raduRUK Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 (editat) [ATTACH=CONFIG]97695[/ATTACH] Buna ziua tuturor! In primul rand Vreau sa-mi cer scuze daca am postat aiurea, dar sunt nou pe forum cat si nou in taina 4X4..... Ca sa incep cu inceputul, din luna decembrie 2010 am devenit proprietarul unei masini ce mi-am dorit-o de cand eram copil, si anume un Jeep Wrangler! Modelul pe care il detin este un YJ din 1995, motorul de 2.5 l injectie multipunct, rosu cu 149.000 km, adus din Germania in 2009 de catre un tip din Tg Mures, de unde am si cumparat-o. Masina functioneaza ireprosabil pt ce mi-am dorit eu, adica masina de iarna si din cand in cand sa ma joc cu ea prin noroaie si zapada. Primul lucru dupa ce am inmatriculat-o pe numele meu, a fost o revizie mai amanuntita, am schimbat : ulei motor/cutie de viteze/grupuri, curea anexe, filtru de aer/benzina/ulei, lichid de frana, am gresat foile de arc. Ulterior am inceput sa aduc mici inbunatatiri: am montat o instalatie bi-xenon, un mp3 player si am curatat un pic interiorul masinii. Lista de lucruri pe care doresc sa le fac ar fi cam lunga....... In primul rand voi remedia rugina care am descoperit-o la o saptamana dupa ce am cumparat masina, de pe aripile fata si panoul parbrizului. Apoi vreau neaparat sa montez o instalatie de GPL, pt ca masina are un consum destul de maricel ( 10-11% extraurban si 18-20% urban). Deasemenea si interiorul masinii vreau neaparat sa-l modific: insonorizarea si antifonarea caroseriei pe interior, schimbat mocheta, tapisat scaunele fata, canapeaua spate si fetele de usi in piele, achizitionarea unei cotiere mai inalte si mai incapatoare (just4jeep.com), eventual si un bikini-top tot din aceeasi sursa plus alte cateva elemente de caroserie care mi-au picat de cand am luat masina si pana in prezent (manere usilor spre exemplu). Planurile dupa cum vedeti sunt in limitele bunului simt si al unui buget afectat de criza ;) , dar cu toate neajunsurile imi doresc foarte mult si sa liftez masina cu cativa cm, maxim 10 si fara a cheltui prea mult, un set de distantiere sau un set de jante cu ET negativ, niste gume mai bune si mai aratoase( in momentul de fata masina fiind echipata cu GoodYear Wrangler AT 225/75/15 folosite maxim 10.000 km). Voi atasa si cateva poze cu monstruletul si astept cu nerabdare sfaturile voastre. Cu stima, Radu Editat Ianuarie 24, 2011 de Astral Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 (editat) Re: Wrangler YJ, 2.5 L Am observat ca sunt si cativa membri din Focsani pe forum, si pe aceasta cale vreau sa le transmit ca mi-ar face mare placere sa ii cunosc personal! O zi cat mai buna va doresc! Editat Ianuarie 24, 2011 de raduRUK Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefaniordan Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Felicitari ptr achizitie si spor la noroit. 2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L felicitari de achizitie .... trimite si tu un PM ... ca doar suntem din Focsani , sa ne laudam cu makinile la o cafea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Pai exact la asta m-am gandit si eu........ ;) Ai PM cu nr meu de tel Stima, Radu Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otyss_68 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Bine ai venit .Chiar ca trebuie sa ne cunoastem :ha::ha: Mess with the best ... die like the rest ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Multumesc si totodata bine v-am gasit! Pe Iulian deja l-am cunoscut si ma bucur enorm ca suntem cativa cu masini identice, astfel incat sa ne impartasim pasiunea pt ele fara probleme ;) Cand ai ceva timp liber pt o cafea, suna-ma fara probleme, ca doar nr meu il stii..... Eventual planificam si o iesire la padure, acum cat inca mai avem zapada! Cu stima, Radu Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Se pare ca deja am nevoie de putin ajutor. Am mers astazi la o firma pt a ma interesa de o instalatie de gaz, si spre dezamagirea mea nu pot monta butelia de gaz decat daca renunt definitiv la bancheta din spate sau o mut cu vreo 10 cm mai in fata( si in cazul asta ar fi doar de forma, pt ca nu ar mai putea sta decat 1-2 copii in spate). Ideea e ca nu vreau sa o transform intr-o masina pt maxim 2 persoane, dar nici nu as vrea sa renunt la ideea de a merge ceva mai ieftin, asa ca apelez la exeperienta voastra! Exista pe forum YJ-uri cu gaz? Ce butelii au folosit? Cum s-au montat? Multumesc anticipat! Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 (editat) Re: Wrangler YJ, 2.5 L Am avut yj cu gaz si la fel am renuntat complet la bancheta spate. Cu butelia maxim lipita de usa portbagajului tot nu mai incape bancheta. Solutii daca vrei neaprat sa pastrezi bancheta eu nu vad decat doua: 1: mutat bancheta mai in fata 2: sa pui o butelie tip roata de rezerva intr o pozitie mai ciudata (cumva mai in picioare), nu stiu insa cat de sigur este si daca vor accepta cei care monteaza instalatiile. ps: observ ca unii mai curajosi au pus o sub masina, eu unu n as recomanda mai ales daca nu mergi doar pe sosea cu ea. http://img227.imageshack.us/img227/3867/jeepwrangler40200300129.th.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/3241/wrangler4800x600.th.jpg Editat Ianuarie 27, 2011 de Flow Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Salutam, sa stapinesti sanatos masinuta sii te pot ajuta eu cu niste sfaturi despre butelia de Gpl , pe care o am pe masina de vreo 3 ani. Eu am in spate butelie de Gpl sii mi-a incaput o butelie de 59litri fara sa renunt la bancheta din spate . Momentan nu am poze dar promit ca in 2-3 zile fac niste poze sii le pun aici. Alt sfat despre instalatia de GPL este ca daca ai posibilati financiare alege instalatia care iti baga gaz pe fiecare injector nu aceea simpla care se pune pe DACIA cu motor pe injectie cu un singur injector. Alt sfat este sa cauti bine firma care ti-o monteaza , sa aiba sii ei ceva testere la indemina sii experienta pt ca sa ai cit mai putine probleme cu ea. Despre insonorizare interior sint de acord cu tine sii eu am insonorizat interiorul , sii o iti spun ce am facut sii in cazul acesta. O zii buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Am avut yj cu gaz si la fel am renuntat complet la bancheta spate. Cu butelia maxim lipita de usa portbagajului tot nu mai incape bancheta. Solutii daca vrei neaprat sa pastrezi bancheta eu nu vad decat doua: 1: mutat bancheta mai in fata 2: sa pui o butelie tip roata de rezerva intr o pozitie mai ciudata (cumva mai in picioare), nu stiu insa cat de sigur este si daca vor accepta cei care monteaza instalatiile. ps: observ ca unii mai curajosi au pus o sub masina, eu unu n as recomanda mai ales daca nu mergi doar pe sosea cu ea. http://img227.imageshack.us/img227/3867/jeepwrangler40200300129.th.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/3241/wrangler4800x600.th.jpg in pozele astea .... ceva in neregula !!!!....... UNDE E REZERVORUL DE BENZINA ????? AAAAAA IN PORTBAGAJ .... INTELEG !!! :oc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Exact la asta ma gandeam si eu...... unde e rezervorul de benzina????? L-au montat in portbagaj? Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Salutam, sa stapinesti sanatos masinuta sii te pot ajuta eu cu niste sfaturi despre butelia de Gpl , pe care o am pe masina de vreo 3 ani. Eu am in spate butelie de Gpl sii mi-a incaput o butelie de 59litri fara sa renunt la bancheta din spate . Momentan nu am poze dar promit ca in 2-3 zile fac niste poze sii le pun aici. Alt sfat despre instalatia de GPL este ca daca ai posibilati financiare alege instalatia care iti baga gaz pe fiecare injector nu aceea simpla care se pune pe DACIA cu motor pe injectie cu un singur injector. Alt sfat este sa cauti bine firma care ti-o monteaza , sa aiba sii ei ceva testere la indemina sii experienta pt ca sa ai cit mai putine probleme cu ea. Despre insonorizare interior sint de acord cu tine sii eu am insonorizat interiorul , sii o iti spun ce am facut sii in cazul acesta. O zii buna. In primul rand multumesc mult pt sfaturi! In al doilea rand, aseara am vazut masina lui Iulian1900, el avand injectie monopunct a incaput o butelie de 55L in portbagaj fara a muta bancheta, pt ca la modelul acesta de instalatie electrovalva de la butelie este mica, dar in cazul meu, avand injectie multipunct, instalatia de gaz este mai complexa, cu 4 injectoare, cu calculator propriu, iar electrovalva ce se monteaza pe butelie este mai mare, deci automat nu cred ca imi va incapea o butelie mai mare de 40-45 L.... Tu de care ai? multipunct sau monopunct? In functie de asta imi voi da seama ce va incapea si la mine.... Multumesc mult inca odata pt sfaturi, si astept raspunsul tau si in legatura cu insonorizarea! Cu stima, Radu Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Salutam , gata am revenit cu pozele cu butelia de 59 l. Dupa cum se vede a intrat la fix , usa se inchide la fix, butelia este prinsa de un cadru care e fixat de podeaua masinii cu 4 suruburi. Peste butelie am confectionat o platbanda pt a pune diverse lucruri mici pe ea , de ex un carucior de copii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Multumesc mult inca odata si pt poze, dar am mai mers intre timp la o firma ce monteaza gpl, si am probat butelia de 50 L, care imi intra perfect, numai ca nu se va monta la o inclinatie de 30 grade cum e normal, astfel incat sa mi se inchida portiera, ca si in cazul tau! Stima, Radu Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L saptamana asta ma bag la prima revizie de cand am Wranglerul . adica un vazut general , gresat pivoti , verificari la instalatia electrica pe ici pe colo nu functioneaza tot ca la carte , si vreau sfatul vostru cu privire la ce ulei de motor e bine sa folosesc . Eu ma gandeam tot la un 10-40 mobil (uleiul care l-a folosit vechiul proprietar) si mai ma gandeam la un tratament de motor Duralube sau Metabond . Vreau sfaturile celor care au folosit tratamente si uleiuri la acest motor , adica 2,5 monopunct din 1989 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Eu i-am facut o revizie mai amanuntita in decembrie, imediat ce am luat masina, si in motor am bagat Aral Blue Tronic 10w-40, in cutie am bagat Castrol Manual EP 80W-90 (mi-au intrat 3,5 litri) iar la grupuri am folosit Castrol Differential EPX 80W-90. Uleiurile le-am cumparat dupa ce m-am consultat cu o persoana care a avut un 2 YJ-uri, si cunoaste destul de bine masina. Sper sa-ti fi fost de ajutor :wink: Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L saptamana asta ma bag la prima revizie de cand am Wranglerul . adica un vazut general , gresat pivoti , verificari la instalatia electrica pe ici pe colo nu functioneaza tot ca la carte , si vreau sfatul vostru cu privire la ce ulei de motor e bine sa folosesc . Eu ma gandeam tot la un 10-40 mobil (uleiul care l-a folosit vechiul proprietar) si mai ma gandeam la un tratament de motor Duralube sau Metabond . Vreau sfaturile celor care au folosit tratamente si uleiuri la acest motor , adica 2,5 monopunct din 1989 .Salut , eu am bagat Mobil 10w40 in motor sii am bagat ca aditiv Metabond atit in motor cit sii grupuri fata sii spate sii cutie de transfer.Apropo de Metabond am vazut niste demonstratii live care m-au impresionat , acuma cum crezi si tu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L azi o bag la revizie . am luat 10-40 de la Mobil si Metabond Gold(o gramad de bani ) mai multa incredere am in Aral dar daca motoru a mancat mobil pan acum ... nu am vrut sa-l schimb oricum . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L rasfoind paginile forumului, am observat mai multe YJ-uri ce poseda al treilea stop de frana, montat pe roata de rezerva, si daca nu ma insel acele stopuri de frana provin de la TJ. Stiti ceva de treaba asta? sau daca are cineva de vanzare modelul acesta de stop de frana? Multumesc anticipat Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
otyss_68 Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L rasfoind paginile forumului, am observat mai multe YJ-uri ce poseda al treilea stop de frana, montat pe roata de rezerva, si daca nu ma insel acele stopuri de frana provin de la TJ. Stiti ceva de treaba asta? sau daca are cineva de vanzare modelul acesta de stop de frana? Multumesc anticipat La al meu este stopul ala .............pe frana . Mess with the best ... die like the rest ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L pai stiu.... ca la tine mi-a sarit in ochi, si vreau si eu neaparat! consider ca este un "must have" si nicidecum o fita. La cati besmetici sunt pe strazi, care nu vad decat la un metru un fata lor, e mai mult decat binevenit al 3-lea stop de frana pe masina. Vinde cineva vreunul.....?:wink: Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L pai stiu.... ca la tine mi-a sarit in ochi, si vreau si eu neaparat! consider ca este un "must have" si nicidecum o fita. La cati besmetici sunt pe strazi, care nu vad decat la un metru un fata lor, e mai mult decat binevenit al 3-lea stop de frana pe masina. Vinde cineva vreunul.....?:wink: daca intra cineva in spatele meu ? se poate intatampla ceva ? daaa...se sifoneaza bara de tabla de 5 care este prinsa de sasiu !:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Valabil si in cazul meu......... dar nu e mai bine sa preintampin un asemenea eveniment? Cred ca gandesc batraneste.....:old =))))))) Nu stiti pe cineva care vinde vreunul? Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Salut, suportul ala original il poti comanda la jeep4x4.ro, sau iti poti face tu unul , de ex eu am facut unul din 2 module cu led superluminos rosu , pe care le-am unit sii le-am pus pe usa spate cu o banda dubla adeziva de ext. Modulele le-am luat de la zextar , e vreo 5 lei unu , sii la ele tre sa mai pui o rezistenta de 5ohm, ori pe + ori pe -. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate