saw Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 (editat) Tocmai ce stransesem bani pentru un troliu cand m-o lasat ambreiajul ! Am cumparat kitul [JAPAN PARTS] [cu ajutorul lui Soso] la un super pret si acum trebuie montat, mai am si pompa de apa si 4 amortizoare si bratele de pe fata ...Ghici cat cere un mecanic : 800-1000 lei. O lucrare care dureaza sa zicem- o zi ! La un service mai de fita aceeasi lucrare este 2000 lei. FRATE - jumate din tara mananca si cam atat, dintr-un salariu de 600-700 de lei si astia vor sa se umple de bani intr-o zi ! Ghici ce experienta au majoritatea pe vitara ? Va spune eu : Niciuna [majoritatea] Atunci m-am suparat si ma apuc singur ! Cu aceeasi ambitie la 14 ani am schimbat caroseria la o dacie, nu cred ca acum sa fie mai greu ca atunci ! :) VA ROG sa ma ajutati cu sfaturi in zilele urmatoare pe care sa le utilizez in wekendul urmator [26-27 Februarie] la demontare ! EU m-am gandit sa dau jos motorul : - lucrez mai mult pe sus [scot capota ] - voi avea mai mult loc sa schimb si pompa de apa Mentionez ca operatiunea vreau sa o fac intr-un garaj obisnuit - fara canal sau alte chestii. Ma voi ajuta de grinzile acoperisului cu un scripete. Scule am ceva,iar daca mai trebuie se gasesc ! Intrebari : - instalatia electrica are o mufa centrala sau trebuie sa o descurc de pe motor ? - ce anexe trebuiesc neaparat demontate ? - saxofonul iese de obicei usor ? de unde il desfac? - la ce sa fiu foarte atent ? - baia poate ramane pe motor [am auzit de cazuri cand incurca] SAU MAI BINE sa incerc demontand cutia si ce mai e pe acolo ! Va multumesc anticipat pentru idei ! PS> Sper ca nu a mai discutat nimeni acest subiect- eu nu am gasit nimic prin "search" - Editat Februarie 20, 2011 de saw :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made nu am mai demontat Vitara, dar eu as scoate cutie, care e mult mai usor de scos decat la cele cu tractiune fata 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SirAxi Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Mai bine scoti motoru e mult mai usor ...la cutie daca nu ai pe cineva sa te ajute nu poti sa o pui singur la loc(daca nu centrezi bine ambreiaju innebunesti) eu am dat motoru jos in 2 ore singur Suzuki Vitara :dr3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made scoate motorul ca e muuult mai simplu tot motorul are vreo 120 kg,de te enervezi cu un prieten il coateti cu ochii inchisi,si nu tre sa te tavalesti pe sub masina spor suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made 800 ron este scump sa sti, cu toate ca este enorm de mult de lucru. Uite, eu m am interesat informativ, la atelierul cu care colaboram noi, baieti deosebiti si pretul pentru asa manopera este 500 RON! De curiozitate cat te a costat kitul japanparts, eu il cumpar cu 430 ron amreiajul mare de 215. Ala mic de 200 daca il pui, il frigi urgent. Despre montaj daca vrei iti fac legatura cu prietenul meu cu service-ul si te indruma el. Numai bine 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Salut, Ambreiajul m-a costat 560 cu factura...dupa ce voi deduce tva-ul ma costa cam 360 lei..... si da este cel cu diametrul mai mare... Pe manopera - 500 lei as da si eu dar pentru : ambreiaj,pompa apa, amortizoare, cablu frana de mana si bascule... dar cum m-am enervat...nu mai ma complic cu nimeni...toti dupa ce ca cer o gramada de bani vor sa faca lucrarea si in 2 - 3 zile...sa nu le vina rau la "saraci" de atata munca... Ma ocup singur ! Masina o am in Vrancea, am garaj cu incalzire, scule, vecini saritori, am troliu manual sa ridic motorul si mult chef de munca ! Va anunt pe urma cum a iesit... Ma asteptam la mai mult ajutor din partea voastra, se pare ca nu a avut nimeni rabdarea/curajul sa schimbe singur...sau ma insel ? :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Cu factura ziceam si eu. Acela fiind pretul meu cu adaosul minim(trebuie sa castig si eu ceva nu?). Ma impusca Paul daca iesim pe minus:ha: Si by the way, 2-3 zile nu este mult daca fac calitate. Oricum ceea ce vrei tu intr o zi nu se poate, cel putin nu sa se faca si calitate, dar o sa te convingi singur cand o sa te apuci de treaba. O sa vezi numai la pompa de apa cat o sa te chinui... Da jos motorul si apuca te de treaba. Bine ca ai timp. Eu sincer decat sa stau cu troaca imobilizata, mai bine platest 500-600 ron si gata. Sti tu, timpul costa bani. Oricum multa bafta si tine ne la curent. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Nu am timp...dar imi place sa surubaresc...nu am gasit in tara asta pana acum mecanici de care sa fiu multumit - nici,nu cred ca exista-si prefer varianta aceasta ...probabil ca le voi lasa si lor [mecanicilor ] dar ceva usor - gen cablu de mana :)) :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Autodata zice 9.10 ore la ce zici tu ca ai de facut. Daca ai norocul sa se rupa un afurisit de surub... s-a dus dracu tot profitul tau de mecanic :grin:. Cum zicea si nea Luigi, daca s-ar desface usor suruburile, mecanica ar fii cea mai frumoasa meserie :old Cum zice si @roly, n-ai nicio sansa sa termini intr-o singura zi si sa mai iasa si treaba ca lumea. La partea cu carpacii din service-urile cu pretentii sunt 100% de acord cu tine. Din cauza asta am ajuns sa am propriul atelier :wink: Iti urez multa putere de munca si nervi de otel. :h5 Sa ne ti la curent. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made La mine o zi nu inseamna : cafea, 5 minute pauza, tigare, masa, tigare , telefon , nu incepe la 9 si se termina la 16; la mine o zi are 24 de ore...Oricum in prima etapa ma voi concentra doar pe ambreiaj si pe pompa de apa...pe care in 10-12 ore maxim sper sa le rezolv...restul sunt detalii si le voi face in timp.... Stiu ce ziceti in legatura cu suruburi care nu vor sa se desfaca...sper sa nu fie prea multe...ultima data am ciocanit pana la 2 noaptea intr-o siguranta de la piulita unui pivot..... Va anunt cum a iesit ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 (editat) Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made pentru pompa de apa trebuie sa dai distributia jos.rola intinzatoare este prinsa pe corpul pompei.i.de asemeni iti urez succes in actiunea ta si sper sa te descurci.grija mare la strangerea suruburilor basculelor si telescoapelor spate in sarcina, la distributie si desigur la uzura tamburilor spate care te poate impiedica sa faci un reglaj corespunzator franei de mana. Editat Februarie 20, 2011 de e_mishu repetare partiala texta 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made nici o veste? cum evolueaza lucrarile? 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Maine dimineata incepe lucrarea...probabil in etapa aceasta doar ambreiajul si pompa de apa... In etapa urmatoare amortizoarele [caut unele second si cat mai mocca] , frana de mana si bratele. Duminica seara va povestesc ce si cum fu...am planuri mari...duminica vreau sa intru un picut si in teren la arat....e prea tentant peisajul de afara ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jojo_davidoff Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made si eu tocmai am prajit ambreiajul in seara asta :(. O sa urmaresc cu interes topicul. Intai de toate trebuie sa cumpar un ambreiaj ieftin ( criza mare ! ) Spor la munca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Te inteleg ca e criza, dar fa un efort si cumpara un ambreiaj BUN. Nu se schimba tocmai usor un ambreiaj. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made cel mai ieftin ambreiaj se pare ca il vinde Roly.de montat clar la un servive dotat, cu toata bunavointa mea din lipsa de conditii [elevator si pisol pneumatic] nu am reusit mare lucru ...pur si simplu sunt cateva suruburi care nu se desfac, stiam acest lucru, dar am vrut sa incerc... :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Stiu din proprie experienta ca este greu de tot. De aceea am si spus ca e vb de zile intregi de lucru. Relevant este faptul ca operatiunea de schimbare sa fie facuta ca la carte, ori ca o faci tu sau niste mecanici. Mai bine o lasi 3 zile sa faca treaba si dupa ai liniste. Referitor la ambreiajul ieftin, permiteti mi o parere proprie. Feriti va de lucrurile ieftine din cale afara, ca si in cazul ambreiajului, unul ieftin, cum il cumpar eu de la importator, care isi pune si el un adaos sanatos, ala cumpara de nu stiu unde si aia la randul lor de la producator. Si va spun foarte deschis, caci si eu produc body-ri si suspensionuri, un lucru ieftin este produs cu materiale ieftine! Sau este produs cu materiale ok si adaos foarte mic. Calitatea materialelor face tot. Ca si o mica paranteza, puteam sa topesc in sibiu tone de aliaje si sa fac kituri la greu si bucse de body. Dar NU, am vrut calitate. Si asta conteaza enorm. In cazul ambreiajului incearca sa te gandesti la ceva raport calitate/pret bun iar daca poti cumpara AISIN, aceasta este echipare de fabrica. Punand un ambreiaj naspa s ar putea sa te tina 1 iesire,4 luni(cum l a tinut pe Paul). Si dupa ce faci? Platesti iar manopera, iar piesa respectiva si ajungi cu totul peste pretul unui ambreiaj beton. Si chiar in cazul unora care schimba piesa in ideea ca "lasa ca oricum o marit", mai ganditi va la un aspect, daca ati fi cumparatorul! Cui i ar place sa aiba o piesa de ca**t ? Pentru 100-200-300E, eu zic ca merita sa fim oameni. Va salut 1 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jojo_davidoff Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Aici e loc de discutii multe. Imi e mila de altii, dar mai mila imi e de mine ! Stiu despre ce vorbesti acum, ca si la motocicleta se intampla cam la fel. Ambreiajul original tine 20 -25.000km, in timp ce unul aftermarket prost se poate praji si in 5.000km. Concluzia topicului: "e nevoie si de mecanic, nu numai de ambreiaj !" so... un mecanic care nu face treaba de mantuiala si are si preturi ok ? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made so... un mecanic care nu face treaba de mantuiala si are si preturi ok ? :grin: Ma bag :ha: Pana acum la toate lucrarile facute, n-am scos nici motorina, dar noi iubim prea mult masinile... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jojo_davidoff Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Ma bag :ha: Pana acum la toate lucrarile facute, n-am scos nici motorina, dar noi iubim prea mult masinile... :)) Nu imi e de faptul ca imi scoate benzina din rezervor, asta e tipic. E vorba sa faca treaba cum trebuie si sa pot lasa masina acolo o zi, daca am nevoie sa plec. Din pacate Ploiesti e cam departe :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Cand am zis "n-am scos nici motorina" m-am referit la faptul ca nu ne-am scos nici banii pe motorina consumata sa ajungem pana acolo. NU ma laudam cu faptul ca nu scoatem motorina din rezervorul clientului :ha::ha::ha: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made :)) Nu imi e de faptul ca imi scoate benzina din rezervor, asta e tipic. E vorba sa faca treaba cum trebuie si sa pot lasa masina acolo o zi, daca am nevoie sa plec. Din pacate Ploiesti e cam departe :( Ploiestiul nu e chiar asa departe. Sunt maxim 60km.:grin: @marse spunea ca a facut mai mult munca patriotica:br si nu si-a acoperit nici cheltuielile cu transportul.:old Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jojo_davidoff Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Ahh, scuze scuze. Am inteles perfect acum. Am interpretat gresit prima oara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made Stadiu lucrarilor din acest moment : Kit ambreiaj schimbat - la service s-a constatat si nustiu ce rulment la priza-furca si s-a schimbat si ala; cablu de ambreiaj [cica mergea greu] - ma indoiesc.....dar sa zicem ! Eu l-am demontat acum 2 saptamani si nu parea sa aiba probleme. Problema mare am la pedala de ambreiaj care cica are joc si 1/2 din cursa se pierde...aici am ceva emotii S-au schimbat bascule, cu bielete antiruliu noi.....au ramas amortizoarele pt o alta etapa ! S-a schimbat cablul de frana de mana ! Revin ... :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Sfaturi inlocuire ambreiaj VITARA - home made HOME MADE ... s-a trasformat la Service ? :ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate