Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Releu de incarcare Samurai

Roskat

Postări Recomandate

Re: Releu de incarcare Samurai

Poate gresesc, caci n-am umblat pana acum la alternator de Samurai, dar cred ca e in bucata care sustine periile (carbunii). Ia priveste-l cu atentie.:2dr

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DA!! Am desfacut alternatorul si am gasit asa ceva.

Intrebare: Vine separat de carbuni? sau e cu tot cu carbuni ca dupa codul de pe el, unde am intrebat mi-a spus ca e ~600 lei :|

~PYZ multumesc tare mult

Go big or go home.
Link spre comentariu

Vine la pachet, dar daca sunt tociti numai carbunii, poti sa-i inlocuiesti numai pe ei.

Daca releul e dus, n-ai ce sa repari.

Mai cauta si pe la alti vanzatori. 600 de lei e cam mult.

Succesuri! :h5

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Vine la pachet, dar daca sunt tociti numai carbunii, poti sa-i inlocuiesti numai pe ei.

Daca releul e dus, n-ai ce sa repari.

Mai cauta si pe la alti vanzatori. 600 de lei e cam mult.

Succesuri! :h5

Mi s-a parut ca e nituit pe acolo tot. Nu stiu cum as putea schimba doar carbunii.

Oricum are cineva idee cum il pot verifica?

Le-am luat prin eliminare si nu a ramas decat releul. Ideea e ca nu incarca mai mult de 12.3 V

Go big or go home.
Link spre comentariu

Intradevar 12,3 v nu este tensiune de incarcare.

Cauze pot fi si: dioade arse (puntea dusa), rotor sau stator dus. Mai ales daca o intrat apa in alternator.

Din cate am constatat meseriasii nu-si bat capul cu cautarea piesei defecte si inlocuirea ei. In asemenea situatii schimba ansamblu cu totul.

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Intradevar 12,3 v nu este tensiune de incarcare.

Cauze pot fi si: dioade arse (puntea dusa), rotor sau stator dus. Mai ales daca o intrat apa in alternator.

Din cate am constatat meseriasii nu-si bat capul cu cautarea piesei defecte si inlocuirea ei. In asemenea situatii schimba ansamblu cu totul.

Am verificat toate (rotor, stator, diode in parte) si sunt bune.

Singurul care a ramas e releul de incarcare. Cum se verifica asta ?

Go big or go home.
Link spre comentariu

600 de lei pentru releul ala mi se pare hotie la drumul mare:uameni. Pe ebay.de, un alternator nou-nout costa 119euro. Daca ai pe cineva in Germania si poate sa ti-l cumpere, te-ai scos si mai ieftin. Sau vezi daca vanzatorul trimite si in Romania, in mod normal daca poti plati cu PayPal ar trebui sa accepte.

Uite un exemplu: (la asta posta costa 15 euro)

http://cgi.ebay.de/Lichtmaschine-Generator-Suzuki-Samurai-SJ-/280612686993?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item4155d1cc91

Oameni buni, invatati-va sa cumparati de pe e-bay. Nu e greu, satisfactia e pe masura si-n plus ramai cu bani in buzunar in loc sa ingrasi vreun purcel autohton.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Am cumparat foarte multe de pe ebay cu paypal, dar nu vreau sa-mi cumpar alternator nou.

Am gasit ieri releul (fara mufa) la 40 lei marca HUCO, azi imi ajunge si il schimb... Va tin la curent.

PS: Mi-am comandat acum cateva zile si kitul pentru clicky starter de pe http://www.clicky-starter.com/ . Sper sa-mi ajunga si ala zilele urmatoare.

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

Scuze, intentia mea nu era sa-ti recomand cumpararea unui alternator nou, doar am vrut sa-ti arat ce poti face cu mai putin de 600 de lei.

Indemnul spre cumparaturile de pe e-bay era adresat tuturor celor care citesc topicul tau, avand in vedere pretul exorbitant cerut pe o piesa relativ ieftina.

Ca tot veni vorba.... poti te rog sa ne spui si noua:

- unde ti s-au cerut cei 600 ron pe un releu de incarcare (ca sa stim sa ne ferim pe viitor)

- unde l-ai gasit la 40 ron (ca sa stim unde sa dam buzna daca ne pica alternatoarele)

Multumesc.:h5

Link spre comentariu

Scuze, intentia mea nu era sa-ti recomand cumpararea unui alternator nou, doar am vrut sa-ti arat ce poti face cu mai putin de 600 de lei.

Indemnul spre cumparaturile de pe e-bay era adresat tuturor celor care citesc topicul tau, avand in vedere pretul exorbitant cerut pe o piesa relativ ieftina.

Ca tot veni vorba.... poti te rog sa ne spui si noua:

- unde ti s-au cerut cei 600 ron pe un releu de incarcare (ca sa stim sa ne ferim pe viitor)

- unde l-ai gasit la 40 ron (ca sa stim unde sa dam buzna daca ne pica alternatoarele)

Multumesc.:h5

In acelasi loc :D

Sa va explic de ce. Piesa mea este aceasta:

http://img864.imageshack.us/img864/8020/photo2xi.jpg

http://img854.imageshack.us/img854/2913/photo3j.jpg

O piesa exact la fel bosch atat costa. (vedeti si aici http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=36923&sid=cb02b9987be2fa70d50fc514e5d1aa57 Citez: ""Our part number is VRG46556. It is a genuine Bosch and is in stock at £109.60 plus vat. The complete unit works out better value at £116 plus vat." ) Deci...109 liere + TVA = mai mult de 600 lei cred

Totusi, se poate deface releul de mufa, lucru care l-am facut si eu.

Si mi-am dat comanda doar de aceasta piesa:

138108.jpg

Cand imi ajunge piesa pun mufa veche si lipesc un fir (cred ca e pentru masa) si teoretic alternatorul ar trebui sa incarce cum trebuie. Daca nu...ori am gresit undeva ori nu era de la releu :(

Daca nu e nici de la releu, nu stiu ce sa-i mai fac.

Si ca sa nu mai deschid un alt topic, Samuraiul are filtru de benzina? Daca da de care va rog.

O zi buna

Go big or go home.
Link spre comentariu

@Roskat, multumesc de lamurire :tk, fain ca ai putut sa separi cele doua piese.

Da Sam are filtru de benzina, la motorul 1.3i este inainte de rezervor (socotind ca pleci de la motor), prins pe partea interioara a sasiului si este filtru metalic, sub presiune (pompa de benzina e in rezervor). Este pe partea pe care ai si busonul de benzina. Daca intri sub masina, imposibil sa nu-l gasesti, urmareste doar traseul tevii de benzina. Daca nu l-ai schimbat pana acum, ar fi bine daca l-ai inlocui cu unul nou.

Uita-te dupa asa ceva:

http://seekpart24.com/jakoparts/fuel-filter-j1338016

Pretul e cam ala, eu am cumparat unul exact asa, Herth&Buss

Multa bafta!

Link spre comentariu

Multumesc si eu de lamurire. Il voi cauta maine

Vesti bune :banana:banana:banana

Alternatorul incarca acum 13.9-14 in sarcina, deci problema era din releu.

Azi i-am schimbat filtrul de aer cu unul MANN (43 lei) si parca revine mai repede in ture decat inainte (poate e doar placebo). Voi schimba si filtrul de benzina in curand si uleiul + filtru.

@Roskat, multumesc de lamurire :tk, fain ca ai putut sa separi cele doua piese.

Da Sam are filtru de benzina, la motorul 1.3i este inainte de rezervor (socotind ca pleci de la motor), prins pe partea interioara a sasiului si este filtru metalic, sub presiune (pompa de benzina e in rezervor). Este pe partea pe care ai si busonul de benzina. Daca intri sub masina, imposibil sa nu-l gasesti, urmareste doar traseul tevii de benzina. Daca nu l-ai schimbat pana acum, ar fi bine daca l-ai inlocui cu unul nou.

Uita-te dupa asa ceva:

http://seekpart24.com/jakoparts/fuel-filter-j1338016

Pretul e cam ala, eu am cumparat unul exact asa, Herth&Buss

Multa bafta!

Go big or go home.
Link spre comentariu

Tensiunea generata de alternator trebuie sa varieze in sarcina intre 14,2 si 14,8 (de la relanti la maxim 2000 de ture), asta la 25 de grade temperatura ambianta. Vezi pagina 237 din manual. Al meu scotea asta vara, 14,5 la turatia de 800 RPM ale motorului (relanti). Totusi cred ca e ok, avand in vedere ca are si el o varsta.... Felicitari! :br

Link spre comentariu

Tensiunea generata de alternator trebuie sa varieze in sarcina intre 14,2 si 14,8 (de la relanti la maxim 2000 de ture), asta la 25 de grade temperatura ambianta. Vezi pagina 237 din manual. Al meu scotea asta vara, 14,5 la turatia de 800 RPM ale motorului (relanti). Totusi cred ca e ok, avand in vedere ca are si el o varsta.... Felicitari! :br

Pai ieri erau vreo 5 grade ca mi-a inghetat tot in mine, poate conteaza si asta.

Oricum el incarca mai mult in mers decat pe loc.

Go big or go home.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare