Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

litrometru 3/4 vitara

ovidiu cica

Postări Recomandate

ziua buna

de cand am luat -o (vitara 1,6 16v 1993 lwb)litrometru nu vrea sa indice mai mult de trei sferturi din scala(am facut plinul ochi la pompa de 2 ori si am asteptat si am asteptat si........ce daca !!!!! - nu vrea el mai mult!!)

a desfacut cineva plutitorul din rezervor?

o fi ca la dacie ?adica un butoias,care daca se inteapa,intra benzina in el si indica eronat?

multumesc anticipat pt indicatii

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: litrometru 3/4 vitara

Buna ziua,

Nu cunosc nici scauza nici solutia, doar vreau sa subliniez ca si la mine se intampla exact la fel. Coincidenta sau nu, Vitara mea este 16V /'93 LWB. Oricum, imi arata corect la gol, doar ca si la mine cursa completa este de la 0 la 3/4 din cadran. De urcat de la 0 la 3/4 se misca foarte incet si doar daca este un pic zdruncinata (adica in miscare) --> posibil plutitor ingradit sau partial umplut.

Link spre comentariu

Salut , si la mine este ceva stricat , cand arata plin cand jumate cand nu se ridica deloc , am scos litrometrul din rezervor si plutitorul este din polistiren deci este exclus sa se umple cu benzina . Din ce am vazut la mine pe litrometru exista o sarma foarte subire infasurata pe un ax care presupun ca este un fel de rezistenta iar parghia plutitorului se misca in sus si in jos pe pe aceasta rezistenta . Distanta dintre spirele rezistentei este inegala si presupun ca de aici se trage si problema ca indica eronat . Rezolvarea problemei a fost ca merg tot timpul cu plinul facut .

Link spre comentariu

cred ca este o problema curenta asta la cat de multi o vad ca a aparut. La mine e la fel dar pe mine ma mira altceva. ok am zis, nu indica plinul decat la 3 sferturi asta ar insemna ca cel putin 100 km ar trebui sa nu se miste de acolo pe plin dar nu e asa ai facut plinul si se misca ca si cum ai fi umplut numai 3/4 din rezervor, la voi cum e?

multumesc

ps nu prea am chef sa sap pana lal plutitor :)

Link spre comentariu

domnu vreasc(mama ce nume!)-te pricepi la incurajari

radu!

asa ma asteptam si eu

sa stea la 3/4 min 100km,as ai mai vazut

cade acul ala parca ar fi cu plumb in el

problema e alta:nu stiu cand am intrat pe rezerva!

Link spre comentariu

Ovidiu

am avut inainte un polo la care pe langa rezervorul normal mai avea unul de rezerva asa era facut din fabrica, adica faceai plinul ochi apoi apasai cu teava de la pompa pe un buton mic la intrare in rezervor si mai incapeau inca 10 litri de motorina aia se numea rezerva, aici insa rezerva poti sa-i spui atunci cand intri pe rosu, la vitara mea dupa ce trece de capatul din stanga al liniei curbate deci in spatiul de pana la notatia E (empty) deci cativa milimetri vitara mea mai merge 30-40 km depinde cum o conduc dar in general nu ma risc. Oricum chiar si asa imi place mult vitara ca masina, sa ne auzim cu bine

Link spre comentariu

Corelare indicator bord cu realitatea din rezervor (estimativ, doar in cazul meu):

- la plin arata in bord 3/4

-coboara foarte incet spre 1/2 indicatorul din bord si cred ca atunci cand indica jumatatea, rezervorul este 50-60% plin, mai pot alimenta cu 30L pana la decuplarea pistoletului de la pompa.

- la 1/4 indatorul este corect

- cand indica rosu e bai - din pacate acul indica realitatea !

Link spre comentariu

Salut, la mine la diesel nu exista problema asta. INtr-adevar acul urca greu cand fac plinul, dar urca. Cred ca-i o problema la variantele pe benzina

nu e "o problema la variantele pe benzina" ... la mine merge perfect

ma rog ... cam coboara acul indicator de la benzina cand merg, dar cred ca e un efect secundar al functionarii motorului :grin:

Link spre comentariu

Ovidiu

am avut inainte un polo la care pe langa rezervorul normal mai avea unul de rezerva asa era facut din fabrica, adica faceai plinul ochi apoi apasai cu teava de la pompa pe un buton mic la intrare in rezervor si mai incapeau inca 10 litri de motorina aia se numea rezerva, aici insa rezerva poti sa-i spui atunci cand intri pe rosu, la vitara mea dupa ce trece de capatul din stanga al liniei curbate deci in spatiul de pana la notatia E (empty) deci cativa milimetri vitara mea mai merge 30-40 km depinde cum o conduc dar in general nu ma risc. Oricum chiar si asa imi place mult vitara ca masina, sa ne auzim cu bine

raducule!

ceva de genul asta vroiam !

domne de la rosu mai mergi t km

mai coboara 3mm si ....

cat despre rulote ieftine sunt peste tot....DAR rulota nu e masina!!!!

daca vrei umila mea parere,suna-ma 0722299447-cosmote (ca sa nu se ia de noi baietii cu ochi ageri)

Link spre comentariu

nu e "o problema la variantele pe benzina" ... la mine merge perfect

ma rog ... cam coboara acul indicator de la benzina cand merg, dar cred ca e un efect secundar al functionarii motorului :grin:

salut dane!

ma gandeam eu ca nu e o problema ,dar la efectul ala secundar nu m-am gandit!!!

:ha::ha:

tare ,oricum!:h5

Link spre comentariu

si a mea indica ca naiba. niciodata corect dar m-am obisnuit. nu sunt genul celor care merg la limita de jos a acului. de obicei fac plinul.

si eu am observat problema ridicata de voi. atunci cand motorul functioneaza acul de benzina tinde sa o ia in jos. voi desface ceasurile din bord sa vad daca nu cumva e vreun magnet care sa faca treaba asta.:ha::ha::ha:

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

am desfacut firul de curent si nu imi mai indica nimic:ha::ha:

ma gandesc, la faptul ca e mult de munca in a da jos bara spate + rezervorul pt a verifica acel litrometru. de asemenea exista riscul de a gasi rugina multa pe acolo si a rupe ceva. eu prefer sa il las asa cum este si sa alimentez mai des. pt munte am luat o canistra de 20 de litri.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu am incercat pentru ca mi-a fost frica sa nu se rupa vreo spira pentru ca sunt foarte subtiri . Ca sa ajungi la sonda trebuie sa dai rezervorul de benzina jos implicit bara spate .

1. poti taia podeaua chiar in dreptul sondei? cred ca scuteste de multa munca

2. eu am alta problema: fac plinul, acul urca f greu catre plin si apoi coboara f repede spre jumatate. cam la 3/4 din rezervor. intre jumatate si rosu, scade foaarte greu. ceva e dubios...dar ma multumesc asa.

3. polistirenul ala culiseaza pe ceva? poate e acel fir umplut de mizerie si se blocheaza. (intreb, nu stiu si nici nu ma pricep)

Link spre comentariu

din cauza solutiei constructive actualizarea nivelului de combustibil este mai lenta;

dupa ce am urcat un deal mai abrupt am crezut ca am ramas fara benzina ... chiar cautam gaura din rezervor :grin:

la scadere ... "asa e la toate" scade mai repede dupa jumatate

Link spre comentariu

salutare,eu am fost nevoit sa dau jos rezervorul pt ca ma lasat pompa la doua saptamani dupa ce am luat vitara, o fost fain ca mo lasat in peco ,am observat ca are o oarecare discrepanta in indicare in sensul ca eu alimentam cand eram pe langa E si in rezervor mai erau vreo 6 litri deci de acolo poate apareea acea diferenta de indicare a litrometrului cat despre rugina nu cred sa gasiti asa ceva e foarte curat interiorul rezervorului ,problema ce mi se pare mie ca nu are o scadere uniforma , si nu poti sati faci o idee exacta a consumului pe un sector de drum,:x

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare