Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Martor Check Engine Aprins

puiuC

Postări Recomandate

La samuraiul meu din 1990, mi sa aprins martorul Check Engine, am facut test calculator (cel cu siguranta) in urma caruia i-mi da cod eroare 45 (Idle Switch Circuit Shorted ). Daca a mai avut cineva aceasta problema si m-ar putea ajuta cu un sfat de unde sa incep cu sapatul in samurai. Ar putea fi problema de ECU sau de instalatie electrica ? mentionez faptul ca motorul functioneaza normal.:cl.

Multumesc Anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Martor Check Engine Aprins

Codul 45 iti spune ca TPS-ul (senzor de pozitie a clapetei de acceleratie) e scurtcircuitat.

Parerea mea e ca e dereglat. Am intalnit cazuri in care un "mester" considera ca de acolo se regleaza relantiul la Samurai... Dar nu tot ce se poate invarti pe corpul de injectie are legatura cu relantiul.

Revenind on topic, iti recomand sa faci un reglaj al TPS-ului mai intai, si sa vezi daca problema dispare. In principiu, reglajul se face cu un aparat de masura (ohmmetru iti trebuie), trusa lere, rabdare si tutun (e foarte sensibil). Detaliile le gasesti in suplimentul la manualul de service, cel pentru motoarele cu injectie monopunct, pe care cred ca-l poti downloada cautand un link pe forum.

Daca dupa reglaj nu dispare eroarea, trebuie sa schimbi TPS-ul si, evident, sa-l reglezi corespunzator pe cel nou.

Bafta! :h5

PS: despre TPS poti citi mai jos:

TPS.thumb.jpg.56d98886acdd2b285b4d248fcf29965c.jpg

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Mersi de sfat @Gil:tk.

Am tot purecat forumul dar nu am gasit suplimentul la manualul de reparatie de samurai. Daca m-ai putea ajuta tu sau un coleg :clcu un link ti-as fi recunoscator.

Link spre comentariu

-intra pe:

http://www.suzukiinfo.com/

-cauta in lista: "Suzuki Samurai TBI Supplement......."

-da click pe el

- in noua lista da click pe:

- "Suzuki Samurai TBI Supplement... provided by Daniel...125MB" (al doilea in lista)

Vezi ca pe suzukiinfo.com gasesti o gramada de manuale, scheme electrice....

Succes.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare