Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Burdufe etansare pentru articulatie sferica

cos

Postări Recomandate

Am nevoie de unele similare cu cele de planetara ( gofrate , renurate ...) , dar mici , de 50-60 mm .Cele pentru pivoti ( conice simple ) nu au suficienta rezeva de flexibilitate , se distrug instant .

Am cautat fara succes pe la magazine de piese auto . N-am gasit decit pentru pivoti si planetare .

De la ce s-ar potrivi ?

Am gasit pe net , dar nu sintem in state , inca , din pacate ...Si ar trebui sa fie accsibile in mod curent , deci trebuie adaptate de la ceva care le utilizeaza in mod curent , si le pot gasi usor .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Burdufe etansare pentru articulatie sferica

Buna seara !

Poti incerca cu burdufe de bielete de directie de la diverse masini. Am folosit ceva burduf de bieleta de Dacie ca sa-mi protejez culisanta cardanului spate.

Cele de Dacie au circa 60mm diametru si vreo 100mm lungime in stare comprimata a "acordeonului". Se pot taia la lungimea dorita si stranse pe "obiectul muncii" cu coliere de plastic sau de metal.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Mulyumesc , chiar azi m-am uitat la un burduf de bieleta , probabil ca asta va fi solutia de moment . Problema cu burduful de bieleta e ca renurile sint cam mari , iar grosimea peretelui mica si calitatea lasa de dorit .

Am sa caut si pe la niste manipulatoare de comanda de la poduri rulante , vazusem cindva ca ar avea niste burdufe mici , mult mai potrivite . Dar e cu bataie lunga ...asa ca mai caut .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cam da ...pentru o articulatie sferica . Insa nu identica cu foto , ci un tendon custom , cu articulatia sferica demontabila , ca piesa de inlocuire intr-o bucsa cilindrica mai lata ...care bucsa ar trebui sa cuprinda si burduful de etansare .

Link spre comentariu

Nu ...articulatia sferica e montata intr-o bucsa , nu e cap forjat monobloc .

Interesant site , sta mai bine la preturi .

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare!

Sunt convins ca vorbesti despre asa ceva: boottrans.gif.b72ecdf965989fc9dc715fdd52f48ae7.gif

Eu stiu sigur ca am vazut poze cu asa ceva montat pe masina (pe Patrol - ca asta ma interesa si pe mine) acum ceva ani, iar de catava vreme caut si pentru al meu. Sunt facute special pentru fiecare marca de caruta cu punte rigida.

Pe forumul de Patrol de la australieni m-au trimis la plimbare, spunandu-mi ca nu-mi trebuie asa ceva - asta ramane sa stabilesc eu.

Poate cei mai priceputi in franceza (sau in greaca) sa arunce un ochi pe forumurile de Patrol de acolo, poate gasim ceva.

Ar mai fi asa ceva:

http://www.theautopartsshop.com/Search/PartDetails.aspx?gPartNum=614-632&proid=CV-Joint-Boot+Dorman+169865&Pat=Parts+Brand+PartDetails

dar cu siguranta trebuie facut ceva "mangialîc" romanesc pentru potriveala.

SCUZE! Cand am citit titlul topicului (articulatie sferica) am sarit precum gaina la muci, dar citind mai atent ce vrei tu... s-ar putea sa fiu off-topic grav...

Editat de Jolly Roger
... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Da , bineinteles ca-mi trebuie SI astea .

Insa in postarea initiala imi storceam mintile cautind o metoda de protectie pentru articulatiile sferice de la tendoane .

Intre timp am cumparat burdufe de protectie pentru bielete de directie si am folosit din ele numai o sectiune , capatul care avea diametrul ce se potrivea pe popicele de la balljoint . Aiurea , dar timpul trece , rezolvarea proasta e un pas inainte decit deloc .

Aaaa, si vaselinaaaa .....multaaaa , pina da p-afara . Regret ca n-am folosit Ceran....ci una obisnuita ,

Is gresabile ...

L.E. Offtopic ...sau nu , no problem . Si astea-s bune rau , tot bile si ele .

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Am rezolvat genial problema protectiei articulatiilor sferice . Le-am ignorat total , le voi inlocui cu bucse de cauciuc originale . Tendoanele astea hibride le trec pe alta caruta - Broscoiu' Kermit => RR mutant . E o lectie scumpa mi-e mila de banii mei , ca altfel le-as arunca in betoniera .Trebuia sa-l ascult pe D-l Taifun cu ambii ochi cind a scris despre asta .

Pentru a nu deschide o noua discutie , pun aici pe tapet o angoasa similara - burdufe pentru pivoti ( pivotii sferici obisnuiti de directie ) mai buni calitativ decit cei omniprezenti de la Dacie unde gasesc ?? Calitatea nu e un factor demn de discutie la romanestile astea .

Problema apare si la piese noi , dupa nici o luna de la inlocuire la pivotii de G s-au taiat burdufele de parca-s de carton .... burdufele erau ceva asiatice ...

Parca n-as incerca de Lada ... desi cred ca-s mai bune decit prezervativele astea de doi bani de-a noastre .

Deci ....se gasesc ?

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Nu-mi mai trebuie burdufe , poate la alta trotineta ... pentru moment am problema rezolvata definitiv , pana la noi 'revelatii' . Stiu ca la bucsele de cauciuc nu voi atinge in veci flexarea record caracteristica articulatiilor sferice , pe care mi-am dorit-o pana la insomnie... Nu stiu daca am evoluat sau involuat ...sper sa nu aflu niciodata .Pana acum n-am folosit flexarea record , trecand extrem de gratios peste ... marcajele de la supermarket ( Ion stie ...) . Adica n-am echipat suspensia cu amortizoarele supermegagigasmechere . Care trebuiau instalate cu alte artificii , taiata podeaua etc . Prefer sa ma misculez cu masina , nu s-o tin in salonu' operator ...511471221_P1080555(Medium).JPG.ef803948e986bb6eaf465f46521271c4.JPG492491048_P1080556(Medium).JPG.d71ba7513995c46aea8a8b8cd0a53a05.JPG729309872_P1080557(Medium).JPG.e5449fd15daf4a857520e01f273921fe.JPG818918229_P1080559(Medium).JPG.30a39b353d86f4df7f0304a22327dd46.JPG

Link spre comentariu

Clampaneau , intr-un mare fel...

Ele-s bune , nimic de zis , dar numai cit sunt bune ... daca au facut joc , inca merg fara probleme , dar clampane de te dispera .

Inca am pastrat doua , la tendoanele laterale . La capatul inferior am bucsa , la cel superior de pe sasiu am ariculatie . Probabil ca asa va ramane , bucsa nu poate prelua torsiunea care e in tendonul lateral . Am inlocuit complet doar la tendoanele de la triangulatie , unde torsiunea e prezenta aprox 30% , data fiind pozitia lor in triangulatie - aici bucsa se descurca onorabil . Pentru a inlocui si ultimele articulatii de la tendoanele lungi ar trebui sa folosesc o limitare de flexare ( chinga de limitare , bara stabilizatoare etc ... ) si nu prea ma incanta ideea .

Mai am unele capete , cu tot cu articulatie si popice laterale , daca cineva doreste sa le foloseasca pe la un trackbar sau altceva ... sa dea de veste .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare