Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

calinvas

Postări Recomandate

Intrebare pt expertii in Bulgaroaice :

Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

Cum se determina cine este vinovat ??

Daca masina cu nr de BG este de vina ce acte trebuie sa ii ceri omului .

Ce acte trebuie sa verifici daca sunt OK ca sa nu iei TZEAPA .

La ce asigurare te duci ???

Cumi repari in practica masina ??? exista decontare directa cu service sau cum ??

A patit cineva asa ceva ??? cum s-a rezolvat PRACTIC intamplarea.

Mentionez ca este totul pt "vreau sa stiu " din fericire nu a intrat nici un Bg in mine si nu am masina inmatriculata pe BG .

Dar ma infior la ce rable circula la noi inmatriculate pe BG si ma gandesc ca "ala" care merge cu o coaja de 500 Eur inmatriculata pe BG daca intra in tine si te face varza o sa-ti dea in cel mai bun caz o injuratura in fatza .

Si precum toti sper ca sunteti de acord orice reparatie in orice service care are 380V nu este ieftina in ziua de astazi .

Toate bune,

Calin

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator costinell

Re: Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

Trebuie sa iti dea copie dupa cartea verde a masinii, nu?

Nu stiu ce se poate intimpla daca nu vrea sa iti dea nimic, iei martori si il dai in judacata, eventual suni la 112 ca sa ai dovada la proces

Eu casc ochii cit cepele cind e pe linga mine o masina de BG.

Mai alex in cojile de 500 de euro parca sunt alesi cei mai retardati oameni...

Link spre comentariu

Re: Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

Daca nu te intelegi cu omul mergi la politie.

Presupunem ca masina inmatriculata in BG este cea vinovata...

Faci copii dupa:

1.Talon

2.Asigurare

3.Cartea verde

4.Buletin si permis a celui care a condus.

Pe cartea verede ai numarul BAAR-Biroul asiguratorilor auto dinRO

Suni acolo si la indicatiile celui de acolo iti verifica asigurarea si cartea verde.In cele mai multe cazuri asigurarile si cartile verzi sunt ok.

La jafurile de pe drum este posibil sa fie si surprize neplacute(asigurari si itp-uri expirate).

Duci masina la service-ul indicat de BAAR ,acolo vine si inspectorul lor iar dupa aceea problema este doar a lor.Ei fac decontul si cind masina se termina tu poti sa o ridici.

Experienta colegilor de aici de pe forum a aratat ca s-a decontat mai rapid de sigurarile din BG....

AM VAZUT SI EU REPORTAJUL DE PE ANTENA 1 din aceasta seara...si la sfirsit s-a incheiat cu recamandarea subliminala....MAI BINE VA APARATI CU UN CASCO:ha:

Reportaj comandat de societatile de asigurari pentru ca au scoruri mari si toti fug ca de dracu de ele.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Vizitator costinell

Intrebarea este ce faci daca "bulgarul" nu vrea sa mearga cu tine la politie?

Te pui in fata masinii lui?

La unul cu masina de 500 euro care probabil are si asig expirata te poti astepta sa zica: du-te ma in p... mea, nu iti dau nici un act..

pina suni tu la politie, ala e plecat, ce ii faci?

Il urmaresti, ca sa iei si bataie?

Link spre comentariu

Sincer sa fiu, daca bulgarul (romanul cu nr de BG) a plecat fara sa te bage in seama, cred ca nici nu mai are rost sa suni la politie. Banuiesc ca s-a convins toata lumea cat de capabila este politia romana.

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Nu este chiar asa....

Eu am fost la politie sa dau declaratii pentru o masina care a facut un accident si a plecat urmind sa se prezinte in 24 de ore...ceea ce nu a mai facut.Propietarul din acte nu avea carnet(romanul)...il cautau pe cel care a condus pentru amenda si pentru suspendarea permisului.

Nu generalizati....Multi romani au masinile ok si sunt participanti la trafik ok.

"Brunetii"internationali si asa zis "smecherii" au masinile manarite incepind de la acte ,numere etc si sunt din ce in ce mai multe masini ,care "imprumuta" numerele de la alte masini inmatriculate legal,pentru furturi sau alte infractiuni.

Link spre comentariu

Off-topic: Jandarmeria a alergat dupa 3 masini care transportau combustibil sustras dintr-o magistrala! Una au abandonat-o, un BMW antic, avea pe fata un numar de SM si pe spate un alt numar de SM (nu erau pereche), masina nu avea serii! Se poate circula si cu o astfel de masina!

Cand auzi la TV ca nu-i bine ... atunci trebuie sa interpretezi invers, asa-i Romania ... pe dos!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Pe cartea verde ai numarul BAAR-Biroul asiguratorilor auto dinRO

Suni acolo si la indicatiile celui de acolo iti verifica asigurarea si cartea verde.In cele mai multe cazuri asigurarile si cartile verzi sunt ok.

in completare firmele de asigurari din orice tara nu doar Bulgaria ,acolo unde nu exista sucursala (de exemplu Euroins,interamerican exista si la bulgari) au intelegeri intre ei si cei de la BAAR te pot trimite la Asirom de exemplu cu am patit eu cu un prieten .Acum exista o mica problema in privinta platiilor ,poti nimeri la un service unde daca nu au plata facuta nu poti sa iei masina ,decat daca platesti din buzunar si mergi ulterior la caserie(asirom in cazul meu) sa recupezi suma achitata pe devizul final aprobat de asigurator in prealabil.

Toti asiguratorii indiferent de natie(in Balcan mai ales) se comporta la fel,asta referitor la faptul ca intarzie plata, taie mult din suma calculata din reparatie sau mai rau gasesc motive sa nu despagubeasca pagubitul asta in cazul in care nu exista relatii,, stranse,, intre inspectori de asigurari si administratorii de service-uri.

in concluzie daca esti lovit de un autoturism cu placute de inmatriculare straine si are talon ,inspectie (itp),asigurare si carte verde valabila pe teritoriul Romaniei,procura sau imputernicire ca are voie sa foloseasca masina si sa raspunda in fata autoritatilor (toate aspectele care se trec de obicei in procura de Bulgaria) ,nu exista suspiciuni ca accidentul a fost regizat ,probabilitatea sa nu fi despagubit este foarte mica .

Atentie chiar daca nu sunteti de vina trebuie sa aveti si voi asigurare (rca) si ITP valabile altfel nu sunteti despagubiti (asta in cazul in care autoturismul dvs era in miscare ) daca era parcat regulamentar nu aveti nevoie de acte de sus sa fie valabile.Daca de la anul intra legea cu anvelopele obligatorii si lipsa acestora la oricare dintre partile implicate in accident va duce la refuzul de plata a despagubirilor

Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,,

ARO 243 2.4 Vitara 1,6

Link spre comentariu

.Daca de la anul intra legea cu anvelopele obligatorii si lipsa acestora la oricare dintre partile implicate in accident va duce la refuzul de plata a despagubirilor

Daca am Simex-uri pe masina si provoc un accident iarna? Am o problema?!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

La o masina cu numere de RO , poti nota NR si cred ca verificarea / identificarea proprietarului este mult mai rapida decat la una inmatriculata in BG.

Un Nr de RO il tii minte mai usor decat un Nr de BG !!! - Cel putin EU

amice....dupa o coliziune si un roman iti poate spune la fel...asa ca....:grin:

procedezi la fel ca in cazul romanului

Inteleg ca la acel "BAAR-Biroul asiguratorilor auto dinRO " suni si ei verifica ceva ... i-ti spun la telefon daca este OK ce acte ai tu sau inregistreaza doar intrebarea urmand sa raspunda in ... 5 zile sa spunem ??

Inteleg ca masina BG trebuie sa aiba ITP Valabil - Este scris undeva ???? daca da UNDE ???

Buletin si permis a celui care a condus .... pare OK

Daca cel care conduce masina nu este persoana din "procura sau imputernicire ca are voie sa foloseasca masina si sa raspunda in fata autoritatilor " - ESTE GRAV ?? sau nu conteaza ???

De asemenea ar fi bun un copiator portabil :ha:

Si NU , NU am vazut reportajul de la PRO TV , i-mi cer scuze pentu acest lucru :wink:

Toate bune,

Calin

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Daca am Simex-uri pe masina si provoc un accident iarna? Am o problema?!

daca anvelopele tale au indicativ m+s si se potrivesc caracteristicilor date in carte de identitate nu vad de ce nu ar fi OK.nu cred ca vor umbla politisti si inspectorii de asigurari cu poze dupa ei din care sa reiasa profilele acceptate ,stiu sigur ca trebuie sa aiba minim 4 mm profil .

treaba cu anvelopele(legata de despagubire) o cer cei de la asigurari in primul rand,acum vedem ce o fi de la anul ,ca daca am avea si noi o legislatie pusa la punct de la bun inceput am muri toti de plictiseala.Oricum traim in Romania si lucrul asta are si avantaje ,doar trebuie cautate nu cred ca o pereche de anvelope mai agresiva fara indicativ M+S vor impiedica pe cineva sa nu incaseze sau sa despagubeasca la randul lui (probabil ca va trebui dat din urechi sau sa schimbi anvelopele pana ajungi la constatare)

ps.asta asa ca o gluma cine nu are inscriptionat pe anvelope ca sunt dedicate pentru zapada se pot face artizanal stante (winter ,m+s,etc)care aplicate la cald pe anvelope rezolva problema

ARO 243 2.4 Vitara 1,6

Link spre comentariu

La BAAR iti raspunde pe loc.problema e sa raspunda ca dureaza mai mult pana se hotarasc si depinde la ce ora suni.si nu trebuie sa te sperii ca BG si din alte tarii pot exista probleme.iar daca poate pleca cu coaja de 500 eur de la locu accidentului inseamna ca nui asa grav parerea mea.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

La o masina cu numere de RO , poti nota NR si cred ca verificarea / identificarea proprietarului este mult mai rapida decat la una inmatriculata in BG.

Un Nr de RO il tii minte mai usor decat un Nr de BG !!! - Cel putin EU

Inteleg ca la acel "BAAR-Biroul asiguratorilor auto dinRO " suni si ei verifica ceva ... i-ti spun la telefon daca este OK ce acte ai tu sau inregistreaza doar intrebarea urmand sa raspunda in ... 5 zile sa spunem ??

Inteleg ca masina BG trebuie sa aiba ITP Valabil - Este scris undeva ???? daca da UNDE ???

Buletin si permis a celui care a condus .... pare OK

Daca cel care conduce masina nu este persoana din "procura sau imputernicire ca are voie sa foloseasca masina si sa raspunda in fata autoritatilor " - ESTE GRAV ?? sau nu conteaza ???

De asemenea ar fi bun un copiator portabil :ha:

Si NU , NU am vazut reportajul de la PRO TV , i-mi cer scuze pentu acest lucru :wink:

Toate bune,

Calin

Cel mai bine ii opresti asigurarea talonul si mergeti la politie in cazul in care omul nu este de inteles .Eu am 2 masini pe Bulgaria de fiecare data am incasat sau platit (inca nu a fost cazul) paguba la fata locului (nu au fost grave) dar daca ar trebui sa platesc (la o dauna relativ mica) as incerca sa rezolv omului masina cu forte propri .Nu mi se pare corect pt vopsit o aripa (adica 200 ron) sa pierd timpul si eu si persoana in cauza .

itp la autoturimele de Bulgaria nu il gasiti pe talon ca la noi .exista un cartonas separat (de marimea aproximativ a unei carti de credit) unde sunt trecute date de identificare ale masini iar pe laturi este perforat in dreptul anului ,luni,zilei cand acesta expira.

asigurarea este pe un cartonas similar dar trebuie sa fie insotita de cartea verde si cateodata contractul de la polita de asigurare(acolo unde este trecut si cat a costat asigurarea :ha:)

vizavi de procura -e discutabil .teoretic daca suntem in UE asa cum imprumut masina unui prieten de la Brasov asa as putea sa o imprumut si pe a unui bulgar cu conditia sa am restul actelor in regula .Dar la noi pentru a simplifica lucrurile in cazul unui control (sapte politisti-sapte variante) si pentru a ne asuma raspunderea pentru ceea ce facem cu masina .

La noi nu poti sa treci la bulgari,, pe bune,, daca nu ai imputernicire ,procura ,in cazul cand masina este detinuta de o persoana juridica sau o persoana fizica care nu e prezenta( in automobil) in momentul cand treci punctul de control

exista notari si in Romania(in Constanta sunt vreo 2) unde daca mergi cu procura tradusa si autentificata si in procura initiala de la bulgar ai dreptul sa acorzi unei terte parti beneficile care ti-au fost acordate tie nu au nici un motiv sa nu intocmeasca o procura cu acelesi drepturi urmatorului utilizator

probleme apar sigur daca trebuie sa incasezi bani si nu ai procura sau factura (trebuie sa aduci bulgarul)

la televizor prezinta stiri doar pentru audienta ,daca se vrea stoparea masinilor inmatriculate in bulgaria cu acte mai ,,putin in regula se poate ,, si exista cadru legal ,dar ori sunt indiferenti ori tampiti .cum se poate ?

sa-i lasam pe ei sa isi dea seama ca doar nu ne taiem craca de sub picioare

in alta ordine de idei daca aveti talonul ,asigurarea +carte verde ,itp-ul valabil si autentice ,procura si impozitul achitat la zi nu exista si nici nu va exista (decat daca ne dau afara pe noi sau pe bulgari afara din UE) cale legala( deocamdata) sa interzica utilizatorilor(imputerniciti sau cu procura) sa foloseasca autoturismele in Romania

ARO 243 2.4 Vitara 1,6

Link spre comentariu

Eu am iesit cu masina inmatriculata pe BG pe extern si nimeni nu m-a intrebat niciodata nimic ... :grin: Am trecut prin cateva controale de rutina (filtre) le-am pus in brate procura in bulgareste (nici macar nu m-am obosit sa o traduc) si nimeni nu mi-a zis nimic.

Un cap de creta mi-a cerut la un moment dat o procura tradusa. Stii ce i-am spus: eu ti-am prezentat niste acte in regula la control unde cifrele spun ca toate sunt valabile. Nu e problema mea ca tu nu stii bulgareste ...De ce nu ai invatat? Unde scrie in legislatia romaneasca faptul ca eu trebuie sa-ti prezint la o masina bulgareasca acte traduse... Mi-a dat actele si m-a lasat sa plec ...nu a avut incotro. Alta data am fost oprit sa-mi treca datele in nu stiu ce registru ... I le-am luat din mana si i-am spus ca atata timp cat toate sunt in regula imi rezerv dreptul de a nu-i da acele date.

PS ...ma gandesc sa fac niste traduceri ...din bulgara in chineza ... :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

eu nu am iesit cu ea din tara dar prin jud cj nici macar nu m-a oprit vreodata.si o am deja de mai bine de un an.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

daca anvelopele tale au indicativ m+s si se potrivesc caracteristicilor date in carte de identitate nu vad de ce nu ar fi OK.nu cred ca vor umbla politisti si inspectorii de asigurari cu poze dupa ei din care sa reiasa profilele acceptate ,stiu sigur ca trebuie sa aiba minim 4 mm profil .

de ex anvelopele mele au indicativul M+S, dar in talon si carte (sunt de bulgaria) nu am trecuta tipodimensiunile acestora, intrebarea este: pot avea probleme de vreun fel daca masina avea cand am inmatriculat-o 265/70/15 iar acum am 265/70/16 ??? poate cineva sa-mi spuna ca nu am dimensiunea corecta pe masina ???

Link spre comentariu

Eu am iesit cu masina inmatriculata pe BG pe extern si nimeni nu m-a intrebat niciodata nimic ... :grin: Am trecut prin cateva controale de rutina (filtre) le-am pus in brate procura in bulgareste (nici macar nu m-am obosit sa o traduc) si nimeni nu mi-a zis nimic.

Un cap de creta mi-a cerut la un moment dat o procura tradusa. Stii ce i-am spus: eu ti-am prezentat niste acte in regula la control unde cifrele spun ca toate sunt valabile. Nu e problema mea ca tu nu stii bulgareste ...De ce nu ai invatat? Unde scrie in legislatia romaneasca faptul ca eu trebuie sa-ti prezint la o masina bulgareasca acte traduse... Mi-a dat actele si m-a lasat sa plec ...nu a avut incotro. Alta data am fost oprit sa-mi treca datele in nu stiu ce registru ... I le-am luat din mana si i-am spus ca atata timp cat toate sunt in regula imi rezerv dreptul de a nu-i da acele date.

PS ...ma gandesc sa fac niste traduceri ...din bulgara in chineza ... :ha:

mai bine din bulgara in engleza ca este limba de circulatie internationala si ori cum nici pe asta nu o stiu 95% din capi de creta !

• LJ 7O

Link spre comentariu

se pleaca de la presupunerea ca soferul este de buna credinta si se opreste sa discute cu tine

daca insa nu se opreste si pleaca?

presupunand ca am reusit sa retinem numarul ... cum mai dai de el?

Link spre comentariu

(...)

Eu casc ochii cit cepele cind e pe linga mine o masina de BG.

Mai alex in cojile de 500 de euro parca sunt alesi cei mai retardati oameni...

Sa vezi ce retardati sunt in masinile de 50.000 EUR... Valoarea masinii nu e un criteriu despre competenta soferului.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

de ex anvelopele mele au indicativul M+S, dar in talon si carte (sunt de bulgaria) nu am trecuta tipodimensiunile acestora, intrebarea este: pot avea probleme de vreun fel daca masina avea cand am inmatriculat-o 265/70/15 iar acum am 265/70/16 ??? poate cineva sa-mi spuna ca nu am dimensiunea corecta pe masina ???

Sigur ca poate.Agentul de circulatie. Nici in noile taloane romanesti nu sunt trecute dimensiunile, dar ele se pot obtine foarte usor. In cazul bg putin mai greu, dar pe timpul tau.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Din pacate problema cu asigurarile din Bulgaria exista si sper sa nu aiba nimeni de-a face cu asa ceva. Stiu cazuri in care s-a platit reparatia la service si se asteapta banii de la asiguratorul bulgar de mai bine de un an.

Link spre comentariu

Daca ai cunostinta te rog spune-ne la ce firma este problema sa stim sa ne ferim de ea.

Daca ai si un numar de asigurare sa o putem verifica ar fi perfect.

Link spre comentariu

Euroins are probleme si in romania chiar de prin 2009, asa ca nu aplica situatia ca fiind specifica asigurarilor bulgaresti. Euroins este fostul asitrans.

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare