Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero - Start proiect off-roader

Kali

Postări Recomandate

Re: Pajero - Start proiect off-roader

Filtrul de polen l-ai vazut cu ochii tai sau l-ai vazut doar trecut pe factura de la service?

Parerea mea ca un intercooler mai mare e bun, dar in fata nu te ajuta decat la viteza, ceea ce nu e cazul in offroad. Poate daca faci rally-raid.

Partea cu alta turbina e OK, asta daca si costurile sunt de bun simt, altfel nu stiu daca renteaza.

Incearca si cu un snorkel... se simte cand motorul trage un aer mai curat si ceva mai rece, nu din aripa, mai ales in sarcina si viteze mici.

Multe succesuri! Si fa poze multe... :2dr

Filtrele nu le-am schimbat inca - le am in portbagaj pe toate ...

Deocamdata abia am facut distributia si schimbat bujiile (in fapt m-a ajutat un prieten cu asta). Preturile pe care le-am pus mai sus sunt exclusiv pentru piese - manopera intentionez sa o fac eu ... mai mult sau mai putin, in functie de timp :)

Intercoolerul - atita vreme cit intercoolerul stock nu este ventilat in pozitia in care se afla, daca il montez in fata nu poate fi decit mai bine. Oricum trece ceva aer prin el de la ventilatorul motorului (chiar si la viteza mica). Daca chiar nu va fi ok cu racirea, pot sa ii arunc doua ventilatoare electrice mici in fata (asta va rezolva racirea la viteze mici, insa va restrictiona fluxul de aer la viteze mai mari).

Am in minte si o varianta ceva mai complicata pe care am "creionat-o pe hirtie" cu ceva timp in urma: Laminova cu circuit separat de apa. Am vazut asa ceva montat pe un Patrol. Aici este link-ul cu motajul:

http://www.patrol4x4.com/forum/nissan-patrol-gu-gr-10/laminova-water-air-intercooler-24057/

Avantajele sunt clare:

circuit foarte scurt al aerului de la turbina la admisie = raspuns mai bun.

Racire foarte buna la orice regim de viteza, in special pentru bursturi scurte de boost la viteza mica (exact ce iti trebuie in teren).

De asemenea, dezavantajele sunt la fel de clare: cost ridicat, complicatenie fara seaman cu circuit aditional de apa, montaj, modificare admisie, etc.

E in studiu si ideea cu snorkel-ul, desi nu cred sa aiba vre-un impact pozitiv dpdv al puterii ... chiar daca trage aerul mai de sus, cu cit restrictioneaza traseul mai lung sunt convins ca ajung tot acolo.

Sigur, o sa tin un log cu poze cind o sa fie sa fac modificari mai intersante decit schimabatul unor curele :)

Apropo, am ramas impresionat de cei doi arbori de echilibrare ai motorului .. nu ma asteptam sa gasesc asa ceva pe generatia asta de diesel.

Tot Samuraiul ' ii cel mai tare
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Veste foarte proasta pt mine ... motorul nu are deloc compresie pe un piston. Se pare ca vibratia de la ralanti care credem ca e de la tamponul de motor rupt - e de fapt de la faptul ca motorul merge in 3 :((

Luni o sa dau jos chiulasa sa vad despre ce e vorba - sper sa fie supapa indoita, pt ca daca e piston, ma va sparge la costuri ...

Link spre comentariu

Nu te-ndoaie pretul, mai greu cu manopera. Un piston echipat e pe la 200 ron. Speram sa nu fie mai naspa.... piston crapat, segemnt rupt = canal in cilindru => cilindru nou, sau honuit, caz in care trebuie piston la cota, de unde iese alt pret (mai mare sau mai mic, depinde de unde prinzi oferta).

De altfel, poate fi scaunul la supapa facut fotoliu...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Monroe pe gaz - din alea galbene/ heavy duty :)

Yep..de HD ce sunt am rupt 2 pe spate simultan...si nu de Pajero...de Hilux...:)

tot gaz...montate pe Pajero SWB...faci cum crezi insa daca nu ai cash de ceva consacrat pt offroad...orice telescop stock mai 'eftin sau mai scump e apa de ploaie...aceiasi marfa cu alte preturi...poate eventual bilstein sa mai vina undeva inspre mediu..in rest...bby.

P.S. La Hilux telescoapele sunt de 2x grosimea la cele de pe Pajero...in schimb sunt chiar multumit de KYB in raportul pret/calitate...

Era sa uit ...daca vrei sa pastrezi S/M/H la telescoape...sunt si ceva aftermaketuri...desi nici pe original nu costa enorm 1200-1500 lei maxim toate 4 telescoapele .

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu te-ndoaie pretul, mai greu cu manopera. Un piston echipat e pe la 200 ron. Speram sa nu fie mai naspa.... piston crapat, segemnt rupt = canal in cilindru => cilindru nou, sau honuit, caz in care trebuie piston la cota, de unde iese alt pret (mai mare sau mai mic, depinde de unde prinzi oferta).

De altfel, poate fi scaunul la supapa facut fotoliu...

Vedem luni despre ce e vorba ...

Oricum, desi treaba asta ma va costa sanatos, intr-un fel ma bucur ... Eram chiar dezamagit de "calitatile motrice" ale masinii (de aia ma inceput sa vad ce si cum cu tuningul la diesel).

Yep..de HD ce sunt am rupt 2 pe spate simultan...si nu de Pajero...de Hilux...:)

tot gaz...montate pe Pajero SWB...faci cum crezi insa daca nu ai cash de ceva consacrat pt offroad...orice telescop stock mai 'eftin sau mai scump e apa de ploaie...aceiasi marfa cu alte preturi...poate eventual bilstein sa mai vina undeva inspre mediu..in rest...bby.

P.S. La Hilux telescoapele sunt de 2x grosimea la cele de pe Pajero...in schimb sunt chiar multumit de KYB in raportul pret/calitate...

Multumesc de sfat. Deocamdata le-am comandat pe astea ... sper tina macar sezonul asta si ma pot orienta la anul pt ceva mai serios ... eventual cu inaltare :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare