maiden Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 (edited) Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Asteptam si reactia judecatoriilor ca la asa cap de creta catii sunt in tara asta ..ne ducem la vale rau...Care o fii justificarea la paragraful sau la interpretarea ca nu poti sa tractezi o remorca de 1300 kg cu un atuvehicol de 2000 kgMMa? Poti tracta fara probleme o remorca cu MMA de 1300kg, cu un autoturism cu MPA de 2000kg. Atentie insa, tu imi zici de MMA, care e cu totul altceva. Astfel ca, daca MPA a acelui auto, este de 1299kg, nu, nu poti tracta acea remorca! MMA = masa maxima autorizata MPA = masa proprie autorizata. MU = sarcima utila, care este exact diferenta dintre MMA si MPA Ce o fii stand la baza prescriptiei de maxim 750 kg la remorac dumnezeu stie sau taxele poentru inca un cacat de B+E..hahahah Se refera strict, la categoria permisului de conducere B, si exclude faptul ca poti tracta o remorca mai mare de 750Kg, daca ai spre exemplu, un lastun! :grin: Sunt multe de pus la punct si revizuit in acest cod rutier...dar cine s-o faca?! Spre exemplu, dupa parerea mea, sensul giratoriu ar fi trebuit mult mai aprofundat in reguli, deoarece apar tot felul de situatii, accidente, si oameni care se judeca la greu pe teme d-astea....chiar si cu daune..etc... Ce sa mai, ca la noi, la nimenea!! Edited February 26, 2011 by maiden Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
RETI Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Da scuze ai dreptate la MMA ...m-am grabit. da sa nu depaseasca Mp. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link to comment Share on other sites More sharing options...
gury3 Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? si acum BOMBA pe noile taloane sau cel putin ale mele scrie masa autovehicolului in autotren asta ce mai este??????????am raspunsul si la asta cel putin asa cred eu:old,apropo stiati ca legislatia rutiera este facuta ma rog mult spus facuta este copiata si legalizata de o doamna care nu are permis de conducere?sau ca la scoala de soferi la remorca imi dau si grosimea panoului pe care este inscriptionat scoala deoarece au uitat ca este doar un panou si a iesit legea ca trebuie sa punem un un cub:bananastiati ca de pe 15 luna asta la scoala nu mai ai voie cu acceleratie,de ce ca asa vrea politia,ma repet dar cati conduc moto din prima zi mai mare de 400cmc fara sa zica politia nimic? concluzie traim in ro si asta ne maninca viata:g sunt mandru ca sunt patrol Link to comment Share on other sites More sharing options...
gury3 Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? si fiind sambata seara si neavand ce face imi mai aduc aminte cum ar fi: cati ani la rand am tractat cu totii masini neinmatriculate sau fara itp fara acte si le tractam ca nu aveau numere nu de alta sau ma rog drept de circulatie nu,pana in ziua cand cineva de la militie prin 2000si ceva se trezi si interpreta altfel legea in care nu scria nimic despre asta si zise ca daca celui tractat ii trebuie permis masinii nu ii trebuie drept de circulatie?si de atunci tragem doar masini defecte cu acte in regula nu??? sau cati km au voie sa mearga in jurul resedintei autovehicolele cu nr galben asta ca e plin bucurestiul de snagov breaza rosiorii de vede arad valcea scris pe nr ii intreaba cineva daca au voie sau nu sa circule sau mai bine zis cate au carti de identitate pe care scrie ca sunt fie de 49.5 sau utilaje,cum fac fara carte inspectia tehnica mentionez ca in lege e scrie ca rar trebuie sa elibereze cartea pt toate vehicolele care circula pe drumurile publice si apropo un scuter neinmatriculat sau neinregistrat ca asa se numeste la primarie, nu este amenda cum dau unii este dosar penal ca la lege scrie ca punerea in circulatie a unui vehicol pe drumurile publice neinmatriculat sau neinregistrat constituie infractiune,cati scuteristi au ajuns la dosar penal??????? gata ma racori:x sunt mandru ca sunt patrol Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiden Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 (edited) Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Nene, ai probleme!! Matale-ntelegi ceva din ce-ai scris?!?! :al si fiind sambata seara si neavand ce face imi mai aduc aminte cum ar fi: cati ani la rand am tractat cu totii masini neinmatriculate sau fara itp fara acte si le tractam ca nu aveau numere nu de alta sau ma rog drept de circulatie nu,pana in ziua cand cineva de la militie prin 2000si ceva se trezi si interpreta altfel legea in care nu scria nimic despre asta si zise ca daca celui tractat ii trebuie permis masinii nu ii trebuie drept de circulatie?si de atunci tragem doar masini defecte cu acte in regula nu??? sau cati km au voie sa mearga in jurul resedintei autovehicolele cu nr galben asta ca e plin bucurestiul de snagov breaza rosiorii de vede arad valcea scris pe nr ii intreaba cineva daca au voie sau nu sa circule sau mai bine zis cate au carti de identitate pe care scrie ca sunt fie de 49.5 sau utilaje,cum fac fara carte inspectia tehnica mentionez ca in lege e scrie ca rar trebuie sa elibereze cartea pt toate vehicolele care circula pe drumurile publice si apropo un scuter neinmatriculat sau neinregistrat ca asa se numeste la primarie, nu este amenda cum dau unii este dosar penal ca la lege scrie ca punerea in circulatie a unui vehicol pe drumurile publice neinmatriculat sau neinregistrat constituie infractiune,cati scuteristi au ajuns la dosar penal??????? gata ma racori:x Postul dinaintea astuia e la fel de....."cețos".... Eu unul nu inteleg nimic, asa ca ma retrag.... Edited February 26, 2011 by maiden Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Gury... poate maine pe lumina, ne bagi si subtitrarea... :x Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? masa maxima in autotren e o specificatie de pe placuta de fabricatie a masinii reprezinta masa total maxim autorizata a masinii+masa maxim total autorizata a remorcii pe care are voie sa o tracteze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
john Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? @gury .... nu ne ai mai zis ce s a ntamplat cu prietenul tau cu dosar penal .... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
john Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? hai ma gury, hai ma dom' instructor .... nu ne lasa in ceata .... lumineaza ne cum e cu categoria b .... si cu dosrul penal al pretenului tau Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADI Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? De ce atatea polemici? Nu e clar? b - vehicol <3500 si maxim 8+1 locuri - ansamblu(vehicol + remorca) <3500 si maxim 8+1 locuri ( dar remorca sa nu depaseasca sarcina remorcabila maxima admisa de constructor in talonul masinii) b+e - ansamblu mai mare de 3500kg(vehicol + remorca) vehicol <3500 si maxim 8+1 locuri + remorca ( dar remorca sa nu depaseasca sarcina remorcabila maxima admisa de constructor) lucru sustinut si de cativa amici de la circulatie PS. acelasi raspuns l-am primit si de la o scoala de soferi vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADI Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? PS2 Am intrebat la o alta scoala de soferi si spre surprinderea mea pe astia i-am bagat in ceata... vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Am o cunostinta care are dosar penal in desfasurare ptr. audi A4 cu rulota(rulota are MMA 1000 kg)si sigur nu depaseste impreuna 3500 kg. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
john Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? sa ne tii la curent cu rezultatul dosarului penal ..... Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo T44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
a95benzin Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? buna ziua, imi spune cineva care este masa maxima autorizata, sau unde pot sa citesc despre aceasta? vreau sa stiu ce include MMA, adica este masa remorcii, sau si a incarcaturii sau poate mai este ceva? si aceeasi intrebare pt automobil. daca se poate cu un exemplu pt remorca si unul pt automobil. nu gasesc nicaieri unde sa fie lamurit, dar ce am invatat la scola nu mai tin minte... multumesc anticipat :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiOnWeb Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Am o cunostinta care are dosar penal in desfasurare ptr. audi A4 cu rulota(rulota are MMA 1000 kg)si sigur nu depaseste impreuna 3500 kg. dosar penal pentru ce? https://serviceautobragadiru.business... Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorus Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Am citit toate posturile , multi spun acelasi lucru dar multi nu inteleg ce spun ceilalati . Dpdv legal exisat 2 aspecte : 1 .permisul de conducere, 2. capacitatile tehnice ale vehiculelor din ansamblu . astfel , exista ansambluri de vehicule care indeplinesc conditiile de conducere cu un permis categoria B, dar nu pot circula din punct de vedere tehnic . ce este clar : remorca cu MTMA pana la 750 kg inclusiv nu te scoate din categoria tragatorului . Aspectul nr 1 Permisul de conducere : din punct de vedere legal poti atasa o remorca cu MTMA 750kg oricarui vehicul ce se conduce cu categ B de la Trabant pana la o duba de 3,5 T . Atat timp cat remorca este cu MTMA 750 nu conteaza MTMA ansamblu , deci poti conduce un ansamblu format din vehicule cu MTMA 3500kg + 750Kg . Aspectul nr 2 Capacitati tehnice : Pt fiecare vehicul in parte constructorul stabileste posibilitatile tehnice de tractare . In CIV la rubrica 7 Masele in KG avem REMORCABILA cu sistem de franare si respectiv Remorcabila fara sistem de franare . Acestea sunt capacitatile TEHNICE . dau un exeplu : Un Audi A3 are : Rem.cu sis de franare 1400 kg Rem fara sis de franare 690 kg . Rezulta ca desi dpdv legal (permis de conducere ) i se poate atasa o remorca de 750 kg , constructorul nu permite decat o remorca cu MTMA 690 kg . In cazul in care circulati cu o remorca de 750 kg ( FARA SISTEM DE FRANARE ) si va opreste Politia , VA POATE AMENDA SI eventual RETINE CERTIFICATUL DE INMATRICULARE AL TRAGATORULUI . Concluzia ? A3-ul in discutie poate circula cu o remorca de 750 Kg CU SISTEM DE FRANARE . mergem mai departe cu acelasi exemplu : Avem un A3 si o rulota cu MTMA 1400 Kg 9 sistem de franare ) Audi A3 masa proprie Audi 1395 kg , MTMA Audi 1880 , remorcabila cu sistem de franare 1400 kg . Deci fabricantul accepta 1400kg la tragere cu franare . Problema apare la permisul de conducere : la punctul c) spune : tragator din categoria B , remorca peste 750 kg dar sub 3500 kg , MTMA remorca sa nu depaseasca masa proprie a tragatorului , MTMA ansamblu sa nu depseasca 3500 KG . Deci si aici avem o problema dpdv legal MTMA rem 1400 depaseste Masa proprie Audi 1395 kg . Desi dpdv tehnic este OK , Aici e Dosar Penal ! In concluzie : 1.Daca remorca nu depaseste 750 kg , ansamblul poate depasi 3500 kg ( VW LT 35 + remorca 750 kg , MTMA 3500+750 =4250 KG ) se conduce cu categoria B . 2.Daca MTMA remorca depaseste 750 kg apar urmatoarele conditii ee trebuiesc indeplinite cumulativ , adica in acelasi timp : MTMA remorca sub 3500 KG MTMA remorca mai mica decat MASA PROPRIE tragator MTMA ansamblu ( MTMA tragator+ MTMA remorca ) sa nu depaseasca 3500.kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Daca am inteles bine: Eu am un nissan patrol y60 are antarit 2450 kg, pot trage cu cu cat B + E o remorca de 1000kg cu sist de franare si doua axe, dar nu pot trage una de 2000kg. Is prost oare?:)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorus Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Daca am inteles bine: Eu am un nissan patrol y60 are antarit 2450 kg, pot trage cu cu cat B + E o remorca de 1000kg cu sist de franare si doua axe, dar nu pot trage una de 2000kg. Is prost oare?:)))) incerc sa nu raspund la intrebare ci doar sa va atentionez ca ce am scris se refera la categ B nu la B+E la B+E limitarea apare doar datorata aspectul tehnic (conformCIV : Remorcabila cu sistem de franare ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
styuk Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? se poate tracta o remorca/rulota daca am mai putin de un an de cand am carnet?tin minte ca am citit in legislatie dar nu am dat importanta,nefiind obligatoriu pentru examen....eu imi aduc aminte ca nu am voie dar nu sunt sigur :grin::tk http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Am citit toate posturile , multi spun acelasi lucru dar multi nu inteleg ce spun ceilalati . Dpdv legal exisat 2 aspecte : 1 .permisul de conducere, 2. capacitatile tehnice ale vehiculelor din ansamblu . astfel , exista ansambluri de vehicule care indeplinesc conditiile de conducere cu un permis categoria B, dar nu pot circula din punct de vedere tehnic . ce este clar : remorca cu MTMA pana la 750 kg inclusiv nu te scoate din categoria tragatorului . Aspectul nr 1 Permisul de conducere : din punct de vedere legal poti atasa o remorca cu MTMA 750kg oricarui vehicul ce se conduce cu categ B de la Trabant pana la o duba de 3,5 T . Atat timp cat remorca este cu MTMA 750 nu conteaza MTMA ansamblu , deci poti conduce un ansamblu format din vehicule cu MTMA 3500kg + 750Kg . Aspectul nr 2 Capacitati tehnice : Pt fiecare vehicul in parte constructorul stabileste posibilitatile tehnice de tractare . In CIV la rubrica 7 Masele in KG avem REMORCABILA cu sistem de franare si respectiv Remorcabila fara sistem de franare . Acestea sunt capacitatile TEHNICE . dau un exeplu : Un Audi A3 are : Rem.cu sis de franare 1400 kg Rem fara sis de franare 690 kg . Rezulta ca desi dpdv legal (permis de conducere ) i se poate atasa o remorca de 750 kg , constructorul nu permite decat o remorca cu MTMA 690 kg . In cazul in care circulati cu o remorca de 750 kg ( FARA SISTEM DE FRANARE ) si va opreste Politia , VA POATE AMENDA SI eventual RETINE CERTIFICATUL DE INMATRICULARE AL TRAGATORULUI . Concluzia ? A3-ul in discutie poate circula cu o remorca de 750 Kg CU SISTEM DE FRANARE . mergem mai departe cu acelasi exemplu : Avem un A3 si o rulota cu MTMA 1400 Kg 9 sistem de franare ) Audi A3 masa proprie Audi 1395 kg , MTMA Audi 1880 , remorcabila cu sistem de franare 1400 kg . Deci fabricantul accepta 1400kg la tragere cu franare . Problema apare la permisul de conducere : la punctul c) spune : tragator din categoria B , remorca peste 750 kg dar sub 3500 kg , MTMA remorca sa nu depaseasca masa proprie a tragatorului , MTMA ansamblu sa nu depseasca 3500 KG . Deci si aici avem o problema dpdv legal MTMA rem 1400 depaseste Masa proprie Audi 1395 kg . Desi dpdv tehnic este OK , Aici e Dosar Penal ! In concluzie : 1.Daca remorca nu depaseste 750 kg , ansamblul poate depasi 3500 kg ( VW LT 35 + remorca 750 kg , MTMA 3500+750 =4250 KG ) se conduce cu categoria B . 2.Daca MTMA remorca depaseste 750 kg apar urmatoarele conditii ee trebuiesc indeplinite cumulativ , adica in acelasi timp : MTMA remorca sub 3500 KG MTMA remorca mai mica decat MASA PROPRIE tragator MTMA ansamblu ( MTMA tragator+ MTMA remorca ) sa nu depaseasca 3500.kg Cu o masina jeep cat de grea poate fi remorca cu un atv pe ea ? Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yulian Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? @motorus O singura observatie la punctul 2: nu e obligatoriu ca masa proprie tragator sa fie mai mare decat masa remorcii daca este destinata acestui scop. De ex la L200 care e utilitara desi are 2t masina poti trage 2,8t, iar MTMA este 5.5t @pitonul nu e vorba de greutatea remorcii ci de greutatea totala a remorcii. Pana in 750kg te incadrezi in B, peste 750 pana la cat ai scris in talon ai nevoie de E. Oricum m-as mira sa opreasca ARR-ul masinile mici...ei is setati pe tir-uri de 'jde tone (in plus, evident) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutt daniel Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Re: vand remorca ANSSEMS 1300KG Scuze de off. Orice remorca cu masa maxima autorizata peste 750 kg necesita categoria E. Daca vehicolul tragator este din categoria B este necesar B+E, iar daca vehicolul tragator este din categoria C este necesar C+E. Orice remorca trasa trebuie sa aiba masa maxima autorizata egala sau mai mica decat masina tragatoare. Asa prevede legislatia actuala din Romania(asta pentru a uita de confuziile provocate de ansamblu sub 3500kg) Hyundai Terracan 2.9crdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ashro Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? @yulian : este obligatoriu pt a te incadra in categoria B ! cel putin asa spune regulamentul . Acelea sunt conditiile sa poti conduce un ansamblu format dintr-un tragator din categ B si o remorca a carei MTMA depaseste 750 kg , dar nu depaseste 3500 kg ) . pt celelalte cazuri e necesar categ BE ! sau CE, DE daca tragatorul e de alta categorie . Ca regula generala : Remorca de 750 de kg nu te scoate din categoria tragatorului . pt remorci peste 750 kg apar anumite conditii ce trtebuie indeplinite concomitent . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? @motorus O singura observatie la punctul 2: nu e obligatoriu ca masa proprie tragator sa fie mai mare decat masa remorcii daca este destinata acestui scop. De ex la L200 care e utilitara desi are 2t masina poti trage 2,8t, iar MTMA este 5.5t @pitonul nu e vorba de greutatea remorcii ci de greutatea totala a remorcii. Pana in 750kg te incadrezi in B, peste 750 pana la cat ai scris in talon ai nevoie de E. Oricum m-as mira sa opreasca ARR-ul masinile mici...ei is setati pe tir-uri de 'jde tone (in plus, evident) Pan'la urma urmei, cine ne opreste sa mai citim din cand in cand regulamentul ? Am intrebat de abtibildurile cu limita de viteza ptr. autoutilitare. Nimeni nu stie. Nici in regulament nu am gasit, dar mi-a prins bine ca l-am recitit. Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yulian Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Re: Remorca cu MMA = 1300kg......cu ce categorie se conduce ? Te referi la indicatoarele cu limitare de viteza pentru masini? Daca da, tot ce depaseste 3500kg se incadreaza in categoria a doua de limitare de viteza. Acolo unde sunt pe indicatoare 50 - autovehicule si 70 - autoturisme, tot ceea ce depaseste 3500 kg, respectiv autovehicolul sau ansamblul de autovehicole trebuie sa se limiteze la viteza de 50km/h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts