Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Wrangler YJ diesel

daniel_hnatec

Postări Recomandate

Va salut,

De ~2 luni am luat un wrangler yj, cam vechi....1989. Motorul original a fost de 4.2 carburatie, insa a primit un altul: 4D56 de la pajero cu tot cu transmisie.

Fiind cam veche ca ani si mai ales la un buget destul de mic.....are nevoie de ceva imbunatatiri.

Pana acum am facut cam asa:

- sudat bull-bar pe bara originala;

- schimbat parbriz;

- ulei si filtre la motor, diferentiale, etc......cam ce trebuie la o masina S-H;

- imbracat bordul in piele.... o firma mi-a cerut 200 euro pentru lucrare.....fiind cam patrat, si mic pe deasupra mi s-a parut cam mult, asadar am cumparat 2.5 mp de piele la 100 lei (de foarte buna calitate) + adeziv Bison si ce mai era nevoie= reducere considerabila de pret si lucrarea a iesit destul de bine;

- izolata podeaua cu folie izolatoare (din Brico);

- reparata pompa de la cilindrul de ambreiaj si pistonasul;

- pana cand foile de arc vor fi springuite am montat niste cercei mai mari (cred ca asa se numesc);

- discuri si placute noi;

Urmeaza:

- montate alte scaune;

- pusa mocheta;

- refacut una-alta pe la instalatia electrica;

- ceva chedere ca sa nu ma innund;

- tamburi spate;

- roti cu ET negativ (sau flanse) si cauciucuri;

In rest ma mai gandesc.

O sa fac si ceva poze zilele urmatoare.

Stima,

Editat de daniel_hnatec
Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Wrangler YJ diesel

Mai ales cu modificarile.

ca ... parca suna interesant un diesel la cat consuma TJ-ul meu, si cine a facut transplantul si cat a costat.

banuiesc ca multi vor vrea asa ceva, deci orice info e bine venit.

ura

Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele

SALVAMONT Predeal

Link spre comentariu

Mai ales cu modificarile.

ca ... parca suna interesant un diesel la cat consuma TJ-ul meu, si cine a facut transplantul si cat a costat.

banuiesc ca multi vor vrea asa ceva, deci orice info e bine venit.

ura

Am facut cateva poze. Urmeaza sa o inmatriculez.

Cand am luat masina avea motorul schimbat. Fiind un motor cam vechi, nu prea are electronica, deci nu au fost necesare multe modificari, din ce a vazut:

- refacuti suportii pentru motor;

- "aranjata" putin traversa care sustine transmisia;

- montat intercooler....si cam atat.

P.S.: si eu am un durango, dar modelul mai vechi, cu motorul de 5.9

fotografie0083.thumb.jpg.dc10852ae9583a931573b1bf22435dc5.jpgfotografie0084.thumb.jpg.216420fa2e888b772123a799461298ee.jpgfotografie0085.thumb.jpg.24f4e29da606b2ab6966a8f5b0cab833.jpgfotografie0087.thumb.jpg.259818271c9af6b8030326b1550cc021.jpg

Link spre comentariu

Cateva poze din compartimentul motor? :tk

Arata bine,sa-l stapanesti sanatos!

Sar'mana, o sa fac ceva poze si pe la motor.

Cand l-am luat era cam jalnic, scaunele praf, nu avea mocheta pe jos, pe bord avea o piele rosie, nasoala, dar usor, usor incepe sa capete forma.

Sper sa ajung diseara sa fac ceva poze.

Link spre comentariu

Ceva poze noi, dupa ce am montat noile roti. Nu am apucat sa fac poze la motor, dar in week-end cumpar si schimb un cap de bara si fac pozele, oricum daca este cineva interesat sa vada mai clar, de saptamana viitoare sunt in Bucuresti si ne putem intalni...MP

fotografie0090.thumb.jpg.4d0f84b4937800c0dbaffd2c308a29b4.jpgfotografie0091.thumb.jpg.33fa351471f5b70af9256a44412b02d0.jpgfotografie0092.thumb.jpg.7995bc10f8f17c5cb13ec4229267473e.jpgfotografie0094.thumb.jpg.8bc0f049cbb3127d523f631c14d6d0d0.jpgfotografie0095.thumb.jpg.c2e6a90519ed9c6a3f63811b74202611.jpg

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Un coleg de forum vinde kit-ul de suspensie (amortizoare,arcuri si tendoane) de la wrangler jk, oare se potrivesc la yj-ul meu? Cred ca ar fi mult mai confortabila.

Link spre comentariu

Buna seara !

YJ-ul are farmec doar asa cum e, chiar daca iti pierzi rinichii ruland cu el. Pentru cei dornici de confort suplimentar exista TJ si JK, sau SUV-uri cu perne de aer in loc de arcuri.

Se poate converti si YJ-ul la spirale, daca chiar se doreste acest lucru, dar asa ceva nu se intampla peste noapte, nici chiar daca stii ce-i aia Panhard, triangulatie dubla inversata si separatie pe verticala a tirantilor inferiori de cei superiori.

Eu o sa convertesc Cherokee-ul la spirale pe spate odata cu montarea noilor punti, toate materialele sunt in stand-by pe langa mine, dar va mai dura o vreme, ca mai lucrez si la un swap de motor/cutie/reductor.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

YJ-ul are farmec doar asa cum e, chiar daca iti pierzi rinichii ruland cu el. Pentru cei dornici de confort suplimentar exista TJ si JK, sau SUV-uri cu perne de aer in loc de arcuri.

Se poate converti si YJ-ul la spirale, daca chiar se doreste acest lucru, dar asa ceva nu se intampla peste noapte, nici chiar daca stii ce-i aia Panhard, triangulatie dubla inversata si separatie pe verticala a tirantilor inferiori de cei superiori.

Eu o sa convertesc Cherokee-ul la spirale pe spate odata cu montarea noilor punti, toate materialele sunt in stand-by pe langa mine, dar va mai dura o vreme, ca mai lucrez si la un swap de motor/cutie/reductor.

Stima,

Dragos

Sar'mana pentru raspuns....o sa raman la foile de arc.

Pe spate ar trebuii sa am LSD? Nu am blocant cu actionare la buton, dar pe fata? Pot afla aceste informatii in functie de anumite informatii, de ex de seria de sasiu, sau trebuie sa desfac ambele diferentiale?

Editat de daniel_hnatec
Link spre comentariu

Buna seara !

Ceea ce "ar trebui" sa ai pe masina nici macar cei de la Jeep nu au fost hotarati la acea vreme. Sunt sanse ca in grupul spate sa ai LSD, sunt sanse sa nu ai. In mod normal, pana nu deschizi grupul, n-o sa fii sigur 100%, pen' ca poti sa ai LSD dar sa fie defect, si atunci manifestarile la invartitul rotii sunt neconcludente.

A fost ceva topic in sectiunea Jeep legat de forma cosurilor purtatoare de coroana si diferentele dintre cel cu LSD si cel non-LSD, am postat acolo poza si am dat explicatiile de rigoare. Daca dai cu cautarea pe termenii legati de LSD, sigur o sa gasesti topicul in cauza.

Si daca tot vei deschide grupul, ar fi frumos sa numeri dintii de la pinion si coroana, ca sa fii sigur ce rapoarte ai, pentru cazul ca iti vin idei inalte in viitor... Valoarea raportului poate fi gasita pe ceva tablita atasata la unul din suruburile capacului, sau, daca nu, stantata pe coroana, sub forma de 41-10, de exemplu, adica 41 dinti pe coroana si 10 pe pinion, de unde rezulta un raport de 4.10 la unu.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Sar'mana pentru raspuns....o sa raman la foile de arc.

Pe spate ar trebuii sa am LSD? Nu am blocant cu actionare la buton, dar pe fata? Pot afla aceste informatii in functie de anumite informatii, de ex de seria de sasiu, sau trebuie sa desfac ambele diferentiale?

cel mai simplu desfaci grupul spate si vezi ce ai, , sau faci testul din roti.... oricum ti-ar trebui o revizie ca sa vezi daca rulmentii mai tin...ca masinuta este destul de veche ....

in alta ordine de idei, daca vrei sa o inalti am KIT-uri noi de 4" pe stoc, care includ:

- Amortizoare BILSTEIN - NITRO

- Arcuri noi HD 4" (10 cm )

- Bielete, suptri track bar-uri... + restul de accesorii de montaj )

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara .

Am si eu o intrebare : motorul este omologat ?

multumesc-ALIN

Da, motorul este omologat...trecut in cartea de identitate, impreuna cu cauciucurile de 31:D.

Spor.

Am desfacut grupul si nu este LSD...iar raportul este de 3.07....mult prea mic pentru motorul meu de pajero.....

Editat de daniel_hnatec
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Masina a primit un kit complet de inaltare Rough Country de 10 cm, in week-end fac cateva poze si le postez, arata bine chiar si cu cauciucurile de 31, cu 33 ar arata bestial.

Link spre comentariu

kit SYE ti-ai luat ?

Sincer sa fiu nu ma pricep excelent, kit-ul l-am comandat din state si mi l-am montat singur, trebuie doar sa dau jos pitchman arm-ul si sa il inlocuiesc, kitul cumparat a cuprins tot ce imi trebuia pentru montaj....daca mai trebuie si altele nu stiu.

La ce m-ar ajuta acest kit SYE?

Later edit: am gasit pe net explicatia.

Kitul comandat are si traversele de coborare a cutiei de transfer..asadar nu mai am nevoie de acest kit SYE...in plus motorul + cutia de viteze + cutia de transfer de pe masina mea este de pajero, deci nu ma ajuta acest kit SYE de Wrangler YJ.

Editat de daniel_hnatec
Link spre comentariu

Hai cu pozele alea ca ne-ai facut curiosi..........:al

PS: daca poti sa-mi dai mai multe detalii despre kit-ul comandat....... as ramane recunoscator ;)

Daca te lasi de femei, baut si de fumat nu inseamna ca vei trai mai mult, ci doar timpul va trece mult mai greu...
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Poze nu am mai facut intre timp pentru ca am cumparat alta masina si Wrangler-ul a stat pe dreapta....

I-am cumparat caseta de directie ca sa scap de jocul din directie, insa o alta problema a aparut: mi s-a rupt planetara spate pe partea stanga.

Stie cineva cum as putea determina ce tip de planetara imi trebuie, fara a o da jos si a numara canalele respective?

Masina este din 1989, initial avea motor de 4.2 carburatie, rapoartul in puntea spate fiind 3.07, nu pare sa aiba blocant.

P.S.: inteleg ca sunt doua tipuri de planetare, unele cu C-clips si altele fara acest C-clips, fiind din 1989 masina....oare are planetara fara C-clips?

Editat de daniel_hnatec
Link spre comentariu

Poze nu am mai facut intre timp pentru ca am cumparat alta masina si Wrangler-ul a stat pe dreapta....

I-am cumparat caseta de directie ca sa scap de jocul din directie, insa o alta problema a aparut: mi s-a rupt planetara spate pe partea stanga.

Stie cineva cum as putea determina ce tip de planetara imi trebuie, fara a o da jos si a numara canalele respective?

Masina este din 1989, initial avea motor de 4.2 carburatie, rapoartul in puntea spate fiind 3.07, nu pare sa aiba blocant.

P.S.: inteleg ca sunt doua tipuri de planetare, unele cu C-clips si altele fara acest C-clips, fiind din 1989 masina....oare are planetara fara C-clips?

Planetara este fara C-clips cu 27 caneluri dar cel mai bine desfa sa vezi cu ochii tai si raportul care poate fi pt modelul tau de la 3.07 la 3.55.

Editat de macfero
Link spre comentariu

Planetara este fara C-clips cu 27 caneluri dar cel mai bine desfa sa vezi cu ochii tai si raportul care poate fi pt modelul tau de la 3.07 la 3.55.

S-a rezolvat, am desfacut-o, este fara C-clips, are intr-adevar 27 de caneluri sau pini, nu stiu exact cum se numesc, puteam sa o dau jos fara a desface capacul de la diferential.

Ramane doar sa astept de la un coleg de forum planetara cu rulmentul pe ea ca sa nu trebuiasca sa o duc la depresat, presat....etc.

Stima

Link spre comentariu

S-a rezolvat, am desfacut-o, este fara C-clips, are intr-adevar 27 de caneluri sau pini, nu stiu exact cum se numesc, puteam sa o dau jos fara a desface capacul de la diferential.

Ramane doar sa astept de la un coleg de forum planetara cu rulmentul pe ea ca sa nu trebuiasca sa o duc la depresat, presat....etc.

Stima

dupa ce montezi planetara este recomandat o reglare pentru a lua jocurile din diferential . Eu am invatat din greseli si daca reglam la timp aceste jocuri , dupa incidentele care le-am avut , sigur nu aveam neplaceri mai mari .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare