Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Frane slabe

bgd999

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

am o problema cu franele: pedala este moale, si isi revine dupa cateva pedale.

Am aerisit tot (fata, spate, repartitor, etc conform manual).

am aerisit si prin metoda clasica (fa pedala - tine apasat) si cu aspirator de aerisit frane la service.

Dupa aerisire au functionat ok 2 zile dar acum sunt si mai rau!

Nu pierd lichid, nu se vad urme de uzura, placute noi fata-spate discuri bune fata -spate.

Daca fac pedala se intares si stau asa beton. Asta ar rezulta ca pompa este OK.

Ce sa fie fratilor ca ma dispera chestia asta ( drept rezultat am doua infundari stanga dreapta babane pe toata lungimea masini - ai dreacu copaci pareau mai distantati si franeaza daca poti!!!)

:dr1

PATROL Y61

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Frane slabe

Exact prin aceiasi problema am trecut si eu, am schimbat pompa de frana degeaba, discuri de frana si placute etc... problema este de la culisantele de la etriere fata si spate din cauza mizeriei acestea numai lucreaza nu culiseaza se blocheaza si nu da voie la etrier sa lucreze in parametri.

Y60 am zis!

Link spre comentariu

Multzam Cristache,

dar... cand am schimbat placutele (2 saptamani max) am verificat, curatat si adus in parametrii tot ce inseamna partea asta, si pe fata si pe spate.

din 8 culisante 4 erau blocate.

PATROL Y61

Link spre comentariu

Buna ziua !

Potentiale cauze:

- pompa vacuum dusa

- racorduri/furtune cu pori

- servo-ul de la vacuum dus

- supapa de sens de pe circuit dusa (strapunsa)

- pompa centrala (pistonas, garnituri) uzata.

Si ma mai gandesc.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri.

o sa o iau incet, babeste. Intai verific pompa, apoi distribuitorul spate, furtune,etc.

poate pina atunci o sa se formeze si placutzele.

PATROL Y61

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

multumesc pentru raspunsuri.

o sa o iau incet, babeste. Intai verific pompa, apoi distribuitorul spate, furtune,etc.

poate pina atunci o sa se formeze si placutzele.

Salut,

Care-s rezultatele?

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Decomandata nimic.

astept setul de garnituri pentru pompa de frana.

deocamdata s-au stabilizat asa, pedala elastica dar constanta.

cred ca Lipoveanu are dreptate.:br

nu imi creaza probleme deocamdata, dar nici nu merg cu peste 80 pe sosea, mi-e mila de MT-urile mele. oricum fac 99% offroad cu ea. asa ca....

PATROL Y61

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ultimul update.

pompa de frana era cauza. garniturile erau ok, dar pe peretii interiori ai pompei erau cateva santuri dragute si luuungi.

rezolvare: upgradare pompa de frana de la cea cu 2 garnituri si 2 circuite, la cea cu 4 garnituri si 4 circuite.

PATROL Y61

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

In sfarsit am ajuns si la capitolul frana!

La mine aceiasi problema(zic eu) :

pedala elastica, franeaza destul de ok doar ca este elastica....parca am un balon sub pedala :grin:

Am schimbat lichidul si tot asa face :(

M am gandit ca poate pistonasele de la etrieri....sau sa fie pompa de frana?

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Ultimul update.

pompa de frana era cauza. garniturile erau ok, dar pe peretii interiori ai pompei erau cateva santuri dragute si luuungi.

rezolvare: upgradare pompa de frana de la cea cu 2 garnituri si 2 circuite, la cea cu 4 garnituri si 4 circuite.

Cum imi dau seama ce cate garnituri si circuite am pe pompa?

Cred ca tre sa schimb si eu pompa :(

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Ultimul update.

ne dezvolti si noua !? despre pompa cu 4 circuite? de unde de pe ce model este asimilata?

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• 7 ani mai târziu...
Salut, cum pot sa demontez discul de frână de pe spate la un Nissan patrol y61 3 usi din 1999 2.8, trebuie sa desfac surub cel mare dintre prezoane? Vreau sa schimbat apărătoarea de noroi și discul.

16189985548644182477858211954574.thumb.jpg.e717e88399121e043ef035c258f66dc3.jpg

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Salutare. La mine am procedat tot cam asa, in disperare: aerisit clasic, pompa data jos si verificata (e ok pompa), pompa de vacuum pentru a aspira lichidul, etc. Am rezolvat-o pana la urma prin aerisire cu pompa de vacuum si apasand pe pedala pentru a putea aspira la cele 4 aerisitoare de la roti. Singura chestie la care imi vine in cap e ca in manual scrie ca trebuie sa decuplezi masa de pe baterie cand faci aerisirea, pentru a deschide cateva valve prin ABS. Cel mai mare efect s-a vazut la mine la aerisirea repartitorului de la puntea spate. Sper sa ajute pe careva...
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Salut grup,

Sunt proaspat detinator al unui Patrol Y61 lung, an 1998, GR 2.8TD. Baiatul de la service mi.a recomandat sa resegmentez motorul. Problema este ca nu se mai gasesc segmenti decat pe original. Nu sunt dispus ca investesc acum 11.000 de lei in setul de segmenti, in conditiile in care se gaseau la 90 lei / piston. Poate cineva sa ma ajuta cu un sfat unde a.si putea sa gasesc acesti segmenti? Am incercat la toate magazinele online, de la toti am primit acelasi raspuns: "nu se mai gasesc decat pe original".

Multumesc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare