Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

General Grabber AT2 versus Goodyear Wrangler AT/SA versus BF Goodrich A/T

peet

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Vine vremea sa schimb anvelopele de vara si ma gandea-m sa ma indrept spre ceva mai apropiat de utilizarea off-road, dar fara a afecta prea mult rularea pe sosea.

In acest sens am ineput sa caut niste A/T-uri, dar mi-as dori sa aiba si indicele de viteza cat de cat ridicat, sa pot sa folosesc masia si la drum lung/viteze de autostrada. Am vazut ca BF Goodrich A/T au indice de viteza numai R, mic dupa parerea mea, iar cu indice de viteza T am vazut numai 2 variante o anvelopa General Grabber AT2 si una Goodyear Wrangler AT/SA.

Cum anvelopa General pica avand in vedere ca nu imi mai trebuie anvelope marci ˝exotice˝, am anvelope de iarna Cooper Dyscoverer M+S2, foarte bune in conditii dificile si OK pe sosea uscata, dar dupa ce am taiat o anvelopa la un an de la achizitie nu am mai gasit sa mai cumpar alta la fel :ang2.

Va rog sa imi spuneti parerea voastra despre Goodyear Wrangler AT/SA, daca foloseste cineva asa ceva.

Ar fi interesant de aflat cum se comporta si BF Goodrich A/T pe sosea si in regim de autostrada.

Mentionez ca nu intentionez sa utilizez alte dimensiuni de anvelope,deoarece masina e folosita in activitatea de zi cu zi si nu vreau sa-i stric comportamentul pe sosea :grin:.

Multumesc,

Opel Corsa 1.3 CDI Enjoy

Mitsubishi Otlander 2.0 Intense DID - Sotia il chinuie

Fiat Bravo 1.4 Active

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: General Grabber AT2 vs. Goodyear Wrangler AT/SA vs. BF Goodrich A/T

salut

BF Goodrich este o anvelopa doarte utilizate si care are deja o varsta deci daca peste un an vei avea nevoie de una nu cred ca vor fi probleme.

cat despre indice R = 170. t = 190 .mergi mai tare de 170? si chiar daca mergi mai tare cat poti merge cateva secunde poate un minut - doua ?

General Graber are un preten zice ca e foarte multumit de ele nu o costat mult dar alte detalii din pacate nu stiu.

eu zic ca poti merge pe BF linistit dar daca vrei si un pic de offroad poate un pic mai indicat mud-u de la ei.

bafta

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

...........

eu zic ca poti merge pe BF linistit dar daca vrei si un pic de offroad poate un pic mai indicat mud-u de la ei.

bafta

Daca omul intreaba de gume AT, tu ii recomanzi MT-uri ??? :uameni

• Like 1
Link spre comentariu

Daca omul intreaba de gume AT, tu ii recomanzi MT-uri ??? :uameni

nu doar ca zicea ca vrea si un pic de offroad pe cand cu AT ce faci mergi pe drum forestier si atat.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

nu doar ca zicea ca vrea si un pic de offroad pe cand cu AT ce faci mergi pe drum forestier si atat.

Tu intelegi ce inseamna ca dai un raspuns ON-TOPIC si sa respecti dorinta cuiva ????

Inceteaza sa mai postezi de dragul postarii !!!!

• Like 1
Link spre comentariu

BFG AT vor rezista 80.000 km si poti merge cu ele vara-iarna.

De 8 ani folosesc in exclusivitate la masinile de strada, Landcruisere si rav4.

Am facut mai multe tururi prin Europa de cate 6-8000 km si am mers si cu 150-170 km/ora constant.

Cred ca si la pret sunt mai bune; la noi costa 540 ron bucata si ai si discount de 5-7% pentru set de 4-5 bucati.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Goodyear Wrangler am pe Patrol , recomand numai pentru asfalt si drumuri uscate , cale de rulare cu zone mari , care faciliteaza aderenta , insa de asemenea si acvaplanarea ca si derapajele pe mizga . Durabilitate medie Concluzie rapida : ma voi orienta spre BFG AT, ca fiind cea mai buna alegere pentru 90% on road .Daca bugetul imi va permite voi avea si un set de BFG MT KM2 .

Alternativa gasita de mine pentru AT : Pirelli Scorpion , cu un profil asemanator BFG AT , dar cu banda de rulare mai ingusta , prin comparatie cu BFG AT , (de asemenea durabile pe asfalt ).Mai usoare si mai economice in exploatare .De asemenea , si acestea la recomand pentru folosirea in principal pe drumuri uscate .

Nu pot spune nimic de Grabbere , desi le am sub nas aproape zilnic . Nimic altceva decit ca impresia generala ca 'e de bine "...

La unul din Wranglere am avut neplacuta surpiza sa se separe straturile de cauciuc intre ele , astfel ca anvelopa sufla prin 11 ( la numarul asta n-am oprit din verificare ...)astfel de asemenea dezaderente /porozitati . Defectul a fost cauzat de rularea cu presiune redusa ( 1,1 bar ) , totusi la viteze reduse si sarcini normale ... Cauciucul a fost reparat cu o solutie autovulcanizanta , dar costurile au fost de 25-30% din valoarea anvelopei noi .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

folosesc si eu BFG AT de cateva saptamani si sunt foarte multumit de ele, atat pe sosea cat si offroad. am fost duminica trecuta in zona Cheia si m-am bagat prin zapada necalcata si am mers fara probleme, mai putin cand am prins un sant pe stanga si m-am afundat rau. unde cred ca ar fi fost problematic si cu alte anvelope. iar pe asfalt au aderenta foarte buna, in conditiile astea de iarna, in care abia mai cuplez fata pt ca nu prea mai am nevoie, de cand am anvelopele astea. se pare ca opinia generala ca sunt anvelope de top este adevarata, pt AT-uri. eu am indice de viteza S, deci se poate si mai mult :)

avand in vedere ca sunt all-season, au marcat M+S si "munte+fulg", nu mai ai probleme cu schimbarea lor decat atunci cand sunt terminate. le-am luat de la un coleg de forum la un pret bun, si iti recomand sa faci la fel, pe unde am mai sunat eu inainte pe siteuri gasite pe net, mi-au dat preturi mult mai mari. deci apeleaza cu incredere colegii ;)

ia in considerare ca sunt niste anvelope mai grele decat cele de strada, cu destinatie usor diferita, deci nu sunt pt viteza mare.

eu am noroc ca utilajul nu poate sa duca viteze mari, deci nu am stresuri cu indicele de viteza :D

Link spre comentariu

General Grabber AT2 nu e deloc "exotic" e un nume de referinta in domeniu. Cel putin la Land Rovere, in Anglia au review-uri foarte bune si sint concurentul nr.1 pentru BFG.

Am luat masina cu asa ceva si inca le am ca si gume de vara+noroiala medie(numai eu am cca 40.000 cu ele si inca mai am 4-5 mm) . Am si un set de iarna , altul de MT, doar fiindca nu vreau sa risc cind am remorca dupa mine.

Goodyear Wrangler nu are nici o treaba comparativ cu celelalte 2.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Multumesc tuturor, am fost placut impresionat sa vad ca am primit raspuns atat de prompt si in numar asa de mare.

Se pare ca BF Goodrich se detaseaza fata de celelalte doua, acum trebuie sa fac demersurile pe langa societatea de leasing operational sa-i conving sa le aleaga.

Ma gandeam la niste cauciucuri cu indice de viteza cel putin T nu ca as merge cu 190 km/h, dar fiind omologate la aceasta viteza sunt mai bine echilibrate, posibil si mai usoare si mai poitrivite pentru rularea la viteze de 140-150 km/h timp de cateva ore.

Masina a venit dotata cu Yokohama Gelolander G33 cu indice de viteza H (210km/h) special facute pentru Mitsh' Outlander chiar daca viteza mazima e undeva pe la 185km/h, dar care nu aveau nici o legatura nici cu iesitul de pe sosea.

Nu zic ca General nu e o marca buna sau ca nu e recunoscuta, dar e prezenta pe alte piete, dar nu si in sudestul Europei, asa si Cooper daca eram in US, Canada, Australia, America de Sud era altceva, cum spunea-m cauciucurile s-u dovedit foarte bune.

Multumesc.

Opel Corsa 1.3 CDI Enjoy

Fiat Bravo 1.4 Active

Link spre comentariu

pai intotdeauna constructorul pune gume cu indice de viteza mai mare decat viteza maxima a masinii, pt siguranta. am avut si eu gume cu indice la 270 km/h pe masina cu viteza maxima 217 km/h... nu e ok sa rulezi sute de km la viteza egala cu indicele de viteza al gumei. tehnic ar fi ok, insa in practica, mai apar si surprize. astfel ca trebuie sa te gandesti bine ce pui pe masina si ce faci apoi cu ea.

Link spre comentariu

Recomand si eu BF Goodrich AT, Anvelope foarte rezistente la uzura si un comportament destul de bun diversele situatii in care intram.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Desi BFG e o guma mai dura decat Cooper (ex.) cu primele gume BFG AT am parcurs 50.000 km si nu am avut probleme nici vara nici iarna.

Atat la rulaj pe autostrada cat si peste bolovani nu am avut nici o prolema.

Nici ca zgomot nu ma pot plange.

Sunt cam sensibile la diferentele de temperatura in special in perioada de primavara si toanma cind senzorul ma trage de urechi si mai pun compresorul in miscare. La prima vedere ai zice ca nu au aer insa asta e sistemul BFG.

Ca si consum pentru un 32" zic ca 10% pe asflat in afara si 12% urban la un JK Wrangler Unlmtd nu e mult deloc. Si asta am verificat si rasverificat mereu.

Sunt la a doua serie de BFG AT si deja am rulat 25.000 km la fel de bine ca si pana acum, nu am nici un fel de probleme.

Desigur au si BFG A/T-urile limitele lor pe umed (noroi, mizga, umiditate) pe asfalt si zapada. Aici pe forum am citit deja citeva posturi scrise doar pe tema asta.

O comparatie si alte pareri ale altor utilizatori de gume A/T conform celor solicitate de tine ai si aici.

BFG A/T

http://www.tyretest.com/4x4_tyres/bf_goodrich/all_terrain_ta_ko/index.html

General Grabber A/T-2

http://www.tyretest.com/4x4_tyres/general/index.html (vezi coloana din dreapta ce doresti)

Goodyear Wrangler A/T - S

http://www.tyretest.com/4x4_tyres/goodyear/index.html (vezi coloana din dreapta ce doresti)

Spor!

:x

Ionut

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Buna seara,

Pana la urma cei de la societatea de leasing mi-au achizitionat anvelope Bridgestone Duler A/T 694 215/70 R16 100 S cam de o luna :) .

Pana acum pot spune ca pe sosea, inclusiv ploaie, se comporta foarte bine, inclusiv la viteze de 140 - 150 km/h.

In aceasta perioada am avut ocazia sa parcurg 2-3 drumuri pe drum de tara dupa ploile din aceasta perioada, practic pe noroi si s-au comportat mult mai bine decat cele standard din dotarea masinii, intradevar nu am vazut mari diferente fata de anvelopele de iarna Cooper Dyscoverer M+S2, pe care le-am avut pe timpul iernii si an parcurs aceleasi drumuri :cn.

Daca aveti ceva informatii despre aceste anvelope, sunt interesat :tk.

O seara buna,

Opel Corsa 1.3 CDI Enjoy

Fiat Bravo 1.4 Active

Link spre comentariu

sa le folosesti sanatos si in siguranta! par niste gume bune, era cat pe ce sa cumpar eu o masina echipata cu gumele astea, si in cele doua ocazii cand am testat masina, o data prin ceva noroi, mi s-au parut in regula.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

In urma cercetarilor facute impreuna cu prietenul gugal am decis sa imi cumpar General Grabber AT2.

Alegerea a fost intre General si BF Goodrich.

Am optat pentru General pt ca:

- in majoritatea review-urilor erau mai bine clasate ca si BF-urile (nu cu mult)

-am avut prieteni care au avut pe masina General G At2 si numai cuvinte de lauda (dar nici cei cu BF-uri nu s-au plans)

-pretul la General mai bun ca la BF (cel putin asa am gasit eu)

-mai putin galagioase ca BF-urile

Cred ca acestea au fost criteriile mele de alegere care imi vin acuma in minte.

In zilele urmatoare vreau sa le scot un pic la teren sa vad cum se comporta si voi reveni cu parerea mea despre ele .

PS: Azi am facut 80 de km cu ele prin oras si vreau sa va spun ca la presiunea de 2.2 (cea recomandata de Mitsubishi) absorb socurile generate de asfatul de proasta calitate adica ai un ''ride'' placut cu masina. Ca sa obtin acelasi confort de la cauciucurile vechi (Nokian WR) trebuia sa las presiunea in jur de 1.8 .

Link spre comentariu

K5-ul meu are general general graber at2 /35 si sant ok; dar eu cred ca sant

' preponderent' de iarna (material mai moale-uzura pe asfalt mai mare).

Erau singurele pe le-am gasit cu marcajul specific * (snowflake) recunoscute

ca atare de autoritatile in domeniu din america. De altfel chiar producatorul atragea atentia ca nu toate marimile sant disponibile cu marcajul specific iernii. Pe zapada (chiar f mare) sant tare multumit de ele, cred ca sant superioare celor BFG AT.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am deja aproape 15.000 km cu ele, Bridgestone Duler A/T 694 215/70 R16 100 S, nu am mai avut ocazia sa le mai noroiesc, dar urmeaza in curand sa vedem cum se comporta la munte, pana acum au avut ocazia sa ma prinda o ploaie torentiala (ploua cu galeata) pe autostrada soarelui si am constatat ca se comporta bine, am testat acvaplanarea a inceput sa apara undeva peste 130 km/h in conditiile in care drumul era acoperit cu o perna continua de apa de peste 4-5 cm (bine inteles ca dupa 2-3 km de test am scazut viteza la o valoare ce am considerat-o cat de cat sigura - a merge la acea viteza in acele conditii nu se face indiferent de masina si anvelope - RISCUL E PREA MARE).

:av Pe vreme nefavorabila nu merita riscul de a merge cu viteza mare.:no

Opel Corsa 1.3 CDI Enjoy

Fiat Bravo 1.4 Active

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

In urma cercetarilor facute impreuna cu prietenul gugal am decis sa imi cumpar General Grabber AT2.

Alegerea a fost intre General si BF Goodrich.

Am optat pentru General pt ca:

- in majoritatea review-urilor erau mai bine clasate ca si BF-urile (nu cu mult)

-am avut prieteni care au avut pe masina General G At2 si numai cuvinte de lauda (dar nici cei cu BF-uri nu s-au plans)

-pretul la General mai bun ca la BF (cel putin asa am gasit eu)

-mai putin galagioase ca BF-urile

Cred ca acestea au fost criteriile mele de alegere care imi vin acuma in minte.

In zilele urmatoare vreau sa le scot un pic la teren sa vad cum se comporta si voi reveni cu parerea mea despre ele .

PS: Azi am facut 80 de km cu ele prin oras si vreau sa va spun ca la presiunea de 2.2 (cea recomandata de Mitsubishi) absorb socurile generate de asfatul de proasta calitate adica ai un ''ride'' placut cu masina. Ca sa obtin acelasi confort de la cauciucurile vechi (Nokian WR) trebuia sa las presiunea in jur de 1.8 .

Te salut,

De unde ai procurat General Graber AT2? Din Cluj?

Intr-adevar, din toate testele rezulta ca sunt peste BFG AT.

Ma intereseaza pentru Pajero meu.

Dan

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut,

Am mers 126.000 km, 4 ani, cu BFG AT, primavara, vara, toamna, iarna, pe forestier, pe plaja pe cimp, prin padure, prin noroi, prin zapada, pe sosea, pe autostrada...... le-am plimbat de le-am innebunit. Anvelopele ar mai merge ca si profil inca un an dar a inceput sa imbatrineasca cauciucul (se fac niste crapaturi mici pe lateral). Ca urmare acum cand a venit sorocul sa le schimb....... tot BFG AT am luat :)

Sunt foarte multumit de aceste anvelope in conditiile in care merg 70% on road si 30% off road, pe autostrada am mers 150km/h, ca nu poate masina mai mult (L200 2005, 2.5td) si nu am avut nicio problema.

In noroi de unde m-am oprit eu cei care aveau MT-uri au mai mers vreo 50m....... in zapada sunt fenomenale....pe asfalt umed trebuie sa fii un pic atent.....

Eu unul ti le recomand, nu lucrez la Michelin si nici nu sunt dealer de anvelope.

Sper ca ti-au fost de folos informatiile.

O zi buna

" To live is to die "
Link spre comentariu

Am mers 126.000 km, 4 ani, cu BFG AT...

sa te auda Dumnezeu! am facut si eu cu ale mele peste 20.000 intr-un an, si uzura e minima, si daca ma mai tin inca 4 ani de acum incolo ar fi perfect. Incepe sa-mi iasa din cap trecerea la MT, cred ca o pereche de lanturi rezolva problema "la nevoie".

Link spre comentariu

sa te auda Dumnezeu! am facut si eu cu ale mele peste 20.000 intr-un an, si uzura e minima, si daca ma mai tin inca 4 ani de acum incolo ar fi perfect. Incepe sa-mi iasa din cap trecerea la MT, cred ca o pereche de lanturi rezolva problema "la nevoie".

Am deja 60.000 batuti pe muchie cu aceleasi BFG At KO LOAD Range C 265/70/17 si mai merg linistit 15-20000 km!

Pe mine m-au convins! Rulaj 70% on road si ultimul weekend noroiala mai serioasa insa au facut fata fara probleme!

Ionut

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Aveti idee unde gasesc si eu General Grabber AT2 pe 205/70/15 ?

Daca nu te deranjeaza o diferenta minora de dimensiune, poti sa pui GENERAL GRABBER AT2, 205/75/15 http://www.anvelopex.ro/cauta.html?latime=&talon=&diametru=&sezon=&marca=General

Numai bine

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Daca nu te deranjeaza o diferenta minora de dimensiune, poti sa pui GENERAL GRABBER AT2, 205/75/15 http://www.anvelopex.ro/cauta.html?latime=&talon=&diametru=&sezon=&marca=General

Numai bine

Multumesc, dar nu, ma intereseaza exact aceste dimensiuni.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare