Gil Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 (editat) Re: Vibratii puternice in volan In urma celor (lung) discutate pe aceasta tema, eu disting doua cazuri separate. si anume: 1. Asa cum bine a explicat @Zep, ansamblul puntii fata si al directiei poate avea multe hibe. In plus, rotile pot fi dezechilibrate, jantele strambe, etrierele blocate si ca urmare a unui asemenea defect, sau datorita unei sume a mai multor defecte mici, se produce fenomenul "death wobble". Exemplul cu caruciorul de supermarket e excelent: la o anumita viteza rotile incep sa oscileze stanga-dreapta facand ca vehicolul sa devina incontrolabil. 2. Ansamblul puntii fata si al directiei nu are defecte (jocuri) sesizabile, rotile sunt echilibrate dar amortizorul de directie nu-si mai face treaba. Oscilatia rotilor se produce in acest caz atunci cand e "stimulata" de un soc extern, de exemplu o groapa, o denivelare in asfalt sau pur si simplu bruscarea directiei. Totusi, oscilatia nu e obligatoriu sa se produca, am observat ca e o corelare intre viteza de deplasare si intensitatea stimulului extern. Asa se intampla la motocicletele de viteza dar acolo avem o singura roata iar muschii motociclistului sunt pe post de amortizorul nostru de directie. :grin: http://www.youtube.com/watch?v=RmtoOmq3ppw&feature=related Desigur, se poate sa fie si o combinatie intre cele doua cazuri. Recomand celor care au masini prevazute cu amortizor de directie iar acesta nu functioneaza sa aiba grija in offroad. Volanul se poate rasuci brusc cu asa putere incat poate sa-ti disloce articulatia unui deget de la mana. Grija la degetele mari care intra din reflex printre "spitele" volanului. Cred ca e valabil doar la masinile fara servodirectie. De asemenea, mare atentie si pe asfalt. "Death wobble" asta era cat pe ce sa scurteze zilele unora dintre noi..... Editat Aprilie 12, 2011 de Astral Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Vibratii puternice in volan imi dau si eu cu parerea ,nu s-a discutat si de cercei, bucsi la arcuri ,in urma modificarilor poate s-au destrins sau uzat poate sa fie si aceasta o cauza :grin: suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vibratii puternice in volan Eu am rezolvat complet, la mine nu erau stranse bine arcurile de punte. Dar atentie, ca la prima impresie par stranse, cand de fapt sunt doar blocate de rugina. Acum fara amortizor de directie (scos intentionat pentru teste si verificare) nu mai joaca intre 50 si 60. Intra intr-adevar dupa o denivelare, dar foarte putin si pana la urma aici o sa intervina amortizorul. Oare pe unde gasesc un amortizor ieftin si bun? ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitica Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Vibratii puternice in volan Am patito si eu la fel dar la viteza de 50-60km/h si n-am stiut ce are si dupa un timp sa rupt crucea cardanica de la cutie la reductor, dupa ce am schimbato nu am mai avut probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Perry Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: Vibratii puternice in volan la mine vibra directia foarte puternic la 80-90 km/h s-a rezolvat abia dupa ce am gasit niste baieti profi care au echilibrat corect rotile folosind un dispozitiv de prindere a rotii in 5 prezoane pe masina de echilibrat _____________________________________ SUZUKI JIMNY 1,3 (2005) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Vibratii puternice in volan Si eu am avut problema aceasta cu vibratii intre 50-60 km/h la un Jimny 2001, suspensie stock, fara nici o modificare, fara jocuri in directie (amortizoarele fata putin cam uzate). Rezolvarea: echilibrarea rotilor pe un aparat de echilibrat cu prindere in prezoane. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate