marii.an Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Uite o chestie care nu o stiam.Mersi de raspuns Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? ca sa-ti faci o idee despre diferenta de cuplu motor intre cele doua motoare....vezi un pic ce dimensiuni au discurile de ambreiaj...ca si dimensiunile si materialul din care sunt confectionate carcasele de la cutiile de viteza ale mot de 2.8 si la cel de 4.2 de acolo iti vei da seama ca motorul de 4.2 joaca in alta liga.... si da.....pare ilogic...dar motorul de 4.2 consuma sensibil mai putin ca cel de 2.8 ....in aceeasi echipare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? da trage mai mult.....decat pe asfalt....la fel ca si 2.8-ul indiferent unde....4.2 consuma mai putin decat 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Stiti cumva cat consuma 2.8 la relantiu/ora ? Va intreb in idea ca n-am montat webasto si daca dorm in masina sa stiu cam cat ma costa. Multumesc. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? La relanti consuma surprinzator de mult ( mult peste logica functionarii in gol ) . De asemenea e dezavantajos pentru motor , trebuie sa fii sigur pe buna functionare a termostatului . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marii.an Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? si eu is curios cat consuma la relanti pe ora - poate cineva aproxima ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Parerea mea este ca nu-i tocmai ok sa incalzesti motorul doar pt a avea caldura in cabina. Din cate stiu, mersul in gol la relanti muuult timp, nu-i face bine deloc motorului.Ok, merge 1-2 ore, dar nu 6-8.... E mai sanatos un webasto. Legat de consum, incerc sa gandesc logic din ceea ce cunosc, daca un motor diesel 1,7 CDTI de la opel, consuma 0,4 litri la relanti, si 0,7-0,8 litri cu aer conditionat consum/ora afisat de computer...ma gandesc ca la un motor de doua ori mai mare de generatie mai veche, ar trebuii sa muste 1,3-1,5L pe ora. Repet, este doar ceea ce cred eu, rog pe cei care sunt mai avizati sa dea raspunsuri mai exact daca pot. E mai ieftin ca si consum cu webasto. Respecte tuturor. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyel Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Am probat oarecum nevoit si in 20 de ore a halit 20 de litri, deci cam 1/h, motor 2.8 td iar ca si consum in mers de la 10% mod economic la plus infinit depinde de mers Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? cum sa consume mai mult 2.8 ? Intervin si accentuez ca 4,2D consuma sub 2,8 , nu sensibil ( asta inseamna ceva dupa virgula, gen zecimi, sutimi), ci bine de tot ( litri)., adicatelea 9-10% la 100km/h, 33x12,5x10AT. LWB - asta la mine - , asfalt extra urban si 11-12% downtown ( depinde de oras si stilul de mers). P.S. Am vorbit de masina mea. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? E mai sanatos un webasto, dar trebuie gasit,montat,platit etc si poate am nevoie de 3 ori pe an atunci ies mai ieftin cu relantiul. Asa ma gandeam si eu la cca 1L/h prin deductie tot de la un Opel Kadett unde am litrometrat si a luat 0.5l/h. Deci una peste alta raman sa ma incalzesc cu relantiul. Multumesc de raspunsuri. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Consumul este foarte relativ. Va dau urmatorul exemplu: am un Ford Focus 1.6 diesel de 90 CP. Cel mai mic consum in oras :4.5 l/100, cel mai mare peste 40 l/100 Km. Cel mai mic consum extraurban 2.8 l/100 Km, cel mai mare 10.2 l/100 Km. Evident in cele descrise mai sus e vorba de extreme, gen mers noaptea la 3 in oras, cand nu e aproape nimeni pe strazi, versus facut 3 ore din Drumul Taberei la Universitate. 80 km/h usor vale Comarnic -Bucuresti, versus Bucuresti-Pitesti viteza maxima cap-coada. Consumul este influentat de stilul de condus, de aglomeratie, de temperatura, de cauciucuri, de vant, de uzura masinii, de folosirea AC. Deci e aproape imposibil de spus consuma atat. Iar din experienta mea, ceea ce pentru unii inseamana mers foarte tare, pentru altii inseamna mers potolit, deci nici asta cu merg tare d-aia consuma mult nu e valabila. Sunt de accord ca-ti poti face o idee despre consumul masinii, dar masini care sunt economice in oras, nu sunt neaparat economice si extraurban si invers. De exemplu Focusul meu 1.6 TDCi 90 CP este mult mai economic in oras decat un Modeo 2.0 TDCi 140 CP, insa pe autostrada la viteza constanta 170 Km/h consuma cu un litru in plus. Motoarele mari in general sunt mai economice la viteze mari decat motoarele mici gen 1.4 - 1.6. Cat despre consum in Off-road nu pot decat sa zambesc. Sunt persoane care spun ca masina lor consuma 15-20 % in offroad. Cred ca confunda drumurile forestiere cu offroad-ul. Eu am un ATV King Quad si consuma intre 10 si 14 l/100 Km. Ma indoesc ca o masina de peste doua tone consuma in aceleasi conditii cat un ATV de 300 de Kg. In offroad mai degraba faci consumul la ora. Odata m-am chinuit 2 ore sa scot ATV-ul dintr-o ravena plina cu zapada (zapada avea peste mult peste 1 m). In doua ore practic am facut 2 metri. Cat crede-ti ca a consumat in cei 2 metri? Evident e o intrebare idioada, la fel ca un calcul de consum in offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? un Bomabrdier 800 consuma pe asfalt (10%) mai mult ca o masina de 2 tone...deci se poate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? un Bomabrdier 800 consuma pe asfalt (10%) mai mult ca o masina de 2 tone...deci se poate Daca imi gasesti o masina de teren sa consume in offroad pe acelasi traseu mai putin decat un ATV o mananc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Daca imi gasesti o masina de teren sa consume in offroad pe acelasi traseu mai putin decat un ATV o mananc. Vezi ca ecam acru la gust un patrol,mai ales daca are si scurgeri de ulei. on>samuraiul poate consuma mai putin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Consumul este foarte relativ. Va dau urmatorul exemplu: am un Ford Focus 1.6 diesel de 90 CP. Cel mai mic consum in oras :4.5 l/100, cel mai mare peste 40 l/100 Km. Cel mai mic consum extraurban 2.8 l/100 Km, cel mai mare 10.2 l/100 Km. Evident in cele descrise mai sus e vorba de extreme, gen mers noaptea la 3 in oras, cand nu e aproape nimeni pe strazi, versus facut 3 ore din Drumul Taberei la Universitate. 80 km/h usor vale Comarnic -Bucuresti, versus Bucuresti-Pitesti viteza maxima cap-coada. Consumul este influentat de stilul de condus, de aglomeratie, de temperatura, de cauciucuri, de vant, de uzura masinii, de folosirea AC. Deci e aproape imposibil de spus consuma atat. Iar din experienta mea, ceea ce pentru unii inseamana mers foarte tare, pentru altii inseamna mers potolit, deci nici asta cu merg tare d-aia consuma mult nu e valabila. Sunt de accord ca-ti poti face o idee despre consumul masinii, dar masini care sunt economice in oras, nu sunt neaparat economice si extraurban si invers. De exemplu Focusul meu 1.6 TDCi 90 CP este mult mai economic in oras decat un Modeo 2.0 TDCi 140 CP, insa pe autostrada la viteza constanta 170 Km/h consuma cu un litru in plus. Motoarele mari in general sunt mai economice la viteze mari decat motoarele mici gen 1.4 - 1.6. Cat despre consum in Off-road nu pot decat sa zambesc. Sunt persoane care spun ca masina lor consuma 15-20 % in offroad. Cred ca confunda drumurile forestiere cu offroad-ul. Eu am un ATV King Quad si consuma intre 10 si 14 l/100 Km. Ma indoesc ca o masina de peste doua tone consuma in aceleasi conditii cat un ATV de 300 de Kg. In offroad mai degraba faci consumul la ora. Odata m-am chinuit 2 ore sa scot ATV-ul dintr-o ravena plina cu zapada (zapada avea peste mult peste 1 m). In doua ore practic am facut 2 metri. Cat crede-ti ca a consumat in cei 2 metri? Evident e o intrebare idioada, la fel ca un calcul de consum in offroad. Nu vreau sa fiu malitzios, dar ceea ce descri tu aici , nu prea e vorba de 4x4. Si eu am un matiz ce consuma 2%... in cadere libera...:grin: HAI SA REVENIM LA MASINI 4X4!!! nu atv-uri. Sunt aatea capitole si topicuri, dar nu aici.... GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Nu vreau sa fiu malitzios, dar ceea ce descri tu aici , nu prea e vorba de 4x4. Si eu am un matiz ce consuma 2%... in cadere libera...:grin: HAI SA REVENIM LA MASINI 4X4!!! nu atv-uri. Sunt aatea capitole si topicuri, dar nu aici.... Incercam doar sa spun cat de relativ poate sa fie consumul. Ce e valabil pentru un turism, e valabil si pentru un 4x4. Eu am dat doar un exemplu in acest sens Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Salut, eu am un Patrol cu 35-uri Boggere, 16 latime, umblat in pompa... consuma 30% pe asfalt liber... 70-90km/h :grin: Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur1971 Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Salut.Ce sa spun de consum la nissan patrol al meu are consum 10 la oras si 12 la deal,consum facut suta la suta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? La ultima litrometrare a iesit 9.8l/100km Baia Mare- Orsova-Baia Mare. Am mers si prin munti si transfagarasan etc. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur1971 Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Ai dreptate Suvi acolo se incadreaza consumul la Nissan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur1971 Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? La deal cu 7 persoane si cuplat si consumul de 12 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Al meu cantarit cu plinul facut si cu mine la volan etc 2450 kg, roti bfg at 33x12,5 r15 si roofrack ia in oras undeva la 13,5-14 si afara cam 10. Candl-am adus din germania mi-a consumat 9. Pe cluj-bg-cluj a luat 10. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur1971 Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? Parerea mea ,nu conteaza prea mult consumul la masina ,conteaza sa-si faca treaba bine si sa fii mandru ca esti proprietarul unei astfel de bijuterie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spike Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? al meu patrol 2,8 tg scurt consuma cca 10 afara si 12 oras,cu 31/10,5/15. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: Ce consum aveti la y60'u vostru ? 1380 km , cu 141 litri , toate tipurile de suprafete tari ( deci...fara noroi si fara nisip ) , altitudini de la minim la maxim . Factorul definitoriu - n-a vazut suta decit la vreo trei depasiri , si o buna parte din drum am avut ambreiajul cu furtunul cirpit , asa ca schimbam fara ...si am mers linistit , potolit , bucurindu-ma de peisaje . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate