workaholic_ro Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Nu e de loc in regula bara aia de la Jimnybits: 1 - corect din punct de vedere geometric este sa muti punctul de aplicatie (prinderea de pe punte sau de pe sasiu), prin urmare pastrand unghiul prevazut de fabricant; de altfel, o bara cu geometrie perfecta e ORIZONTALA; o punem uneori inclinata pentru a o feri de lovituri, sau din motive de spatiu, dar nu are rost sa o inclinam si mai tare decat in constructia originala, scopul nu e de a face viraje din panhard. 2 - daca nu vrei sa muti suportul iti trebuie o bara mai lunga; dar de ce reglabila ? stii cat ai ridicat masina, stii cat s-a lungit bara, pui una de lungime corecta, ce rost mai are sa adaugi un concentrator de eforturi sub forma de surub; vrei sa fii sigur unde cedeaza daca cedeaza ? 3 - daca insisti pentru reglaj il pui la CAPAT si nu acolo; bara nefiind dreapta, solicitarile in surubul de reglaj se vor multiplica in mod inutil de cateva ori; proportional cu distanta fata de capat. Probabil ca nu s-a stricat niciuna; probabil ca au multa experienta si au vandut multe; in principiu orice element supradimensionat rezista chiar daca e gandit prost; parerea mea si a manualului de fizica de a sasea, unde sunt argumentele pentru ceea ce am spus mai sus. http://www.jimnybits.co.uk/shop/images/uploads/DSCN0477-1.JPG Mai ieftin, mai simplu, mai corect geometric (tot de la ei); e posibil sa existe argumente contra, eu nu le cunosc. http://www.jimnybits.co.uk/shop/images/uploads/jimpan2.jpg Nu vreau sa fiu inteles gresit. Cred sincer in ceea ce am spus mai sus, nu am facut-o din rautate pentru ca nu ai vrut bucse pentru corectarea unghiului de fuga romanesti :uameni si ai comandat "caster correction bushes" la englezi. Oricum le vand mai mult in Germania. Si daca stau bine sa ma gandesc, uneori si pe mine ma enerveaza culoarea portocalie :grin: Pe nemti nu, ca n-au motive. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Pt ce masini mai confectionezi bucse? M-ar interesa un pret pt bucsele de la brate pt o toyota lj73 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Pt ce masini mai confectionezi bucse? M-ar interesa un pret pt bucsele de la brate pt o toyota lj73 G-class, Defender , Disco, Jimny, Samurai. Vor urma LC si Patrocle, inca nu avem matritele, dar tema de casa e lansata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Un argument pro pentru barile panhard reglabile vs ridicarea suportului de prindere ar fi acela ca daca in timp suspensia se mai lasa(si se lasa) poti face alte reglaje. Ps.pe spate nu este neaparat necesara bara reglabila,deoarece deplasarea puntii catre dreapta este nesemnificativa si se incadreaza in limite! Un alt accesoriu obligatoriu dupa ce ai ridicat-o este telescopul de directie.(deoarece bucsele de la caster nu rezolva in totalitate modificarile aduse directiei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Un argument pro pentru barile panhard reglabile vs ridicarea suportului de prindere ar fi acela ca daca in timp suspensia se mai lasa(si se lasa) poti face alte reglaje. Corect, dar si asa ai alta cale, suport ridicat cu bucsa excentrica, la fel ca la unghiul de fuga. Rotesti bucsa, reglezi lungimea barei. Daca tot reinventezi masina, de ce sa n-o faci cum trebuie ? Probabil ca trebuie o bucsa de un diametru mai mare, dar daca tot reconstruiesti bara... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp hmm..am declansat discutii...in primul rand ca am cautat bucse romanesti...dar din pacate nu am gasit nimic pe net...(poate nu am cautat unde trebuie)...si referitor la barele reglabile...incercati sa cautati pe google si nu o sa gasiti nimic. Daca stiam ca le poti modifica le modificam la tine si gata. Oricum am setul de bare originale care au fost pe masina...deci le putem modifica pe alea (ca solutie de rezerva). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp si mai am o problema...unde le-am montat nu mi-au spus nimic de bucse si de unghiuri...probabil au uitat sau nu stiu. Unde pot sa le montez cand imi ajung? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Suspensie Pro Comp hmm..am declansat discutii...in primul rand ca am cautat bucse romanesti...dar din pacate nu am gasit nimic pe net...(poate nu am cautat unde trebuie)...si referitor la barele reglabile...incercati sa cautati pe google si nu o sa gasiti nimic. Daca stiam ca le poti modifica le modificam la tine si gata. Oricum am setul de bare originale care au fost pe masina...deci le putem modifica pe alea (ca solutie de rezerva). Da' astea ce-s ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61695-Suspensie-Pro-Comp&p=684040&viewfull=1#post684040 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Re: Suspensie Pro Comp @turtita ce mai face masina ta ai rezolvat cu modificarile, o poza nu bagi si tu ?Hai ca mor cand citesc cate 3-4 pagini nu vad nici o poza si discutia se termina asa in 2 peri mai pe scurt intram pe aici ne rezolvam problemele si plecam :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Salut, am rezolvat...e gata masinuta....atasez si poze... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Suspensie Pro Comp i'ai stricat tot aspectul cu overfenderele alea. Pt ce le-ai mai pus? Ti-era frica ca stropesti masina???:wink: Zi-mi si mie te rog cat ai dat pe scaune si de unde le-ai luat. Imi place ca ti-am pus o armata de priectoare. Cand le aprinzi nu-ti scade la 500ture:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Suspensie Pro Comp si mai uite niste poze...mai actuale (a primit ochelari la faruri si niste autolocante). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
turtita Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Suspensie Pro Comp cum sa-ti spun...gusturile nu se discuta...mie chiar imi plac overfenderele...si-ti spun in mod sigur ca pe unde merg cu ea...e noroi de nu-ti imaginezi. Scaunele le-am luat de pe ebay....uite de aici : http://stores.ebay.ca/KaWi-Trading/Sportsitze-/_i.html?_fsub=991265011&_sid=893626491&_trksid=p4634.c0.m322 Salutari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Re: Suspensie Pro Comp Te cred. Eu nu prea am treaba cu noroiul.....:ha: :1 Felicitari pt munca depusa.:h5 Multam pt link. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate