georgeprava Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! Vezi cum te ajuta si asta http://www.fag.hiof.no/~frodehaa/forandringer/clearance.htm Noi inca te asteptam si pe tine si pe RETI joia la intilnire. P.S. Vezi ca nu esti in titlul topicului. Scuze, sper ca nu am fost "foarte offtopic".. Am citit informatiile din link, foarte utile. Cam mult de munca sa iasa bine. Era buna si o parere de la un utilizator de 245/75R16 pe disco 1. O sa mai sap pe forum poate gasesc ceva. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! Ma bag si eu in discutie. Am deja mai multe seturi de anvelope (245/75/R16 si 275/70/R16), inca nu am montat nimic pe masina, merg cu standard (235/70/R16) care sunt f. bune. Stiu ca la schimbarea dimensiunilor anvelopa, in general se schimba rapoartele in cutie si planetarele (HD) + alte ajustari. In conditiile unei utilizari normale (offroad usor - forestier + sosea) cat de necesare sunt aceste schimbari ? Nu de alta dar eu am cutie automata - nu stiu cum se impaca cu alta cutie de transfer - si nici n-as face investitii enorme fara sa stiu ca imi sunt absolut necesare. Pentru ce ai tu nevoie (mers la pescuit), ce vrei de la masina, nivelul de cunostinte despre masina la care esti in prezent, eu iti recomand sa ramai la suspensia standard. Poti vinde cauciucurile sau poate ai noroc si poti aranja sa le schimbi acolo de unde le-ai luat daca nu le-ai montat pe janta. Iti iei altele, tot BFG MT. Maximum pe care-l poti pune este 245/70 R16 dar pt. 1 cm mai bine ramai la 235/70 R16 ca e dimensiune standard (o poti trece in talon alaturri de 205/80 R16 pt. ca masinile s-au livrat si cu 235 - e drept ca nu seria 200 ci 300). Daca pui anvelopele acelea, 235/85 R16, impreuna cu 2" inaltare a suspensiei (obligatoriu, altfel nu incape roata cum trebuie) o sa obtii urmatoarele rezultate negative: - o sa umbli cu o marime de roti care nu e trecuta in talon (ilegal) - ridicarea centrului de greutate al masinii (mai instabila in viraj si risc mai mare de rasturnare, in special la inclinare laterala). - reducerea razei minime de bracaj - afectarea indicatiilor vitezometrului si parcusului in km - consum crescut de combustibil <=> masina "trage" mai greu (astea sunt legate intre ele) - masina o sa franeze mai greu (cu rata crescuta de uzura a placutelor/discurilor ce rezulta din asta) - sanse crescute de a rupe articulatiile homocinetice si planetarele pe puntea fata sau daca nu se rup cedeaza din caneluri. - modificarea unghiului de fuga la rotile fata => directia o sa devina mai vaga - modificarea unghilui la care lucreaza cardanele, in special cel din fata, care va duce la uzuri premature ale crucilor cardanice (in special cea dinspre cutia de transfer) - sunt sanse mari sa te trezesti cu o vibratie in cardan, tot datorita unghiurilor, pe n-o vei rezolva decat punand un cardan cu articulatie dubla - asta depinde de noroc, la unii vibreaza, la altii nu. Unele dezavanteje sunt mai mari, altele mai mici, poate neglijabile. Eu ti le-am zis pe toate (se poate sa mai fi uitat ceva), indiferent de gravitate. Mare parte din dezavantaje se pot corecta/elimina daca schimbi alte piese. Alti bani, alta distractie, o parte din noile piese aduc noi probleme. Si tot asa mai departe. Daca vrei sa imbunatatesti si articulatia puntilor atunci trebuie amortizoare cu cursa mai lunga (+2") si trebuie sa ai in vedere si dizlocarea arcurilor, limitatoare de cursa s.a. => alte piese ce trebuie schimbate (pt. asta sunt kiturile din lista de mai sus duble la pret, mai contin si alte piese si piesulici). Cea mai evidenta piesa ce trebuie s-o schimbi este racordul de frana care merge la etrier pe care risti sa-l rupi fiindca devine prea scurt pentru cursa rotii (racorduri pe care ar fi bine sa le schimbi si in situatia precedenta pt. ca-s prea la limita). Dupa aia trebuie sa renunti la barele de torsiune care-ti asigura stabilitatea in viraj sau sa le faci decuplabile, altfel degeaba cursa la arcuri daca se opune bara aia. Cand mergi la pescuit se presupune ca pleci de acasa pe drumuri asfaltate urmand sa dai de ceva noroi pe undeva aproape de balta. Probabil ca 99,9 % din parcurs il faci pe asfalt si drumuri de tara iar 0,1 % in teren mai dificil. Daca tu crezi ca pentru 0,1% merita sa-ti asumi efectele negative expuse de mine mai sus atunci asumati-le. Macar daca ai sti ca toate gropile si noroaiele pe care le vei intalni nu se pot trece cu rotile si suspensia standard dar se pot trece cu anvelopele pe care le-ai ales. Fii sigur ca intotdeauna vei gasi o groapa sau un noroi mai mare la care nici cu rotile astea mai mari nu treci. Poate o sa treci mai usor de cateva gropi cu roti mai mari dar nu cred ca merita sa te complici. Altceva era daca era o masina pentru concurs sau mers in noroi de dimineata pana seara. Plus ca nimic nu te obliga s-o iei prin norori atata vreme ca exista optiunea sa-l ocolesti sau sa faci cale-ntoarsa si s-o prin alta parte. Ai un troliu si ceva maruntisuri pentru situatii de urgenta, e suficient. Eventual dupa 2-3 ani, daca ti se schimba gandurile despre masina si pe masura ce mai afli despre dedesubturile astea, poti sa-ti schimbi suspensia cu ceva mai potrivit noilor scopuri sau conditii. Mai intai obisnuieste-te cu masina, descopera-i potentialul si foloseste-o corect, conform cu abilitatile ei. Singura varianta sa nu-ti para rau dupa bani si cu care nu faci nicio prostie e sa ramai la varianta originala. Asta e testata si ras-testata, e cea mai ieftina si singura care nu-ti aduce necazuri in plus. Orice alta varianta va avea incovenientele ei. Sper ca m-am facut inteles de data asta. :grin: Editat Octombrie 18, 2011 de Valentin 1 Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 (editat) Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! George , eu am pe masina 31/10,5/15 adica 774,7 cm diametrul fata de 205/80/16 adica 734,7 cm dia. Din ce am citit pe Tyre fitment postat de Mugur ar fi cam dim maxima ce suporta masina fara mari modificari . A trebuit sa tai un pic din aripile spate pt ca imi atingea la flexari. In rest este ok.Am rupt Diff central la o iesire insa era de asteptat sa se rupa ceva fiindca m-am bagat destul de rau printre niste pietre uriase si greseala mea a fost ca am blocat centralul dar asta e , invatam...deci sfatul meu este ca pori sa pui fara probleme setul de 245/75/16. Vezi si tabelul atasat poate te ajuta. tabel anvelope inch.xls Si am uitat sa-ti spun ca am kit de innaltare de 5 cm. Editat Octombrie 19, 2011 de thx LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! 2 intrebar1 care sunt putin offtopic lucru pt care imi cer scuze dar nu as vrea sa deschid un topic nou... 1-cutia de transfer de pe cutia manuala se potriveste la cutia automata? 2i-n ce masura modificarea raportului in cutia de transfer influenteaza modul in care schimba cutia de viteza automata? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! 1. Cutia de transfer e aceeasi pentru ambele 2. La manuala te poti adapta ca vei simti diferenta dar la automata ai putea sa ai ceva probleme ca ATC ECU s-a "adaptat" la vechile raporturi ... dar la astea automate nu ma prea pricep ca am oroare de ele si m-am ferit tot timpul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 (editat) Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! 2 in ce masura modificarea raportului in cutia de transfer influenteaza modul in care schimba cutia de viteza automata? multumesc Cutia de viteze automata va schimba tot la turatia la care este setata, daca nu modifici parametri cutiei. Eventual, s-ar putea simti niste intarzieri la schimbarea vitezelor. Editat Decembrie 2, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! Ai in tester un buton "Reset to adaptive value". Cutia stie sa citeasca singura dupa aceea. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! s-ar putea sa fiu offtopic dar asta e cel mai bun loc cred de pus aceasta intrebare. Cum se poate verifica la un Disco II ce fel de cutie de transfer are referitor la blocantul central. Din cate stiu sunt 3 variante: cea cu blocant central la variante 2003-2004(usor de verificat ca merge si stanga dreapta) si apoi restul fara blocant central din farbrica dar una la care se poate pune usor kitul de stanga dreapta(pentru blocare, are totul deja in cutie) si cele la care nu se poate face nimic. Cum se poate inspecta asta rapid in cazul in care mergi sa cumperi un Disco II? Multumesc mult de raspuns Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! tre sa te bagi sub masina si sa cauti cu mana in partea dreapta fata a cutiei de transfer....o sa simti daca are "surubul" ala care blocheaza diff-ul central, chiar la prima poza din dreapta vezi ce tre sa simti (diff lock spigot) iti si explica cum dar nu uita ca la ei "driver's side" e dreapta. cele pana in 2002 cam au asta pe cutie, cele de dupa 2003 care nu au in dotare nu au nici pe cutie http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html la toate se poate face, chiar si la cele fara nimic ca este kit si pentru asta dar e mai scump. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! si daca are in dotare cam costa modificarea? asta daca ai idee? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Re: Schimbare rapoarte cutie transfer! nu stiu cat ar fi transpportul de la astia ca aici e mai ieftin http://store.toddcosuspensions.com/larodilt230d.html , aici e mai scump dar astia sigur trimit http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=137 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate