Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema RCA

Vizitator BobbyFurtuna

Postări Recomandate

Vizitator BobbyFurtuna
Am avut o problema cu un accident acum ceva timp, din vina mea, si persoana cu care a fost problema avea o masina mai veche de 10 ani, motiv pentru care cei de la asigurari nu i-au oferit toata suma pentru reparatie. Acel cineva mi-a cerut diferenta de bani, si ne avand de unde sa ii dau astazi mi-a venit citatie ca am fost dat in judecata. Care sunt sansele sa castige si pe ce motiv?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema RCA

De obicei societatile de asigurare au niste tabele cu valoare masinilor.

Daca devizul pentru reparatii depaseste valoarea din tabel o declara dauna totala si iti dau o suma de bani plus masina accidentata.

Daca esti pagubit si nu esti de acord faci reclamatia la CSA sau dai in judecata compania de asigurari.

Nu vad de ce trebuie sa platesti tu pagubele cand aveai asigurare.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Nu trebuie sa mai dai tu in judecata, separat, societatea de asigurari.

Prin imtampinarea pe care o sa o faci in calitate de parat o sa ceri ca societatea de asigurari sa fie intervenient in proces(scuze dar nu stiu in momentul asta exact care e termenul), in calitatea pe care o avea acea societate de a asigura si despagubi orice dauna produsa ca urmare a unui accident rutier.

Valoarea despagubirilor are si ea o anumita limita dar nu cred ca e cazul aici. De asemenea sa atasezi la intampinare si respectiva polita RCA. Prin acest lucru iti dovedesti buna credinta.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Persoana respectiva m-a dat pe mine in judecata si nu societatea de asigurari si asta mi se pare foarte ciudat si ceva putred la mijloc, mai ales ca vina a fost atat a mea cat si a celuilalt sofer, dar doar eu am picat vinovat, ca deh e Romania....... Acum si suma care o cere service-ul pentru reparatia masinii mi se pare exagerata, tinand cont ca este un Golf din 94 si piesele noi in original + manopera costa 5470 de euro pentru o masina ca aia... Ceva este foarte dubios, dar oricum procesul mi se pare imposibil sa il castige! Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Probabil asigurarea ta i-a oferit omului cateva sute de euro si nu i-a convenit. Apoi s-a gandit sa te dea in judecata. Nu prea are cum sa castige.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

stai linistit, ti-o spune un fost avocat in asigurari.

asa cum au spus si ceilalti, in intampinarea pe care o faci chemi in garantie asiguratorul tau si in momentul in care instanta incuviinteaza acest lucru tu iesi din proces care continua practic intre pagubit si asigurator.

that's all.:h5

Link spre comentariu

stai linistit, ti-o spune un fost avocat in asigurari.

asa cum au spus si ceilalti, in intampinarea pe care o faci chemi in garantie asiguratorul tau si in momentul in care instanta incuviinteaza acest lucru tu iesi din proces care continua practic intre pagubit si asigurator.

that's all.:h5

Total gresit, domnu fost avocat

in conformitate cu art 998 Cod Civil:

Orice faptã a omului, care cauzeazã altuia prejudiciu, obligã pe acela din a cãrui gresealã s-a ocazionat, a-l repara (C. civ. 767, 992, 1014, 1075, 1081, 1084, 1162, 1198, 1435, 1483, 1902 ; C. civ. fr. 1382).

deasemenea:

Masura reparatorie, de restabilire a ordinii de drept, despagubirile acordate trebuie sa asigure repararea integrala a prejudiciului, aducand partea vatamata, cel putin din punct de vedere patrimonial, intr-o situatie echivalenta aceluia in care se afla inainte de savarsirea faptului daunator.

RCA-ul este cea mai perversa forma de asigurare, de ce, pentru ca este buna doar atunci cand lovesti un auto nou sau aproape nou, deoarece calaculul despagubirii se face proportie din valoarea de nou minus uzura datorata timpului, astfel ca pt o masina de 10 sau mai multi ani, despagubirea acordata este mai mult simbolica, iar pagubitului nu ii ramane decat sa se adreseze instantei prin cele 2 art de lege de mai sus.

Poti sa chemi si pe mama asiguratorului in garantie, asta nu inseamana ca vei fi degrevat de fapta.

Uitate la toti care au preferat sa isi faca RCA la Carpatica, si care acum sunt in procese cu cei pe care i-au lovit, iar ascunsul dupa polita RCA nu ii ajuta cu nimic.

Ref la CSA, poti sa te adresezi dar vei primi cel mult nota de calcul prin care Asiguratorul, a stabilit valoarea de despagubire, lucru care .. nu cred ca te va incalzii prea tare.

Tot ce poti sa faci e sa ceri o expertiza a autoturismului pe care l-ai lovit, si sa speri ca ala a fost atat de bou incat a pus pe masina AFM dar in deviz apar piese de origine, si asa sa intorci procesul impotriva lui, si o dai in penal si doar asa ai scapat, deoarece procesul lui deschis impotriva ta se bazeaza pe o infractiune (obtinerea de foloase necuvenite)

Ce sa iti mai spun ... bafta...

Ahh, si nu dispera, intre a te da in judecata si a obtine bani de la tine e un drum destul de lung.

Ura

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

te-a dat in judecata,ok dar asta inca nu inseamna nimic,tu ai un RCA valabil care despagubeste pana la o anumita suma ,binenteles nu se va ajunge in cazul tau la maximul sumei,si instanta v-a hotari cat va trebiu sa se despagubeasca ,despagubire care VA FI SUPORTATA DE ASIGURATOR,oricum va fi citata la proces si asiguratorul,asa ca stai linistit

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Asiguratorul va fi citat in proces doar daca partile o solicita. In cazul asta, tu depui la dosarul cauzei fotocopie de pe polita de asigurare RCA si soliciti introducerea in cauza a asiguratorului.

Conform dispozitiiloor legale, asiguratorul acopera despagubirea in limita unui plafon (existent la data producerii incidentului rutier), iar, ce depaseste acel plafon, se suporta de catre persoana ce a produs accidentul, adica, de catre tine. Deci, nu te culca pe o ureche.

Oricum va trebuii sa se solicite fotocipie de pe dosaul de dauna pt a se vdea ce si cum s-o intamplat cu constatarea avariilor si cu plafonul de despagubire.

In ceea ce priveste faptul ca tu spui ca a existat o culpa comuna dar numa tu ai fost gasit vinovat, ar fi trebuit sa ataci procesul verbal de contraventie (in 15 zile de la incheierea sau comunicarea lui) . Daca nu ai facut asta, ghinion.

Link spre comentariu

Aici toata lumea isi da cu parerea,nu va ganditi domnilor ce urmari grave poate avea asupra celui in cauza ?

-In concluzie (doamne fereste) daca ai un trabant 601 si l-ai lovit pe Columbeanu in cea mai ieftina masina a lui (chiar si vinovat-dar ai asigurare,nu iesti baut-in regula TOTAL)=platesti toata viata....,dupa opinia dumneavoastra .......am intelas bine......??

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Aici toata lumea isi da cu parerea,nu va ganditi domnilor ce urmari grave poate avea asupra celui in cauza ?

-In concluzie (doamne fereste) daca ai un trabant 601 si l-ai lovit pe Columbeanu in cea mai ieftina masina a lui (chiar si vinovat-dar ai asigurare,nu iesti baut-in regula TOTAL)=platesti toata viata....,dupa opinia dumneavoastra .......am intelas bine......??

invers, daca tu ai un trabant si te loveste columbeanu, plateste el toata viata, ca rca ul nu acopera dauna la trabantul tau pt ca e prea veche

zimbrule, ai dreptate, dar nu de tot

adica faptul ca asiguratorul si-a stabilit anumite plafoane de sume pentru despagubiri a unor autovehicule, NU intereseaza pagubitul, care daca nu e multumit cu ce primeste, trebuie sa recupereze diferenta in instanta, rca ul avand un plafon maxim (200.000 euro parca era) PESTE CARE, daca se depaseste, pagubitul se indreapta impotriva soferului vinovat

asiguratorul trebuie sa acopere pana la acel plafon daunele

ideia este ca, pentru a nu se fura banii din compania de asigurari cu complciatea ofiterului de daune, pe plan intern, sa stabilit ca la fiecare masina, sa fie un plafon maxim de reparatie...CARE SA NU DEPASEASCA VALAOREA MASINII PE PIATA LIBERA

adica daca lovesti o dacie 1310 si costurile sunt de (sa zicem) 2500 euro, NU o sa iti plateasca, intrucat daciile din acel an, pe piata libera le iei cu 1500 euro, iti da bani sa iti iei alta

daca tu vrei sa o repari pe a ta neeaparat, nu ii intereseaza deloc, si trebuie sa ii obligi in instanta sa iti dea banii necesari...daca judecatorul incuvinteaza

faptul ca il dai pe celalalt sofer in judecata.... fasss

el trebuie sa dovedeasca ca era asigurat si sa cheme in garantie pe asigurator....

atat

atentie, daca maisna era o dacie 1310 si avea pe ea accesorii de 3000 euro, se va plati valoarea masinii pe piata libera SI IN PLUS, ACCESORIILE CARE AU FOST DETERIORATE si nu mai pot fi refolosite

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Persoana respectiva m-a dat pe mine in judecata si nu societatea de asigurari si asta mi se pare foarte ciudat si ceva putred la mijloc, mai ales ca vina a fost atat a mea cat si a celuilalt sofer, dar doar eu am picat vinovat, ca deh e Romania....... Acum si suma care o cere service-ul pentru reparatia masinii mi se pare exagerata, tinand cont ca este un Golf din 94 si piesele noi in original + manopera costa 5470 de euro pentru o masina ca aia... Ceva este foarte dubios, dar oricum procesul mi se pare imposibil sa il castige! Ce parere aveti?

5000 Euro.....imi miroase a combinatie intre sofer si service-ul auto.....piese originale pentru un Golf vechi de 10 ani......E normal ca si compania de asigurari sa puna botul asa repede, mai mult companiile de asigurari cer service-urilor sa foloseasca piese AFM pentru ca sunt mai ieftine....

Sunt de parere sa ceri o contraexpertiza a masinii si a pieselor eventual la reprezentanta WV si sa incerci sa te siguri ca se va afce pe bune....

NICI o companie de asigurari nu va plati pe niste piese mai mult decat valoarea masinii...

- un coleg a fost lovit in parcare de un Jeep peste oglida care s-a facut zob, dupa discutiile de rigoare au ajuns la asigurator amandoi ....deoarece Jeep-ul nu avea nici un semn(chiar daca a recunoscut soferita) si asiguratorul a spus ca e teapa toata discutia si nu deschide dosar-ul...dupa amenintarile de rigoare cu CSA cu judecata...fiind masina de firma....a deschis dosarul...

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Clar a fost o intelegere la mijloc intre politie, firma de asigurari si cel care cu care ama vut accidentul, deoarece el a fost facut scapat si contestatia mea nu a fost luata in calcul, firma de asigurari nu vrea sa plateasca toata suma si a evaluat masina la un pret colosal si ala oricum face niste manevre complet aiurea, ma da pe mine in judecata, bordul de la masina cica a fost spart in accident si nu pot afla viteza desii nu avea cum pur si simplu. Si i-am luat fizic Dumnezeului... a rupt un pom si un gard din metal cu tot cu stalp tot din teava metalica dupa ce a ricosat din masina mea pe care a facut-o zob... Aia era viteza de cel putin 150 la ora. Luam fizica de clasa a 10-a sau in ce clasa se mai face mecanica in licee p=mv si scoatem viteza din formula v=p/m. Oricum am vorbit si cu cumnatul meu care este jurist in Franta si dupa legislatia lor, eu nu mai am absolut nici o treaba dupa ce s-a facut procesul vrebal si tot ce a fost, dar din cate am inteles nici in Romania nu am nici o treaba la ora actuala eu sunt iesit din ecuatie!

Link spre comentariu

Asta ai inteles U din postul meu? ca imi dau cu parerea?

Dupa 15 ani in aceasta industrie si sute de cazuri instrumentate in numele clientului ... intradevar inca imi mai dau cu parerea.

Si acum ref la spetza pe care ai propus-o, nu vei platii nimic toata viata, daca faceai un mic efort si si retineai ce am scris nu mai scriai asa ceva, pt ca nu conteaza ce cazan conduci, conteaza ca cel lovit din cauza ta sa aiba o masina cat mai noua.

Daca e invers si tu cu cutia ta de carton esti lovit de o masina, atunci cel ce te-a lovit va trebuii sa mearga la un muzeu si sa iti ia de acolo inlocuitor, ca de reparat ... ma indoiesc ca mai repara cineva 601 in Romania.

Ura

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Deci,R.C.A. are plafon sa asigure orice despagubire (in alt caz probleba revine societati respetive care preia intreg riscul prin contrct),parca scrie pe polita limitele

Asiguratul nu raspunde nici CIVIL si nici PENAL 100%,cu conditile stabilite prin lege(asig in termen,alcool,permis,reguli circulatie,etc)

Daca ati auzit de" intelegere amiabila"=veti intelege mai bine principiu de functonare.

Editat de jantorero
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Deci,R.C.A. are plafon sa asigure orice despagubire (in alt caz probleba revine societati respetive care preia intreg riscul prin contrct),parca scrie pe polita limitele

Asiguratul nu raspunde nici CIVIL si nici PENAL 100%,cu conditile stabilite prin lege(asig in termen,alcool,permis,reguli circulatie,etc)

Daca ati auzit de" intelegere amiabila"=veti intelege mai bine principiu de functonare.

Plafon o fi avind dar au si alti draci in cap.Am patit personal o traznaie de asta acum citiva ani(2005) cu un tico de la firma.Ma izbeste ditamai Patrolul in spate de face tico-ul armonica,tipul avea rca la Omniasig.Mergem la astia se uita in niste cataloage cu pretul de nou al unui tico calculeaza repede si scuipa suma maxima pt reparatie pe care mi-o pot da in functie de uzura masinii: 1200 euro(la vremea aia o tigaie mai bunuta se vindea de la 2500 euro in sus)

Bun ma duc la service aia imi zic ca o repara dar costa cam 2800 euro,ma intorc la omniasig si aia sus si tare ca astea sunt cotatiile iar pt restul de bani sa il dau in judecata pe om.In fine treaba s-a rezolvat ca tigaia avea si casco si pina la urma s-a reparat.

Ideea este ca nici o firma de asigurari din RO nu iti despagubeste valoarea reala a reparatiei masinii daca aceasta depaseste pretul masinii de pe piata.Asta este si nu avem ce face.

Vrajelile cu uriasele sume pe care le trec pe polita sunt praf in ochii lumii si sunt scrise ca asa le impune Comisia care ii supravegheaza.

Cu intelegerea amiabila e alta treaba care le-a ridicat mingea la fileu firmelor tepare gen Carpatica.In 90% din cazuri nu despagubesc spunind ca accidentele sunt simulate ori ca e culpa comuna.Eu personal cind aud de asigurari incheiate la teparii astia prefer sa ma duc intii la Politie pt procesul verbal si dupa aia la ei,stergindu-ma undeva cu amiabila lor .Ideea e ca in tarile civilizate poate o merge chestia cu constatarea dar la noi a fost creata in avantajul firmelor de asigurari nu a soferilor.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

@grandvitara

Ideea e buna de a merge intai la politie, atunci cand cel care te-a lovit esteasigurat la o firma tzepara (nu dau nume pt ca le stitzi cu totii).

Dar exista cazuri (extrem de reale pt pagubiti) in care Carpatica nu a despagubit nici cu PV de la politia rutiera (dealtfel singura autoritate in stabilirea vinovatiei in cazul unui accident de circulatie ), iar acestia inca isi cauta cu disperare dreptatea prin instante.

Stiu spetza cu 8 amanari toate pe motiv de schimbarea juristului ce reprezenta Asiguratorul. Poate unora 8 termene nu le pare prea mult, dar cand distanta intre 2 termene poate ajunge la 6 luni .... calculati singuri.

Concluzia intotdeauna cu PV vei ajunge sa fi despagubit.

Si inca o recomandare, face-ti copii legalizate dupa absolut orice hartiutza depuneti atat la dosarul de dauna cat si la cel de instantza.

Ura

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare