Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Casa vs apartament Bucuresti + zone limitrofe apropiate

Mugur Iacob

Postări Recomandate

Re: Casa vs apartament Bucuresti + zone limitrofe apropiate

E greu sa faci naveta chiar si o ora in fiecare zi, dar daca iei in calcul ca-ti trebuie o ora sa ajungi dimineata de pe valea oltului la Eroilor parca nu mai este un efort chiar asa de mare!

SAAB policy "We believe that safety means avoiding accidents. Not just surviving them."
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Intodeauna vor exista motive pentru care o sa eziti mutarea la curte:

Curte mica...la bloc cat ai curtea?!?

Probleme cu naveta...am locuit 25 de ani in Salajan-Trapezului, timpul pana la servici este acelasi si acum cand vin de la `tara`

Cade curentul...generator de rezerva.

Cutremur...trebuia sa fie in capul listei.

Manele de la vecini...la bloc este riscul mult mai mare.

Ai mereu ceva de facut?!? Daca faci casa noua nu prea cred.

p.s. nu scriu din filme...asta traiesc si nu dau cu presupusul!

Link spre comentariu

Faptul ca nu au nici un pic de curte si ca toate cele descrise de cyborgul2000, sunt vise din filme.....?

Tati... daca nu te bagi asa ca vitelo in tzarcurile carora li se spune pompos: Cartier REZIDENTIAL ...:ha:, unde daca vecinul are TV-ul orientat catre al tau si mai e si compatibila telecomanda, te trezesti ca iti schimba si tie canalul, cand iti e lumea mai draga, nu ai nici cea mai mica problema.

JE are 1500 mp si anul acesta intentionez sa maresc curtea la 4500 ...

e adevarat ca va trebuii sa investesc 2000 de euro intr-un tractoras pt tuns iarba, dar ... cu siguranta va merita.

Eu, neavand solutie tehnica pt gaze, am montat o centrala pe lemn cu gazeificare, si cand spun ca platesc 6 luni pe an 400 de lei pt inclzire si ACM sa sti ca e realitatea. Restul de 6 luni ACM-ul este preparat de panouri solare cu tuburi vidate ... ceva mai scumpe, dar merita pana la ultimul leutz investitia.

Anul acesta mi-am propus (si o voi realiza) sa imi ridic in curteo instalatie eoliana un pilon de 22 m inaltime, sia astfel ... sa nu prea mai imi pese de enel, renel sau cum ii mai cheama pe idioti.

Ce nu am scris, si era important, asigurarea imobilului si a bunurilor la o societate serioasa, iti asigura linistea mai mult decat crezi.

Si eu ca si Davema, am aceasi fobie, cutremurul, si cand sunt prin vizite pe la amici care mai stau si pe la etaje superioare ... nu stiu cum sa o tai mai repede + ca simt ca ma "strang" peretii.

E adevarat am credit inca 26 de ani ... dar ... MERITA

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Si eu prefer sa stau la casa. In 2009 mi-am cumparat o casa in Buftea. Cu toate ca lucrez in Berceni, pana la munca fac 45-60 minute. Dimineata e aglomerat in directia sud-nord, iar seara invers. Pana la urma conteaza cat timp faci pana la munca, nu neaparat cati Km ai. Si eu sincer prefer sa stau o ora in trafic dar sa merg rezonabil decat sa merg 30 de minute doar cu prima treapta. Ca o concluzie sunt mult mai fericit la casa in Buftea decat eram intr-un apartament in 13 Septembrie. Trebuie sa fii foarte atent la infrastructura localitatii, evita zone gen Pipera unde infrastructura e aproape inexistenta. La casa e drept ai tot timpul ceva de facut, de tuns iarba de facut curat la caine, dar munca fizica te scapa de stres, crede-ma. O sa te simti mult mai bine dupa ce ai muncit o zi prin gradina, decat dupa o zi in care ai vorbit 3 ore la telefon, si ai trimis 100 de mail-uri. Si cel mai important e ca dimineata iti bei cafeaua in curte, iar seara bei o bere si faci un gratar fara sa te gandesti ca ai putea deranja vre-un vecin.

Link spre comentariu

Si eu prefer sa stau la casa. In 2009 mi-am cumparat o casa in Buftea. Cu toate ca lucrez in Berceni, pana la munca fac 45-60 minute. Dimineata e aglomerat in directia sud-nord, iar seara invers. Pana la urma conteaza cat timp faci pana la munca, nu neaparat cati Km ai. Si eu sincer prefer sa stau o ora in trafic dar sa merg rezonabil decat sa merg 30 de minute doar cu prima treapta. Ca o concluzie sunt mult mai fericit la casa in Buftea decat eram intr-un apartament in 13 Septembrie. Trebuie sa fii foarte atent la infrastructura localitatii, evita zone gen Pipera unde infrastructura e aproape inexistenta. La casa e drept ai tot timpul ceva de facut, de tuns iarba de facut curat la caine, dar munca fizica te scapa de stres, crede-ma. O sa te simti mult mai bine dupa ce ai muncit o zi prin gradina, decat dupa o zi in care ai vorbit 3 ore la telefon, si ai trimis 100 de mail-uri. Si cel mai important e ca dimineata iti bei cafeaua in curte, iar seara bei o bere si faci un gratar fara sa te gandesti ca ai putea deranja vre-un vecin.

Taleeeeeeeeeeeeeent ! VREAU GRATAR ! VREAU BERE!!! DE LA MUGUR:grin:

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Fobia cutremur o are nevastamea...a prins cateva la etajul 9....

Eu nu am o fobie DAR daca bag 100.000 de euro intr-un apartament (sau mai mult) si vine beleaua de 7 GRADE...nu zic mai mult....cate apartamente vechi raman in picioare? cate blocuri noi cad....pana la un cutremur serios nimeni nu stie cat de bune sunt...

Eu stau la garsoniera la Obor,inchiriata, si repet am platit pe Ianuarie 400 RON intretinerea....bine ca nu am arma letala si stau bine cu nervii....

Multumesc frumos pentru opiniiile voastre! Ma indrept catre casa si raman detalii de genul:

-> zona cu siguranta nu in cartier rezidential - sa imi schimbe vecinul canalul la televior (buna asta - si cred ca e adevarata)

-> infrastructura - clar trebuie sa aibe iesire rapida catre drum public asfaltat cu iesire care centura (deja o buna parte are 2 benzi si se merge bine bine)

-> acces maxim catre utilitati gaze, curent electric,canalizare,apa (in raport cu pretul/zona alte avantaje)

-> curte clar minim 2-300 mp sau lot de 500 cu aprenta casa 100 mp

-> zona fara mult zgomot gen cale ferata sau drumuri circulate intens, fabrici in apropiere etc...

-> de studiat cu presupusii vecini zona avantaje, se taie curentul des, apa....adica bai de multime la portita viitorilor vecini

-> studiu GEO ...

-> poate am noroc si gasesc o casa gata facuta care sa respecte cerintele mele - evident ca voi angaja o firma pentru verificari gen tip de beton folosit, adancime fundatie vs tipul terenului ...

Link spre comentariu

hm.....am recitit mesajul meu anterior sunt cam pretentios dar am in vedere o locuinta de unde sa nu mai plec definiv decat cu picioarele inainte si sa traiesc si mult...sa imi plimb nepotii prin curte :):tk

In continuare orice opinie/parere e bine venita!

Sa nu se stearga topicul va rog ca sa am o evidenta a participantilor la gratar!:h5

Link spre comentariu

Mugure daca gasesti o zona/teren care sa indeplineasca cerintele de mai sus sunt si eu interesat.:h5

Nu cred ca sunt f.pretentios sau asta e motivul pentru care inca mai stau la bloc?:sh2

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Casa sa-ti cumperi, ca participanti la gratar gasesti.

Sper ca ai primit pe pm niste ponturi de la oameni care stau la casa.

Editat de Astral
Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

eu am stat 34 ani la bloc....

si de 3 ani stau la casa (teren 550 mp, amprenta casei = 150mp)

concluzia? daca nu esti genul comod (lenes) ia-ti casa fara sa mai stai pe ganduri....

foarte important e sa ai curte macar 200mp, ca sa incapa un foisor, un garaj etc.

si o lista de avantaje si dezavantaje ale casei:

avantaje:

-spatiu mai mare (curte, pod, beci, eventual garaj)

-liniste, aer mai curat

-gradina cu flori,gazon un pom fructifer etc

-copii au loc de joaca mai sigur, si cresc "la casa"..(catel,pisica)

-posibilitatea de a avea piscina ( eu am una gonflabila)

-posibilitatea de a avea leagan, balansoar

dezavantaje:

-munca fizica mai multa (asta poate fi un avantaj ptr. unii)

-cheltuieli mai mari cu utilitatile si incalzirea (nu toata lumea are bani de panouri solare si instalatii eoliene)

-cheltuieli de intretinere/reparatii mai mari (zugraveli,gard,acoperis, gazon, etc)

-impozit mai mare ( se plateste separat ptr. locuinta si ptr. teren)

Bafta inca odata!

Editat de Dacus_Malus

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

-cheltuieli mai mari cu utilitatile si incalzirea (nu toata lumea are bani de panouri solare si instalatii eoliene)

panourile solare nu sunt o avere, poti chiar sa te inscrii in proiectul "Casa Verde", si atunci vei platii 10% din valoarea lor.

Iar daca compari 3000 euro cu 150000 valoarea de constructie a imobilului ... scuze dar vb de 0,5% din valoarea investitiei totale

te intreb, in comparatie cu ce? pt ca eu platesc 85 de lei pt casa si 53 lei pt teren ... intradevar mult rau ...

Daca iti construiesti casa in afara bucurestiului, si cu siguranta asa vei face, impozitele sunt extrem de mici. Pt o casa de 330 cu un teren de 1100 mp in sect 6 pe prelungirea ghencea, se plateste un impozit total de 2500 lei, culmea care e, ca pe partea stg a drumului pt acelasi teren si o casa aproximativ egala se plateste 450 de lei ... dc? simplu acolo nu este sect 6 este orasul Bragadiru ... tare, nu?

Editat de Astral

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

sunt in aceeasi dilema devenita clasica. de fapt nu sunt, ci incerc sa-mi conving consoarta sa ne luam talpasita de la bloc catre o casa pe pamant mai la margine.

INSA , de partea adversa :al mi se enumera avantajele actualului apartament:

1. zona excelenta ( tineretului, metrou, aprope centru etc)

2. parc

3. soacra-mea la 2 scari :hm:hm

4. gradinta buna, licee de top, etc

5. piata

6. achitat 100 %, deci nu stiu ce-i aia rata....

7. intretinere usoara (costuri + munca)

8.cica se simte mai in siguranta..aici nu stiu, o fi de la rottweillerul din dotare :grin:

Dezavantaje bloc:

1. idiotul de deasupra

2. idiotul de dedesubt

3. parcarea

4.spatiu mic, avem o tona de lucruri

5. scos catelul zilnic, mai ales cand ploua..si mai ales ea..:ha:

6. creste aia mica ( 9 luni are), mai bagam o fisa si marim echipa :banana

Avantajele s dezavantajele unei case nu vi le mai spun, sunt aceleasi d emai sus.

Soata mea ar vrea casa dar tot in zona..am cautat si practic la sume relativ decente nu gasesti decat cutii de pantofi fara curte, gazon, etc deci avantaj zero..

mai exista o varianta sa construiesc in bragadiru unde avem mai mult teren, chiar si de vanzare, insa am un coleg care pierde zilnic 20-30 min numai sa treaca de antiaeriana.....eu muncesc in nord si solutie ar fi sa astept sa se completeze inelul de vest sa ajung in 20 min in otopeni sa zicem...

toate astea cand credeam ca o sa ma linistesc si o sa am o viata tihnita...:2dr

p.s: stiu ce inseamna curte, in wknd mergem de regula la munte unde avem o casa mare si 2000 mp de curte..e si asta o solutie sa mai aliniezi piticii....

voi ce-ati face in locul meu? :hl

eu mi-as dori sincer ceva in corbeanca, ma gandeam inclusiv sa ma apuc singur de tot si s-o chem cand e gata :ha:

Link spre comentariu

Salut

Negresit te sfatuiesc sa optezi pentru casa cu teren de maxim 500 ...in cazul in care ai un job regulat..pt mai mult pur si simplu nu ai timp sa te ocupi. Ca si zona te sfatuiesc sa arunci o privire si spre zona Dragomiresti in vest :

-avantaje zona:

- trei cai de acces din oras

- distanta din Pta Romana pana in sat 13.8 km (cel mai scurt drum)

- Carefour, Hornbach, Brico, la 5 minute de mers cu masina

- zona foarte aerisita (alege planul doi , in nici un caz planul 1 la sosea )

- foarte putini conationali

- liniste de iti tiue urechile (efectiv dormi ca valiza, faza cu ceasul biologic nu se aplica ..nu exista zgomotul (zumzetul ) de fond din oras care ne face sa nu ne odihnim bine).

- Infrastructura rezonabila...nu exista blocaje la centura gen bariera Domnesti

- pret teren in jur de 20 de euro mp (la suprafete de 500mp)

- primarie mica fara cozi taxe aberante etc

Dezavantaje:

- sunt ceva (4)canale de apa potabila la adancimea de 6 m (Apa Nova) cere aviz de la ei inainte sa cumperi terenul !!!.

- Utilitati ..spre zero doar curent deocamdata ..dar s-au apucat si de apa si canal, gazul la fel este tras doar la strazile unde sunt cel putin 10 case construite, de catre Primarie si la cererea proprietarilor..(primar ok!!!).

Ca si costuri la casa vs apartament:

Eu platesc la o casa de 140 mp utili P+M iarna undeva la 1000 de lei /luna , vara cam 200 lei in conditiile in care am o singura factura (ENEL) .

Am centrala pt incalzire si apa calda electrica, gatesc electric, apa rece putz, fosa plastic de 1,7 mc cu filtru ( nevidanjata de 2.5 ani) cost vidanja 250 roni cu tot tacamul.

Ca si activitati ce se pot desfasura la curte si sub nici o forma la bloc:

- gratare bla bla , piscine gonflabile petreceri etc

- o plita cu lemne sa-ti faci o pomana porcului la ceaun la foc de lemne..mancarea in general are total al gust gatita asa.

- o afumatoare la care sa bagi un pastravior, un muschiulet tinut la sare .

- o sera sa-ti pui o rosie adevarata...

- si multe altele...

Daca te apuci sa-ti construiesti casa in regie proprie calculeaza-ti dinainte tot cat ciment intra mc, cat fier intra, cat lemn etc nu te lua dupa mester (ca el cere cat poate sa fure) ci dupa proiect si o sa ai surpriza sa constati ca o casa de 150 mp utili costa mai putin decat un apartament vechi de 3 camere in zona dr taberei acum..in 2011.

Asa ca spor la treaba

Link spre comentariu

Daca n`am paine,mananc cozonac... sau in concluzie :

,, decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos``

Nu`i contagioasa problema ? Mi`ar da bine in fisa medicala boala asta.

Cand aveti astfel de probleme existentialiste nu`i uitati pe cei sarmani care au orgasm cand au platit utilitatile.Cand AI,zici ca asta`i folclor de lenesi,dar AI mare grija.

Link spre comentariu

Cand aveti astfel de probleme existentialiste nu`i uitati pe cei sarmani care au orgasm cand au platit utilitatile.Cand AI,zici ca asta`i folclor de lenesi,dar AI mare grija.

Nu-i uitam, asa cum nu uit ca eu mi-am construit casa fiindca nu-mi permiteam un amarat de apartament de 2 camere pe Crangasi de 120 000 euro im 2008!!! si fiindca m-am gandit si la faptul ca Crangasi nu este Cartirul Latin...Apropo sa vezi ce orgasm am eu cand platesc ratele( retine pluralul) la banca :x

Link spre comentariu

In urma cu citiva ani am avut si eu aceasi dilema ca si tine.Acum, momentan, nu o mai am pentru ca asa numita criza m-a pus cu botul pe labe pentru o perioada.in incercarea de an nu repeta ce au spus ceilalti colegi pina acum, zic si eu urmatoarele:

- In primul rind, zic casa.

-Faza cu cutremurul, e cu dus si intors;depinde unde te prinde.

-Este foarte importanta locatia casei in raport cu locul de munca, scoala, gradinita, etc.

-fugi de Prelungirea Ghencea.Nu discut alte aspecte decit faptul ca zona nu are cai de acces iar la ore de virf e omor.Si acum e bine, va amintinti cum era acum 2-3 ani?

-Studiul geo.Mai bine dai niste bani si stai linistit.Am niste prieteni care au luat un teren ca le-a placut dar nu s-au interesat ce si cum e cu el.Iar solutia tehnica ca sa poata sa faca o casa pe el ii costa ina 1/2 din casa doar ca sa iasa cu ea din pamint.

Link spre comentariu

Hei,

Nu te supara pe noi. Acest topic nu are rostul de a enerva sau supara pe cineva sau si mai mult sa faca vre-o referire la cei sarmani.

Celor sarmani le recomand sa munceasca cum o fac si eu. Am 31 de ani si 10 ani de experienta in spate in acelasi domeniu - 90% din cei 10 ani i-am muncit si ii muncesc de la 8.00 la 21.00 - am renuntat la cateva din bucuriile vietii de student in regie...cand ajungeam eu acasa la orele 22.00 rupt si cu 600 km facuti/zi....

Tot respectul pentru cei sarmani si acolo unde putem, ajutam, intotdeauna am am ajutat omul care vrea sa se ajute,care poate si vrea sa munceasca! si am ajutat si pe cei nevoiasi! Niciodata nu am aruncat sau nu voi arunca haine/pantofi....lucruri bune care pot ajuta pe altii....deci ma gandesc si la ei.

Respect!

Mugur Iacob

Link spre comentariu

Studiu geo e undeva pe la 600 Ron. Asta daca vrei sa-ti cumperi un teren si sa vezi ce e in pamant. Se face o groapa de 2 metri , se ia niste pamant si se analizeaza.

Link spre comentariu

Apropo, o casa de inchiriat in zona de capat Giurgiului sau chiar Jilava gasesc oare la un pret omenesc? :grin:

teren la strada ...fara constructie te intereseaza ...???? chiar sos.giurgiului - badea dumitru

vezi aici ...:

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=dumitru+badea+bucuresti&aq=&sll=44.42621,26.059023&sspn=0.00123,0.002607&g=Strada+Gheorghe+Negel+Lt.+Av.,+Sector+6,+Bucuresti,+Romania&ie=UTF8&hq=dumitru+badea&hnear=Bucuresti,+Romania&ll=44.371865,26.089962&spn=0,0.004117&z=19&layer=c&cbll=44.371892,26.089944&panoid=YLeVJrMnayd8mvzOZHyOGw&cbp=12,343.66,,0,5

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

teren la strada ...fara constructie te intereseaza ...???? chiar sos.giurgiului - badea dumitru

vezi aici ...:

Breee.............Max vrea ceva sa INCHIRIEZE , sa locuiasca, nu sa cumpere teren etc !!! :ha:

Link spre comentariu

panourile solare nu sunt o avere, poti chiar sa te inscrii in proiectul "Casa Verde", si atunci vei platii 10% din valoarea lor.

Iar daca compari 3000 euro cu 150000 valoarea de constructie a imobilului ... scuze dar vb de 0,5% din valoarea investitiei totale

te intreb, in comparatie cu ce? pt ca eu platesc 85 de lei pt casa si 53 lei pt teren ... intradevar mult rau ...

tot ce spui tu este valabil daca isi va construi o casa la tara, sau intr-un loc cu rang de sat.......

la oras impozitul este mult mai mare.....

eu stau in oraselul rasnov (intre Bran si Brasov) si impozitul este de circa 350-400 lei/an

si daca cumpara casa gata construita, atunci costurile cu panourile solare sunt mari....

si statul (poate) iti da 90% din costuri, dar abea dupa ce platesti tu toata investitia....

oricum bafta!

Editat de Dacus_Malus

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

In Romania impozitele pe prorprietati sunt inca mici. Mai ales daca le comparam cu cele auto.

Chiar si daca e diferenta de 100 de euro pe an la impozit intre apartament si casa tot se merita.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare