Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Pt. cei interesati de accesorii "selfmade", prezint Roofrack-ul facut de mine pt. Y60-ul din dotare. M-a interesat sa fie mare ca suprafata si stabil pt. a juca si rol de rollcage. Am folosit teava rotunda de 33mm cu perete de 2mm, teava dreptunghiulara de 20/30mm cu perete de 2mm, "Picioare" gindite si facute de mine din tabla de 2mm si "plasa" metalica cu gitterul de 50/100mm si sirma de 5mm. Dimensiunile maxime: Lungime 2610mm Latime 1390mm Inaltimea (fara picioarele de 120mm) 166mm Greutate (vopsit si fara proiectoare) 62,3Kg [ATTACH=CONFIG]107697[/ATTACH] 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
victorcristea Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 (editat) Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" sa fie mare ca suprafata si stabil pt. a juca si rol de rollcage.] No offence dar mi se pare o gluma. Cum sa reziste piciorusele alea de tabla sub un monstru de 3 tone ?! Si chiar daca ar rezista roffrack-ul, nu ar rezista muchia de tabla a plafonului, pe care e prins. Poate doar sa aiba rol de faras dupa ce masina e data cu rotile-n sus. Pentru o suta-doua de kg de bagaje merge, e chiar misto conceput. Editat Iunie 4, 2011 de victorcristea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Pt. cei interesati de accesorii "selfmade", prezint Roofrack-ul facut de mine pt. Y60-ul din dotare. M-a interesat sa fie mare ca suprafata si stabil pt. a juca si rol de rollcage. Am folosit teava rotunda de 33mm cu perete de 2mm, teava dreptunghiulara de 20/30mm cu perete de 2mm, "Picioare" gindite si facute de mine din tabla de 2mm si "plasa" metalica cu gitterul de 50/100mm si sirma de 5mm. Dimensiunile maxime: Lungime 2610mm Latime 1390mm Inaltimea (fara picioarele de 120mm) 166mm Greutate (vopsit si fara proiectoare) 62,3Kg [ATTACH=CONFIG]107697[/ATTACH] Imi pui te rog niste poze cu sistemul de prindere? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" arata bestial...si da o oarecare personalitate masinii..felicitari!!:2dr Poate ajungi la vara din nou in Buila-Vanturarita...sa mai stam la un pahar de vorba ,pana atunci sanatate si sa auzim de bine:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaMS Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Si eu sunt in faza in care vreau sa-mi fac un roofrack. Daca ai putea detalia putin procesul de executie si sistemul de prindere conceput de tine cum ai facut la alte proiecte "Designed & Handmade by Vio" ar fi perfect. Multumesc. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 (editat) Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" No offence dar mi se pare o gluma. Cum sa reziste piciorusele alea de tabla sub un monstru de 3 tone ?! Si chiar daca ar rezista roffrack-ul, nu ar rezista muchia de tabla a plafonului, pe care e prins. Poate doar sa aiba rol de faras dupa ce masina e data cu rotile-n sus. Pentru o suta-doua de kg de bagaje merge, e chiar misto conceput. Crede-ma ca ma intilnesc zi de zi cu situatii similare la serviciu (eu sint "busitor" de masini de profesie). Nici nu-ti imaginezi cit poate sa reziste de ex. un surub de 6 daca e amplasat cum si unde trebuie. Dar sa lasam teoria; Uite, sapt. trecuta la R.A.T. 2011; daca nu erau "piciorusele" alea, monstrul meu de trei tone (are de fapt doua:wink:), nu mai avea pe dreapta geamuri, usi si plafon intreg. Asa am indoit doar aripa putin si nici macar oglinda nu s-a rupt. Editat Iunie 4, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Bun, continui cu pozele "picioruselor"; tabla de 2mm, indoita la 90° si dublata la partea care "calca" pe "streasina" plafonului. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" "Piciorusele" sint indoite putin spre inauntru in partea de jos, pt. a "calca" chiar linga acoperis, acolo tabla caroseriei fiind tripla. Dupa fixarea "klemmelor" picioruselor cu piulita de stringere (M8), s-a fixat imbinarea (ansamblul) suplimentar, cu ajutorul a cite 2 suruburi M6 si a cite 2 piulite nituite, impotriva unei eventuale miscari de alunecare inainte/inapoi a Roofrack-ului pe acoperis. Indepartatoarele de crengi au facut un "job" nemaipomenit la Arad, iar proiectoarele...; efectiv inca nu am vazut ceva asemanator in materie de lumina pe masina. Am avut pe drum inclusiv citeva "dueluri" cu camioane si nu au ramas supravietuitori.:ha: 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
victorcristea Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Domnule Vio sprijinire pe-o parte nu inseamna rasturnare (roll), pana nu vad o rasturnare pe plafon din care sa supravietuiasca portbagajul si sa mai si ramana plafonul cat de cat intreg nu pot sa va dau dreptate si raman la parerea mea ca e o exprimare exagerata. In nici un caz nu va proteja nimic la rasturnare pe plafon sau la o tumba facuta de un Y60 care are stock si gol 2 tone, iar modificat si incarcat (pasageri+bagaje+plin lichide+toate fierataniile offroad) bate la 3 tone, chiar mai mult. Rollcage nu poate fi denumita decat o structura prinsa direct pe sasiu, in nici un caz pe caroserie, montanti,plafon etc. fie ea si tabla data in 3... In rest repet, imi place lucrarea si daruirea Dvs. Cum sta la vant ? Face zgomot mare, avand in vedere ca nu aveti montat deflector in fata lui ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 (editat) Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Domnule Vio sprijinire pe-o parte nu inseamna rasturnare (roll), pana nu vad o rasturnare pe plafon din care sa supravietuiasca portbagajul si sa mai si ramana plafonul cat de cat intreg nu pot sa va dau dreptate si raman la parerea mea ca e o exprimare exagerata. In nici un caz nu va proteja nimic la rasturnare pe plafon sau la o tumba facuta de un Y60 care are stock si gol 2 tone, iar modificat si incarcat (pasageri+bagaje+plin lichide+toate fierataniile offroad) bate la 3 tone, chiar mai mult. Rollcage nu poate fi denumita decat o structura prinsa direct pe sasiu, in nici un caz pe caroserie, montanti,plafon etc. fie ea si tabla data in 3... In rest repet, imi place lucrarea si daruirea Dvs. Cum sta la vant ? Face zgomot mare, avand in vedere ca nu aveti montat deflector in fata lui ? Da, poate ca m-am exprimat gresit cu termenul "roll-cage". Ideea era ca portbagajul sa protejeze acoperisul in cazul inclinarilor laterale cind il mai freci pe ravena sau de cite un copac, asa cum m-a protejat si cel de pe K160 cu hardtop. De fapt un "roll-cage" (roll = rostogolire, cage =cusca) nu e conceput sa protejeze masina ci sa pastreze cit mai intact habitaclul in care sint ocupantii vehicolului. De aceea se si monteaza pe caroserie (sau in caroserie in cazul rollcage-ului interior) si nicidecum pe sasiu. Pt. protejarea vehicolului exista ranforsari ale unor subansamble, scuturi, bari, rock-slidere, etc. Bineinteles, ca fiind o masina pregatita de expeditie si nu de extrem, nu preconizez "roll-over" -uri, in sensul in care denumim noi crash-testele, in care masinile se rostogolesc lateral (egal daca numai pe o parte- "sprijinire laterala"- sau se dau de 5X peste cap), ca de ex. aici: In alta ordine de idei, referitor la zgomot, e ok; fiind foarte "legat", nu vibreaza si nu balangane deloc, singurul zgomot raminind cel al trecerii aerului, care insa la viteza mea mica de deplasare, nu acopera pe cel al cauciucurilor. Deflectoarele exista, insa cu pregatirile de concurs, nu am avut timpul necesar sa le montez. Cind le voi pune voi posta poze. Editat Iunie 5, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
victorcristea Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Da, poate ca m-am exprimat gresit cu termenul "roll-cage". E ok . :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Evident ca un roofrack nu e un rollcage. Insa, avand in vedere ca am vazut cu ochii mei ca s-a sprijint animalul de 2-3 tone pe el, tin sa spun ca se comporta foarte bine pentru un roofrack. Nu este primul roofrack pe care-l vad (culmea, tot de Y60 lung am mai vazut - niste glume) si serios, e o structura solida (pe pipaite) si bine de tot gandita. In plus,"Tipul asta" si ma refer la Patrolator, desi poate sa para un geek al metalelor, sa stiti ca in teren este super misto. Are idei si ii merg mainile super, si-a reparat singur tendonul cu temiri ce a gasit prin portbagaj. Ceea ce ma face sa cred ca si roofrackul este o constructie misto, mai ales ca e facut pe indelete, intr-un atelier. Omul lucreaza cel putin nemteste. In rest, cum ar zice copilotul meu, 99.99999% sigur ca tine loc de rollcage :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Evident ca un roofrack nu e un rollcage. Insa, avand in vedere ca am vazut cu ochii mei ca s-a sprijint animalul de 2-3 tone pe el, tin sa spun ca se comporta foarte bine pentru un roofrack. Nu este primul roofrack pe care-l vad (culmea, tot de Y60 lung am mai vazut - niste glume) si serios, e o structura solida (pe pipaite) si bine de tot gandita. In plus,"Tipul asta" si ma refer la Patrolator, desi poate sa para un geek al metalelor, sa stiti ca in teren este super misto. Are idei si ii merg mainile super, si-a reparat singur tendonul cu temiri ce a gasit prin portbagaj. Ceea ce ma face sa cred ca si roofrackul este o constructie misto, mai ales ca e facut pe indelete, intr-un atelier. Omul lucreaza cel putin nemteste. In rest, cum ar zice copilotul meu, 99.99999% sigur ca tine loc de rollcage :banana :tk soso pt. "laudatio":h5. Apropo..., Matei mai are cosmaruri cu CP 39,9999 ?:grin: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Arata bestial si sunt sigur ca astepta sa fie in continuare accesorizat. Plasa pe care ai folosit-o de 5, este de aceea de constructii sau e ceva mai special. Ca in astea de constructii de pe la noi nu prea as avea increderea la imbinari, sar imediat din sudura. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Arata bestial si sunt sigur ca astepta sa fie in continuare accesorizat. Plasa pe care ai folosit-o de 5, este de aceea de constructii sau e ceva mai special. Ca in astea de constructii de pe la noi nu prea as avea increderea la imbinari, sar imediat din sudura. S-auzim de bine "Plasa" nu e de aceea de constructii (pt. armarea betonului) ci e plasa "normala" de otel, folosita pt. elemente de gard, balustrade, roof-rack-uri:grin:,"Gitterbox-uri", etc. sudata la toate "intersectarile". Acesoriile sint totdeauna in functie de scopul calatoriei. De ex. la The R.A.T., a dus valizele noastre pina la locatia concursului, in concurs a dus HI-Liftul si lopata, iar la vara poate punem cortul pe el. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Este un cort homemade sau sau deastea rooftent? Te intreb deoarece vad ca Roofrack-ul tau are acea balustrada mai inalta si eu stiam ca pentru aceste corturi trebuie sa fie suprafata plana, ceva de genu: S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 (editat) Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Nu. Este vorba de Columbus Carbon Fiber. Asta: http://www.woick.de/catalog/product_info.php?cPath=60000000_60600000_60608000&products_id=34992 Si incape perfect intre balustrade, care ii ofera si o protectie laterala. Cortul are 130cm latime, roof-rackul are 132cm intre balustrade. Lungimea cortului este de 210cm, roof-rackul intre baustrade (partea mai ingusta) 251cm, asa ca mai ramine in lungime destul loc pt. cele 5 canistre de rezerva + masina de spalat rufe.:wink: Editat Iunie 13, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipy0 Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 (editat) Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" "Piciorusele" sint indoite putin spre inauntru in partea de jos, pt. a "calca" chiar linga acoperis, acolo tabla caroseriei fiind tripla. Dupa fixarea "klemmelor" picioruselor cu piulita de stringere (M8), s-a fixat imbinarea (ansamblul) suplimentar, cu ajutorul a cite 2 suruburi M6 si a cite 2 piulite nituite, impotriva unei eventuale miscari de alunecare inainte/inapoi a Roofrack-ului pe acoperis. Indepartatoarele de crengi au facut un "job" nemaipomenit la Arad, iar proiectoarele...; efectiv inca nu am vazut ceva asemanator in materie de lumina pe masina. Am avut pe drum inclusiv citeva "dueluri" cu camioane si nu au ramas supravietuitori.:ha: [ATTACH=CONFIG]107766[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107760[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]107765[/ATTACH] Salut ! ce marca/model sunt proiectoarele ? Editat Iulie 12, 2011 de cipy0 Jeep Wrangler TJ 4.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Salut, azi am cumparat si eu teava de 33 dar nu stiu cum sa o indoi? sau ai cumparat coturi de 90 de grade si le-ai sudat? ceva schita mai detaliata ai? Multumesc anticipat. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Salut, azi am cumparat si eu teava de 33 dar nu stiu cum sa o indoi? sau ai cumparat coturi de 90 de grade si le-ai sudat? ceva schita mai detaliata ai? Multumesc anticipat. Eu am lucrat cu coturi. Schita nu am pt. ca "designul" îl aveam în cap, iar dimensiunile erau în functie de masina si accesorii. Asadar: - lungimea maxima data de plafon cred ca 2500mm (masor mîine exact si dezvalui:wink:) - latimea (masurata între "balustrade") 1320mm, ca sa incapa cortul (ala e 1300mm lat) - distanta dinre "rama" de jos si cea de sus 100mm ca sa încapa proiectoarele (alea au 98mm) - înclinatia în partea frontala 45° ca si a cea a parbrizului Pot face si o schita cu cote, dar nu stiu cum sa o postez...; eventual îi fac o poza. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Salut ! ce marca/model sunt proiectoarele ? Cînd am facut pozele erau ABL 500 LED 850, pe care însa le-am schimbat între timp cu ABL 500 LED 1200. Astea: http://www.abllights.com/products/heavy-duty/work-lights/compact-led-lights/item/abl-500-led-1200.html Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Re: Roofrack Y60 "Designed & Handmade by Vio" Multumesc deocamdata. :wink: Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate