Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inlocuire semering palier

proof

Postări Recomandate

Samurai SJ Santana, 1998, 1298 cmc, motor G13BA, euro 2.

Discutia este dedicata celor care au efectuat inlocuirea semeringului de palier, la veverite, pentru a invata facilitatile operatiilor de demontare si remontare, incepand chiar cu codul de identificare a piesei si firma furnizoare pentru achizitia semeringului.

Ce este mai usor, sa dam jos motorul sau cutia de viteze ? :tk:tk:tk

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inlocuire semering palier

Este o discutie interesanta. Inainte sa ne urnim, propun sa postezi seria de sasiu a samuraiului tau, eu gasesc simeringurile in softul de piese , pun poze si dau coduri si apoi vedem ce e de facut. Schimbarea lor e pacatoasa din cate stiu si cred ca daca dezvoltam aceasta discutie o sa avem de castigat. La samuraiul meu e cam asa: (1.3i, 1991)

09283-32038 SEAL, FRONT OIL (32X47X6)

09283-68002 SEAL, REAR OIL (68X86X8)

https://picasaweb.google.com/lh/photo/sAvzMfrBrWR5a0tHy0ymbw?feat=directlink

a%3E

f_zoltan, nu se lipeste de mine nicicum postarea fotografiilor pe forum. Sunt dator deja o lada de bere asa ca mai adaugam o sticla... :xIntru rar pe forum, in graba si uit totdeauna procedura de postare a imaginilor. Multe scuze...

sAvzMfrBrWR5a0tHy0ymbw?feat=directlink

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

@Gil, nu stiu daca te ajuta cu ceva seria de sasiu, fiind de fabricatie Santana nu am gasit nici o reprezentanta Suzuki sau dealeri de piese auto care sa o recunoasca . Avand in vedere ca piesa este componenta a unui motor, iar tipul motorului este G13BA, injectie, monopunct, nu cred ca sunt piese cu alti parametrii in acelasi tip de motoare.

Am facut sapaturi si am stabilit codul semeringului de palier este 09283-68002, la fel ca si la tine.:tk Cum il inlocuim dam motor jos sau cv?

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Ma bag si eu indiscutie, am schimbat 2 kit-uri de ambreiaj la 2 samuraie, la unul am dat jos cutia,iar la unu motorul, mi sa parut mult mai usor datu-l cutiei jos, dar cu dansurile de rigoare(cardan fata dat jos, maneta scimbator etc...):h5

Link spre comentariu

Categoric e mai facila demontarea cutiei de viteze.

Avantajul ar fi ca se poate face o verificare si a crucilor de cardan, a simeringurilor de la reductor si cutie, se pot face gresajele temeinic la banc, se pot inspecta tampoanele de reductor si cutie etc...

Dezavantajul demontarii motorului este ca implica dempntarea si a racordurilor de apa, cu riscul ruperii lor, si a cablajelor electrice, cu posibile deranjamente.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Si eu am schimbat un ambreiaj si recomand datul cutiei jos.Inafara de verificarile posibile amintite de colegul de mai sus, cutia cintareste undeva pe la 25-30 de kg.O dai si o pui la loc singur, fara ajutor si fara scule speciale.Daca dai motorul jos(G13BA) gindeste-te numai cita electrica dai jos de pe la toti senzorii.Etanseaza iar sistemul de racire si aeriseste-l.Eu zic ca te complici sa dai motorul jos.

Link spre comentariu

Am discutat cu niste prieteni mai priceputi intr-ale mecanicii auto si parerea lor a fost ca-i mai usor de schimbat fara extragerea motorului. Cutia de viteze nu-i chiar asa de greu de dat jos.

Eu zic ca daca faci treaba asta, nu strica sa mai faci si urmatoarele:

- schimba-l si pe celalalt daca e posibil. Un semering e ieftin si daca tot esti cu cutia demontata fa-o acum.

- verifica cuzinetii, este cunoscut faptul ca cei de la pistonul 3 se uzeaza mai repede, sau cel putin asa am citit.

- curata bine sorbul de la pompa de ulei

Cred ca mai sunt si altele pe care le poti face cu aceasta ocazie, dar nu-mi vin in minte acum.

Mult succes cu lucrarea, sa ne tii la curent! :h5

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi.:h5Nu prea am curajul sa ma apuc de lucrare pe caldura asta, mai astept o raza de soare, dupa care sa ma introduc pe sub masina.

@Gil, parca nu i-as da baia jos sa mai umblu la cuzineti si sorb.

Inlocuirea semeringului palier nu cred ca necesita sa umblu la baie?

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Inlocuirea simeringului de la palier nu necesita demontarea vibrochenului din cate stiu eu. Asta daca vorbim de simeringul dinspre distributie. Daca e vorba de cel dinspre volanta, nu stiu daca merge fara extragerea motorului dar inclin sa cred ca da. Bafta! :h5

Link spre comentariu

Pentru a nu induce in eroare, semeringul palier la care fac referire este cel dinspre volanta motorului. Din cate am vazut in cartea tehnica este protejat de un capac fixat in 3 suruburi.

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare