Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce MRL-uri am la Isuzu D-Max 2007 ?

andreas

Postări Recomandate

Stiu ca sunt penibil la faza asta dar imi poate spune si mie cineva dc am sau nu MRL-uri la un isuzu D-max din 2007, 2.5D? Si dc da, de care sunt? Mentionez ca se cupleaza p 4H si 4L din buton, sistem care mi se pare mai putin "reliable" decat cel pe maneta, senzatie data d faptul ca trebuie sa ma plimb inainte si inapoi d cateva ori mai ales ca sa decupleze(de cuplat cupleaza mai usor).

Si inca ceva: este adevarat ca apare uzura in diferentiale si nu este indicat sa mergi cuplat p asfalt uscat? De ce cand virezi strans p asfalt uscat apare senzatia ca" iti ia volanul din mana" si ca rotile fata nu s invart cum trebuie?

Isuzu D max 2.5D 2007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce MRL-uri am la Isuzu D-Max 2007 ?

Nu este indicat sa folositi tractiunea integrala in conditii de asfalt uscat.Ca sa cuplezi sau sa decuplezi 4h trebuie doar sa mentii viteza constanta.Masina are instructiuni pe parasolarul stanga.

In rest este doar o senzatie ca trebuie sa dati inainte si inapoi.Am D-Max de 2 ani si este OK.

MITSUBISHI PAJERO V80 -08

BMW M5- 02

Link spre comentariu

da o cautare pe forum ca sa discutat mult despre asta

daca masina ta nu are diferential central si mergi 4x4 in conditii de aderenta

nu o sa apara uzura ,o sa se rupa ceva

daca nu ai diferential central si ai cutie de transfer atunci probabil ca ai mrl automate

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

:bc Mare ti-e puterea ......

Nu am si nu am avut masina ca a omului.....respect...

Nu am nimik cu Nimeni...... respect..

Si sper ca nici Nimeni cu mine......

DAR........nu inteleg ceva.....

Frate , ce treaba are 4L , 4H din buton cu MRL-ul si tipul acestuia,cu intrebarea ta retorica am,nu am MRL si ce fel de?

Prietene, opresti unde poti tu si-i sigur pe partea dreapta a drumului si pe sensul tau de mers,pui avariile,cobori din masina,binenteles dupa ce te-ai asigurat Siiiiii :hl......Vizualizezi butucul rotii fata stinga catre-ti este foarte aprope......eventual faci si o poza,si vii cu ea aici,sa ne dam cu parerea si noi......

Ar treb sa fie asa:

1. Var clasica ideala.cuplaj manual,cobori, invirti cu minuta din 2x4 ai 4x4,dupa ce mai tragi de maneta, apesi buton,chestii din astea, dep de troaca,an, model....

2.Var clasica la care astia cu experienta strimba nasul mrl automat.....99% scrie pe el Auto.....:grin:

3. var cu MRL 50-50% auto si manual 2 in 1 :grin: cine are Nissan y60 stie..

4. var cind ai flanse, gen Mitsu esti 4x4 fulltime(la toy 80 costa cit un Smurai kitul de conversie din 4x4 la 2x40,la mitsu scoti flansele si pui MRL) ....poti pune MRL....treb numai sa verifici la diferiti producatori-AVM -mari daca fabrica minuni din astea pt masinuta matale....si daca producatorul a prevazut asa ceva ......

5. Var toy ..asta ma depaseste..parca exista ceva mrl electrice? sau numai cuplatul in si din 2x4 in 4x4 la buton, confuzie care cred eu ca o face si prietenul nostru in dilema?!?

Acum.....ce fel de MRL ai sau daca nu ai de loc.....arunci un ochi la butuc si stii......

m-am mai linistit..... :x :ha::ha:

Sfortza fie cu noi!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Merci body pt poze (m-ai scutit de un efort) si tuturor pt raspunsuri.

@flaviu: din c am inteles d p site-ul isuzu masina are diff central.

@rzv: nu trebuie sa t ataci ca lumea mai pune si intrebari din astea, nu toti suntem experti in tehnica si mecanica 4x4, chill!:2dr, merci pt raspuns

Isuzu D max 2.5D 2007
Link spre comentariu

@ Andreas

Man, nu te-am atacat.nici pe departe......eu nu inteleg cum cineva pasionat nu cauta raspunsuri care sunt foarte comune si se pot gasi fara probleme doar scotocind pe forum in topicurile vechi.

T-am respuns pt ca nimeni nu-i invatat,toti invatam ceva nou mereu.Daca te desconsideram nici nu pierdeam timpul sa mai scriu atit....:grin::grin:

Acum..din ce vad eu si cit ma pricep eu:grin: stai calm sunt destul de varza....esti in acceasi categorie cu mitsu..nu ai MRL..ai flanse.

planetarele si diff fata se invirt permanent,chiar si cind nu ai cuplat 4x4,pentru ca rotile sunt angrenate de flansele acelea,si prin simpla rulare pe asfalt,planetarele se invirt.

Cuplarea 4x4H sau 4x4L din buton nu face decit sa transmita de la transfer/diff central la puntea fata cuplu prin cuplarea decuplarea cardanului.....intelegi antreneaza si puntea fata nu numai punte aspate.

Sunt sanse mari sa gasesti la AVM MRL-uri pt tipul asta de masina,dar nu o sa te ajute decit cu un consum mai mic (cel putin teoretic) de carburant-umbla vorba ca scade cu 1-3% datorita faptului ca in 2x4 puntea spate depune mai putin efort sa invirta niste roti libere, care nu mai antreneaza in miscare si planetare si alte chestii din grupul fata.

Faptul ca tu cuplezi 4x4 din butoanele alea de pe bord,nu are nici o treaba cu MRL-ul.....

P.S.: Flansele sunt capacele acelea mici de pe rotile fata,prinse in 6 suruburi,acelea se inlocuiesc relativ usor cu eventualul kit MRL de la ce firma pe produce.....cel putin asa inteleg eu situatia si asa se intimpla la Mitsu

:x Sforta fie cu noi!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

@ Andreas

Man, nu te-am atacat.nici pe departe......eu nu inteleg cum cineva pasionat nu cauta raspunsuri care sunt foarte comune si se pot gasi fara probleme doar scotocind pe forum in topicurile vechi.

T-am respuns pt ca nimeni nu-i invatat,toti invatam ceva nou mereu.Daca te desconsideram nici nu pierdeam timpul sa mai scriu atit....:grin::grin:

Acum..din ce vad eu si cit ma pricep eu:grin: stai calm sunt destul de varza....esti in acceasi categorie cu mitsu..nu ai MRL..ai flanse.

planetarele si diff fata se invirt permanent,chiar si cind nu ai cuplat 4x4,pentru ca rotile sunt angrenate de flansele acelea,si prin simpla rulare pe asfalt,planetarele se invirt.

Cuplarea 4x4H sau 4x4L din buton nu face decit sa transmita de la transfer/diff central la puntea fata cuplu prin cuplarea decuplarea cardanului.....intelegi antreneaza si puntea fata nu numai punte aspate.

Sunt sanse mari sa gasesti la AVM MRL-uri pt tipul asta de masina,dar nu o sa te ajute decit cu un consum mai mic (cel putin teoretic) de carburant-umbla vorba ca scade cu 1-3% datorita faptului ca in 2x4 puntea spate depune mai putin efort sa invirta niste roti libere, care nu mai antreneaza in miscare si planetare si alte chestii din grupul fata.

Faptul ca tu cuplezi 4x4 din butoanele alea de pe bord,nu are nici o treaba cu MRL-ul.....

P.S.: Flansele sunt capacele acelea mici de pe rotile fata,prinse in 6 suruburi,acelea se inlocuiesc relativ usor cu eventualul kit MRL de la ce firma pe produce.....cel putin asa inteleg eu situatia si asa se intimpla la Mitsu

:x Sforta fie cu noi!

Am inteles. Ma temeam de raspunsul asta, mai ales ca sistemul asta implica si o uzura in plus, p langa consum. Oricum, avand in vedere ca merg cu medie d 8.5% sunt multumit d consum deci nu mai umblu sa-mi pun MRL. Merci mult, m-ai lamurit! :g

Isuzu D max 2.5D 2007
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare