sierrafery Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Ma gandesc serios sa-mi upgradez putin masina pentru a face fata mai bine la teren foarte moale si denivelat. Am CDL, ETC-ul lucra bine(si cand nu va mai lucra il fac eu sa lucre:wink:) si m-am gandit sa pun un Detroit truetrac pe spate. Plecand de la premiza ca nu am dotari HD, nu vreau sa omor cutia de transfer si deocamdata vreau sa umblu doar la unul din diferentiale puteti sa-mi dati vreo idee de configuratie mai buna...accept si ideea de locker si nu-s calat doar pe puntea spate...sau credeti ca upgrade-ul asta nu va imbunatai prea mult si s-o las moarta...orice opinii sunt binevenite. Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Saluatari. Eu am Truetrac si pe fata si pe spate. Ordinea in care le-am pus a fost fata spate. Prima data fata (l-am distrus pe cel stock prima data). Am pus si planetare HD de la Ashcroft pe fata. (asta pentru ca am pus 33-uri). Am vazut imediat diferenta. Nu iti dai seama cand transmite clupul din masina doar daca esti afara si te uiti la roti sau o pui sa flexeze pe cateva pietre. Eu am fost multumit tare de Truetrac. Stau aproape in padure si am noroi si de vandut daca vrei sa cumperi. :grin: A venit vremea si l-am distrus si pe cel spate. Prima data am vrut Detroit Locker. Venindu-mi mintea la cap si dupa putina documentare am pus Truetrac si pe spate. Nu avea rost sa fac o cheltuiala care nu era neaparat necesara. Imediat am vazut diferenta. Eu acum am pe masina 2 Truetrac si central. Spatele face diferenta. Truetrac vs Locker Locker - tot timpul blocat. Transmite 50-50% - simplu, robust. Truetrac - normal deschis, se blocheaza si transmite pana la 80% cand simte lipsa aderenta. - nu trebuie sa schimbi neaparat si planetarele pentru ca e mai 'gentil' decat un Locker. - simplu, robust. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Inca ceva. Unii zic ca daca nu e Detroit Locker este compromis. Daca stau sa ma gandesc bine...cred ca asa e. Insa eu asociez Truetracul cu un LSD. Stiu ca nu e asa dar totusi am ispita asta. Sa explic. Plecam de la premisa ca masinile de rally raid (vezi Dakar Tuareg) au LSD. Adica blocheaza intru-un mod fin prin placile acelea de frictiune si tot prin aceleasi placi lasa roata cateodata sa mai scape cate o rotatie tocmai pentru a proteja diferentialul si celellate componente ale transmisiei. Truetracul nu face asta. Dar face ceva asemanator. Chiar daca nu blocheaza roata sa se invarta in acelasi mod cu cealalta el transmite cuplu` rotii care a inceput sa se invarta aiurea. Dar nu 100%. Intr-un fel ....protejeaza transmisia. Daca adaugi in aceeasi ciorba si putin Traction Control a la Disco 2 atunci.....iti dai seama ce iese. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Multumesc pentru raspuns, incepe sa se confirme ce am crezut si eu, adica truetrac spate cu CDL blocat + ETC functional = alta viata in noroi:grin:......nu de mult mi-am schimbat diff-ul fata dar daca se buleste si asta truetrac va veni si acolo. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Inca ceva. Unii zic ca daca nu e Detroit Locker este compromis. Daca stau sa ma gandesc bine...cred ca asa e. Insa eu asociez Truetracul cu un LSD. Stiu ca nu e asa dar totusi am ispita asta. Truetrac-ul este un LSD mecanic (Torsen), care face torque biasing. Adica el transfera cuplu mai mult puntii cu mai multa aderenta. Se bazeaza doar pe chestii mecanice, nu pe ambreiaje, precum sunt multe LSD-uri stock. Acelasi diferential este montat central la vechile Audi Quattro, deci pentru o foarte buna explicatie a functionarii trebuie studiat sistemul quattro. Toata problema apare in situatii in care o roata e complet suspendata in aer, atunci se comporta ca si un diferential deschis, si are nevoie de putin ajutor cu frana. Poate ca la Discovery sistemele electronice te ajuta cu franarea, stiu ca la o masina pe care aveam ESP era de ajutor. Tocmai din cauza problemei cu roata ridicata, cei care fac rockcrawling spun ca daca nu e Detroit (sau ARB sau spool), nu e locker. Acum, un Detroit se zice ca ar fi mai dur cu planetarele din cauza la socuri cand blocheaza / deblocheaza. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Salutam! este o combinatie interesanta (impreuna cu controlul tractiuni) . S-a mai discutat in alt topic deschis de Astral potentialul LSD-ului , si cred ca pentru LR , cu planetare stock si utilizari mediu ca dificultate , este cea mai buna solutie . De retinut totusi , in opinia celor de la Difflock.UK , la o diferenta mai mare cu 15-20 % fata de dimensiunea roti originale , performantele se diminueaza si nu poti regla nimic la el (spre deosebire de unele LSD-uri). Cu tuate acestea daca ar fi sa mai investesc ceva in masina nu as ezita sa dau bani pe TrueTrac. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Saluatari. Truetrac vs Locker Locker - tot timpul blocat. Transmite 50-50% - simplu, robust. Truetrac - normal deschis, se blocheaza si transmite pana la 80% cand simte lipsa aderenta. - nu trebuie sa schimbi neaparat si planetarele pentru ca e mai 'gentil' decat un Locker. - simplu, robust. Locker-ul e deblocat tot timpul (se comporta fix ca un diferential normal),se blocheaza doar cand o roata patineaza. Sigur ca fortele sunt mai mari la Locker atunci cand blocheaza dar pana la rupt planetare cred ca e cale lunga,mai degraba crapa transferul,cred.Si daca se rup,sa fie sanatoase,imi pun HD. Eu am forjat-o serios si n-a patit nimic,e drept ca nu cu 33-uri ci cu 245/75/16,cam 31,cu care ai un cuplu la roata redus cam cu 11 % (adica cuplu suportat de planetare creste cu 11 %) - cred ca e in tolerantele de rezistenta ale planetarelor. Oricum,merge de rupe in teren.:banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Pentru 33-uri cred ca e obligatoriu sa-i schimbi rapoartele. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? :tkMultumesc tuturor pentru inputuri, la chestiile astea nu ma pricep ca nu-s in carte:wink:, aici e vorba de experienta......totusi la cutia de transfer ma gandesc si eu sa n-o fortez...dealtfel eu am MT-uri de 235/70/16... asa scrie in carte pentru jenti 7J asa am pus, adevarul e ca masina se comporta excelent peste tot...in afara de noroaiele adanci unde am mai ramas impotmolit de cateva ori, de aceea si vreau upgrade-ul asta(pentru inceput).....poate ca dupa ce se rod gumele astea am sa pun ceva mai mari. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Locker-ul e deblocat tot timpul (se comporta fix ca un diferential normal),se blocheaza doar cand o roata patineaza. Sigur ca fortele sunt mai mari la Locker atunci cand blocheaza dar pana la rupt planetare cred ca e cale lunga,mai degraba crapa transferul,cred.Si daca se rup,sa fie sanatoase,imi pun HD. Eu am forjat-o serios si n-a patit nimic,e drept ca nu cu 33-uri ci cu 245/75/16,cam 31,cu care ai un cuplu la roata redus cam cu 11 % (adica cuplu suportat de planetare creste cu 11 %) - cred ca e in tolerantele de rezistenta ale planetarelor. Oricum,merge de rupe in teren.:banana nu prea este asa cum spui tu cu Detroit Locker-ul,el este blocat tot timpul si deblocheaza cand o roata patineaza ,eu am pe masina pe spate Detroit Locker si pe fata Detroit Truetrac si sunt foarte multumit de ele,am si planetare HD pt ca am rupt la planetare in draci cu roti de 33,dupa ce am montat planetarele HD nu am mai avut probleme,am rapoartele originale tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Re: Truetrac pe spate? Imi cer scuze pentru dezinformare,ai dreptate cu Locker-ul,acum am citit manualul si e cum spui tu.:tk Am aceeiasi configuratie pe masina. :h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Truetrac pe spate? nu prea este asa cum spui tu cu Detroit Locker-ul,el este blocat tot timpul si deblocheaza cand o roata patineaza Chiar numai inteleg nimic acum. Daca locker-ul este blocat tot timpul de ce s-ar debloca cand o roata patineaza.De fapt nu asta ne intereseaza pe noi. Pe noi ne intereseaza sa se blocheze cand o roata patineaza . Nu este asa? Ai putea sa fii mai explicit te rog. Sunt foarte interesat de acest subiect fiindca intentionez sa montez Truetrac pe spate . :tk LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: Truetrac pe spate? pai hai sa-ti explic,de exemplu mergi pe astfalt si ai de executat o curba spre stanga atunci lockerul trebuie sa deblocheze roata din stanga,adica roata stanga sa se invarte mai putin decat roata dreapta,sper ca intelegi de ce ? eu de peste un an am Detroit Locker pe spate si Detroit Truetrac pe fata si sunt foarte multumit de alegerea facuta tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Truetrac pe spate? pai hai sa-ti explic,de exemplu mergi pe astfalt si ai de executat o curba spre stanga atunci lockerul trebuie sa deblocheze roata din stanga,adica roata stanga sa se invarte mai putin decat roata dreapta,sper ca intelegi de ce ? eu de peste un an am Detroit Locker pe spate si Detroit Truetrac pe fata si sunt foarte multumit de alegerea facuta Toata decuplarea se intampla daca nu aplici putere pe diferential. Daca accelerezi ramane blocat, exact ce vrei in teren. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Truetrac pe spate? Ok am inteles cu Lockerul. Daca pun Truetrac pe spate ce o sa se intample? Daca merg in teren si intre rotile din spate va exista o diferenta de viteza acesta de va bloca.Corect? Si va ramane blocat pana cand? Se va deboca din nou atunci cand rotile vor avea aceeasi aderenta? Adica sa inteleg ca el va functiona ca un ABS? Deci este vorba de Truetrac nu Locker. As vrea sa merg pe varianta asta datorita transmisiei nu foarte trainice la Discovery. Rotile probabil ca vor fi 31/10,5/15 deci nu foarte mari insa mai mari decat dimensiunea stock.:tk LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Truetrac pe spate? Truetrac e LSD mecanic, pe scurt, transmite cuplu rotii care opune cea mai mare rezistenta, atat timp cat amandoua rotile au ceva aderenta, el nu blocheaza si deblocheaza Cea mai buna explicatie e aici (acelasi principiu de functionare ca si Truetrac): http://en.wikipedia.org/wiki/Torsen#Torsens_in_front_and.2For_rear_axles '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Re: Truetrac pe spate? Gata m-am priceput! O sa strang argintii si o sa montez Truetrac pe spate. Multumesc pt raspunsuri tuturor. Rgds LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Truetrac pe spate? Dar Quaife a incercat cineva? Quaife ATB Helical LSD differential for Land Rover Range Rover is suitable for Land Rover and Range Rover models. A direct replacement for the standard Land Rover and Range Rover open differential, the Quaife ATB Helical LSD differential transforms your car’s performance. Unlike a conventional plate-style limited slip differential, the Land Rover Range Rover Quaife ATB Helical LSD differential relies on gears rather than clutch plates for its operation. That means it is much smoother in operation. The Land Rover Range Rover Quaife ATB Helical LSD differential never locks harshly with a set pre-load of wheel slip across the driven axle, like a conventional LSD. Rather, the Land Rover Range Rover Quaife ATB Helical LSD differential automatically biases the torque away from the spinning wheel across the axle, to a constantly varying degree, and never locks. The Land Rover Range Rover Quaife ATB Helical LSD differential has many benefits over a standard open differential, including maximising traction and minimizing wheelspin, eliminating torque steer and snatching in front wheel drive cars compared to conventional LSD units, and a maintenance-free design which retains the standard oil lubrication. The Land Rover Range Rover Quaife ATB Helical LSD differential is proven in circuit and drag racing, rallying and road use, and is produced from Corus steel billets, and is CAD designed and CNC machined, then inspected to ISO 9001 standards. With over 370 applications, the Quaife ATB Helical LSD differential is second to none. Accept no imitations! Quaife ATB Helical LSD differentials are used by Ford, General Motors and Daimler-Chrysler as original equipment. The Quaife ATB Helical LSD differential for Land Rover Range Rover is also now subject to a lifetime warranty (subject to terms and conditions). http://www.quaife.co.uk/shop/products/qdf12k http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Truetrac pe spate? Torque biasing...deci cam aceeasi mancare de peste ca si Truetrac. Intra toate la categoria LSD-uri mecanice: http://en.wikipedia.org/wiki/Limited_slip_differential#Geared_LSD '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Truetrac pe spate? E aceasi mancare de peste, dar se pare ca e mai solid. Cel putin din ce spun ei si din Life time warranty pe care il acorda. http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Truetrac pe spate? QUAIFE produce in special pt masini de strada, iar diferentialul lor nu are moarte. Are o mare problema: cu o roata in aer se comporta ca un diferential deschis. Trebuie sa ai ceva aderenta si pe roata care patineaza ca sa transmita cuplul pe cea cu aderenta maxima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 (editat) Re: Truetrac pe spate? Are o mare problema: cu o roata in aer se comporta ca un diferential deschis. Trebuie sa ai ceva aderenta si pe roata care patineaza ca sa transmita cuplul pe cea cu aderenta maxima. Cred ca de 2 ori am scris eu treaba aia si de 2 ori apare in link-urile ce le-am pus... Faptul ca fac pentru masini de strada si nu se strica acolo nu inseamna ca in teren e valabila treaba. Una e sa incerci sa urci peste un bustean cu un cauciuc de 33 si reductii calumea, alta e sa invarti un 25-27 pe strada. Fara moarte e imposibil...undeva, cineva o sa se gaseasca sa-l distruga, fie ca e truetrac, fie ca e quaife. Salutam! " sump doamna scump" va suna cunoscut? . La bani astia cred si eu ca dau garantie pe viata ( care intre noi fie vorba este mai mult chestie de publicitate), cred ca totusi Detroit-ul este mai bun prin prisma calitate /pret / intretineresi nu in ultim rind nume. 645 lire pentru un Quaife ? Cat e un ARB ? Iar treaba cu garantie pe viata sunt de acord...garantia nu garanteaza ca e bun :grin: Editat Ianuarie 28, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Truetrac pe spate? Salutam! " sump doamna scump" va suna cunoscut? . La bani astia cred si eu ca dau garantie pe viata ( care intre noi fie vorba este mai mult chestie de publicitate), cred ca totusi Detroit-ul este mai bun prin prisma calitate /pret / intretineresi nu in ultim rind nume. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Truetrac pe spate? Sorry, n-am fost atent ca ai scris deja treaba cu roata in aer. Vroiam doar sa subliniez ca nu-i bun in offroad. La cum functioneaza si cum e construit este f greu sa-l strici. Daca are ulei bun nu are ce sa moara in el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Truetrac pe spate? Este in jur de 545 lire la Ashcroft. Si vorbeam de comparatie cu Truetrac cu care cam este acelasi lucru. Nu ARB, E-Locker, etc.. Si daca ai TC...o sa franeze roata care este in aer si o sa ai tractiune pe cealalta. Am intrebat de Quaife ca mie mi se pare ca pe hartie arata mai bine ca Truetrac, dar nu am auzit de nimeni sa aiba montat. The only down side is if the "spinner" has no grip ie torque transmitted is zero the ATB will effectively multiply this by 2 giving zero. If the car has some form of traction control there will always be torque applied to the "spinner" i.e by traction control which is then enhanced by the ATB giving double the torque to the "driver" . http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate