Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare rapoarte cutie transfer!

godwishu

Postări Recomandate

Trebuie sa schimb cutia de transfer si ma gandesc ca daca tot aduc o cutie refacuta de la Ashcroft sa aduc una cu raport 1:41 de Defender si HD cross pin.

Impreuna cu 33" ar trebui sa nu modific semnificativ viteza si turatia motorului.

De planetare nu imi fac probleme, pt ca deja sunt HD, asa ca ....nu stiu daca o sa reziste diff-urile.

Cauciucurile pot sa fie 255/85R16 BF Godrich KM2 care la latime sunt identice cu cele actuale dar mai inalte.

Sunt curios cat o sa trebuiasca sa ajustez aripile? Exista si un kit de +2" la suspensie.

Bara fata trebuie schimbata si astept recomandari.

Ce jante sa caut pt. gumele astea? 7j sau 8?

Pana luni trebuie sa iau o decizie, asa ca va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare rapoarte cutie transfer!

Acelasi lucru vreau sa fac si eu cu cutia de transfer.

Ai vorbit cu cei de la Ashcroft,ce pret ti-au dat-trebuie sa le trimiti cutia ta la schimb?

Cred ca trebuie taiat destul,mie imi atinge un pic cu 245/75/16 si flanse de 30 mm si chit +2.

Diff-urile.....hmmm,mai pune ceva verzisori si schimba-le - eu am pus Detroit-uri si sunt foarte multumit.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

De fapt eu am garantia de cutia de viteze la ei. In loc sa imi returneze garantia vreau cutia de transfer+ diferenta. Garantia pt. cutia de transfer este 150 lire.

Sincer nu prea mai merita sa o trimiti inapoi. Mai bine o repari si o tii de rezerva.

Transportul catre Anglia te costa minim 110-150 eur.

Link spre comentariu

Bine,am inteles,dar cat ma costa una de la ei cu hd cross adusa aici?

La pretul de pe site adaug acea garantie?

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salutari. Poate va sunt folositoare urmatoarele informatii.

Eu am instalata pe masina o cutie de transfer cu rapoarte de 1:41 de la Ashcroft.

Ce sa zic...merge foarte bine. Am pus 33 si singurele solutii pe care le aveam au fost pinioane si coroane in axe sau rapoarte schimbate. S-a intamplat cand ma gandeam eu ce sa fac sa distrug cutia de transfer si asa ca am optat pentru o cutie refacuta de cei de la Ashcroft cu dif central si rapoarte schimbate.

Cand mergi cu 33-uri parerea mea este ca trebuie sa schimbi rapoartele ori in cutie ori in axe. Daca urcai o panta cu a 3-a fara rapoarte schimbate ar trebui sa schimbi cu a 2-a si 1-a pana inti vine rau. Plus ca prajesti kituri de ambreiaj ca pe cartofii prajiti.

Inconvenient la schimbarea rapoartelor: inainte pe autostrazi puteam sa merg si cu 200 km/h acum maxima este de 163 km/h (GPS). Mai mult nu merge nici daca o rogi.

Cei de la Ashcroft au fost foarte profesionisti. Cutia a venit pe un palet prin curier. In 6 zile de cand am comandat-o si platit-o.

Daca vrei sa pui 33 atunci trebuie sa tai destul de mult. Daca vrei sa ai o masina sanatoasa. Daca te zgarcesti la taiat atunci la oarece incrucisari de punti o sa-ti atinga si o sa-ti frece toate maruntaiele...

Daca ai supensie +2 cu atat mai mult trebuie sa tai.

Eu am +3 de la OME si flanse si a trebuit sa tai destul de mult.

Bafta!

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Salutari. Poate va sunt folositoare urmatoarele informatii.

Eu am instalata pe masina o cutie de transfer cu rapoarte de 1:41 de la Ashcroft.

Ce sa zic...merge foarte bine. Am pus 33 si singurele solutii pe care le aveam au fost pinioane si coroane in axe sau rapoarte schimbate. S-a intamplat cand ma gandeam eu ce sa fac sa distrug cutia de transfer si asa ca am optat pentru o cutie refacuta de cei de la Ashcroft cu dif central si rapoarte schimbate.

Cand mergi cu 33-uri parerea mea este ca trebuie sa schimbi rapoartele ori in cutie ori in axe. Daca urcai o panta cu a 3-a fara rapoarte schimbate ar trebui sa schimbi cu a 2-a si 1-a pana inti vine rau. Plus ca prajesti kituri de ambreiaj ca pe cartofii prajiti.

Inconvenient la schimbarea rapoartelor: inainte pe autostrazi puteam sa merg si cu 200 km/h acum maxima este de 163 km/h (GPS). Mai mult nu merge nici daca o rogi.

Cei de la Ashcroft au fost foarte profesionisti. Cutia a venit pe un palet prin curier. In 6 zile de cand am comandat-o si platit-o.

Daca vrei sa pui 33 atunci trebuie sa tai destul de mult. Daca vrei sa ai o masina sanatoasa. Daca te zgarcesti la taiat atunci la oarece incrucisari de punti o sa-ti atinga si o sa-ti frece toate maruntaiele...

Daca ai supensie +2 cu atat mai mult trebuie sa tai.

Eu am +3 de la OME si flanse si a trebuit sa tai destul de mult.

Bafta!

Ai schimbat si cardanele cu wide angle?

Ce dimensiune de cauciucuri ai pus?

Cauciucurile care vreau sa le pun au latimea identica cu cele stoc. Nu vreau sa pun flanse ca sa evit sa macelaresc Huburi si aripi.

Intrebam de jante ca nu vreau sa modific latimea cauciucurilor si nu stiu ce jante sa folosesc pt. 255/85R16.

In privinta ambreiajului nu imi fac probleme. Am pus deja volanta de la Rakeway, disc AP racing...

Despre Ashcroft pot sa spun ca am experienta si sunt mai mult decat OK. Am deja de la ei Diff fata HD, cutie viteze si planetare.

Link spre comentariu

Raspuns primit de la Ashcroft:

I can supply a 300 tdi Discovery gear box @ £495 rebuilt, exchange with a core deposit of £350, an LT230 transfer box with 1.410 ratio with a HD cross pin would be £490 rebuilt, exchange with a core deposit of £150. The price of the front half shafts is £245 for a pair and the rear half shafts would be £260 for a pair. The shipping would be approx £125 to Romania, prices are all plus VAT @ 20%. I would need 2-3 days to build the units and I don't have any stock of the rear half shafts until the end of March/early April. Please advise if you wish to go ahead, I look forward to hearing from you.

E mai fezabil sa refac aici cutia si transferul,in aceleasi conditii, sau sa iau de la ei?

Mentionez ca vreau sa fac al doilea motor pe care il am de la 0,adica vreau sa-l fac nou.Am primit oferta de alezat si honuit bloc 500 ron si alezat arbore 250 ron.Pistoane noi (o sa vad la ce cota),chiuloasa echipata si restul de maruntisuri cred ca de la Paddok.

Dupa ce-i schimb si planetare si cv joint-uri(Ashcroft HD)

sper sa-l las pe Bator mostenire la stranepoti.:grin:

Editat de Astral

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Ai schimbat si cardanele cu wide angle?

Ce dimensiune de cauciucuri ai pus?

Cauciucurile care vreau sa le pun au latimea identica cu cele stoc. Nu vreau sa pun flanse ca sa evit sa macelaresc Huburi si aripi.

Intrebam de jante ca nu vreau sa modific latimea cauciucurilor si nu stiu ce jante sa folosesc pt. 255/85R16.

In privinta ambreiajului nu imi fac probleme. Am pus deja volanta de la Rakeway, disc AP racing...

Despre Ashcroft pot sa spun ca am experienta si sunt mai mult decat OK. Am deja de la ei Diff fata HD, cutie viteze si planetare.

O sa pun si cateva foto dar prima data sa raspund...

Nu am schimbat cardanele. Pentru Discovery 2 se gasesc greu si sunt foarte scumpe. (Bailey Morris face cardane whide angle pentru Disco 2 dar sunt scumpe rau) Compromisul facut de mine este schimbare crucilor cam o data la 1 an.

Dimensiunea cauciucuri este 285/75/16.

Daca maresti cauciucul o sa pierzi din distanta de virare. Asta se corecteaza cu flanse.

Inalti masina? Parerea mea ...trebuie flanse. Pastrezi catusi de putin echilibrul masinii in curbe si la schimbarea de mers brusca.

Pentru dimensiunea care vrei sa pui tu merge si 7j si 8j.

Din experienta mea Hub-urile nu prea se strica din cauza flanselor. Flanse normale nu aiurea supradimensionate. Mai repede se strica din cauza incalzirii discului de frana excesiv sau ne-echilibrarea rotilor combinat cu noroi excesiv in roti. Tremuratul acela face minuni pentru profitul producatorilor de rulmenti.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Ceva noutati? Ma bate si pe mine gandul sa-i pun CT cu 1.41 si deocamdata vreau sa raman la 32" (235/85/16 si 265/75/16).

La planetare HD inca nu ma gandesc deoarece mai am un set de rezerva. Doar in cazul in care se rup f f repede, atunci nu are rost sa rup si al 2-lea set.

A incercat cineva varianta cu 1.41 si chip de putere? Ce parere aveti?

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

cand ai chef si timp poti sa vi sa te dai cu a mea acum e in configuratia asta.....cipul de putere mi se pare inutil in cazul in care pui cutia cu 1:41....200 tdi cu 1:41 in transfer nu prea simte 265/75/16...cam asta am eu pe masina acum....

Link spre comentariu

depinde la ce folosesti masina.

Eu am pe disco 2 cu 285/75/16 si nu cred ca a fost o alegere inspirata. Acum nu mai trece de 140.

Daca o folosesti si pe strada si e masina ta zi cu zi nu recomand. Daca o folosesti numai pe forestier sau off road atunci e o alegere buna.

Pentru rapoartele astea ar fi fost fain sa avem un 35.

Link spre comentariu

depinde la ce folosesti masina.

Eu am pe disco 2 cu 285/75/16 si nu cred ca a fost o alegere inspirata. Acum nu mai trece de 140.

Daca o folosesti si pe strada si e masina ta zi cu zi nu recomand. Daca o folosesti numai pe forestier sau off road atunci e o alegere buna.

Pentru rapoartele astea ar fi fost fain sa avem un 35.

eeeeee si acum vine intrebarea : cum pisici putem baga roti de 35 sau mai mari ?????????( scuze de offtopic)

Link spre comentariu

cand ai chef si timp poti sa vi sa te dai cu a mea acum e in configuratia asta.....cipul de putere mi se pare inutil in cazul in care pui cutia cu 1:41....200 tdi cu 1:41 in transfer nu prea simte 265/75/16...cam asta am eu pe masina acum....

dar la 200 tdi se poate cipui?????? Nu are calculator

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

dar la 200 tdi se poate cipui??????

ma indoiesc... dar se poate tuna injectia, turbina si mari intercoolerul din cate stiu ...si mai prinde ceva putere, vezi aici http://www.landyzone.co.uk/lz/f7/200tdi-tuning-upgrade-48767.html

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

ma indoiesc... dar se poate tuna injectia, turbina si mari intercoolerul din cate stiu ...si mai prinde ceva putere, vezi aici http://www.landyzone.co.uk/lz/f7/200tdi-tuning-upgrade-48767.html

se poate putin .....dar cu cap http://www.dividingcreekroverimports.com/technical_info_from_the_web dupa aia te mai joci un pic cu reglajul gogoasei de pe turbo si cam asta este ...mai mult nu se poate ....

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Ma bag si eu in discutie.

Am deja mai multe seturi de anvelope (245/75/R16 si 275/70/R16), inca nu am montat nimic pe masina, merg cu standard (235/70/R16) care sunt f. bune.

Stiu ca la schimbarea dimensiunilor anvelopa, in general se schimba rapoartele in cutie si planetarele (HD) + alte ajustari.

In conditiile unei utilizari normale (offroad usor - forestier + sosea) cat de necesare sunt aceste schimbari ?

Nu de alta dar eu am cutie automata - nu stiu cum se impaca cu alta cutie de transfer - si nici n-as face investitii enorme fara sa stiu ca imi sunt absolut necesare.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Salut. Cauta pe internet un calculator de dimensiune anvelope. Calculeaza dimensiunile actuale si ulterior cele pe care le au celelalte anvelope si vezi daca diferenta de latime/inaltime intre ele. Iti spun din start ca intre 235/60R16 si 245/75R16 nu e cine stie ce diferenta iar cele de 275 nu cred ca se potrivesc pe jantele actuale. S-ar putea sa simti o usoara crestere a consumului, acceleratie usor ingreunata si vei avea o infima diferenta de viteza in sensul in care pe bord iti va arata 100 km/h si tu vei avea 101-102.

Exemplu de calculator de anvelope :

LE by Astral :

Nu-i nevoie sa caute pe net........avem aici tot ce ne trebuie :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54160-Calculator-comparator-pentru-anvelope-si-jenti

Editat de Astral
Link spre comentariu

Multumesc frumos dar calculele le-am facut inainte

Link-ul este luat luat de pe forum:

http://www.rimsntires.com/specs.jsp

E o diferenta clara (nicidecum "foarte mica") de la 736 mm la 792 mm (275/70/R16) respectiv 774 mm (245/75/R16)

Intrebarea mea e foarte simpla, la o utilizare sosea + offroad usor/forestier sunt sanse mari sa se rupa ceva (planetara, pinion)?

Sau pot sa merg linistit pt ca nu fac offroad extrem.

Consumul de combustibil cat creste ?

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Vezi cum te ajuta si asta

http://www.fag.hiof.no/~frodehaa/forandringer/clearance.htm

Noi inca te asteptam si pe tine si pe RETI joia la intilnire.

P.S. Vezi ca nu esti in titlul topicului.

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare