Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

calinvas
 Share

Recommended Posts

Re: Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

La cateva luni dupa ce masina pe care o conduceam a fost implicata intr-un mic carambol, eu cu partea mea de vina dupa militie, constatare, asigurari date bla bla ...am primit o hartiuta de la o firma de avocatura romanesca ... "3 coceni srl" ...care imi spunea ca o sa certeze ei ce si cum s-a intamplat ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Re: Daca o masina cu Nr de BULGARIA si sofer Roman intra in masina ta ce trebuie sa faci ???

O belea mai mare este atunci cand esti lovit de o masina cu numere de RO al carei proprietar nu a binevoit sa o treaca pe numele lui ca nah nu are fiscal sau este impozitul mare.El iti da rca pe numele fostului proprietar.Fostul proprietar este sunat de cei de la asigurari sau primeste un plic acasa sa vada ce si cum deconteaza.Fostul proprietar le spune frumos ca a vandut masina si le poate trimite o copie dupa actul de v-c.Pagubitul ramane cu paguba sau il cauta pe ala sa ''se inteleaga'' pentru ca aia de la asigurari abia asteapta un motiv sa nu deconteze lucrarea.Asa ca la accident cu masina de RO pe langa asigurare cereti si copie talon si buletin eventual mergeti la constator.Nu va multumiti doar cu o amiabila facuta pe loc.Scuze de offtopic.

Edited by Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Ai patit tu asa ceva????? Ca in cazul asta ti -a facut o mare nedreptate ! Ce ai prezentat tu nu reprezinta un caz de excludere la despagubirea pe RCA .

Nu am patit eu.Masina a ajuns la cineva care probabil a ''simulat'' un accident cu un prieten sperand sa isi repare masina gratis.Cei de la firma de asigurari au trimis plic acasa sa-i sun sa clarificam situatia.I-am sunat si le-am spus ca nu mai am masina de aprope un an.Ei au zis ca vor verifica una alta.Dupa ceva timp ma suna un baiat speriat sa ma intrebe de ce nu i s-a decontat lucrarea c a el trebuie sa plateasca la service din buzunar.I-am spus sa ia bani de la cel ''vinovat'' de accident.Sper ca am fost destul de clar :).

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Caz real: bmw cumparat sh recent (4700e) inscris ro facut zob de un opel inscris Bulgaria ,dupa constatarea facuta de politie vina opel ului. Avea asigurare la AVUS .Asta e a doua zi sun la avus ,au o reprezentanta in Bucuresti pe la Unirea, le spun despre ce e vorba ,imi cer niste acte sa le trimit pe mail (talon ,ci, asigurare pt opel ,dovada politie etc) ma intreaba daca bmw se poate deplasa- zic ca nu- si in 2 sau 3 zile apare un constatator de la ei face poze la masina ,facem schita accidentului ,scrie pe un formular tot ce vede el faramat la bmw

Pana aici toate bune , constatatorul isi da cu parerea ca e vorba de dauna totala

Apoi dureaza cam 3 4 luni sa se verifice daca e valabila asigurarea bulgareasca - se constata dupa 4 luni si ceva ca este valabila apoi imi comunica ca se pun pe treaba sa "dea drumul la dosar". Dupa inca vreo 2 luni de telefoane si nervi si stres imi trimit un mail in care spun ca imi dau 147 de milioane. Acceptam suma chiar daca e mititica dar decat nimic.....mai bine asa cu ce s a mai luat pe epava aproape s a recuperat suma

Deci pot spune ca avus plateste chiar daca greu dar cei de la ei au spus ca am fost norocosi ca era valabila asigurarea ca _spun ei_ multe nu ar fi

Asta cu verificarea e vrajeala, si pe jos daca se duceau in Bulgaria sa o verifice dura mai putin. Asigurarea se verifica instant.

Intradevar, putea sa nu mai fie valabila sau anulata si atunci chiar erau probleme, dar asta se poate intampla si cu masini inscrise in Romania. Unii sunt pacaliti de bulgari (poate ei sunt de buna credinta, platesc asigurarea, dar ori e falsa, ori bulgarul o anuleaza).

Si cu asigurarile de Anglia sunt probleme ...

Edited by stelea
4x4MANIA is where we are !!!

Asta cu verificarea e vrajeala, si pe jos daca se duceau in Bulgaria sa o verifice dura mai putin. Asigurarea se verifica instant.

Intradevar, putea sa nu mai fie valabila sau anulata si atunci chiar erau probleme, dar asta se poate intampla si cu masini inscrise in Romania. Unii sunt pacaliti de bulgari (poate ei sunt de buna credinta, platesc asigurarea, dar ori e falsa, ori bulgarul o anuleaza).

Si cu asigurarile de Anglia sunt probleme ...

He, he, care asigurari de anglia???:ha::br

He, he, care asigurari de anglia???:ha::br

Nu vreau sa vorbesc negativ despre asigurarile englezesti,eu sunt multumita de firma cu care am masina asigurata.Insa,da,si in UK pot fi probleme cu asigurarile.Am o pacienta care a avut un accident cu 8 ani in urma,o masina a intrat in masina ei la o intersectie ,masina cealalta trecand pe rosu.Firma de asigurari la care era asigurat soferul celalalt nu a vrut sa plateasca traumele suferite in timpul accidentului si dupa accident,iar doamna i-a dat in judecata.Avocatii s-au certat 8 ani pentru plata.Dupa 6 ani de la accident doamna noastra ajunge internata in spital cu diagnosticul Dementa Pugilistica in urma loviturii de la cap in timpul accidentului. Abea 4 luni in urma,anul acesta, procesul s-a terminat si doamna noastra a castigat procesul! Dar la ce folos?De 2 ani este senila si inca este in spital datorita agresiunii,are 55 sau 58 de ani,nu are copii sau familie,are o sora.

Cred ca peste tot in Lumea asta sunt asigurari serioase si neserioase.

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.

• 2 weeks later...

Cine a sters de aici postul meu cu linkul catre site-ul de verificare asigurari Bulgaria?

http://eisoukr.guaranteefund.org/

E un site folositor pentru cazuri de acesta. Bagi decat numarul de la masina si afli tot istoricul in materie de asigurari al acelei masini.

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Nu, nu ti l-am sters, ba dimpotriva, am considerat asa de utila postarea ta incat i-am facut un topic, topicul l-am facut sticky la "Juridic" si chiar ai primit de la mine pentru informatia asta o steluta pe care o poti vedea in Panoul utilizatorului, la tine !

Topicul este aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75742-Verificarea-asigurarilor-masinilor-inmatriculate-in-BG

:h5

Multumesc mult :D

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

• 9 months later...

aviz proprietarilor de bulgaroaice...de fapt utilizatori..evitati sa va faceti polite de asigurare la firmele generali bulgaria si uniqa bulgaria...vorbesc in calitate de conducator a 2 masini de bulgaria...si cu 2 acrosaje la activ din vina mea...unul s-a solutionat..despagubit tot in 3 saptamani..la al doilea inca se asteapta..au trecut abia 2 saptamani

• 2 years later...

Eu am iesit cu masina inmatriculata pe BG pe extern si nimeni nu m-a intrebat niciodata nimic ... :grin: Am trecut prin cateva controale de rutina (filtre) le-am pus in brate procura in bulgareste (nici macar nu m-am obosit sa o traduc) si nimeni nu mi-a zis nimic.

Un cap de creta mi-a cerut la un moment dat o procura tradusa. Stii ce i-am spus: eu ti-am prezentat niste acte in regula la control unde cifrele spun ca toate sunt valabile. Nu e problema mea ca tu nu stii bulgareste ...De ce nu ai invatat? Unde scrie in legislatia romaneasca faptul ca eu trebuie sa-ti prezint la o masina bulgareasca acte traduse... Mi-a dat actele si m-a lasat sa plec ...nu a avut incotro. Alta data am fost oprit sa-mi treca datele in nu stiu ce registru ... I le-am luat din mana si i-am spus ca atata timp cat toate sunt in regula imi rezerv dreptul de a nu-i da acele date.

PS ...ma gandesc sa fac niste traduceri ...din bulgara in chineza ... :ha:

Yonutze ... conform directivelor UE, procurile sunt valabile in oricare dintre limbile tarilor membre UE, deci nu trebuie traduse !

Respectiv orice proces verbal incheiat de ex. in Slovacia, ai dreptul sa refuzi semnarea lui daca ti se pare ceva abuziv si sa soliciti trimiterea lui prin posta tredus in limba tarii tale... si exact asta vei primi acasa, Procesul verbal in limba Slovaca si in limba Romana, la fel si In Ungaria, Austria, Germania.

De cativa ani m-am pricopsit deja cu cateva amenzi de parcare si de radar din tarile amintite mai sus si cu exceptia unui singur care l-am achitat pe loc in Polonia, restul mi-au sosit acasa in Romania insotite de traducere in lb. Romana.

... cu Bulgaria insa nu stiu ca nu prea circul pe acolo, iar cand m-au luat cu radarul am zambit frumos, am dat din cap invers , ei au zambit cat le era gura de lunga si nu a mai fost cazul de proces verbal :D

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use