar am schimbat si serviciul .........sfatul de care nu prea am tinut seama era acela de a nu trece usor cu vederea ,micile probleme medicale chiar daca ti se par inofensive , cu timpul se agraveaza si apar mici ,mari, complicatii , cand suntem tineri nu bagam in seama dar cum zicea cineva mai in varsta ........_dupa varsta de 40 de ani incep sa apara simptomele inaintarii in varsta si de aici scartaielile .SANATATE MAXIMA VA DORESC amintirile cele mai frumoase le am din........vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mugur Iacob Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Re: Apa la genunchi La astfel de leziuni, asupra incheierurilor, ligamentelor, repausul e sfant. Daca nu respecti, atunci, poti ca niciodata sa te vindeci de tot. Du-te, fa punctia, stai o saptamana cu talpa la tavan, altfel, adio Austria. Sau te duci acolo si n-o sa poti face nimic. P.S. Eu anul trecut am skiat cu fractura cu deplasare la tibie, undeva aproape de laba piciorului pentru ca doctorul (probabil vraci) ortoped nu a vazut fractura pe radiografie. Dar era strans in clapar, imobilizat si nu am agravat situatia. Insa puteam sa patesc o maaaare belea. Asa ca, ai grija, nu te juca, altfel vei trage toata viata dupa o prostie de genul asta. 100% de acord cu ce a scris colegul mai sus! eu am 5 operatii la cot si 1 an de mers la recuperare in continuu....din pacate nu s-a rezolvat si am cotul blocat... mergi la mai multi doctori si trage singur o concluzie pe baza argumentelor lor. Daca un doctor nu te convinge....mergi la altul. de obicei se grabesc sa te taie sa iti ia banii! DAR - MERGI LA DOCTOR daca ai posibilitatea mergi in Austria! Nu e e joaca nu oasele...vezi cat de greu te misti...nu mai sta si asculta doctorul care iti da incredere! nu te juca! ARTICULATIILE SUNT DE BELEA. Imagineaza-ti sa ai probleme cu genunchiul in fiecare dimineata cand mergi la toaleta...... Sfaturi - nu urca scari absolut deloc forteaza genunchiul foarte mult - stai in pat cu piciorul in sus pentru diminuarea circulatiei sangelui si pentru a se desumfla - gandestete ca la sanatatea ta e cel mai de pret lucru si ca daca nu ai ....ADIO Austria....ADIO sport....+ dureri reumatice cand vremea e nasoala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greby93 Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 Re: Apa la genunchi nasoala treaba ca cotul... Treaba cu mai multi doctori e foarte importanta. Poate pe unul dintre ei ii intereseaza riscurile ce te privesc si iti impune corect pasii care sa-i urmezi. Cautam un doctor mai pesimist. Am mai fost la control si mi-a spus ca nu are rost sa-mi faca punctie ca foarte putina apa mai am, si e doar umflat de la lovitura, sa-l dau cu creme si sa nu-l fortez. Asta a fost saptamana trecuta... cand inca ma durea atunci cand bateam bocancii sa sara zapada :P... iar saptamana asta nu ma mai prea doare. Atat ca umflatura nu-mi dau seama daca a scazut ceva sau nu in ultima saptamana. Multumesc tuturor de sfaturi si revin cu avansarea situatiei Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tevez Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Re: Apa la genunchi Aş vrea să adaug, ca unul care a avut "apă la genunchi" de două ori, că dacă este cauzată de o lovitură se merge la ortopedie, dacă nu, este bine de consultat la reumatolog, la mine a doua oară era incert, mă şi lovisem, dar nu eram 100% sigur că de la asta era şi s-a dovedit că nu era nicio leziune mecanică, ci o afecţiune reumatică. Sănătate vă doresc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts