raduRUK Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Din pacate nu am avut niciodata veleitati de electrician...... asa ca prefer sa cumpar unul, pt ca nu ma vad in stare sa il fac eu.... Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Din pacate nu am avut niciodata veleitati de electrician...... asa ca prefer sa cumpar unul, pt ca nu ma vad in stare sa il fac eu.... tu procura-ti stopul , apoi suna-ma si te rezolv eu de electrician ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Februarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Stopul de frana e deja pe lista de cumparaturi! Acum nu mai ramane decat sa-l gasesc si sa-l cumpar. Merci anticipat pt ajutor, dl Iulian ;) Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L intrun final mi-am cumparat troliu ! As dorii de la cunoscatori cateva sfaturi cu privire la montajul acestuia . Mentionez ca am cumparat un winch SC9500 si banuiesc ca incepand de maine , pana de sarbatori , am sa ma straduiesc singur si cu ajutorul unui mecanic bun la toate sa il montam . Astept sugestii din partea voastra ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L In sfarsit... nu mai trebuie sa tragem de tine :ha: Fa o plimbare pana la Galati ca te ajuta prietenii nostri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L In sfarsit... nu mai trebuie sa tragem de tine :ha: Fa o plimbare pana la Galati ca te ajuta prietenii nostri. am inteles ca poate dura cateva zile pusul la galati (ca e amical) si sa ma transport cu jeep ul pan la Galati , si sa ma intorc cu autobuzul ... crede-ma mie greu . cel putin asa mi-a relatat Rechinul . Am sa te sun azi dupa ce-l vad troliu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L suuupppeerrr !!! se sterg discutii ! am sa scriu pe alt site ! nimic mai simplu ! :br PS. AM SA SI CUMPAR PRODUSE DUPA ALT SITE ! ASTA CA SA VA TREZITI DOMNILOR "SUPERMODERATORI" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Heavy D, tot respectul pt cunostiintele tale si pt ajutorul dat membrilor... mesaje frumoase, idei la subiect, semnatura spatiu intre randuri.. esti o enciclopedie in Jeep, DAR.. E prima data cand mi se sterge un post si asta pt ca imi cantaresc cum trebuie vorbele.. Omul astepta sugestii, i le-am dat, nu am fost offtopic. I-am zis sa-si miste fundul la Galati ca e aproape de el, am zis la prietenii nostri (stie el care), nu am dat nume ca sa se supere careva sau sa ridic in slavi pe altcineva. Am fost acum 3 zile acolo cu treaba si am vb de montarea unui troliu... asa ca pt nivelul meu :grin: Ca sa fiu total on topic ii scriu aici ceea ce afla de la Galati: PUNE-I NENE UN INTRERUPATOR LA TROLIU!! Si ar fi bine sa tragi in cabina priza de la mufa ca e mai comod. Fii dragut, Heavy D, spune-mi daca influenteaza cu ceva ca imi pun priza inauntru... are ceva ca e traseul mai lung?? Pe langa mesajul tau, mai ajuta-l cu un sfat.. nu vezi ca vrea sa se straduiasca el singur si cu ajutorul unui mecanic bun la toate... :ha: Poate ia foc masina campionului.. Cu acelasi respect pt tine.. jos palaria... Dar nu fi asa rau ca nu-ti sta bine..:tk 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 (editat) Re: Wrangler YJ, 2.5 L Buna seara ! @iulian1900: Binenteles ca se sterg discutii, si o sa se mai stearga, daca userii nu stiu sa separe topicurile tehnice de cele cu discutii diverse ! Si pentru ca mi-ai atras atentia ca se sterg discutii, vor disparea si posturile 2, 3, 4, 5, 6 si 7, care sunt palavre de sueta, cu continut tehnic egal cu multimea vida ! Iar forumul nu traieste din cotizatii in functie de beneficiile vanzatorilor autorizati, daca asta iti imaginai.. Ma indoiesc ca vei cumpara ceva DUPA alt site, asa cum n-o sa poti cumpara nimic nici INAINTE de alt site, asta ca bonus... (Vezi si Indreptarul Ortografic, Ortoepic si de Punctuatie al Limbii Romane). Ar mai fi si faza cu "singur si cu un mecanic", dar asta n-o mai bag in seama... Poti scrie si pe site-ul Curtii Supreme de Justitie sau pe cel al Tribunalului pentru Drepturile Omului de la Strasbourg daca doresti, desi ma indoiesc ca vei primi idei legate de montarea troliului pe Wrangler. @doctoru': Treaba cu Galati-ul si cu prietenii tine de discutii diverse, chat sau PM. Daca vrei sa-l ajuti, pune un desen in 3D cu placa de troliu, poze cu modalitatea de ancorare a placii de lonjeroane, solutii pentru o bara care sa imbrace civilizat placa si troliul, fara sa coste cat juma' de Logan, si garantez ca postul va ramane la locul lui... Acum, dupa ce am aburit-o destul cu chestiile neclare, treaba cu troliul e asa: Intrerupator pe troliu. Merge, daca intrerupatorul duce 600-700 de amperi, ca troliul suge sigur vreo 500A in sarcina. Sau totul trecut prin relee externe, cu switch mai modest, dar cu relee de putere. La mine, cutia cu releele originale e sub capota, foarte sus, iar telecomanda se mufeaza acolo si firul se trece peste capota si prin geamul deschis al usii soferului. Pe langa aceasta configuratie standard, am mai conceput un panou cu diverse switch-uri, din care trei sunt alocate troliului. Ma scobesc si de ceva poze imediat. http://i56.tinypic.com/2d11c8.jpg Facand exceptie de la pozitia perfect aiurea a panoului in bord in acel moment, ca intre timp sta bine, dar n-am poze, am asa: Randul de sus: ARM WINCH (cu led martor), WINCH IN, WINCH OUT Randul de mijloc: ENGINE FAN, TRANS FAN, TOP LIGHTS (toate cu martor) Randul de jos: IGNITION, ENGINE START, ACCESORIES (primul si al treilea cu martori) Jos de tot mai am doi martori, unul pentru WARN (avarii), si unul pentru LIGHTS (pozitii/faza scurta). Si da, Walter e al doilea nume al meu... Totul este asigurat si trecut prin relee. Sper ca sunt clare functiile fiecarui switch in parte. Stima, Dragos Editat Aprilie 14, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Heavy D, dupa cum spuneam... JOS PALARIA :rsp A trebuit sa ma aplec ca mi-a cazut fata.. :t1 Acum nu o sa mai am liniste pana nu-mi fac si eu un Control Panel la fel.. Ma gandisem initial la un intrerupator general, nu doar pt troliu, pe care sa-l folosesc si ca un eventual antifurt. Daca troliul face figuri.. intrerup tot, deconectez troliul si gata. Dar toti recomanda sa fie montat langa acumulator, ceea ce pe mine ma incurca... o data ca antifurt.. plus ca, daca am probleme cu troliul, pana cobor din masina si ridic capota imi rup bara in doua... - unde gasesc relee puternice?? - nu inteleg de ce mai folosesti firul cand ai o asemena "telecomanda" in bord? Multumesc de explicatii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 (editat) Re: Wrangler YJ, 2.5 L Buna dimineata ! @doctoru': Relee ar trebui sa cauti prin magazinele de specialitate, nu neaparat auto, poate mai degraba electronice. Presupunand ca nu gasesti releu de 12V/600A, merge la fel de bine varianta cu trei relee de 12V/200A montate in paralel. Pentru cei care nu cred acest lucru, cineva destept a descoperit odata ca suma curentilor care intra intr-un nod este egala cu suma curentilor care ies din acel nod, si aceasta informatie a ajuns la mine acum o bucata de vreme. Am uitat cum il cheama pe individ, dar pana deseara o sa-mi conving neuronu' sa sape si dupa informatia asta. SI poate fac si o poza cu actuala situatie/pozitie a panoului. Telecomanda o folosesc cand aplicatia cu troliul nu necesita sa ma ajut si cu motorul/rotile masinii, adica pot sta in afara acesteia, ca sa vad clar ce si cum. Acu' vreo doua saptamani am avut de tras niste trunchiuri de copac dintr-un rau de munte, si am facut-o lejer, cu motorul la relanti, de pe malul apei, fara a fi nevoit sa-mi leg masina de ceva copac/stalp/alta masina. Daca sunt in noroi pana-n gat, si daca am de ce/cine sa ma trag, atunci lucrez dinauntrul masinii, folosind in paralel troliul si motorul, cu picioarele la pedale si mana dreapta la control panel. Stima, Dragos Editat Aprilie 16, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Buna seara ! @doctoru': Asa cu am promis dar cu dedicatie pe Cherokee, ca nu prea e urma de Wrangler aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63107-Panou-comanda-statie-CB-izolare-antifonare-acoperis&p=695340#post695340 Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Multumesc mult de info! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Iulie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2011 (editat) Re: Wrangler YJ, 2.5 L In primul rand tin sa-i salut pe toti care au citit acest topic, care ar fi trebuit sa fie o prezentare a masinii mele! Nu am mai scris de foarte mult timp deoarece in ultimile 3 luni am muncit non-stop la masina, in scopul nobil de a o restaura. Prima modificare pe care am facut-o a fost montarea unei instalatii gpl, apoi springuirea arcurilor si inaltarea totodata cu 9 cm pe fiecare foaie de arc. Apoi, am restaurat sasiul (curatat rugina, sudat pt ca am descoprit o fractura in el, atifonat cu sigilcar si apoi vopsit ), restaurat jantele, indepartata rugina de pe toata suprafata caroseriei si ulterior vopsirea tuturor componentelor ce au fost restaurate. Tot interiorul a fost dat jos, curatat si spalat, astfel incat acum arata totul ca nou. Ca imbunatatiri as aminti: troliu Winch 12.000 lbs, daylights, sound-bar cu plafoniera, mp3 Jvc, bara cu 4 proiectoare Bosch, inchidere centralizata, geamuri electrice. Voi atasa si cateva poze cu produsul final de care sunt mandru pt ca 95% din restaurare a fost facuta de mine, doar la vopsitul caroseriei am apelat la un service autorizat. Numai bine! Editat Iulie 21, 2011 de Astral Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Felicitari ! A iesit o masina pe cinste . Acum mai ramane s-o scoatem la munca in padure ? :ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduRUK Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L Multumesc mult Iulian! O vom scoate si la padure+noroaie, dupa ce-mi voi cumpara si niste gume pe masura.... ;) Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Wrangler YJ, 2.5 L ce bine arata... trebuie sa-i faci botezu prin padure dar cu alte cauciucuri:grin: frumoasa masina. stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate